Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.06.2005, 22:40   #1231
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bazuka
Panowie witam, mam straszna prosbe. Mam pytanie czy to wina mojej nagrywarki posiadam LITE ON DVD RW SOHW 1633S.
Nie moge nagrac obrazu ISO GT4 spatchowanego programem Toxic Dual Layer Image Patcher v1.0 na plytke PLATINIUM DL Speed 2,4 DVD+R 8,5 GB.
Chcialem sie poradzic czy kupic plytke Verbatim 8,5 czy to wina nagrywarki bo w programie Nero wywala mi bledy i podobnie w Alcochol.
Zalaczam fotke z bledami moze ktos mi cos podpowie za co bede bardzo wdzieczny.

Dzieki za kazde info.
A próbowałeś DVD Decrypterem

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.06.2005, 23:18   #1232
havelek
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.05.2005
havelek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozwiazanie jest proste,kupuj tylko Verbatim DL .
Bedzie dzialac na bank.
havelek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 06:06   #1233
bazuka
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.11.2004
bazuka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za reakcje, @kiewas DVD -Decrypterem zrobilem obraz jak w podanym linku przez ktoregos kolege w tym topiku. Spatchowalem go ale nie wiem jak nagrywac DVD -Decrypterem, przegladalem opcje i wstyd sie przyznac ale nie bardzo wiem jak mam to zrobic - moze podpowiesz mi jak to nagrac tym programem.

@havelek dzis kupie Verbatim DVD+R - DL (8,5GB) i dam znac czy rzeczywiscie poszlo.
bazuka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 10:52   #1234
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bazuka
Panowie witam, mam straszna prosbe. Mam pytanie czy to wina mojej nagrywarki posiadam LITE ON DVD RW SOHW 1633S...
Dla tego się do gier na ps2 takiej nagrywarki nie kupuje, strata kasy i wogule jedno wielkie G****!

A co do gt4,to możesz nie mieć dobrej wersji jeśli ssaałes z neta ;]
Stary 10.06.2005, 15:41   #1235
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Podejrzewam ze to moze byc kwestia nagrywarki. Faktycznie - jak mowi desden - LiteOn nie jest najlepszy do nagrywania gier na konsole! A w DVD Decrypter nagrywa sie banalnie - wlaczasz go i naciskasz "W" zeby przeszedl w tryb 'Write" (zapis). Wskazujesz mu plik z obrazem, predkosc 2x i wio...! Na verbatimie oczywiscie bedize dzialac, niemniej na wskazanym przez Ciebie platinumie rowniez dziala bez zaciachow, nawet na takim syfie jak Mars II!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 16:19   #1236
kiewas
Matrix has him

Z tego co się orientuje to release GT4 grupy Strike działa dobrze, nie ma żadnych problemów z wypalaniem - i ja zamierzam się właśnie w niego zaopatrzyć...
A jeśli kogoś to akurat interesuje to niech zajrzy na forum http://www.osiol.com do dzialu konsole - tam wlasnie mozna znalezc tego releasa (w postaci sumy kontrolnej do emule)
Stary 10.06.2005, 16:44   #1237
bazuka
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.11.2004
bazuka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Obraz zrobilem z oryginala DVD_Decrypterem ale widocznie nagrywarka jest do kitu bo wywala bledy nawet w tym programie. Z zadnymi grami nie mialem do tej pory problemow a wypalilem juz sporo, zawsze jest ten pierwszy raz a plytki te nie sa takie tanie zeby sobie do woli prubowac.

Mam pytanie, jaka nagryware polecacie na przyszlosc do wypalania gierek.

LITE ON to moja pierwsza nagrywara i wlasnie ta mi polecono..... szkoda ze nie zajrzalem do Was wczesniej....

Tak czy siak dziekuje za okazana pomoc moze pojawi sie inna opcja pogrania w GT 4
bazuka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 16:48   #1238
kiewas
Matrix has him

Bardzo dobrą nagrywarą do spawania gier na konsolę jest Pioneer
Nec'i też się ponoć dobrze nadają (nie miałem jednak z nimi styczności)
Ja nagrywam na Litku, na płytkach DVD+R TDK i Verbatim - na razie dla kumpli, bo swojego pleja będe miał dopiero gdzieś w lipcu - i u nich nie ma jednak najmniejszych problemów, jednak co do DL to jeszcze żadnej nie wypalałem, ale jestem dobrej myśli
Stary 10.06.2005, 22:18   #1239
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No panowie nie wiem jak wy, ale ja już gram w Gran Turismo 4 na zwykłym DVD5. Nie ma tylko trybu arcade i Intro reszta działa.

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 23:08   #1240
kiewas
Matrix has him

Cytat:
Napisany przez Raus
No panowie nie wiem jak wy, ale ja już gram w Gran Turismo 4 na zwykłym DVD5. Nie ma tylko trybu arcade i Intro reszta działa.
no to już to zripowali? geez
czasem fajnei pograc w arcade na 2-óch, a wydanie 30zł na płytkę dwuwarstwową to nie jest jakiś majątek, bo dla takiej gry warto (ale jeszcze lepiej kupić oryginał)
ogólnie - nie przepadam za ripami, wolę mieć wszystko "100% copied"
Stary 10.06.2005, 23:10   #1241
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Raus
Ja tez w taką moge pograc od miesiecy

A pozatym juz to było
Stary 10.06.2005, 23:39   #1242
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez desden
Ja tez w taką moge pograc od miesiecy

A pozatym juz to było
O kurcze to się troche spóźniłem Musiałem to przeoczyć bo śledziłem temat i nic nie widziałem.

ps. Ja też nie przepadam za ripami, tylko że w moim mieście nawet nie można kupić płytki dwuwarstwowej Więc musiałem zamówić sobie na allegro i czekam aż przyjdzie. Mam nadzieje że wszystko będzie działać.

Pozdro

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2005, 21:31   #1243
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Intro bym przebolal bo jest takie jak w porpzedich czesciach - samochod jedzie w rytm tej samej oklepanej muzyki zaserwowanej jedynie w formie jakiegos nowego remixu (poza GT A-Spec gdzie w Intro przygrywal Feeder co bylo na bazie ;-D), ale... tryb Arcade? Przeciez to polowa tej gry! Nie wyobrazam sobie braku mozliwosci poscigania sie z kumplem "po konsoli" - blah...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2005, 17:49   #1244
pawelw76
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2005
pawelw76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam !!
Zamieniłem Modbo na Rippera 3.2 i konsola chula że ho ho !!

Ale nie o tym chciałem pisać.
Wypaliłem sobie Gran Turismo na DVD9 i kicha !
Płyta nagrana bezbłędnie na LiteOn 1633S i po wrzuceniu płyty do napędu płyta wygląda że jest pusta ale po odpaleniu nero widzi zawartość płyty i spróbowałem zgrać to do pliku i po zamontowaniu w alcoholu obraz jest poprawny !
Wygląda na to że sesja nie jest zamknięta !
I moje pytanie czy jest możliwość naprawy tej sesji , jeżeli tak to jakim programem spróbować zamknąć.

Dzięki serdeczne za wszelką pomoc !!
pawelw76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2005, 13:13   #1245
ciekawyy
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.06.2005
ciekawyy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bootowalne dvd na ps2

czy znajde gdzies opis tego co istotne dla ps2 w udf zeby plyta dvd sie bootowala?
chce przygotowac boot dvd na linuxie i mam z tym problem.

Potrafie nagrac sciagniety skads przykladowy bootowalny plik iso, ale przygotowywane przeze mnie nie dziala

plik SYSTEM.CNF jest na pierwszym miejscu zarowno w katalogu jak i na plycie, ale najwyrazniej musi byc jeszcze jakas wazna rzecz, ktorej nie robi mkisofs.
ciekawyy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: