![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2009
![]() |
Multi DVD 2 gry na 1 plycie... HELP!!
(PS2 Slim 70003... nagrywam na TDK DVD+R (moja konsola je czyta), do wypalania obrazów i ich tworzenia z płyt używam UltraISO i nim także te obrazy wypalam)
Witam.. chodzi o multi DVD... robie raczej wszystko jak trzeba wypalam obraz... śmiga na PS2... moge wybrac gre... wybieram.... i?? zaczyna wchodzic do gry... ale na jednej zwis jest jeszcze przed jej startem... a na drugiej... zwis gdy pokauja sie pierwsze napisy z danej gry... :/ Opisze problem szczegółowo... otóż..: Mam 2 kopie gier, Hot Shot Tennis oraz Tourist Trophy. Ostatnio nagralem sobie Free MC Boota na MC a że chcialem sobie w owe dwie gry zagrac to musialem je od nowa zgrac na plytki i uprzednio spatchowac. No i po zrobieniu ich obrazu zmienilem ich NTSC na PAL przy uzyciu PS2VFIX2005(bo czytalem gdzies ze MC Boot nie czyta NTSC) i pozniej zobaczylem ze obie mogly by sie zmiescic na jednej plycie DVD... Przeczytalem Twoje artykuły Berion o torzeniu plyt z wieloma grami i zastosowalem sie do niego a mianowicie: Stworzylem folder o jakiejs tam nazwie, skopiowalem do niego wszystkie pliki z obu gier (obrazy otwieralem Daemonem po poprzednim ich zrobieniu przez Ultra ISO i metoda chwyc i upusc skopiowalem je do folderu z gra) oprocz SYSTEM.cfg.. tak jak jest w zaleceniu. Dodalem do folderu 4 pliki Multiloadera:
No i wszystko niby spoko ale teraz musialem zrobić obraz. Troche miałem z tym problemow(i nadal mam) bo przy uzyciu Nero nie moglem utworzyc ISO ze wzgledu na plik TT.VOL ktory zajmowal ponad 2GB... i mimo ze wszystkie ustawienia w programie mialem tak jak w zaleceniach nie szlo go skopiowac.... Wiec zmusilem sie do uzycia CDVDGen.. (Poniewaz pliki mialem z folderu na HDD to nie korzyslalem z ISO Buster ani Apache 2 aby je stamtąd wyciągnąć...) Metodą drag&drop przeciągalem pliki z folderu do kompilacji.Jednak nie wiedzialem czym jest LBA wiec doszedlem do wniosku ze to chyba chodzi o to zeby pliki ktore byly w zaleceniu:
![]() ![]() (Mimo wszystko jakos sam sobie to tam poustawialem na krzywy ryj... dalem REC, stworzyl mi sie plik IML... przekonwertowalem go na ISO poprzez Iml2Iso v4.01 ze strony http://www.sksapps.com/index.php?page=mis.html a potem spatchowalem jeszcze tak zeby Free MC Boot go odczytał... I wypaliłem płytke. Wpakowalem do PS2 i uruchomila sie, otworzyl sie multiloader z mozliwoscia wyboru gry.. ale ktorej bym nie chcial odpalic to albo wiesza sie juz na starcie, albo ewentualnie wejdzie do menu z napisami i tez sie wiesza... Moje pytanie w tej sprawie.. co robię źle?? Co zrobić aby te gry działały? Jak z tym się uporać?) Czekam na jakąś odpowiedź lub pomoc w tym co mam zrobić bo siedze nad tym dobre 2 dni i staram sie to jakoś ogarnąć.. :/ Ostatnio zmieniany przez kamkik : 06.03.2009 o godz. 21:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Odtwarzanie Blu-ray na komputerze - różne rozważania.. | andrzejj9 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 10 | 04.09.2013 19:17 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |