![]() |
bo 1633 najnizsza mozliwa predkosc palenia ma x4
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No jak narazie nie planuje zmian, chyba ze ktos mnie przekona ze jednak jest inaczej.
|
jak palisz na verbach to zostan przy nich :) i nagrywaj raczej na +r:)
|
Ja ostatnio nagrywalem pewna gre o poczatku GTA zarowno na plusie (Verbatim 4x jak) i na minusie (Esperanza 4x), roznicy nie widzialem. Nagrywalem na litku 1633 z biosem1653. Zdania sa podzielone jaki format jest lepszy, to chyba jednak nie ma roznicy czy plus i minus bo laser "chrupie" podobnie. Mysle takze ze predkosc nagrywania 4x nie jest za duza i jest odpowiednia, po co mam czekac przy predkosci 2x na plytke ponad 20 minut. Teraz jest tylko dylemat na jakich plytkach nagrywac. Ja pale na Verbatimach, jak sadzicie? Dobry wybor? jesli znacie lepszy to czekam na odpowiedz. Pozdrawiam :piwo:
|
Szukaj. Ja też poszukam. Czasem miło jest szukać!
|
Cytat:
To na nich pal :taktak: Z wykresów na forum zobaczysz Że Liteon faktycznie lepiej pali na "plusach" Więc nagrywaj na "plusach" :taktak: Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie :nie: Ażebyś potwierdził swoje spostrzeżenia w kProbe Robiąc parę wykresów A jeżeli nie wiesz jak to się robi :idea: To poszukaj na forum :czytaj: |
Zdaje się, że minusy są bardziej kompatybilne, więc dlatego Ci je polecano.
Plusy natomiast mają lepszy algorytm korekcji, dzięki czemu liteonek wypala je o wiele lepiej. Skoro masz litka, to przetestuj oba rozwiązania - nagraj dane i spradź w PS i w Kprobe. :) PS: Podobno WOLNIEJ nagrywać nie znaczy zawsze LEPIEJ. Płytki certyfikowane na 4x mogą gorzej płonąć na 2x (np. Verbatim), ale to nie jest reguła. |
liteon 1633s predkosc nagrywania 2 nagrywam clone cd najnowszym
|
Cytat:
Z jaką prędkością wypalasz? :idea: |
Ale ja nie widze zadnej roznicy a slyszalem na tym forum ze lepsze sa plusy a koles w sklepie mowi mi ze wypala sie gry na PS2 na minusach i tak kazdy robi on nie zamawia nawet plusow do sklepu. Wiec co wybrac
|
Cytat:
Na których lepiej się pali :ognicho: :D |
Na jakich nośnikach palić? (PS2)
Chcialem zapytac na jakich plytach wypalac gry na PS2 - na plytach DVD- czy DVD+. Wypalam oczywiscie na TDKach, na plusach i minusach i nie widze zadnej roznicy, doradzcie czy jest jakas roznica jesli chodzi o plusy i minusy i na ktorych lepiej wypalac.
Polecam Verbatim Advanced Azo "+"/"-" - dop. Berion |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:05. |