![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
PSX, PSX 2- Jak to działa?
Cześć!
Oczywiscie wszyscy wiedza, ze PS1 wystepuje powszechnie z "chipem" i nie ma problemow.Aczkolwiek mam takie pytanko: plytki PS1 powinny chodzic na PS2 , teraz, czy na PS2 (powiedzmy bez jednego z najnowszych chipow) skopiowana plytka PS1 razem z zabezpieczeniem (np clone CD z odpowiednim profilem) bedzie chodzila jak oryginalna? Macie jakies doswiadczenia na tym polu? A tak przy okazji - ad PS2 - czy kopie zapasowe plytek PS2 CD chodza(jak skopiowane?) na konsoli bez przerobek czy boot diskow ? To tyle moich pytan na dzis. dzieki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Ludziska
Hej!Nikt............ Czy ktoś w Polsce robił w ogóle takie testy ? No cóż będę czekał dalej... Dzięki 8) PS Tego posta dodałem w zasadzie po to by nie było 0 w odpowiedziach - ale gdyby ktoś coś napisał to by było fajnie
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Re: Ludziska
Cytat:
Zauważyłem że nie chodziły kopie nagrane na cdrw ?? nie wiem czemu Nigdy nie kopiowałem ps2 i jestem ciekaw jak sie to robi i jak to chodzi |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Na cdrw to sie zgodze ze nie chodzą,ale nie wierze że chodziły kopie na nieprzerobionej konsoli -to niemożliwe
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Kopiowałem płyty pod PSX-a chodzą normalnie (nawet nie wiem czy konsola przerobiona czy nie, ale chyba rzerobiona
)Kopiowałem od PS2 - nie ma problemu. Dla bezpieczeństwa robiłem to na czarnych dysanach lub Akossach i 4x, w opcjach zaznaczałem tylko "nie naprawiaj danych subkanałowych - przegrałem ich z 50 - 70 sztuk - wszystkie chodzą. Możliwe, że płytki mogą być najzwyklejsze, prędkość dowolna, a opcja nieodznaczona.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
napewno przerobione
umnie w sklepie komputerowym były sprzedawane odrazu przerobione ! Widniał duży napis " KONSOLA PRZEROBIONA "
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
DO PS2 musi byc modchip, ale ostatnio jest jakis niby dobry boot disc do ps2 sciagnalem go sobie wypalilem i nie dziala (nie potrafie go uruchomic), ale czytalem na jakiejs oslowatej stronie ze ta plytke nie wystarczy wlozyc wyciagnac i wsadzic pirata (tak jak bylo w DC), na bank musi byc jakas kombinacja ale nie znalazlem opisu i mam zonka.
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2003
![]() |
Witam!
Czy da sie nagrywać na blaszaku(PC) gry przeznaczone dla innych platform - głownie konsol psx i ps2... jeśłi tak to jakie są do tego potrzebne programy, jakie są to standardy i jeśli mam pliki gry dla ps2 xxx.bin i xxx.cue to jak je mam ewentualnei nagrać... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
WeldMaster
![]() |
Oczywiscie ze mozna..polecam programy CloneCD,Alcohol 120%-obsługa na stronie głownej CDR-info
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
ale ja nie chcę kopiować płyt z grami bo ich nie mam.. ale mam stałke więc mogę je zciagnać z netu.. i wtedy dopiero wypalić..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
WeldMaster
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
no dobra - tylko o czym mam poczytać.. bo jak przeglądałem to głownie widzę teksty o pc... jakby mnie tak ciut ukierunkować (mały drogowskaz -> link
![]() pozdroofka - będę eosprymentował.. pare płyt zjaram ale w końcu cos bedzie... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
eksperymenty moga byc kosztowne (nie wiem jak konsole radza sobie z CD_RW - glownym nosmikiem do eksperymentow) - ale scigasz taki obraz, odpaalsz clonaCD wybierasz profil PSX czy taki jaki ci pasuje pod konsole i nagrywasz - z tego co pameitam to konsole trzeba 'przerobic' zeby zechciala czytac plyty cdr...
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.10.2002
![]() |
Obrazy ktore mozna sciagnac z netu mozna wypalac (najczesciej)bylejakim programem, chyba trzema wlaczyc tryb RAW ale pewnosci nie mam. Dzisiaj wypalalem gierke w Nero z obrazu .cue, .bin i wszystko ok, nawet zrobilem eksperyment i przerobilem obraz plyty z NTSC na PAL i kolorki teraz mam w gierce. Pozatym na forum juz o tym duzo mowiono wiec poszukaj.
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
Tak z ciekawosci pytam - jak zmienic NTSC na PAL ??
|
![]() |
|
|