Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Na jakich nośnikach palić? [PS2, XBox itd... ] (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jakich-nosnikach-palic-ps2-xbox-itd-42260/)

Turboni 06.11.2004 10:34

bo 1633 najnizsza mozliwa predkosc palenia ma x4

tengu 06.11.2004 10:25

Cytat:

Napisany przez Zak_1
liteon 1633s predkosc nagrywania 2 nagrywam clone cd najnowszym

A jak ty nagrywasz z x2 (ja nawet jak ustawie w CLONE DVD2 x2 to wypala mi 13-14 min - czyli w rezultacie x4) {sam się przełącza czy co???} [2 szt. TDK+R 1-4x]

Morris 06.11.2004 01:37

Cytat:

Napisany przez Rokipat
No jak narazie nie planuje zmian, chyba ze ktos mnie przekona ze jednak jest inaczej.

Ten BIOSik z 1653 ładnie pali Verby - to fakt. Jutro idę po nową dostawę. :)

Rokipat 05.11.2004 21:57

No jak narazie nie planuje zmian, chyba ze ktos mnie przekona ze jednak jest inaczej.

Turboni 05.11.2004 21:56

jak palisz na verbach to zostan przy nich :) i nagrywaj raczej na +r:)

Rokipat 05.11.2004 21:53

Ja ostatnio nagrywalem pewna gre o poczatku GTA zarowno na plusie (Verbatim 4x jak) i na minusie (Esperanza 4x), roznicy nie widzialem. Nagrywalem na litku 1633 z biosem1653. Zdania sa podzielone jaki format jest lepszy, to chyba jednak nie ma roznicy czy plus i minus bo laser "chrupie" podobnie. Mysle takze ze predkosc nagrywania 4x nie jest za duza i jest odpowiednia, po co mam czekac przy predkosci 2x na plytke ponad 20 minut. Teraz jest tylko dylemat na jakich plytkach nagrywac. Ja pale na Verbatimach, jak sadzicie? Dobry wybor? jesli znacie lepszy to czekam na odpowiedz. Pozdrawiam :piwo:

kamoreks 05.11.2004 20:59

Szukaj. Ja też poszukam. Czasem miło jest szukać!

VIZZARD 05.11.2004 17:53

Cytat:

Napisany przez Zak_1

No to jeżeli dobrze ci się wypala na tych TDK

To na nich pal :taktak:

Z wykresów na forum zobaczysz

Że Liteon faktycznie lepiej pali na "plusach"

Więc nagrywaj na "plusach" :taktak:

Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie :nie:

Ażebyś potwierdził swoje spostrzeżenia w kProbe

Robiąc parę wykresów

A jeżeli nie wiesz jak to się robi :idea:

To poszukaj na forum :czytaj:

Morris 05.11.2004 17:51

Zdaje się, że minusy są bardziej kompatybilne, więc dlatego Ci je polecano.
Plusy natomiast mają lepszy algorytm korekcji, dzięki czemu liteonek wypala je o wiele lepiej. Skoro masz litka, to przetestuj oba rozwiązania - nagraj dane i spradź w PS i w Kprobe. :)
PS: Podobno WOLNIEJ nagrywać nie znaczy zawsze LEPIEJ. Płytki certyfikowane na 4x mogą gorzej płonąć na 2x (np. Verbatim), ale to nie jest reguła.

Zak_1 05.11.2004 17:04

VIZZARD 05.11.2004 17:02

Cytat:

Napisany przez Zak_1
Ale ja nie widze zadnej roznicy a slyszalem na tym forum ze lepsze sa plusy a koles w sklepie mowi mi ze wypala sie gry na PS2 na minusach i tak kazdy robi on nie zamawia nawet plusow do sklepu. Wiec co wybrac

A jaką masz nagrywarkę?

Z jaką prędkością wypalasz?

:idea:

Zak_1 05.11.2004 16:58

Ale ja nie widze zadnej roznicy a slyszalem na tym forum ze lepsze sa plusy a koles w sklepie mowi mi ze wypala sie gry na PS2 na minusach i tak kazdy robi on nie zamawia nawet plusow do sklepu. Wiec co wybrac

VIZZARD 05.11.2004 16:56

Cytat:

Napisany przez Zak_1
Chcialem zapytac na jakich plytach wypalac gry na PS2 - na plytach DVD- czy DVD+. Wypalam oczywiscie na TDKach, na plusach i minusach i nie widze zadnej roznicy, doradzcie czy jest jakas roznica jesli chodzi o plusy i minusy i na ktorych lepiej wypalac.

Wypalać na tych

Na których lepiej się pali :ognicho:

:D

Zak_1 05.11.2004 16:54

Na jakich nośnikach palić? (PS2)

Chcialem zapytac na jakich plytach wypalac gry na PS2 - na plytach DVD- czy DVD+. Wypalam oczywiscie na TDKach, na plusach i minusach i nie widze zadnej roznicy, doradzcie czy jest jakas roznica jesli chodzi o plusy i minusy i na ktorych lepiej wypalac.

Polecam Verbatim Advanced Azo "+"/"-" - dop. Berion

Berion 24.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez czero
[...] Moze nie czyta ci "-" albo "+". Moja czyta oba, choc z "-" rw sie meczyla, dlatego nagrywam na "+". [...]

Eee... wiesz nie przywiązywałem akurat do tego wagi, chociarz "na chłopski rozum": jak czyta DVD-+R to z RW powinno być "tak samo"... ...
Cytat:

Napisany przez czero
[...]Szkoda ze za bardzo nie mam jak ci tego udowodnic, chyba ze wpdaniesz do Olsztyna to ci pokaze ;).

Wierzę ci na słowo. W-wa jest zaaaaa daleko 8-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:05.