Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.09.2020, 22:46   #16
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamierzam dokupić sd reader i z karty SD bootować swissa, napęd mam okej a jakie płyty mini polecacie i na alledrogo coś znajdę ?
Dzięki za szybką odpowiedz.
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2020, 10:49   #17
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,495
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Z SD nie będziesz bootował Swissa bo Xeno nie ma takiej opcji. Xeno w zasadzie pozwala tylko na uruchamianie kopii zapasowych na dvd, więc Swissa nagraj na DVD i odpal. Po uruchomieniu Swissa dopiero nim odpalaj gry/homebrew z SD.
__________________
szczuru jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 10:56   #18
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Szczuru zamowilem plyty, mini esperanza mam nadzieje ze podejda. Sprobuje tak zrobic, A to sd2sp2 sluzy do uruchamiania juz obrazow iso z karty ? Swissa na plyte wersja najaktualniejsza prawda ?
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 11:09   #19
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 638
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Czyli jeśli dobrze Was rozumiem bez chipu w obydwu konsolach m związane ręce. Swiss można uruchomić tylko z wypalonej płyty i dopiero wtedy taki adapter będzie działać?

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 11:49   #20
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,495
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez iraslbn Podgląd Wiadomości
@Szczuru zamowilem plyty, mini esperanza mam nadzieje ze podejda. Sprobuje tak zrobic, A to sd2sp2 sluzy do uruchamiania juz obrazow iso z karty ? Swissa na plyte wersja najaktualniejsza prawda ?
SD2SP2 to adapter SD na port serial, więc powinien być wykrywany tak samo jak SD z portu karty pamięci. Swiss na DVD nie musi być najnowszy bo możesz nowszy uruchomić z SD za pomocą starszego Swissa z poziomu przeglądarki plików. Swiss służy do odpalania ISO i DOL z SD (dol to taki exe na GameCube/Wi - wrzucasz najnowszą wersję swiss.dol na sdi odpalasz starym, którego bootujesz z dvd).

Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
Czyli jeśli dobrze Was rozumiem bez chipu w obydwu konsolach m związane ręce. Swiss można uruchomić tylko z wypalonej płyty i dopiero wtedy taki adapter będzie działać?

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka


Jeśli mówimy o Xeno, czyli najpopularniejszym i najtańszym chipie to tak - to jest chip lutowany do elektroniki napędu, więc ten musi być sprawny. Są inne chipy (np ViperGC czy Qoob), które może (bo piszę z pamięci) umożliwiają boot z sd/memory card. Są też emulatory napędy (WiiKey itp).

//Edit

Np Hyperboot i Qoob ma taką opcję:
https://www.badassconsoles.com/hyperboot/
__________________

Ostatnio zmieniany przez szczuru : 21.09.2020 o godz. 11:56
szczuru jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 12:45   #21
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Spróbuj kupić te emulatory napędu (które wcale takie dobre nie są, do Wii i tylko jeden do GC jest ok, GCLoader), życzę powodzenia, to samo z modchipami, Ripperów i Qoob'ów już po prostu się nie dostanie, a jeśli to za kosmiczne kwoty, w takim wypadku lepiej olać GC i odpalać na Wii. Mam Qoob'a i sam badassconsoles nie radzi za bardzo flashować QOOB'a, mam jakąś starą wersję, która ma autostart z SD w slocie memorki B albo SD2SP2 i wystarczy, planuję zakup GCLoadera, ale ta cena ($160) mnie dobija, skoro to samo mam na Wii.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 14:23   #22
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,867
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ooo wlasnie madre slowa po co wywazac otwarte drzwi, niestety teraz dostac modchipa do czego kolwiek z generacji 5/6 konsol graniczy z cudem a to co bylo poszlo na przemial ot to tyle .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 16:02   #23
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Xeno mam zainstalowanego, sd2sp2 mam założone czy uruchomię już swissa z microsd czy mam go zabootować z nośnika ?
Na nośniki czekam, może jutro będe mógl przetestować.

Tak na marginesie mam wii i nintendont, a gc kupiłem okazyjnie ale po raz kolejny nie wiem po co

Ostatnio zmieniany przez iraslbn : 21.09.2020 o godz. 16:06
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 16:42   #24
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,495
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Swissa bootujedz z płyty, dopiero wtedy za jego pomocą uruchamiasz rzeczy z sd.
__________________
szczuru jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2020, 21:00   #25
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czekam na mini dvd, mam jeszcze jednego chipa nowke xeno jakby ktoś był zainteresowany ?

To tak na marginesie, nie pałam się handlem.
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2020, 17:10   #26
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam już dvd mini, nagrywam imgrurn coś mam specjalnie ustawić prędkość 4 x moze byc ?
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2020, 08:38   #27
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 638
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez iraslbn Podgląd Wiadomości
Czekam na mini dvd, mam jeszcze jednego chipa nowke xeno jakby ktoś był zainteresowany ?

To tak na marginesie, nie pałam się handlem.
Ile to kosztuje?

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2020, 21:56   #28
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
chip xeno koszt mysle 18 zl + kw
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2020, 07:46   #29
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 638
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez iraslbn Podgląd Wiadomości
chip xeno koszt mysle 18 zl + kw
Biorę. Później się odezwę na PV co do szczegółów

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2020, 18:43   #30
iraslbn
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika iraslbn
 
Data rejestracji: 24.08.2015
Lokalizacja: Lublin
Posty: 9
iraslbn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobrze, i dotarłem że wszystko działa. Swiss najnowszy 0.5 + backupy z karty sd2sp2 które mam po 12 zł jeśli ktoś zainteresowany.
Skalibrowałem laser, dzięki @szczuru za wskazówki.
iraslbn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywanie gier na popularnego "szaraka" conradinho88 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 43 03.08.2010 10:10
Nagrywanie i uruchamianie programów na PS2 (SMS, uLELF etc.) Berion Homebrew 0 21.12.2007 15:03
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 01:41


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.