![]() |
Witam wszystkich przeczytalem wszystkie posty na tym forum i mam pytania czy na tej nagrywarce (HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N) mogę nagrywać bez problemu gry na X360. Jeszcze jedno pytanie czy jak będę nagrywać zgodnie z ta procedurą to wszystko będzie ok?? Mam naped Hitachi booktype zmienilem na LG w opcji nagraj obraz na dysk wybieram plik *.dvd i po postu nagrywam?? Mam najnowszy iXtereme 1.6 wlasciwie będe miec bo konsola pod koniec tygodnia powróci :).Z góry dzięki za odpowiedź.
Ps.Co jest z tymi patchami czy na iXtereme 1.6 musze patchowac czy nie? jak tak to porsiłbym o poradnik :] Ps.2. Sorry za odgrzebywanie tematu :) |
(XBOX360)- Jaki model nagrywarki DVD wybrać + Obudowę do niej
Witam jak w temacie, chce kupić nagrywarkę głównie po to by zrobić kilka kopii gier swoich, zastanawiam się nad kupnem Pionieer DVR-216D + obudowę do niej pod Usb tylko że nie wiem jaką wybrać tanią a dobrą.
Czekam na wasze sugestie. Dziękuję za pomoc. |
Mam taki problem. Nagrałem sobie overlorda 2 tak jak pisaliście aby to zrobic, lecz zamiast gry na konsoli pokazuje się tylko logo X boxa 360 i nic poza tym. Co może byc tego powodem i jak go rozwiązac?
|
A jaki fw w napędzie...?
@scorpion1982 - Tak. - nie pamiętam, ale chyba obsługa DVD-RAM. - Ja miałem 107D i teraz 116D. - Tak. - sprawdzę u siebie. |
Witajcie!
To mój pierwszy post na tym forum i od razu z problemem:) Zakupiliśmy do pubu XBOXA360 przerobionego - bo wiadomo w takim miejscu płyty często gęsto spadają na podłogę lub mogą ulec innym uszkodzeniom więc warto mieć opcję zrobienia kopii. I tutaj zaczynają się schody. Nagrałem grę "Forza Motorsport 2" i śmiga na tym XBOXie a nagrana "Ultimate Fighting Championship 2009 Undisputed" już nie. Gdy wrzucam płyte do xboxa pokauje się logo XBOXA i po dłuższej chwili na dole ekranu w pasku opcje jak do odtwarzania filmu czy muzyki - play, rev. itd. "Forza Motorsport 2" nagrałem za pomocą ImgBurn 2.5.0.0. i nagrywarki TssTcorp CDDVDW SHS202N i działa. "Ultimate Fighting Championship 2009 Undisputed" po za tymi w/w próbowałem nagrać też za pomocą CDCLONE 5.3.1.4 i nagrywarki HL-DT-ST DVD RAM GSA H55L - już nawet najnowsze firmware do niej ściągałem i dalej nic. Obraz płyty sprawdziłem programem ABGX360 i w "UFC 2009 U" jest idealny do nagrania nawet lepszy niż miała "Forza Motorsport 2" bo tam było region PAL a "UFC 2009 U" ma region free. Nagrywam zgodnie instrukcjami tego topicu, ustawiam odpowiednią prędkość -2,4, layer back właściwy lub ten z pliku DVD ustawiam który też ma odpowiedni ciąg cyfr i dalej to samo. Płyta wg PCta waży ok. 151 MB i są tam dla PCta widoczne 3 foldery TS_VIDEO z plikami video TS_AUDIO (czy jakoś tak) i on chyba pusty jest i folder z plikami o nazwach jakby regionów w xbox. Zmarnowałem na tą grę już 5 płyt a nagrywam tylko na VERBATIMACH DVD+R DL. Nie znalazłem opcji by w mojej nagrywarce dało się zmienić Booktype na " - " ale jeśli nagrała się jedna gra to czemu inna miała by się bez tego nie nagrać? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! |
Może masz w napędzie iX 1.6 lub wyższy a kopia, która nie posiada wszystkich potrzebnych danych (długo się tym nie interesowałem i pewnie wiele się zmieniło, ale od jakiegoś czasu gry oprócz DVDV posiadają jeszcze jakieś tam dane, wave'y czy coś - takie kopie nie wstaną na starych fw)? Oczywiście mówimy tutaj o hackowanym fw napędu w X360, który czyni zeń "przerobiony", a nie fw napędu w PC.
Poszukaj takiego programu jak Xbox Backup Creator, kup jeden z kilku napędów do których pasuje Kreaon fw i za jego pomocą rób kopie oryginalnych gier, które ofkoz posiadasz. Jest bardzo dobrze udokumentowany i wciąż aktualizowany. Wejdź na xbox-scene.com i poczytaj. To co zobaczysz pod PCtowymi OSami na płycie to jest tylko info z DVD-Video. Jest jeszcze XDVD gdzie znajduje się gra i tego ot tak sobie nie zobaczysz. |
wystarczajaco dobra??
witam
planuje kupic nagrywarkę do laptopa która musi wypalac gry na xboxa 360 Czy to jest wystarczająco dobry model http://www.allegro.pl/item751014750_...ncji_fvat.html pozdrawiam |
Nagrywarki do laptopow nie slyna z dobrej jakosci szczegolnie przy plytach DL. Lepsza by byla zewnetrzna w obudowie z USB.
|
Ale z technicznego punktu widzenia każda DL wypali gre na X360 :taktak:
Nie każdy X360 będzie ją chciał jednak przeczytać... |
Mam zamiar wypalić gre na xboxa 360 I mam pytanie czy jak będę wypalał grę za pomocą tego poradnika http://www.xecuter.pl/poradniki.htmlto gra będzie działać ? a i mam nagrywarkę ASUS DVD - E818A3 czy ta nagrywarka jest dobra do nagrywania gier na xboxa 360 i oczywiscie będę nagrywał na płytkę VERBATIMA
A zapomniałem dodać konsola jest modyfikowana |
Czesc od pewnego czasu mam przerobionego Xboxa360 sciagnąłem i nagrałem już pare gier ale mam problem ponieważ jedna z tych gier po rozpakowaniu jest folderem z kilkoma plikami i nie wiem w jaki sposób to nagrac.
|
Mam jeszcze jedna sprawę czy wie ktos jak wyczyścić płytkę VERBATIM bo próbowałem już przez clona cd ale nie szło
|
Cytat:
|
Cytat:
Czesc. Mam bardzo podobny problem. Tyle że ja wypalam na płytkach ściągnięte z warezów gry. Problem dotyczy tej samej gry i po włączeniu u mnie także zostaje to samo logo Xbox'a. Macie na to jakąś radę? WYapal imgburn'em. |
Cytat:
Przeczytaj regulamin. :czytaj: |
Wygląda na to że ten problem ma nie tylko ten kolega.
|
witam serdecznie przejdę do rzeczy :)
kupiłem xbox360 iXtreme 1,6, próbowałem zrobić kopie zapasową gry jak pisze w tym temacie parenaście stron wcześniej http://forum.cdrinfo.pl/f105/nagrywa...69/index5.html i lipa 2 płytki poszły do kosza (Verbatim dvd+R DL). Nagrywarkę jaka posiadam to ASUS DRW-1814BL 18X18DVD+/-R, programu jaki używałem to IMGBurn kopie robiłem również imgburn, stworzył mi 2 pliki .iso i .mds. Wszystko wypala super bez będów operacja kończy się powodzeniem, a xbox nie widzi płyty. Kolega polecił mi napisac tutaj na forum :) pozdrawiam |
Nie zrobisz kopii gry Img Burnem (skopiują się tylko DVD-Video). ;)
Używaj Xbox Backup Creator i napędu z kreaon fw. |
a można jaśniej z tym napędem :))
|
a wymagana jest jakas konfiguracja tego programiku ??
|
No nie da się ukryć, że wymagana. ;] Szukałem jakiegoś sensownego tutorialu, ale nie mogę znaleźć; nie dla iX 1.6.
Co do napędu: http://forum.cdrinfo.pl/f104/magiczne-napedy-78347/ |
zobaczymy co da się zrobić pokombinuje i odezwę się :) ciekawe ile płyt zjaram ;)
|
wszystko elegancko śmiga :) nawet na płyce HAWK :O dzięki za pomoc BERION !
|
To napisz na przyszłość jakie "ptaki" zaznaczyłeś w Xbox Backup Creator - jak mniemam nagrywałeś z oryg. a nawet jeśli nie to i tak napisz. ;] Przyda się innym na przyszłość (nie miałem kontaktu jeszcze z iX v1.6).
BTW: Hawków nie radzę używać. Laser w X360 jest też dość kiepski. Nie tak jak w PS2, ale po co go mordować. |
Programik ściągłem z tej strony
http://www.mediafire.com/?cbjz1q22m5w i jedyne co ustawiałem to opcje na xbox360 :) ale to chyba raczej wiadome :) a dalej już kliknąć "START" to raczej prosta sprawa :) po zrobieniu obrazu sprawdziłem jeszcze na wszelki wypadek programikiem http://cid-4c703c3ceb2af244.skydrive.live.com/self.aspx/.Public/abgx360|_v1.0.1|_setup.exe?ccr=3759 opis co i jak tutaj http://fifa.pes.com.pl/inne-tutorial...0-a-17334.html a dalej to już jak opisane w postach powyżej :) i to by było na tyle :) P.S co do płytek to oczywiście masz racje ale chwilowo nie mieli w sklepie :( |
Polecam przeczytać: http://www.abgx360.net/
Tyczy się to szczególnie posiadaczy iX v1.5.1, którzy zasysają gry z internetu. ;) |
Witam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...467c161ec.html Wszystko co robie w tej operacji jest prawidlowe? Robie juz 2 kopie i narazie lipa gry odczytuje na moim Xie jako "odtworz dvd" widzi jako audio czy cos w tym stylu moze ktos pomoc dzieki ps posiadam stara konsole z 2007r producja, przerobka 1.4 chyba |
W tej tak, choć ja bym zaznaczył jeszcze verify dla pewności (weryfikacja płyty).
W logu nie ma LayerBreak dla L1 (czyt. dla drugiej warstwy), więc nie wiem czy wczytujesz go z arkusza dyrektyw itp. (*.dvd, *.mdf itd.) czy sam ustawiasz. Może i to być przyczyną. Nie wiem co to jest "przerobka 1.4", ale domyślać się mogę, że chodzi o fw iXtreme v1.4 lub Xtreme v1.4 (albo i jakikolwiek inny modyfikowany/od innej grupy z podobnym oznaczeniem wersji...). Jeśli ściągałeś grę z internetu to mogłeś ściągnąć kopię spatchowaną dla Wave3/4 albo któregoś z chipa np. Underdog (gdzie SS są na końcu) i wtedy też lipa. |
A ja mam probloem z nagrywaniem (ImgBurn) Płyte wypala do końca poprawnie tylko nie potrafi jej zamknąć :ysz: Ta sama gra na innym komputerze wypala się prawidłowo. Co to może być?
Z góry dzięki za podpowiedź, bo spaliłem już 4 płyty na amen. Oto i owy błąd: http://i34.tinypic.com/9ruh40.jpg |
Wina nagrywarki.
|
Witam!Jak paczowac gry na.Dziękuje z góry!!!
|
na to tak. na nie inaczej.
|
Ja ogólnie mam taki problem, który pojawił się niedawno z grami z ostatnich miesięcy (same nowości)
- Posiadam starszą konsole z przeróbką iXtrime v1.5 - gry patchuje programem 3rd.wave.patch - gry nagrywam CloneCD, podczas nagrywania nie występują żadne błędy wcześniej nagrywałem gry i działały bez najmniejszych problemów. jedyne co się zmieniło to płyty na jakich nagrywam, ale może też nie dokońca bo wcześniejsze gry działają dobrze. (suprapoint) czy ktoś jeszcze ma taki problem?? |
No i tak nagrywarka zmieniona na LG GH-22LP20 i teraz lepsze jaja. Po pierwsze nie da się zmniejszyć prędkości do 2,4 (najmniejsza prędkość to 4) a drugie jak wypali płytę (w ImgBurn - wszystko pozmieniane tak jak pwinno LB 1913760) to mi pokazuje w boxie "Odczytaj płyte DVD" i w ogóle jakby gry nie widział :/ a wiem że jest dobra i z poprawnym plikiem dvd. Ludzie co tym razem bo wydałem już majątem na nagrywarkę i płyty a dalej lipa :sciana::sciana: Poniżej screen z notatnkia img
http://i36.tinypic.com/730568.jpg |
Cytat:
|
Mam problemik
mam dość starego xboxa ,przerobionego ..nagralem gears of war 2 na DL gdy wkladam plyte do xboxa on jej nie widzi ,napisane jest ,ze jest pusta..mam .iso i .dvd i nie wiem czemu nie dziala
|
Xbox nie uruchamia gier z Xbox 360. ;]
|
Witam. Chciałbym dowiedzieć się jak zmienić booktype i na jaki . Czytałem w tym temacie, że jeżeli x-klocek posiada napęd Hitachi-LG potrzeba zmiany booktypu . Nie mam pojęcia jak to zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedź.
|
W ImgBurn jest taki obrazek książki. Wybierasz Twoją nagrywarkę i ustawiasz DVD-ROM.
|
A jeżeli w opcjach mojej nagrywarki nie ma DVD-ROM ? Mam tylko DVD+R , DVD+RW oraz DVD+R DL . Co w tym przypadku zrobić. Jestem zielony jeżeli chodzi o nagrywanie gierek na x360 więc z góry sorki za może i dla reszty noobskie pytania ;]
EDIT: Ustawiłem Lb 1913760 a podczas próby nagranie wyświetla : Cannot set the layer break position when burning DVD-R DL media. Nie znam się więc niewiem czy powinno wyświetlać ten komunikat gdy LB jest ustawione ręcznie. |
Jakim cudem mam ten temat w prenumeratach? :O
Berioooon! Ty draniu! :sciana: |
A co? Przecież nagrywanie gier na X360 to temat arcy ciekawy. :D
//nie wiem, do Barteza z tym nie do mnie ;p Ja tu tylko sprzątam. Cytat:
2. Nie mam pojęcia. Nie może się nie zgodzić. A może wczytujesz obraz z *.dvd/*.mds? Tam są już wpisane LB i może dlatego nie zgadza się na Twój. |
Witam
Mam problem z nagywaniem gier więc postanowilem napisać. Posiadam obraz gry dla xbox 360 który przepuściłem przez program abx gdzie wszystko sie zgadzało i program nie wykrył żadych problemów z obrazem płyty. Moja nagrywarka to TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D ATA Device. Zaczołem nagrywać CloneCD ustawiłem prędkość na 2,4 i wybralem plik .dvd Program bez żadnych problemów nagral płyte Verbatim DVD +R DL. Jednak przy włożeniu nosnika do xboxa wyskoczył komunikat aby ,,otworzyć naped" płyty wogle jak by nie było. Dodam że mam przerobionego xboxa iX 1.6. Co robie żle prosze o pomoc. |
Nagrywarki Toshiba-Samsung to w mojej opinii bardzo słaby sprzęt. Najmniejszych prędkości też już się nie wybiera przy nagrywaniu.
|
Zgadzam się z tym ale chciałbym wiedziec czemu po własciwym nagraniu płyty xbox jej nie widzi. Chodzi mi o profesjonalną odpowiedz a nie narzekanie na nagrywarke czy płytu. chcem wiedzieć co moge żle robić jeżli wyskakuje mi ,, otwórz napęd"
|
To, że płyta się nagrała, wcale nie znaczy, że dobrze się nagrała, co wynikało z Berionowej odpowiedzi. :czytaj:
Profesjonalnie - nie "czemu", tylko "dlaczego", nie "chcem", tylko "chcę". |
Każdy napęd ma określoną tolerancję na ilości błędów, które przy nagrywaniu są nieuniknione. Z biegiem czasu ta tolerancja maleje, z biegiem czasu nagrywarka coraz gorzej nagrywa, z biegiem czasu dane z nośników nagrywanych wyparowują. X360, podobnie jak PS2 czy GC są wybredne i trzeba dbać o jak najwyższą jakość.
O jakie błędy chodzi i jak testować masz w dziale FAQ forum. To oczywiście jeden warunek, drugi jest taki że kopia musi być poprawnie przygotowana dla iX 1.6 i wypalona z odpowiednio ustawionym Layer Break. |
Witam,
Panowie, mam pytanie/problem. Otoz, mam nagrywarke Sony Optiarc AD-7170a i sprawa wyglada nastepujaco: Jeszcze doslownie 2 dni temu spokojnie nagrywalem gry, wszystko dzialalo i bylo ok. Wczoraj i dzisiaj nagralem odpowiednio: tekkena 6 oraz cod'a modern warfare 2 i ani jednej z nich nie chce czytac. Konsole mam przerobiona ixtreme'm 1.6. Gry, ktore nagralem wczesniej normalnie caly czas dzialaja, natomiast te "swieze" juz nie. Sprawdzalem abgx'em, wszystko ok, nagrywam na verbatimach, wszystko tez ok. Wyglada to tak, ze wkladam plyte, poczatkowo ja czyta, po czym wyskakuje przez chwile kilka paskow, przerywaja sie i przechodzi do ekranu odtwarzania plyty dvd, tak, jakby gry nie bylo. Moze to byc jakas wina kosnoli, przerobki czy tylko to jest wina stricte nagrywarki/gry? Prosze o odpowiedz. Edit: Konsole mam raptem 3 tygodnie, wiec nagralem do tej pory 4 gierki, wiec chyba nagrywarka nie jest "zuzyta" czy cos w tym stylu. Generalnie, malo jakichkolwiek plyt na niej nagrywalem. Naped w xboxie mam Lite-on. |
A ja zrobiłem wszystko tak jak podano w tym toutorialu http://www.youtube.com/wa...feature=related na płytach verbatima, w komputerze mam nagrywarke lite-on, a jednak wypalone gry konsola czyta jako płyte z filmem dvd. Co mam zrobić?
|
@MrocznyNH
A jaki fw w napędzie konsoli? ;) @Rychu08 Nagrywarki laptopowe się nie nadają za bardzo do nagrywania płyt dla PS2/GC/X360. Te konsole poważnie wybrzydzają. - - - Właśnie bawię się napędem z Kreon fw, więc za góra dwa tygodnie szczegółowy tutorial dotyczący kopiowania oryginalnych gier (zaznaczam, oryginalnych bo wszelkie niuanse dotyczące pirackich kopii nie będą opisywane (vide wszczepianie czyichś SS, dodawanie DVD-Video na L1 itd.)) pod kątem iXtreme 1.6 (niestety na razie bez SSv2 bo musiałbym wymontować napęd z konsoli ;]). |
problemem sa nowe gry i wave4 ktorych ixtreme 1.6 nie puszcza bo nie rozpoznaje,musisz czekac na ixtreme 1.61 albo 1.7 do liteon.
albo wrzucic plyte od ixtreme 1.6 activate.iso jak rozpozna plyte,wyjechac z nia i wrzucic ta z gra. |
Czyli, generanlie, pozostaje mi zainwestowac w jakas lepsza nagrywarke?
Jezeli tak, to mozecie mi cos polecic? Oczywiscie za normalne pieniadze, w totka jeszcze nie wygralem ;) |
Human ma akurat rację:
Cytat:
|
problem z odtworzeniem plyty ?? prosto.
Cytat:
ziomek. ja mam xboxa ixtreme 1.6 nagralem do niego okolo 15 najnowszych gier (verbatim, platinium i głównie emtec) na początku wszystko grało chodź czasami mój napęd nie widział płyty ale po kilku próbach w końcu zauważał :D i tak też nagrałem dużo tych gier. A jak zacząłem nagrywac te nowsze gry typu CoD MW 2 , TEKKEN 6 , itd to nagrałem sobie taką płytkę activate iso :D ona zajmuje nie wiem ile ale mało trzeba nagrac ja na plyte dvd Dual Layer (jak nagrywalem to zapis byl do konca ale przy finalizowaniu zapisu zawieszal sie program i mozna było czekać ch.. wie ile :D i nie mozna bylo nawet plyty wyjąć wiec restartowałem kompa wyjąłem plyte i wlozylem do xboxa360 i po pierwszym ekranie ją wyjąłem :D włożyłem TEKKENA 6 albo CoD MW 2 i MOGŁEM CIESZYĆ SIE GRAMI !!!!!!!!!! a teraz lipa mam windows 7 i nie moge nagrac nic bo juz wcale mi napęd nie widzi płyty z resztą to juz na starym windowsie xp sp2 PRAWIE wcale ale ja tego tak nie zostawie :D:D:D mi sie wydaje że napęd trzeba zmienic :D a poza tym to kolekcje stworzyłem sobie gier wręcz niesamowitą mam w co grać i prosze o pomoc jak ktoś zna mój problem sivusen.elo |
Witam posiadam nagrywarke lg gsa -t10n niby w specyfikacji nagrywa płyty dl , zakupiłem płyte platinum dl i nagrywam takim sposobem
w katalogu gra są dwa pliki jeden to obraz iso a drogi to .dvd i w pliku .dvd mam LayerBreak=1913760 nfss.iso Uruchamiam CloneCD i Nagranie pliku z obrazem płyty na CD. Wybieram plik .dvd i wybieram predkosc 2,4 Coś tam muci co chwile napedem po 10 minutach ani jeden procent nie poszed i po chwili błąd nie mozna nagrać płyty , a jak sie popaczy na płyte to jak by połowe wypaliło Czy ktoś moze mi pomóc , moze lepiej kupic płyty verbatima czy nie ma to znaczenia , moze to wina nagrywarki.Bardzo proszę o szybką pomoc |
Wiec tak nagrywalem w clone nawet nie nagrało 1% i błąd ze clonecd nie obsługuje mojej nagrywarki ok , postanowiłem wypalic w nero tak jak kolega z zaprzyjaźnionego serwisu mi kazał bo u niego to niby działa I co w nero wypaliło 30% a później błąd
i wklejam log z nero Dzesi 4C85-2017-4045-0001-0009-7640-0800-1400-0000-4049-233C-**** (*) Windows XP 6.0 IA32 WinAspi: - ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 2004-11-02 11:54:32 NT-SPTI used Nero Version: 7.5.13.0 Internal Version: 7, 5, 13, 0 (Nero Express) Recorder: <HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N>Version: PR03 - HA 1 TA 0 - 7.5.13.0 Adapter driver: <IDE> HA 1 Drive buffer : 2048kB Bus Type : default (0) -> ATAPI, detected: ? CD-ROM: <HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N >Version: PR03 - HA 1 TA 0 - 7.5.13.0 Adapter driver: <IDE> HA 1 === Scsi-Device-Map === === CDRom-Device-Map === HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N G: CDRom0 ======================= AutoRun : 1 Excluded drive IDs: WriteBufferSize: 83886080 (0) Byte BUFE : 0 Physical memory : 2038MB (2087512kB) Free physical memory: 1231MB (1260608kB) Memory in use : 39 % Uncached PFiles: 0x0 Use Inquiry : 1 Global Bus Type: default (0) Check supported media : Disabled (0) 10.12.2009 Burn DVD Image 16:53:16 #1 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 411 LockMCN - completed sucessfully for IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROL 16:53:17 #2 Text 0 File Burncd.cpp, Line 3467 Turn on Disc-At-Once, using DVD media 16:53:17 #3 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 306 Last possible write address on media: 4173823 (927:30.73, 8151MB) Last address to be written: 3827637 (850:35.12, 7475MB) 16:53:17 #4 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 318 Write in overburning mode: NO (enabled: CD) 16:53:17 #5 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 2929 Recorder: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N, Media type: DVD+R9 Double Layer Disc Manufacturer ID: MKM, Media Type ID: 003, Product revision number: 0 Disc Application Code: 0, Extended Information Indicators: 3 16:53:17 #6 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 490 >>> Protocol of DlgWaitCD activities: <<< ========================================= 16:53:17 #7 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 792 Setup items (after recorder preparation) 0: TRM_DATA_MODE1 (2 - CD-ROM Mode 1, ISO 9660) 2 indices, index0 (150) not provided original disc pos #0 + 3827638 (3827638) = #3827638/850:35.13 not relocatable, disc pos for caching/writing not required/not required -> TRM_DATA_MODE1, 2048, config 0, wanted index0 0 blocks, length 3827488 blocks [G: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N] -------------------------------------------------------------- 16:53:17 #8 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 995 Prepare [G: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N] for write in CUE-sheet-DAO DAO infos: ========== MCN: "" TOCType: 0x00; Session Closed, disc fixated Tracks 1 to 1: Idx 0 Idx 1 Next Trk 1: TRM_DATA_MODE1, 2048/0x00, FilePos 0 0 7839002624, ISRC "" DAO layout: =========== ___Start_|____Track_|_Idx_|_CtrlAdr_|_____Size_|__ ____NWA_|_RecDep__________ 0 | lead-in | 0 | 0x41 | 0 | 0 | 0x00 0 | 1 | 0 | 0x41 | 3827638 | 3827488 | 0x00 0 | 1 | 1 | 0x41 | 3827638 | 3827488 | 0x00 3827638 | lead-out | 1 | 0x41 | 0 | 0 | 0x00 16:53:17 #9 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 209 SPTILockVolume - completed successfully for FCTL_LOCK_VOLUME 16:53:17 #10 Phase 24 File dlgbrnst.cpp, Line 1760 Caching of files started 16:53:17 #11 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4351 Cache writing successful. 16:53:17 #12 Phase 25 File dlgbrnst.cpp, Line 1760 Caching of files completed 16:53:17 #13 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1760 Burn process started at 2.4x (3*324 KB/s) 16:53:17 #14 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2712 Verifying disc position of item 0 (not relocatable, no disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0 16:53:17 #15 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 475 Disc finalized, LBA total Image size: 3827638 (7475MB), Last LBA L0: 1913823 (3737MB) 16:54:23 #16 SPTI -1066 File SCSIPassThrough.cpp, Line 179 CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1066) Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST) Sense Code: 0x24 Sense Qual: 0x00 CDB Data: 0xAD 00 00 00 00 00 00 21 08 04 00 00 Sense Area: 0x70 00 05 00 00 00 00 10 AD 21 00 3E 24 00 00 C0 00 07 Buffer x07384880: Len x804 16:54:23 #17 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 640 L0 Data Zone Capacity set to 1913824 (1D33E0h, 3737MB) -> OK, confirmed setting 16:54:26 #18 CDR -1205 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 667 Burning Layer 1 16:54:26 #19 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 677 Start writing layer 1 at address 0 (0h) Recording mode: unknown Recording Mode 16:54:26 #20 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 9261 ---- DVD Structure: Physical Format Information (00h) ---- Media Type: 0, Layer: 0, Address: 0 (0 h), AGID: 0; Length: 2050 Book Type: DVD-ROM (0), Part Version: 1.0x (1) Disc Size: 120 mm, Maximum Rate: <not specified> (F h) Number of Layers: 2, Track Path: Opposite Track Path (OTP), Layer Type: recordable Linear Density: 0,293 um/bit, Track Density: 0,74 um/track Starting Physical Sector Number of Data Area: 30000 h (DVD-ROM, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW) End Physical Sector Number of Data Area: FCFFFF h End Sector Number in Layer 0: 2033DF h (LBN: 1D33DF h, 3737 MB) Data in Burst Cutting Area (BCA) does not exist Media Specific [16..63]: 00 00 03 4D 4B 4D 00 00 - 00 00 00 30 30 33 00 40 ...MKM.....003.@ 25 25 37 0C 02 2D 66 02 - 2D 66 21 23 0D 0E 14 14 %%7..-f.-f!#.... 02 01 01 10 00 21 23 0D - 0E 14 14 02 01 01 10 00 .....!#......... 16:54:27 #21 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 674 Start write address at LBA 0 DVD high compatibility mode: No 17:02:43 #22 SPTI -1039 File SCSIPassThrough.cpp, Line 179 CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1039) Sense Key: 0x04 (KEY_HARDWARE_ERROR) Sense Code: 0x09 Sense Qual: 0x01 CDB Data: 0x2A 00 00 0B ED A0 00 00 20 00 00 00 Sense Area: 0x71 00 04 00 00 00 00 10 35 01 04 3E 09 01 Buffer x09782500: Len x10000 0x2B 8F 71 EC E1 9F 2E 6E 2A 39 FE 88 67 52 49 CF 0xA2 02 61 2E AA FF 0B 1C 00 A7 0B B7 17 17 28 43 0xAB 4B 34 16 6A D5 03 79 E8 AD 4B F0 07 13 EA 07 17:02:43 #23 CDR -1039 File Writer.cpp, Line 299 Focus or tracking error G: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N 17:02:44 #24 SPTI -1039 File SCSIPassThrough.cpp, Line 179 CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1039) Sense Key: 0x04 (KEY_HARDWARE_ERROR) Sense Code: 0x09 Sense Qual: 0x01 CDB Data: 0x00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Sense Area: 0x71 00 04 00 00 00 00 10 35 01 04 3E 09 01 17:02:46 #25 CDR -1039 File WriterStatus.cpp, Line 162 Focus or tracking error G: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N 17:02:46 #26 TRANSFER -24 File WriterStatus.cpp, Line 162 Could not perform end of Disc-at-once 17:02:46 #27 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1760 Burn process failed at 2.4x (3*324 KB/s) 17:02:46 #28 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 254 SPTIDismountVolume - completed successfully for FSCTL_DISMOUNT_VOLUME 17:03:07 #29 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 10538 DriveLocker: UnLockVolume completed 17:03:07 #30 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 411 UnLockMCN - completed sucessfully for IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROL Existing drivers: File 'Drivers\ADPU160M.SYS': Ver=6.4.645.100 (NT.051018-1332), size=98408 bytes, created 2006-11-02 10:50:35 File 'Drivers\PXHELP20.SYS': Ver=3.00.67a, size=43872 bytes, created 2008-11-20 20:19:06 (Prassi/Veritas driver for win 2K) Registry Keys: HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon Coś czuje ze moja nagrywarka jest do kitu a jeśli tak to jaką nagrywarkę do nagrywanie gier pod xboxa 260 byście polecili ale musi być zewnętrzna pod usb lub ewentualnie zwykla oem i dokupić do niej przejściówkę sata -> usb |
Focus or tracking error dobrze czujesz (moze nie do kitu a sie spsula:):)Pomijajac plyty, sprawdz na jakis lepszych.
|
Nie do końca rozumiem o co ci chodzi Focus or tracking error dobrze czujesz (moze nie do kitu a sie spsulaPomijajac plyty, sprawdz na jakis lepszych. ?? może jaśniej
|
O to ze laser ne moze sie skupic na nagrywaniu. Byc moze jest to wina nagrywarki lub uzytych plyt. Aby wykluczyc drugie nalezy kupic nosnik lepszej jakosci, aby wykluczyc 1 trzeba wykluczyc drugie i sprawdzic nagrywarke w innym komputerze
|
Widzę, że temat ciągniemy w dwóch wątkach...
Proste. Spróbuj na innej płytcie, ale nie tego samego producenta, tylko Verbatimie najlepiej. Powinno pomóc. Edit - jako Loki rzecze ;) |
Nagrywałem na emtec , platinum i verbatim wszystkie+ dl , może to wina nagrywarki bo do laptopów chyba nie dają dobrych .Czy możecie mi polecić jakąś nagrywarkę pod usb albo zwykła nagrywarkę pod sata i do niej kupił bym przejściówkę sata _usb co o tym myślicie ?? tylko doradźcie tak żeby na danej nagrywarce te gry się wypalały
|
Witam . Moj problem polega natym ze nagralem gre na Verbatim wszystko luuz ale jak wkladam do x boxa to wyskakuje mi otworz naped cd jakyb nie mogl przeczytac nie wiem o co biega nagrywalem imgburn Assassins.Creed.2. Chyba ze chodzi o to ze te jakies xtreme mam za stare czy cos wlasnie tego nie rozumiem prosze o pomoc
|
"Chyba chodzi o to, że to Xtreme masz za stare czy coś właśnie". ;]
|
Czy ktoś może mi pomóc ?? czy to wina nagrywarki ??? i jeśli tak jaką inna proponujecie upić np zewnętrzna
|
moglby ktos mi to wytlumaczyc albo jakis poradnik dac jak mam to zmienic bo ja zieolny w tym jestem???
Berion wydaje mi sie ze sie na tym znasz ;] |
Cytat:
|
Witam!
Mój x (xtreme 1.6) ostatnio coś mi świruje, wszystkie gry wypalone widzi jako video, co zrobić ? cały czas robię to co wcześniej (a wtedy "hulało" wszystko), płyty Verbatimy, nagrywanie 2,4x, all jest w jak najlepszy porządku. Ktoś potrafi temu zaradzić ? |
Może napęd siada? Te gry to z kiedy? Do wave4 potrzebujesz dodatkowej płyty bootowalnej.
|
Cytat:
|
To może te gry są spatchowane np. dla chipów na napęd? Z tego co kojarzę, taki UnderDog wymagał SS "na końcu płyty", a nie na początku. Może w tym problem. Jeśli inne gry działają, a są na takich samych nośnikach/tak samo smażone to problem jest gdzieś w sofcie.
|
Cytat:
|
a jak sprawdzic jaka ma sie wersje przeróbki ??
|
Nie mówi się na to "przeróbka". W ogóle to słowo jest idiotyczne i walczę z nim jak Don Kihot. :P
> Flash napędu, a konkretnie to flash jego fw. Nijak, podłączyć go do PC i z zdumpować. |
Wracam z problemami po miesiącu niepowodzeń ;]
Sprawa wygląda następująco: Nagrywałem gre ImgBurn. Ustawiłem LB 1913760. Chciałem zmienić booktype ale niestety w ImgBurn nie było mojego modelu nagrywarki ( Asus- praktycznie nowy nie używany). Ale cóż probowałem nagrać. Wyświetlało komunikat przed rozpoczęciem mielenia płyty,że ma jakiś problem z mocą( Power Menagment) tak pokazywał log.( Podrzuce screena wieczorkiem). po 20 minutach oczekiwania nic sie nie ruszyło i wyłączyłem nagrywanie.Płytka była nie ruszona. Spróbowałem nagrać gre CloneCd. Odczytałem obraz .dvd płytka się nagrała bez problemowo ale ( bo zawsze jakies musi byc w moim przypadku;P ) xbox po odczytaniu wyświetla logo x360 i opcje ogladanie filmu. Miałem taki problem wczesniej jak mialem starego flasha. Konsola ma flash iXtreme 1.6 napęd Lite-On a gre która probowalem odpalic to Assassin Creed II. Niewiem co jest przyczyną moich niepowodzeń. Prosze nie krzyczcie na mnie ;P i jeżeli możecie to pomózcie. |
http://www.abgx360.net/ (10.15)
Cytat:
|
Nie do końca rozumiem.Musze spatchować gre wave 3 aby odpaliła ??
tak btw. Nagrałem płytke activate.iso i gra nie pokazuje już ekranu "filmu" tylko czarny ekran i komunikat z miekką sciereczką. |
Nie zrozumiałeś tego co jest powyżej napisane.
fw iX1.6 *nie* uruchomi kopii gry jeśli ta jest z wave3 i spatchowana, ta kaby widziana była przez napęd jako wave2 ("partycja" DVD-Video z wave3 zawiera dodatkowo NXE, można ją wykastrować - to metoda, która się sprawdzała jak jeszcze nie było iX który odpalał gry z wave3). Dalczego więc, w iX1.6 zablokowano możliwość uruchamiania takich kopii? W trosce o tych, którzy się nie znają i żeby nie obwiniali potem iX za to że wyrwali bana i revoke'a. Staram się wygospodarować trochę czasu i zrobić sensowny tutorial o kopiowaniu gier na X360 + dodatkowo FAQ z wszelkimi niuansami z tym związanymi. To są dość skomplikowane rzeczy, a ludzie nie tylko nie czytają, ale myślą, że skoro mają już shackowany fw to już mają spokój z tym na sto lat. Otóż nie bo MS cały czas z tym walczy - i stąd coraz to nowe zabezpieczenia i coraz to nowe sposoby ich obchodzenia - coraz kosztowniejsze i coraz bardziej kłopotliwe. Takie czasy. Dlatego należy się uczyć samemu jak zmieniać fw, śledzić poczynania sceny, a nie kupować usługi wgrywania ich do napędów. Ewentualnie w ogóle nie hackować i grać tylko z oryg. płyt. Temat ma 19 stron i jest to 19 stron spamu. Zamknę to po skończeniu tutorialu. ;) |
Prościej jest chyba sflashować napęd ieXtremem 1.6 Non-Stealh, który przepuszcza spatchowane gry :] (nie wymaga activate.iso). Lub ewentualnie ieXtreme 1.6.1 (update był bodajże wczoraj dla Lite-On'ów v1/2/3 i Benq. Czy dla reszty? Nie wiem :P) i wtedy mamy także support wave5 :)
|
chciałbym kogoś prosic o pomoc mam mieć nowe gry na x360 a kompletnie nie wiem jak zgrywać je na płyty
p.s. prosze o szybkie odpowiedzi |
witam ja to mam takie pytanko i problem co zrobic zeby zagrac w avp na x360 bo wyskakuje mi ze mam zaaktualizowac konsole jest przerobiona i probowalem zrobic ta aktualizacje ale sie nie udalo
pemosan luknij tu http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-...ry-na-xbox-360 |
znalazlem trza pobrac aktualizacje na kompie ze strony xboxa
|
Próbowałem dziś nagrać grę Just Cause 2 nagrywarką LITE-ON DVDRW SOHW-1653S
Wersja : CS02 na Płytkę : TITANUM RW DVD+R DL 8x Sposobem : Włączyłem CloneCD dałem 2 opcję z ołówkiem wrzuciłem plik DVD dałem dalej , prędkość zapisu z tego co pamiętam 4x zapis udał się w 100% jednak Iks nie widzi płytki czy ktoś wie co źle zrobiłem? |
witam, zrobilem wszystko krok po kroku jak bylo w topicu, ( nagralem w clonecd, plik.dvd ) i po wlozeniu do xboxa plyte odczytuje mi ja jako film... nagralem wiec jeszcze jedna plyte w clonecd plik.iso wszystko predkoscia 2.4 i bylo to samo, po wlozeniu do napedu czyta mi ja jako film, Odtworz dvd... o co chodzi ?
|
Od dziś będę odsyłał do poniższego tematu i oczywiście tutorialu:
>> http://forum.cdrinfo.pl/f104/artykul...ie-gier-85749/ >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/X...piowanie-gier/ Polecam głownie stronę zatytułowaną: "Dlaczego mi nie działa?" >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/X...er/strona5.php |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |