![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#616 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Lester: ISO wypalam przez Alcohola (odpowiedzni profil) , ale bede musiał spróbować tak jak piszesz.
Kuba001: Gry nagrałem na nośniku Sony CD-R CDQ80N5... (przecena była ![]() PS. Z jaka prędkością wypalać te gry ? Czy istenieje ryzyko wadliwości nagrania ( "ślepota" czytnika w PSX) jeśli wypale CD z prędkością np. x16 ? Dawno temu czytałem, że najlepiej nagrywać z prędkością do x4. Moje płytki wypalałem x8 ( najmniejsza prędkość jaka była w alcoholu). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#617 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Libcrypt
Joł wszystkim! Czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego gra odczytana przez profilera na napedzie toshiby i nagrana na plytke przez clona na nagrywarce lite-on nie chce sie odpalic na playstation a nagralo sie wszycho dobrze bez zadnych problemow!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
A czy konsola jest przerobiona? I z jaką prędkością i na jakich płytach nagrywałeś?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Nowy na forum
![]() |
Konsola jest przerobiona ma chipa.Plytki na ktorych nagrywalem to philips 48X ale sprawdzalem tez na innych plytkach.Ustawilem predkosc na maxiora ale nigdy powyzej 42x to nie bylo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Zdecydowanie za duża prędkość. Playstation są bardzo wybredne jeśli chodzi o prędkość z jaką się nagrywa. Najlepiej wybierać z przedziału 8x-12x. Dawniej konsole "pluły" się nawet i filmy ścinały gdy płyty były nagrywane z prędkością 4x i działały nagrywane z prędkością 2x.
PS. A i trzeba przy odczycie zaznaczyć odczyt danych subkanałowych ze ścieżek danych i audio, a przy zapisie żeby nie modyfikował danych ze ścieżek subkanałowych. Ostatnio zmieniany przez Val : 20.01.2004 o godz. 09:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Nowy na forum
![]() |
Oki dzieki zrobie ja mowisz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Plik *.img
Mam pytanie mam gierkę w pliku o takim rozszeżeniem jak to zamontowac pod wirtualny napęd ? ewentualnie jakim programem to nagrać domyslam się ze brakuje jeszcze pliku *.cdd lub *sub ale jak to można rozgryć bez tych plików ?
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy montowaniu daj opcje 'wszystkie pliki'
Moze nic z tego nie wyjsc bo w pliku *sub jest informacja o subkanalach (zabezpieczeniu) i gra moze nie chodzic. Jak masz mozliwosc to szukaj tych brakujacych plikow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
Cytat:
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Instrukcja zostala nadana, hehe, postow i uzytkownika juz nie ma od kawalka czasu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2004
![]() |
rodzaj plyt do playstation...
Jestem nowy i bardzo chcialbym sie dowiedziec jakich plyt najlepiej urzyc do wypalania gier na sony playstation 1 przeszukalem stronke i nie znalazlem niestety takich inf...
Posiadam nagrywarke lite-on ltr-24102B niestety ta nagrywarka wypala z minimalna predkoscia 8x wiec prosze o doradzenia dobrych plyt ktore beda ok dla psx przy takiej predkosci wypalania... Kiedys byly verbatimy (bodajrze metal azo-takie niebieskie) ktore konsola super czytala teraz niestey juz tych plyt nigdzie nie ma prosze wiec o pomoc za ktora z gory dziekuje i pozdarwiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
wyproboj dysany czarne, albo verbatimy pastelowe - kosztowne ale skuteczne
![]()
![]() |
#629 |
Redakcja
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
Dodam uwagę :
to że im wolniej wypala się płyte, tym lepiej - to jest mit, nieprawdziwy oczywiście. Obecnie na rynku trudno znaleźć napęd nagrywający z prędkościami poniżej 8x - i9 to ograniczenie ma uzasadnienie. Jeżeli w kodzie ATIP jak i na samej płycie jest informacja że płyta najlepiej się nagrywa z prędkością 40x to jest to prawda (w przypadku dobrych markowych płyt oczywiście). Budowa płyty jest dostaosowana do konkretnej prędkości nagrywania, moc lasera tez jest kalibrowana do odpowiednich pędkości itp.. Zdarza się że zmniejszenie pędkości poprawia jakość wypalania - ale zmniejszenie o jeden stopień względem rekomendacji producenta, np. z 40x na 32x. Zmniejszanie predkości nagrywania z rekomendowanej 40x na 4x zwykle przynosi w efekcie spadek jakosci nagrania - wiecej błędów. Niedługo dostarcze troche takich testów. regardz |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2004
![]() |
Playstation
Mam pewien problem, może bzdurny, ale nie wiem jak go ugryźć. Kolega dał mi do skopiowania kilka płyt na Playstation 1. Podczas kopiowania ich zawartości metodą drag & drop na twardy dysk pojawiają się błędy w stylu "niedozwolona operacja MS-DOS" . Czy istnieje jakieś narzędzie bądź sposób który umożliwia poprawne nagranie na CD-R. Nie chodzi mi o piracenie, ale zrobienie kopii bezpieczeństwa, bo kolegi synuś nie bardzo szanuje oryginalne CD, a każda z nich to wydatek około stówki... pomóżta, ludziska.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|