Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2002, 11:53   #331
macgiver
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.05.2002
macgiver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Apropos palenia PSX to ważne a może najważniejsze prucz progsa do palenia jest sposób połączenia nagrywarki z płytą głóówną .A wiec do rzeczy nagrywarka zworka master i na osobnej taśmie bezpośrednio do kanału ide na płycie .A co do konsoli są dwa rodzaje ich przeróbek tzn na płyty piraty palone i tłoczone jak jest przerobiona tylko na tłoczone zapomnij o odtworzeniu na niej palonej.
A na marginesie najlepszy do tych celów jest wyżej wspomniany CLONE CD i zwróć uwagę na opcje nie naprawiaj danych subkanałowych musi być ona zawsze zaznaczona przy paleniu PSX chcesz więcej informacji odezwij sie gg 1057468
macgiver jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2002, 16:24   #332
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
macgiver : nagrywarka nie musi byc tak podlaczona jak piszesz, choc jest to optymalne podlaczenie spawarki , nie tylko dla nagrywania z PSX'a
Stary 27.05.2002, 17:47   #333
wolf19
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.05.2002
wolf19 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No, dzisiaj nagrałem grę na PSX na płytkę CD-RW i konsola PS2 odczytała ją bez problemu
wolf19 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 12:35   #334
DomanR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.04.2002
DomanR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.
Ja większość (jakieś 98%) moich gier na PSX nagrałem w WinOnCD i nie miałem z nimi żadnych problemów (oczywiście konsola musi być przerobiona). Nagrywarkę miałem podłączoną w różnych konfiguracjach (osobno, master, slave...) i nie miało to żadnego znaczenia. Te 2% to były gry jak np. FIFA 2001, gdzie przy zgrawaniu WinOnCD wyskakiwały błędy. Wówczas używałem CloneCD (program informował o błędach i je omijał). Swoją drogą gry na PS2 też udało mi się poprawnie wypalić w WinOnCD (tylko te na CD-R bo nie mam sprzętu do nagrywania DVD).
Pozdrawiam.

PS. Jakbyś miał jeszcze jakieś problemy z kopiowaniem płyt na PSX to pisz.
DomanR jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 12:49   #335
DomanR
Stały bywalec ;)

Jeszcze jedno. W przypadku PSX (nie wiem jak jest z PS2 ale pewnie podobnie) ważna jest jakość płyt. Testowałem wiele różnych nośników i najlepiej sprawdzają się Verbatim'y MetalAZO (wówczas prędkość nagrywania nie gra roli; wypalałem max. x12). Na innych były różne rzeczy: zacięcia w demach, wolniejszy odczyt, w skrajnych przypadkach zawieszanie konsoli.
Pozdrawiam.
Stary 29.05.2002, 16:47   #336
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
DomanR (29-05-2002 12:49):
Jeszcze jedno. W przypadku PSX (nie wiem jak jest z PS2 ale pewnie podobnie) ważna jest jakość płyt. Testowałem wiele różnych nośników i najlepiej sprawdzają się Verbatim'y MetalAZO (wówczas prędkość nagrywania nie gra roli; wypalałem max. x12). Na innych były różne rzeczy: zacięcia w demach, wolniejszy odczyt, w skrajnych przypadkach zawieszanie konsoli.
Pozdrawiam.
A ja nagrywanm na kazdych i nikt sie nie skarzy.
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 22:17   #337
DomanR
Stały bywalec ;)

Dla kogoś to też nagrywałem na czym się dało, ale dla siebie na Verbatimach :-) Wypaliłem ich na tyle, że potrafiłem zauważyć różnice. PSX mają bardzo kiepskie lasery.
Stary 30.05.2002, 12:13   #338
ppp
Gość

Mi sie udało przez CloneCD...
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2002, 22:56   #339
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no tak przeciez to robi sie cloneCD
Stary 25.06.2002, 12:35   #340
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy CloneCD 4.0.1.6 i PSX/Lybecrypt

Mam nowego CloneCD i ClonyXXL ktory po wlozeniu plyty PSX wykrywa zabezpieczenie PSX/Lybecrypt (lub cos podobnego) i zrzuca obraz clonem na dysk i gdy ma sie nagrywac to pojawia sie komunikat:

Zapis na dysku nie powiódł się!, ILEGALL REQUEST:INVALID FIELD IN CDB
(5:0x24:0x00)

Co zrobic aby skopiowac plyte PSX.
mam HP 9150i

Dzieki za odpowiedz
PAWEL
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2002, 12:55   #341
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Librypt jest zabezpieczeniem podobnym w zasadzie działania do SecuRom. Różnicą jest wykorzystanie 16-bitowego klucza, który znajduje się w subkanale. W subkanale są umieszczane dodatkowe dane gdzie konsola PSX (nieprzerobiona) weryfikuje płytę CD. Weryfikacja płyty CD trwa bardzo krótko, ponieważ konsola Sony PlayStation sprawdza tylko wybrane sektory, które są zapisane w bootblocku płyty z grą dla tej konsoli. Aby prawidłowo wykonać kopie bezpieczeństwa takiej gry należy posiadać nagrywarkę w pełni obsługującą zapis subkanału 96 bajtowego i posiadać CDROM mogący odczytać ten subkanał. Najlepszymi urządzeniami do tego celu są napędy Plextora i Toshiby (odczyt), oraz nagrywarki obsługujące zapis 96-bajtowego subkanału. Przerobiona konsola PSX nie jest w stanie odczytać żadnego subkanału ponieważ chip wbudowany do konsoli PSX uniemożliwia odczytanie subkanału zwracając same zera programowi weryfikującemu. Dzięki temu program weryfikujący "myśli", że napęd nie jest w stanie odczytać prawidłowo subkanału i kontynuuje uruchamianie gry.

Przykłady zabezpieczonych gier: prawie każda gra na Sony Playstation

Wykrycie Zabezpieczenia: Clony XXL

Czyli potrzebna jest odpowiednia nagrywarka.
Stary 25.06.2002, 13:09   #342
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki

Ale nie wiesz czy moja nagrywarka Hp 9150i i LG CRD-8521b(do odczytu) poprawnie skopiują Prosze o odpowiedz. Z gory dzieki wielkie!!!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2002, 22:46   #343
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z tego co wywnioskowałem, to nie:
http://elby.ch/english/products/clone_cd/writers/h.html
Sa dwie wersje tej nagrywarki, pierwsza obsługuje zapis RAW-SAO, odczyt danych w trybie RAW i odczyt audio w trybie RAW+96 (czyli CD-TEXT). Drugi model wspiera zapis w RAW-DAO 16 oraz odczyt danych i audio w trybie RAW. Co do LG - to nie wiem, ale spróbuj zrobić obraz dowolnej płyty zaznaczając w opcjach odczyt danych subkanałowych. Jeżeli CD-ROM ich nie odczyta, to wtedy stosowna informacja pojawi się w pliku LOG (skrót klawiaturowy - L).
Stary 25.06.2002, 23:54   #344
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No wlasnie, sprawdz tego cdroma w clonie jak radzi ZiP bo z tymi LG52x to jest roznie - np ja mam 8522B i ten nie czyta subkanalow. Natomiast w testach na cdrinfo jest podane ze czyta, ale testowali model 8520B a ty podajesz ze masz 8521B wiec musisz sprawdzic.
Stary 26.06.2002, 00:14   #345
TOMMYx
Gość

Ja mam model 8521B i czyta mi subkanały.
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: