![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Nie,wystarczy dobra płytka cdr,najlepiej jakaś markowa np.TDK,VERBATIM itp. na tych najtanszych czasem są problemy niezle się spisują płytki Akoss to są moje doświadczenia.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Ja psx kopiuje programem nero (tryb 2,dao-raw oczywiscie,i "zapisz błędy takimi jakie są"na esperanzach i na platinium i tylko raz była uszkodzona płytka, była na nośniku jakaś plamka taka malutka >
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
PYTANIE DO WSZYSTKICH
Czy wie ktoś jak za pomocą nero można wykonać kompię bezpieczeństwa gry na PSX (zakładając że konsola jest nieprzerobiona)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Jacoob Member
![]() |
niewykonasz takiej kopii żadnym programem napisałem ci dlaczego.
Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Nie ma takiej możliwości konsola ci nie będzie czytać palonych płyt (chyba że masz tłoczkarnie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Jacoob Member
![]() |
a jezeli boisz się o gwarancję to są punkty które przerabiają i dają własną gwarancję.
Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
TO KTOŚ TU NIEMA RACJI
Na stronce jest zamieszczone takie stwierdzenie
Librypt jest zabezpieczeniem podobnym w zasadzie działania do SecuRom. Różnicą jest wykorzystanie 16bitowego klucza, który znajduje się w subkanale. W subkanale są umieszczane dodatkowe dane gdzie konsola PSX (nieprzerobiona) weryfikuje płytę CD. Weryfikacja płyty CD trwa bardzo krótko, ponieważ konsola Sony PlayStation sprawdza tylko wybrane sektory, które są zapisane w bootblocku płyty z grą dla tej konsoli. Aby prawidłowo wykonać kopie bezpieczeństwa takiej gry należy posiadać nagrywarkę w pełni obsługującą zapis subkanału 96 bajtowego i posiadać CDROM mogący odczytać ten subkanał. Najlepszymi urządzeniami do tego celu są napędy Plextora i Toshiby (odczyt), oraz nagrywarki obsługujące zapis 96-bajtowego subkanału. Przerobiona konsola PSX nie jest w stanie odczytać żadnego subkanału ponieważ chip wbudowany do konsoli PSX uniemożliwia odczytanie subkanału zwracając same zera programowi weryfikującemu. Dzięki temu program weryfikujący "myśli", że napęd nie jest w stanie odczytać prawidłowo subkanału i kontynuuje uruchamianie gry. Przykłady zabezpieczonych gier: prawie każda gra na Sony Playstation Wykrycie Zabezpieczenia: Clony XXL |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Jacoob Member
![]() |
my opieramy się na własnych doświadczniach, po przerobieniu konsoli będzie czytać i oryginały i kopie ,takie są fakty,jak chcesz to eksperymentuj ale psx czyta tylko cdr a cdrw nie czyta
pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Gość
|
Wiesz radze ci przerobic to cholerstwo. Jak moja byla na gwarancji to tez sie zastanawialem, ale oplaca sie. Od czasu przerobki, konsola nawet nie zaprotestowala raz. A moja ma juz ze 4 lata.
A nawet jakby, to i tak kasa sie zwrocila 100-krotnie. Wszystko chodzi bez zarzutu. Popytaj znajomych, co by ci polecili kogos zaufanego....teraz to robia takie cuda, ze bedzie czytac i oryginalne i kopiowane plytki. Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
#295 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nagrywanie PlayStation 1
Naprawdę jestem tu nowy i proszę o pomoc.
Posiadam nagrywarkę LiteOn LTR-24102B i nie wiem jak i czym kopiować gry na PlayStation1 Dzięki za pomoc i wyrozumiałośc. kryjos |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.04.2002
![]() |
PYTANKO - Jak nagrać CD z grą na PLAYSTATION ??? - Help !
Pytanie zapewne lamerskie, lecz prosę Was o pomoc gdyż jestem nowicjuszem w wypalaniu CD.
> Czy mogę i w jaki sposób zgrać grę używaną na kompie tak aby użyć ją na Playstation? (używam Nero) > Czy np. jak skopiuję z jednego napędu na drugi to czy zapis będzie poprawny? Proszę o pomoc z co z góry dziękuję i pozdrawiam >>> J@ro |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
za pomoca CloneCD powinno ci sie udac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
wlacz clonyxxl , on wykryje zabezpieczenie -najczesciej libcrypt, a wtedy clonecd z ustawieniami propnowanymi przez clonyxxl i po klopocie
![]() |
#300 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Pytanko - czy kolor płyty ma tu jakieś znaczenie ?
wyczytałem że powinna być czarna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|