![]() |
no ale taki szajsung nie marudzil i nagral wszystko bez zajakniecia :)
a jak jest z tym booktype? ustawiam przed nagrywaniem DVD+R Media i nizej DVD-ROM i daje change, tak powinno byc ustawione? |
Tak, book type na -ROM zawsze mile widziany.
|
teraz do nagrywania gier , nie jest potrzebny booktype w liteonach
w starych biosach tak było teraz mozna palic bez zmiany booktype i bedzie ok do tego IMGburn sam ustawia odpowiedni ;] |
Prosze o rade
Posiadam X360 z 2006 r z napedem hitachi przerobiony iXtreme v.1.4 MultiSpeed Gry nagrywam na Verbatimach + za pomoca Clone cd gry przed nagraniem sprawdzam mulleterem i wszystko jest oki Problem mam tnastępujacy:
Jak gram za pierwszym razem to wszystko jest oki nastepnego dnia jak chce grac to pisze wyczysc plytke . Pare prob i gra sie uruchamia ale niestety sie zawiesza podczas filmiku. Kto wie o co chodzi i co zrobic by tych bledow nie bylo Prosze o rady :) |
Może wypalara słabo już nagrywa ,lub napęd konsoli się wyeksploatował lekko.
|
Hmm
Nie sadze bo konsola jest tydzien po przerbieniu a wczesniej nikt jej nie uzywal wiec mozna powiedziec nowka sztuka
Może być to wina nagrywarki w kompie ?? posiadam asusa ?? Jeszcze jedno pytanko moze coś trzeba ustawić w napedzie by plyta była przystosowana do hitachi :>:> kiedys ktos o tym pisal |
Asus ma nieciekawe nagrywarki, a X360 jest tak wybredny jak PS2.
Cytat:
Zapewne chodzi o booktype/bitsetting. Poczytaj o tym. Jest tego pełno na forum (niekoniecznie tym konsolowym bo to szersze zagadnienie). |
Dzieki bardzo zobacze moze cos pomoze jak nie to bede sie meczyl z ta nagrywarka bo niestety nie planuje na chwile obecna jej wymiany
|
Jak Ci ten asus tak nagrywa to chyba ju***380; nic nie zrobisz, lepiej wyda***263; 100 z***322; i mie***263; spok***243;j, ni***380; wyda***263; x3 tak jak ja, na moim Benq straci***322;em tych dwuwarstwowych, ***380;e a***380; hej :x
|
jak ??
Witam szanownie ,widze ,ze fachowcow tu nie brakuje :D.Jestem chyba najwiekszym laikiem na tym forum. Probuje przegrac oryginalna gre Rainbow six -vegas na plyte dvd-dl. Za cholere nawet mi nagrywarka w pctego niewidzi, wiec z nagrywania nici:rotfl:. Mam prosbe, prosze mi napisac "po chlopsku" co i jak musze zrobic zeby to smigalo na mojej 360.
Z tego co tu znalazlem to mam naped lg-hitashi,mam cos tam wgrane do niego(niewiem czy to extreme czy iextreme czy co innego jeszcze:rotfl:).Nagrywarke w kompie - Lite-on dvdrw shw-16h5s.Z gory dzieki za odpowiedz. |
Więc się najpierw dowiedz "co masz tam wgrane" bo to nad wyraz istotne.
Cały topik jest o nagrywaniu gier na X360. Przeczytaj. Co do widzialności płyty w napędzie: >> http://forum.cdrinfo.pl/f104/magiczne-napedy-78347/ |
hmmm
Jakas "starsza wersja" ,czyli chyba extreme. Tak?? I widze ze chyba musze nagrywarke zmienic.
|
Nie, musisz przeczyta***263; ze zrozumieniem to do czego link poda***322;em. ;]
|
kopia kopi ?
Cześć.
czy da sie sporządzić kopię z już nagranego backupu gry x360 za pomocą zwykłej nagrywarki dvd ? ??? widziałem opisy tylko z napędem odpowiednio przeflashowanym. |
Da si***281; wykona***263; kopi***281; ,lecz w ten spos***243;b ***322;amiesz prawo gdy***380; posiadasz ju***380; dwie kopie oryginalnej gry.
|
No ok- jestem z***322;y i ***322;am***281; prawo, ale jak to zrobi***263; ?
|
Tak samo jakby***347; orygina***322; kopiowa***322;. :)
|
siema. przejzalem wszystkie strony topica i nie znalazlem odpowiedzi na pytanie ktore nie raz tu padalo .
Co w sytuacji jesli po sciagnieciu gierki i rozpakowaniu 65 czesci zamiast 2 plikow z obrazem iso mam 2 pliki w tym kolejen archiwum : audio ts i video ts oraz plik dvd zajmujacy 1kb?? Jak to nagrac jesli nie mam obrazu ? Blagam ludzie pomozcie bo moj twardziej peka w szwach a musze te kopie kiedys nagrac :) |
I nie znajdziesz odpowiedzi,na przysz***322;o***347;***263; czyta***263; regulamin.
|
Do upewnienia zapytam. Jak teraz kupie xboxa nowego to nie ma szans na przeróbkę? Tylko oryginały będę musiał mieć?
|
Jest mo***380;liwa wymiana nap***281;du z Liteona na Samsunga,LG lub Benq,temat jest o nagrywaniu gier,nast***281;pnym razem za***322;***243;***380; osobny temat w odpowiednim dziale.
|
Na laptopie - nagrywarka pioneera i pozwala na nagrywanie dvddl chcialem wypalic plyte z kopia na xbox360. Program ImgBurn. Wczytalem plik dvd i dalem predkosc 2,4.
Bylo dobrze, ale na 9 procentach nagle predkosc wypalania byla 0 i nic nie nagrywalo. Co to oznacza ? Czy to wypadek raz na 10000, czy o co chodzi. |
Chciałbym poprosic was o pomoc... Probowalem nagrac plytke. Wszystko po sciagniecu bylo ok, dwa pliki jeden .iso drugi .dvd. Sprawdzialem obraz w xdvdmullterze, rowniez bylo ok. Wrzucilem plytke do napedu. Nagrywalem Imgburnem. Zmienilem booktype, predkosc 2,4x. Wiec jak czytalem na forum wrzucilem do nagrania plik .dvd. Bylo w nim dobry LayerBreak i to cos z .iso. Tyle tylko ze na plyte nagral sie sam plik .dvd. Zrobilem drugi, raz i to samo. Sprobowalem wiec wrzucic obraz plyty. W polowie komp mi sie zawiesil...
Moj sprzet: plyta Platinum, nagrywarka lite-on, xbox przerobiony ixtreme 1.4. Pomocy!!! |
Write, a nie Build ;]
|
mam problem z nagraniem gry na xbox 360. mam kopie zapasowa kolegi i potrzebuja przegrac ta plyte zebym mogl w nia grac:( peosze o pomoc. Czym skopiowac i czym nagrac. pomocy
|
Skopiować tak samo jak oryginalną grę.
|
Kopiowanie Płyt Na Xboxa 360
Witam jestem tu po raz pierwszy i mam mały problem mianowicie. Dostałem od mojej dziewczyny pod choinke Xboxa 360 Arcade no i wszystko fajnie dałem go do przerobienia kupilem sobie gre pirata na sprawdzenie i działa wszystko ostatnio od kupla pozyczylem 10 gier na Xboxa i działa normalnie chcialem sobie je skopiować więc kupiłem płyty "DVD+R DL" przegrał mi gre normalnie bez zadnych błedów ale gdy włożyłem gre do napędu Xbox-a wyskoczył mi komunikat żeby wyczyścić płyte miękką szmatką i odpalić ponownie konsole no ale to nic nie pomogło używałem programu do kopiowania "NTI Media Makre 8" pomożcie bo te płyty 8.5 GB wcale nie są tanie i szkoda je zmarnować. Z góry dzięki :)
|
Jakie to płyty ?
Jaka nagrywarka ? No i przede wszystkim nie pisz ,że chcesz piraty pzegrywać. Jest to sprzeczne z regulaminem . |
Przeczytaj cały ten temat i regulamin forum.
|
dobra nie bd w taki sposob pisac sorrki ale wracając do tematu są to płyty Verbatim 8.5 GB DVD+R DL, a nagrywarka HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N ATA jest to nagrywarka laptopowa a pytałem sie gościa w sklepie jak kupowalem plyty czy moja nagrywrka to skopiuje to powiedzial ze tak a moze to wina programu do kopiowania co z tym fantem zrobic albo jaki program do tego uzyc ?? szczegolnie jak chcialem skopiowac GTA IV
|
Nagrywarkę masz kiepską ,płyty dobre. Do wypalenia możesz użyć ImgBurn'a ,jeszcze jest Xbox Backup Creator do przygotowania kopi i wypalenia.
|
czyli pierw musze zgrac obraz na dysk a potem wypalic ?? czy moge odrazu wypalic z plyty na plyte i czy program jest darmowy czy platny bo nie mam zamiaru juz wiecej niszczyc plyt
|
Ja z kolei mam troszkę inny problem.
Kupiłem konsole, najprawdopodobniej przerobioną. Wypaliłem płytę używając programiku który się nazywa Sonic. Przy nagrywaniu wybrałem plik .iso - wszystko ładnie poszło. Włożyłem płytę do konsoli i ujrzałem komunikat: "to play this disc, put it in an xbox 360 console" Jeszcze jedno plik .iso ma coś około 7,2gb natomiast plik .dvd ma kilkadziesiąt. Moje pytanie: 1. Czy błędem było użycie pliku .iso? 2. Czy użyć innego innego programu do nagrywania - obraz to 7,2GB - a zapisana płyta ok 5,5GB 3. Próbowałem imgBurn i wywalił mi przy 1913760 z jakimś dziwnym komunikatem. NAgrywarka laptopowa natomiast płyta TDK BL DVD+R z góry dzięki za pomoc. |
Powiem tak najprościej to się nagrywa Clone'm wybierasz plik .dvd i dajesz zapisz.Zapewne Twoja kopia takowego pliku nie posiada a w nim jest zawarty Layer Break.
No aby gra zadziałała musisz mieć pewność,że Twoja konsola ma na pewno zmieniony bios w napędzie . |
Kkonsola przerobiona, natomiast pojawił się kolejny problem.
Mianowicie uzyskałem drogą pobrania obraz płytki ale tylko iso. Nie mam pliku .dvd Czy ktoś wie jak nagrać kopię zapasową z tego pliku lub ewentualnie jak utworzyć plik .dvd ok... znalazłem. |
To zwykły plik tekstowy w ANSII.
wpisujesz tam odpowiedni LB i to wszystko. Można to też ustawić ręcznie w każdym szanującym się programie do nagrywania. |
A można coś szerzej w tej materii?
Rozumuje tak: Przy wypalaniu wybieram plik z .dvd i się pAli?! Tak? Czy muszę coś dodatkowo ustawiać w cdClonie? |
W Imgburn'ie można ustawić sobie LB ręcznie,LB wynosi 1913760.
Jak zrobiłeś poprawny plik .dvd ,to klonowi wystarczy;] |
Witam
Konsolka arcade przerobiona. naped prawdopodobnie Li-teon. cos tam sciagnalem. XDVDMulleter Beta 10 sprawdzam obraz, od razu jest pytanie o fix. jesli sie zgodze to jest komunikat "no wideo file found" i "patch cannot be null, Parametr name: patch" i Video insertion failed! Iso might be broken". potem pojawia sie ekran glowny. i z tych po prawej zaznaczone sa oprocz Video data present i IXtreme Compatibile. Czy to oznacza ze plik z obrazem jest uszkodzony czy to cos innego? dodam ze to byl plik iso. .dvd sam zrobilem. wypalilo sie o bez problemu ale na Pc nie widac zadnego pliku a Xbox owi ze niepoprawny format czy jakos tak |
Możesz użyć opcji ''Autofix",potem sprawdź w "Kreon Checker'',aby to zrobić trzeba wydobyć z obrazu SS i sprawdzić ,jeśli wywali ''bad Kreon'' to ściągasz program abgx360, ustawiasz co ma naprawić ,potem sprawdzasz ponownie w XDVDMulleter'ze czy wszystkie okienka są zaznaczone.
Ps:Na przyszłość radzę robić kopie z własnej gry. |
Cytat:
Zaczalem od abgxs60 i opisu z tego postu http://x360iso.org/poradniki-iso/636...a-abgx360.html wyskoczylo cos o Video partition sector 16 in blank Stealth check failed i przy komunikacie automatically patching stealtch filles... ze nie moze otworzyc pliku i Autofix failed i jeszcze jakis tam blad, zmeczony juz dzis jestem, jutro zaczne odpoczatku tak jak radzisz. Ps. staram sie ale jak jest cos drogiego to wole sprawdzic czy nie wyrzucam w bloto. I temat mnie zaciekawil Ps 2 gdzie znajde Kreon Checker z opisem? jest moze na tym forum? |
Widac pierwszy plik byl uszkodzony, drugi juz byl bezproblemowy. Wszystko proste jak konstrukcja cepa :) ale sporo sie dowiedzialem dzieki temu i innym tematom
|
Witam! Od jakiegoś czasu mam przerobionego xboxa i nie było najmniejszego problemu z wypalaniem i odczytywaniem przez niego gier. CloneCD + Verbatimy "Plusy" i wszystko ładnie śmigało. Ostatnio nie przeczytał mi świeżo wypalonej, pomyślałem - zdarza się. Dziś wypaliłem 3 nowe i dalej to samo. I nie mam pojęcia w czym jest problem. Poprzednie czyta bez problemu. Czego to może być wina ? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy gry, które mi nie odczytuje, sprawdzić u kogoś innego. Z góry dzięki za pomoc ;)
|
Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?
|
Cytat:
|
Witam !
Mam konsolke przerobioną(nie pamietam jaki bios, wiem ze specjalny do xbox live) grałem na niej na kopiach i nie mam bana. mianowicie mam pytanie czy jak sciagne gierke z neta i będe miał 2 pliki .iso i .dvd i jak nagram to czy dostane bana na konsolce czy trzeba jakieś patche stosować ? |
Nie ma "specjalnych biosów do Xbox Live". ;) Zawsze jest i będzie ryzyko bana. Podejrzewam, że masz iXtreme bo innych się dziś raczej nie używa.
Nie "ściągaj gierek z neta". A to czy będzie to "stealth kopia" nie, to już zależy od korsarza który ją skopiował i udostępnił. Pirackie kopie na tym forum są tematem tabu. |
Ok, a czy nagram obraz na płytę Verbatim DVD+R DL x8 ? bo wyczytałem na jednym forum że płyty z predkoscią x8 nie dadzą sie nagrać na x2,4 to prawda ?
|
Nie prawda.
|
co do plyt
Nagralem na Verbatim, 1 szt wydawala sie normalna. 2 prosila o wyczyszczenie zawsz w innym momencie. 3 nie dzialal jeden tryb. Po kilku dniach. 1 prosi o wyczyszczenie. 2 nadal chce by ja czyscic :) 3 po wyczyszczeniu chodzi normalnie :) Na co zwrocic uwage kupujac plyty? dodam ze 1 nagralem na fuji i dziala bez zarzutu juz 2 tydzien :) |
Sprawdź jakość wypalenia na tych płytach,raczej problem tkwi w nagrywarce ,słaba jakość nagranych płyt DL.
Verbatim to jedna z lepszych marek ,jak nie najlepsza na naszym rynku,choć ostatnio trafiają się partie słabszej jakości. |
jak sprawdzic jakosc?
Fakt- nagrywarka ma dziwna nazwe "Optiar" ale wypalila dopiero z 10 DVD i 5 DVD DL |
Optiarc jeśli już. ;]
Zajrzyj do działu FAQ na forum. |
Taka mała rada dla tych co mają problem z wypalarką, przede wszystkim posiadaczy laptopów. Po przepaleniu - zniszczeniu kilkudziesięciu płyt / raz się wypaliło, raz nie.../ troszkę podirytowany tym faktem postanowiłem skomponować zestawik:
Nagrywarka Pioneer DVR 216D - koszt 110 zł na all -wiadomo, oraz taki mały zestawik SATA na USB - 35 zł zakupione j.w. Naprawde nie ma co liczyć na laptopowe rozwiązania. Długo się przekonywałem. Opłaciło się. |
Zależy od nagrywarki, ale z reguły ich jakość w laptopach jest niezadowalająca i PS2/GC/X360 będą grymasić.
|
Porównując jakość, szybkości itp - nagrywarka w laptopie jest do użytku w razie awarii zwykłej nagrywarki :taktak:
Moja przez rok wypaliła może ze 3 płyty... |
Optiarc AD 7530B ATA. a co powiecie o tej?
mam ja w laptopie wypalilem z 10 DL i narazie nie narzekam. w stacjonarnym mam HP i nie pamietam czy cos wypalilem na niej a przestala dzialac po 3 miesiacach a paragon zaginal :D |
Szmelc ;P
|
Witam.
Długo miałem LG 4163B. Czas na zmiany. Priorytetem jest interfejs E-IDE / ATAPI. Chętnie widział bym możliwoś wypalania nadruków napisów, obrazków na płytce oraz żeby nagrywała b.dobrze płyty DL ( XBOX 360 ). Które z wymienionych jakoś lepiej wypalają DVD +DL i nie ma znimi problemów :) : 1.Pioneer DVD+/-RW DVR-116D 2.Sony / NEC (Optiarc) DVD+/-RW AD-7203A LabelFlash 3.Optiarc DVD+/-RW AD-7173A LabelFlash 4.A może jednak jakiś LG lub Lite-ON. pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czy z tych pionierów brać obojętnie jaki model bo troche ich jest ? Dzięki za odpowiedź!!! |
Cytat:
Na czym nagrywasz? Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f15/ Nie musisz pisać, że do X360 bo to bez znaczenia. Interesuje Ciebie po prostu jak najwyższa jakość zapisu. A to czy to będzie X360, PS2, GC itd. to ma niewielkie znaczenie. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz dużo osób chwali to co kupiło. Mało osób ma kilka nagrywarek i je jeszcze ze sobą porównuje. Dla mnie te wykresy testowanych płyt nic nie mówią :( Poczytam opinie o nich thx |
Miałem Toshibe SDR5372 i był to shit. jeden wielki problem. szczęście że ją zepsułem.
Mam Pionka 112 i LG4163 i chwale je bo naprawde są świetne. Nie mam z nimi problemów, więc chwale. Kosztowały razem wzięte mniej niż ta toshiba. |
Cytat:
|
Skoro temat zszedł już na nagrywarki to chciałbym znawców zapytać tylko, żywotność zakończyła moja nagrywarka w lapie oraz w stacjonarnym, myślę teraz o zewnętrznej. Potrzebna ona mi jest do gier na Xboxa, kopii bezpieczeństwa filmów na DVD oraz czasem jakieś mp3 do samochodu. Moglibyście coś z allegro polecić w przyjaznej cenie i żeby mi długo służyło ? :)
|
Ja tam nigdy nie używałem zew. napędów, nie interesowałem się tym też, więc nie wiem jak z jakością. Może kieszeń+Pionek? ;]
|
Cytat:
|
Pionka 216D :D
Kieszeni nie używam, ale słyszałem, że dobre robi Welland. W każdym razie nie znam się. |
A ja mam z kolei może i głupie pytanie-od razu zaznaczam że się nie znam-na chwilę podłączyłem Xboxa 360 elite którego kupiłem sobie na urodziny rok temu- i w niego nie gram, i zastanawia mnie to czy jak posiada on dysk twardy , to czy można jakoś wrzucić na niego pełną grę(mam tam jakieś dema) czy trzeba może wpierw go przerobić???
|
Wgraj nowego dash'a NXE ,będziesz miał opcje zgrywania gier na dysk ,lecz do grania i tak będzie potrzebna płyta w napędzie,ach ten M$ i jego udziwnienia ;]
|
Cytat:
|
Raczej warto ,konsola stanie się cichsza o jakieś 20% ,nowe tytuły nie ruszą bez aktualizacji ,gdyż M$ dołożył nowe zabezpieczenia na płytach .
|
Cytat:
|
Dash to system konsoli ,jeśli można to tak nazwać ;]
New Xbox Experience można pobrać ze strony M$ ,lub na szybko z http://www.iksboks.eu/index.php?cPath=35 w dolnym prawym rogu ,wgrywasz na pena lub nagrywasz na płytę i instal . ''Pasuje do każdego'' który posiada dysk twardy ;] |
Dzięki! a czy to pasuje do każdego xsa?i nic mi się nie s..
|
Cytat:
Pomyśl Trilu, gdyby płyta nie była potrzebna to taki np. Kowalski zgrałby grę na HDD i sprzedał/wymienił na inną. Rynek gier używanych to plaga dla developera, ponieważ umniejsza jego zyski, dla producenta konsoli też bo ma mniejsze przychody z % od sprzedanej kopii gry. A tak to Kowalski jest wciąż zmuszony trzymać swoją grę w chałupie. Wilk syty i owca cała. Na coś podobnego czekam na PS3; może się doczekam... Cytat:
Cytat:
Dash to skrót od dashboard, czyli menu konsoli. Cytat:
Kup sobie jakieś sensowne gry to się tedy dowiesz. ;] Cytat:
|
Cytat:
Sowieta racja ,ale (zawsze jest jakieś ale;]) gdyby M$ pozwoliłby na brak płyty w napędzie ,to może zmniejszyłaby się szara strefa,więcej gier z drugiej ręki oraz więcej sprzedanych nowości ,więc zyski powinny zadowolić M$ . Choć znając nasz naród i tak lepiej ściągnąć. |
Ten pliczek już mam,tylko co ja mam z nim zrobić , to nadal nie wiem,raczej nic nie będę z nim robił.Co do sensownych gier Berion to co masz na myśli-ja lubię fpsy w które na konsoli gra się tragicznie:haha: Na razie mam :P Perfect Dark Zero-przeszedłem,Lost Planek-gdzieś tak połowę gry,Call Off Duty3-6misji(kupiłem tylko dlatego że mam wszystkie części na PC, Burnout Paradise-była razem z konsolą-nie gram bo nie wiem o co chodzi??? moim zdaniem badziewie , już wolę NFSMW które przechodzę już któryś tam raz z rzędu.Może żeby nie ta cena gier , to bym miał ich więcej, a być może to i starość-na PC też już rzadko coś kupuję,ostatnio Conflict Denied Ops(nawet mi się podobał) i Half-Life2(nie podoba mi się,dobrze że nie kupiłem orange box):haha: Xboxsa kupiłem z czystej ciekawości i z zamiarem kupowania gier których nie ma na PC , zastanawiam się nad Ps3-ale czy warto dla dwóch gier??? Kilzone i Metal Gear Solid4??? mam wszystkie części na ps2 i ps1.Szkoda że nie wychodzi to wszystko na wszystkie platformy:'( Co z tego że kupił bym ps3 jak by pewnie leżała w szafce jak xbox.;)
|
Rozpakuj ,skopiuj na pena i zresetuj xboxa,lub wypal na płycie CD-R/RW ,DVD i ta sama procedura ,xbox sam się zaktualizuje .
|
ok' tak zrobię jak podłącze kiedyś xboxa.
|
Witam,
Co to znaczy że nie mogę skopiować mojego Bioshocka (orginał który się ładnie tnie) i Xobx Backup Creator 2.8 widzi go jako 5.32MB i przycisk START jest nieaktywny, ale gdy włożę Backup Army of Two to już jest normalnie. Army of Two pobrałem z sieci (tez orginał mi się ciał - od momentu kupna mam problem z Samsungiem) i jest ok Poprawne wypalanie i obraz na dysk. Moja nagrywarka to GMA-40802N. Za bardzo nie mogę rzucać na HDD Xboxa gdyż ściągam dużo demek i brak miejsca. Czy kupić jakaś inną, czy może mam coś doinstalować (wg tutków po włożeniu płyty powinno już wszystko działać. |
A tego Bioshocka to na pewno wkładasz do napędu z kreonem? ;)
|
.....masz racje Berion:). Ja myslalem ze kreon sluzy do modyfikowwania obrazow (he) a nie flash napedu.
Mozesz dac jakis link z wiecej info jak i co gdyz niewiem jak zaczac to robic - wszedzie sa opisy jak sie nagrywa a jak juz klikne na link o keronie to linki niezyja lub tutek nie dokladny ( 3-4 zdania).....da rade?:) hegh? (sorki za naki ale pisze z troche padajacego Aspire one) Update. Znalazlem cos tutaj http://xboxonline.valhalla.pl/index....8&st=0&start=0 Mozesz dac jakas liste lub link do czegos podobnego lub moze jaki naped proponujesz (jezeli jest mozliwosc to aby byl to naped zewnetrzny - mam tylko laptopy). |
Oj wyboru to Ty nie masz. Są tylko cztery modele Szajsunga dla który ten fw napisano. Zajrzyj do tematu: "magiczne napędy". Kreon fw jest na XBINS, a tutorial w jego readme.
Taki napęd to koszt rzędu 50-60zł (jak jeszcze w ogóle gdzieś je kupisz... :(). |
pomocy
Koledzy przeczytałem już wiele tematów i ten też moim problemem jest to o czym się mówi ale co z tym zrobić już nikt nie pisze. problem jest z informacją że należy wyjąć płytę i przetrzeć ściereczką... dla przybliżeniu tematu mam ixtreme najnowszy. prób dokonywałem na różnych sprzętach ostatnio testuje na nagrywarce pioneer drv-216DBK i oczywiście na wersji notebookowej DVRK08E. testy wykonywałem na standardowej nagrywarce lg w moim asusie na zewnętrznej nagrywarce liteon (nówce) oraz na lapku toshiby (też nówce) i stacjonarku kumpla. nagrywałem na płytkach emtec, esperanza i oczywiście VERBATIM i wszystkie + urzyłem już 3 programów (cloncd, imgburn i xbox backup creator) pliki otrzymalem od kolesia który zajmuje się xboxami więc są ok testy w xdvdmulleterze przechodzą plik dvd jest poprawny. i już mnie cholera bierze bo plytek poszło multum i każdy już rozkłada ręce.
proszę o pomoc ustawienia imgburn? ustawienia systemu? nadmieniam że pożyczone gry od znajomych działają bez problemu. ręce opadają :( http://forum.cdrinfo.pl/C:%5CDocumen...ktop%5Cbbb.jpg |
Problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na plyte
Mam problem z tworzeniem obrazu oraz nagrywaniem go na playte. a jezeli mam byc konkretny to nie mam o tym zielonego pojecia.:P Prosze o dokladny opis lub scriny jak stworzyc obraz gry na xboxa 360 (z orginalnej plytki oraz pirata). Prosze tazkze o nazwy programow ktorymi mozna to robic. Jesli mozna to prosze o odpowiedz fachowca ktory to juz robil i taka kopia dziala w konsoli:).Aczkolwiek wolalbym scriny z dokladnym opisem wtedy wiem ze nie popelnie bledu. Mysle ze taki post przyda sie wielu ludzia a szczegolnie mnie i rozwiaze nasze wszystkie problemy;)
|
Mam pytanie czy przy nagraniu gry na plyte przez cloneCd czy nagrywa sie ****.iso czy ****.dvd czy oba jezeli tak to w jakiej kolejności ?
|
wiecie co udało się po wielu mękach. problemem jest prędkość zapisu płyty i mówienie że 2,4x jest najlepszą prędkością to ma prawdopodobnie stary sprzęt i farta. inspiracje dał mi kolega mówiąc że audio nie nagrywa x1, x2 czy x4 tylko x10 i działa mu lepiej niż nagrywane wolniej wiec co mi zależy i tak już spaliłem ze 25 płytek więc co za różnica... ustawiłem x6 prędkość oczywiście płytka verbatim i pyli nagrałem już z 8 tytułów i wszystkie bez problemu. a więc powodzenia.
jeśli chodzi o nagrywanie clonem cd otwierasz *.dvd ze względu na to że w nim jest ustawienie label brike i nazwa pliku iso przypominam że jest możliwe tylko w płytach z + pozdrawiam |
A kto Ci powiedział, żeby wypalać x1? ;)
Cytat:
Możliwe na każdym DVD9 i DVD18. :taktak: |
mówiłem o nagrywaniu audio...a tu na DL specyfikacja jest od 2,4x wiec czytamy i rozumiemy co czytamy :) ale nie będziemy się licytować ważne że działa. a Anglista ze mnie nie najlepszy okazuje się :)
pozdrawiam |
Witam!!
Czy mógłby ktoś napisać (lub podać na której stronie to jest) krok po kroku jak nagrać grę włącznie z patchowaniem i innymi rzeczami. Z góry dziękuję |
Witam ja także bym bardzo prosił o to samo bo ostatnio po wypalaniu jedne gry mi działaja a inne nie .
Po włorzeniu płytki pisze otwórz DVD zamiast zagraj w grę . Kiedyś nie miałem takiego problemu . ;/ |
No fajnie... a jaki masz fw w konsoli i jak wykonane kopie? Przecież my nie wróżki.
Temat jest dość złożony - minęły te czasy kiedy "po prostu kopiowało się płytę". |
firmware mam 1.6 , no a nagrywanie to przez clone cd , plik dvd , i 2,4x prendkość ;p
|
Prendkość? :hahaha:
No jak 1.6 to kopie muszą mieć dodatkowy wave czy co oni tam teraz dodają. Kopii dla <1.5 jak innych fw i chipów nie uruchomisz. |
XBOX 1.6
Witam
Jestem od wczoraj posiadaczem X -płyta JASPER - z xtreme 1.6 - nagrywałem kopie zapasowe - i problem pojawił się z grą FIGHT NIGHT ROUND 4 - po włożeniu pojawia sie komunikat - ,,żeby zagrać trzeba zaktualizować grę" - na ,,dashu" gra jest widoczna wyświetla sie okładka itd. Tylko ta gra nie działa. Inne chodzą bez problemu. Wszystkie sprawdzam tym programikiem XMULLER czy cos tam i tylko na tej odznaczony jest CZEKBOX - ixtreme, Inne są zaznaczone w słupku XRTREME COMPATABILE, oprócz właśnie tego czekboxa. Da sie coś zrobić koledzy szanowni. Dziękuję z góry |
Witam wszystkich serdecznie!
W tym roku na I Komunie podarowałem swojemu chrześniakowi konsole XBOX360 + przeróbka. Super radocha! A teraz dostałem zadanie od ojca mojego chrześniaka - zrobienie kopii oryginalnej gry na xbox-a 360. Poczytałem tu i ówdzie jak do tego się zabrać i niby wszystko jasne ale... Mam problem na samym początku - jak skopiować obraz gry na komputerze PC? Próbowałem włożyć grę (Kung Fu Panda) do napędu PC i nagrać obraz płyty za pomocą ImgBurn ale on tylko widzi pliki wideo dvd mające w sumie raptem 5 MB...? A gdzie gra? Mój napęd w komputerze to Matshita DVD-RAM UJ870BJ (panasonic). ImgBurn wyrzuca taki błąd: This disc is copy protected! Copyright Protection System Type: XBOX 360. Sorry, ImgBurn connot read copy protected discs. Potem ignorując ten komunukat tworzy obraz płyty xxx.iso o malutkim rozmiarze paru MB... Teraz pytania: Co robie źle? Czy może do odczytu - zrobienia obrazu płyty z grą potrzeba szczególnego napędu z odpowiednim firmware?? Jeśli tak to czy istnieje jakaś inna metoda zrobienia kopii zapasowej gry, np. poprzez podłączenie konsoli do komputera poprzez LAN i wykorzystanie odpowiedniego programu ?? Zdaję sobie sprawę, że zadaje proste pytania ale nie znam na nie odpowiedzi. Proszę o wyrozumiałość i pomoc... |
>> http://forum.cdrinfo.pl/f104/magiczne-napedy-78347/
Kopię najlepiej robić programem Xbox Backup Creator z opcjami adekwatnie do posiadanego fw w napędzie konsoli. Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:24. |