![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1246 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
bootowalne dvd na ps2
powtorze sie, bo to jest topik na pytania podobno
![]() czy znajde gdzies opis tego co istotne dla ps2 w udf zeby plyta dvd sie bootowala? chce przygotowac boot dvd na linuxie i mam z tym problem. Potrafie nagrac sciagniety skads przykladowy bootowalny plik iso, ale przygotowywane przeze mnie nie dziala ;/ plik SYSTEM.CNF jest na pierwszym miejscu zarowno w katalogu jak i na plycie, ale najwyrazniej musi byc jeszcze jakas wazna rzecz, ktorej nie robi mkisofs. Dodam ze w instrukcji po uwaznym wczytaniu sie (ps2-VI-2 - tworzenie obrazu w sekcji CD2DVD - Czyli jak dokonać takiej "sztuki"?) nie zauwazylem wogole wzmianki o tym ze plik SYSTEM.CNF ma byc jakos specjalnie traktowany... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1247 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
Co do nagrywania Alcoholem.....Alcohol.120%.v1.9.5.2802. a nie działa z moin napędem Pioneer 109, (podpięty na kieszeni FireWire)tzn. chyba go nie obsługuje,prosze mnie poprawić jeśli się myle, więc moje pytanie brzmi, co jest jeszcze godne uwagi, jeśli chodzi o kopie bezpieczeństwa płyt na PS2. Ew. jak sprawić żeby Alcohol, współpracował z Pioneer 109+Win XP bez żadnych sp. 128 mb Ram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Witam !!
Wszyscy tak palą się do pomocy że sam sobie odpowiem ! Żeczywiście sesja pozostała otwarta i tu z pomocą przyszedł Roxio Easy Media Creator 7.5 !! Tym programem zamkłem sesje i wtedy pojawiła się zawartość płyty. Wrzuciłem ją do PSTWO gra się zaczęła uruchamiać , założyłem profil , zapisałem na karcie pamięci i dupa zaczyna się wczytywać ale czekałem kilka minut i nic czarny ekran !! Pewnie obraz płyty jest do kitu !! Dodam tylko że go nie patchowałem bo w konsoli mam rippera 3.2 !! Pozdrafka !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pfff... A co to ma do rzeczy wytlumacz mi? Tak czy owak musisz obraz spatchowac przed wypaleniem - umiejetnosc odczytu plyt DVD9 wynika z softhacka zaimplementowanego przez toxic w ich patchu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Nowy na forum
![]() |
A ma do rzeczy bo Ripper 3.2 ma dodaną obsługę płyt DVD9 oraz zdejmuje zabezpieczenie w czasie odczytu płyty.
Na forum konsola.pl kilkoro użytkowników wypalało obrazy płyt DVD9 bez patchowania i na Riperze 3.2 działa a na 3.1 nie. Pozdrafka !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
ok, już jest ok, rozwiązałem sprawe inną wersją programu....dzięki za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Get a Mac!
W takim razie wytlumacz mi : dlaczego nie patchowac, jesli patch sprawi ze gra bedzie dzialac na wiekszej liczbie konsol (pozyczanie itd.)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
To jest argument ! Ale ja nie mam znajomych z konsolami , więc o tym nie pomyślałem . Pozdrawiam !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
..::Serwójący::..
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
O to jet bardzo ciekawe co tu piszecie poniewaz tez chce nagrac znajomamu gre na konsole PS2 (Grand turmismo 4 ) sciagnołem z neta(P2P) i jest na 1 płycie chyba??
I jak mu nagrałem raz z pretkoscia 8x w Alcohol to weszła gra do pewnego momentu.Jak pokazały sie napisy to odmówiła dalszego czytania płyty.Czemu ![]() A i oco chodzi z tym Chip Modem co to dokładnie jest takiego.to czenśc która sie wymienia w konsoli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Get a Mac!
NIE MA dzialajcego GT 4 na jednej plycie CD. Wersje na 1 DVD-R nie dzialaja do konca poprawnie (nie ma trybu arcade itd.). Jedynie pelna wersja nagrana na DVD-DL z patchem toxic os zapewnia bezproblemowe dzialanie!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | ||||
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1257 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.05.2001
![]() |
poszukuje Multi Loadera do PS2
wczesniej ktos pisał ze jest na http://www.alucard.cc ale tam niestety nie znalazłem może ktos ma inny link lub zna strone domowa na Google nie znalazłem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() Dla pewności raz jeszcze zapodam,jakby ktoś przeoczył: http://www.gratisweb.com/digidance/ML_v1.41.zip
![]() |
![]() |
#1259 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.05.2001
![]() |
thx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Kawał dobraj roboty? no nieźle, na necie nie znalazłem żadnego programu, który jest potrzebny do zrobienia składanki na PSX oprócz ISO BUSTER podajcie linki do programów: Multisession Exe Loader, PSx CD-Gen, DXF2RSD, PSXBootScreenEditor. Jeżeli nie znacie linków
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|