Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

yoemaster 10.12.2009 18:09

Nagrywałem na emtec , platinum i verbatim wszystkie+ dl , może to wina nagrywarki bo do laptopów chyba nie dają dobrych .Czy możecie mi polecić jakąś nagrywarkę pod usb albo zwykła nagrywarkę pod sata i do niej kupił bym przejściówkę sata _usb co o tym myślicie ?? tylko doradźcie tak żeby na danej nagrywarce te gry się wypalały

psyopus19 10.12.2009 23:45

Witam . Moj problem polega natym ze nagralem gre na Verbatim wszystko luuz ale jak wkladam do x boxa to wyskakuje mi otworz naped cd jakyb nie mogl przeczytac nie wiem o co biega nagrywalem imgburn Assassins.Creed.2. Chyba ze chodzi o to ze te jakies xtreme mam za stare czy cos wlasnie tego nie rozumiem prosze o pomoc

Berion 11.12.2009 00:02

"Chyba chodzi o to, że to Xtreme masz za stare czy coś właśnie". ;]

yoemaster 11.12.2009 11:11

Czy ktoś może mi pomóc ?? czy to wina nagrywarki ??? i jeśli tak jaką inna proponujecie upić np zewnętrzna

psyopus19 11.12.2009 20:43

moglby ktos mi to wytlumaczyc albo jakis poradnik dac jak mam to zmienic bo ja zieolny w tym jestem???

Berion wydaje mi sie ze sie na tym znasz ;]

Berion 11.12.2009 20:47

Cytat:

Czy ktoś może mi pomóc ?? czy to wina nagrywarki i jeśli tak jaką inna proponujecie upić np zewnętrzna
Raczej zdecydowanie nagrywarki. Ja używam DVR-116D, ale DLek jeszcze nie paliłem, więc nie wiem jak z jakością. Poczytaj testy na sieci różnych nagrywarek, testy nośników itd.

Burak_PL 12.12.2009 17:33

Witam!

Mój x (xtreme 1.6) ostatnio coś mi świruje, wszystkie gry wypalone widzi jako video, co zrobić ? cały czas robię to co wcześniej (a wtedy "hulało" wszystko), płyty Verbatimy, nagrywanie 2,4x, all jest w jak najlepszy porządku. Ktoś potrafi temu zaradzić ?

Berion 12.12.2009 22:53

Może napęd siada? Te gry to z kiedy? Do wave4 potrzebujesz dodatkowej płyty bootowalnej.

Burak_PL 14.12.2009 11:28

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1065891)
Może napęd siada? Te gry to z kiedy? Do wave4 potrzebujesz dodatkowej płyty bootowalnej.

tak, tak ;) gry wave3 na 100%, w sensie napęd w x ? Mam go 2 lata i żeby już padł ? starsze gry działają bez zarzutu

Berion 14.12.2009 12:55

To może te gry są spatchowane np. dla chipów na napęd? Z tego co kojarzę, taki UnderDog wymagał SS "na końcu płyty", a nie na początku. Może w tym problem. Jeśli inne gry działają, a są na takich samych nośnikach/tak samo smażone to problem jest gdzieś w sofcie.

Burak_PL 14.12.2009 19:22

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1066300)
To może te gry są spatchowane np. dla chipów na napęd? Z tego co kojarzę, taki UnderDog wymagał SS "na końcu płyty", a nie na początku. Może w tym problem. Jeśli inne gry działają, a są na takich samych nośnikach/tak samo smażone to problem jest gdzieś w sofcie.

kurde, za cholerę nie mogę tego rozgryźć, a co z tym SS jakoś więcej możesz ?

psyopus19 15.12.2009 18:15

a jak sprawdzic jaka ma sie wersje przeróbki ??

Berion 15.12.2009 23:32

Nie mówi się na to "przeróbka". W ogóle to słowo jest idiotyczne i walczę z nim jak Don Kihot. :P

> Flash napędu, a konkretnie to flash jego fw.
Nijak, podłączyć go do PC i z zdumpować.

LaVka 28.12.2009 15:37

Wracam z problemami po miesiącu niepowodzeń ;]

Sprawa wygląda następująco:

Nagrywałem gre ImgBurn. Ustawiłem LB 1913760. Chciałem zmienić booktype ale niestety w ImgBurn nie było mojego modelu nagrywarki ( Asus- praktycznie nowy nie używany). Ale cóż probowałem nagrać. Wyświetlało komunikat przed rozpoczęciem mielenia płyty,że ma jakiś problem z mocą( Power Menagment) tak pokazywał log.( Podrzuce screena wieczorkiem).
po 20 minutach oczekiwania nic sie nie ruszyło i wyłączyłem nagrywanie.Płytka była nie ruszona.

Spróbowałem nagrać gre CloneCd. Odczytałem obraz .dvd płytka się nagrała bez problemowo ale ( bo zawsze jakies musi byc w moim przypadku;P ) xbox po odczytaniu wyświetla logo x360 i opcje ogladanie filmu. Miałem taki problem wczesniej jak mialem starego flasha. Konsola ma flash iXtreme 1.6 napęd Lite-On a gre która probowalem odpalic to Assassin Creed II.

Niewiem co jest przyczyną moich niepowodzeń. Prosze nie krzyczcie na mnie ;P i jeżeli możecie to pomózcie.

Berion 28.12.2009 21:09

http://www.abgx360.net/ (10.15)

Cytat:

ix1.6 will only boot games that have the CORRECT video partition, up to and including wave 3. This means that if you have a Wave 3 game that was patched with a Wave 2 video partition (aka a great big bullseye for Microsoft to target), iXtreme 1.6 will not boot it
A jak nie to, to skończyły mi się pomysły. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:12.