![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Błędy odszytu gier z PSX
Witam posiadam nagrywarke DVDLiteina 1653 posiadam kilka orginalnych gier z PSXa chciałem je przegrac sa w idealnym stanie lecz wyskakuja bledy odczytu , w ALCOHOLU dalem profil psx i dochodzi do pierwszego zepsutego sektora i przerywa proces w cloneCD dalem z zabezpieczeniem psxlib... i to samo tylko ze wykrywa tez bledy crach tim racing dojechal do 99% i pozostalo 2 godz <lol> z wlaczonym szybkim omijaniem bledow prosze o pomoc gry nie wszystkie tak sie kopiuje ale czesc orginalow i czesk kopi zapasowych aha i kumpel twierdzi ze u niego poszlo bez problemow
CO TO MOZE BYC ?/ Jaki program i jakie ustawienia ? THX za każdą pomoc ![]() Pozdro. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
powiedzmy sobie szczerze liteon jest h***** dla gier na konsole,wiem co on potrafi ****ac na 10 płytek 8 wypalic dobrze etc.Najlepszy uwazam Lg,ale twój problem lezy w oprogramowaniu,więc pobaw sie z tym, przeciez jestes powazny i o takie pierdoły sie nie powinienes pytac
![]() DVD może tak, ale nie CD... - Berion
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie! Ostatnio zmieniany przez Berion : 12.07.2005 o godz. 16:49 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
THX za podpowiedz i dobrze sie sklada bo wlasnie mam zamiar zmienic nagrywarke tylko jeszcze niewiem na ktora moze mi cos podpowiesz czytalem forum i doszlem do wniosku ze nagrywarke dvd najlepiej kupic pioniera lub nec.
Neca dlatego ze moj kumpel ma i zero problemow a pionier z waszych wypowiedzi typu jak chcesz miec dobrze wypalona plyte kup pioniera itd. mniejsza , co mam wybrac ? NEC czy PIONIER a moze jakas inna zeby plytki DVD fajnie smigaly bo na tej odczyt jest hu... i zapis poprawnie tylko na Verbatimach i TDK . Pozdro p.s tak dla sprostowanie to chce tylko zgrac gre na image potem na dvd Ostatnio zmieniany przez ELFIS : 20.05.2005 o godz. 00:20 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
NEC:
http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=12314 Pionek: http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=12802 Zapomniales sprostowac ze chce w to grac na emulatorze, a nie psx'ie ;]
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NEC'a polecam - z jego pomoca wykonalem dzialajaca kopie Gran Turismo 4 na DVD-DL. Zwazywszy ze jest to obecnie najtrudniejsza do skopiowania gra mozna przyjac ze NEC to bardzo dobry sprzet do konsol!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
DVD REC PIONEER DVR-109
czy DVD REC.NEC R/RW+/-ND-3540/GNS czy GEN Prodze o odpowiedzi typu pionier albo nec bo na testach zabardzo sie nieznam i chce tylko poprawnie wypalac plytki DVD do odczytu mam cos innego bo z liteonem mam jaja nero wypali niby ok ale potem albo nie czyta calej plyty lub poszczegulnych plikow. Bramka nr.1 Pionier czy Bramka nr. 2 NEC |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
m@x ci napisal łykaj nec'a
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
juz po fakcie w hurtowni poradzili mi ze pionier 109
szkoda ze wczesniej nie zerklem Ale przetestuje ja zobaczymy co bedzie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tragicznie nie bedzie, najwyzej bedziesz plul sobie w brode
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
reHablilitowany
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
jak najlepiej nagrać
Witam wszystkich
Mam pytanie Chciałbym nagrać grę na playstation(kopie bezpieczeństwa ) i zależy mi na "jakości" danych.A więc pytam które rozwiązanie będzie najlepsze: -skopiowanie z "prawdziwej" płyty bezpośrednio na czystą płytę(w locie) -skopiowanie z zamontowanego w wirtualnym napędzie obrazu(w locie) -nagranie obrazu z dysku twardego na płytę Jak ktoś wie może śmiało pisać
|
|
|
#11 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Najpierw poczytaj na forum pozniej pytaj, gry z play sa zabezpieczone wiec w locie kopiowanie odpada, a kopiowac mozesz np. za pomoca alkohola 120% lub CloneCD. Jakosc zalerzy od uzytego sprzetu i nosnikow
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2005
![]() |
Użyj clona XXL więcej nie trzeba
|
|
|
#14 | ||
|
reHablilitowany
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
To może wytłumaczę jeszcze raz używam Clony XXl, Profiler i Clone Cd i o dziwo wiem, że gry na PSX mają zabezpieczenie(nawet wiem jakie), i chciałbym się dowiedzieć od kogoś jaka jest różnica w JAKOŚCI między nagrywaniem: -w locie z wirtualnego dysku na cd -w locie z "prawdziwej"(fizycznie istniejącej) płyty na cd -pliku z obrazem płyty umieszczonego na dysku twardym na cd
|
|
|
|
#15 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
W zasadzie wszystko idzie na jedno kopyto choc wedlug mnie najleprzym sposobem jest nagranie bezposrednio z obrazu na dysku twardym na plytce cd bo np w jakims wirtualu jak kopiujesz to tez zalerzy czym nagrasz bo jak np nero to taka plytka ci sie nie nagra bo ma zabezpieczenie, a co do tego ze przegrywa sie w locie to masz racje moj blad
|
|
|
|
![]() |
|
|