![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1231 | |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1232 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.05.2005
![]() |
Rozwiazanie jest proste,kupuj tylko Verbatim DL .
Bedzie dzialac na bank. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Dzieki za reakcje, @kiewas DVD -Decrypterem zrobilem obraz jak w podanym linku przez ktoregos kolege w tym topiku. Spatchowalem go ale nie wiem jak nagrywac DVD -Decrypterem, przegladalem opcje i wstyd sie przyznac ale nie bardzo wiem jak mam to zrobic - moze podpowiesz mi jak to nagrac tym programem.
@havelek dzis kupie Verbatim DVD+R - DL (8,5GB) i dam znac czy rzeczywiscie poszlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
A co do gt4,to możesz nie mieć dobrej wersji jeśli ssaałes z neta ;]
![]() |
![]() |
#1235 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podejrzewam ze to moze byc kwestia nagrywarki. Faktycznie - jak mowi desden - LiteOn nie jest najlepszy do nagrywania gier na konsole! A w DVD Decrypter nagrywa sie banalnie - wlaczasz go i naciskasz "W" zeby przeszedl w tryb 'Write" (zapis). Wskazujesz mu plik z obrazem, predkosc 2x i wio...! Na verbatimie oczywiscie bedize dzialac, niemniej na wskazanym przez Ciebie platinumie rowniez dziala bez zaciachow, nawet na takim syfie jak Mars II!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Matrix has him
![]() |
Z tego co się orientuje to release GT4 grupy Strike działa dobrze, nie ma żadnych problemów z wypalaniem - i ja zamierzam się właśnie w niego zaopatrzyć...
A jeśli kogoś to akurat interesuje to niech zajrzy na forum http://www.osiol.com do dzialu konsole - tam wlasnie mozna znalezc tego releasa (w postaci sumy kontrolnej do emule) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Obraz zrobilem z oryginala DVD_Decrypterem ale widocznie nagrywarka jest do kitu bo wywala bledy nawet w tym programie. Z zadnymi grami nie mialem do tej pory problemow a wypalilem juz sporo, zawsze jest ten pierwszy raz a plytki te nie sa takie tanie zeby sobie do woli prubowac.
Mam pytanie, jaka nagryware polecacie na przyszlosc do wypalania gierek. LITE ON to moja pierwsza nagrywara i wlasnie ta mi polecono..... szkoda ze nie zajrzalem do Was wczesniej.... Tak czy siak dziekuje za okazana pomoc moze pojawi sie inna opcja pogrania w GT 4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Matrix has him
![]() |
Bardzo dobrą nagrywarą do spawania gier na konsolę jest Pioneer
Nec'i też się ponoć dobrze nadają (nie miałem jednak z nimi styczności) Ja nagrywam na Litku, na płytkach DVD+R TDK i Verbatim - na razie dla kumpli, bo swojego pleja będe miał dopiero gdzieś w lipcu - i u nich nie ma jednak najmniejszych problemów, jednak co do DL to jeszcze żadnej nie wypalałem, ale jestem dobrej myśli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
No panowie nie wiem jak wy, ale ja już gram w Gran Turismo 4 na zwykłym DVD5. Nie ma tylko trybu arcade i Intro reszta działa.
![]() |
#1240 | |
Matrix has him
![]() |
Cytat:
![]() czasem fajnei pograc w arcade na 2-óch, a wydanie 30zł na płytkę dwuwarstwową to nie jest jakiś majątek, bo dla takiej gry warto (ale jeszcze lepiej kupić oryginał) ogólnie - nie przepadam za ripami, wolę mieć wszystko "100% copied" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() A pozatym juz to było ![]()
![]() |
![]() |
#1242 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() ps. Ja też nie przepadam za ripami, tylko że w moim mieście nawet nie można kupić płytki dwuwarstwowej ![]() Pozdro
![]() |
![]() |
#1243 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Intro bym przebolal bo jest takie jak w porpzedich czesciach - samochod jedzie w rytm tej samej oklepanej muzyki zaserwowanej jedynie w formie jakiegos nowego remixu (poza GT A-Spec gdzie w Intro przygrywal Feeder co bylo na bazie ;-D), ale... tryb Arcade? Przeciez to polowa tej gry! Nie wyobrazam sobie braku mozliwosci poscigania sie z kumplem "po konsoli" - blah...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Witam !!
Zamieniłem Modbo na Rippera 3.2 i konsola chula że ho ho !! Ale nie o tym chciałem pisać. Wypaliłem sobie Gran Turismo na DVD9 i kicha ! Płyta nagrana bezbłędnie na LiteOn 1633S i po wrzuceniu płyty do napędu płyta wygląda że jest pusta ale po odpaleniu nero widzi zawartość płyty i spróbowałem zgrać to do pliku i po zamontowaniu w alcoholu obraz jest poprawny ! Wygląda na to że sesja nie jest zamknięta ! I moje pytanie czy jest możliwość naprawy tej sesji , jeżeli tak to jakim programem spróbować zamknąć. Dzięki serdeczne za wszelką pomoc !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
bootowalne dvd na ps2
czy znajde gdzies opis tego co istotne dla ps2 w udf zeby plyta dvd sie bootowala?
chce przygotowac boot dvd na linuxie i mam z tym problem. Potrafie nagrac sciagniety skads przykladowy bootowalny plik iso, ale przygotowywane przeze mnie nie dziala ![]() plik SYSTEM.CNF jest na pierwszym miejscu zarowno w katalogu jak i na plycie, ale najwyrazniej musi byc jeszcze jakas wazna rzecz, ktorej nie robi mkisofs. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|