Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.09.2004, 00:11   #436
Wienczyslaw
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.09.2004
Wienczyslaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
może tu znajdziesz odpowiedz...:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39048

dodał bym tylko od siebie ...nagrywaj na dobrej jakości płytkach i z minimalną prędkością x1-x4
Jeśli używasz NERO ...wybieraj tryb zapisu Disc-At-Once/96
Czytalem juz wczesniej ten temat ale dzieki za dobre checi .
Wienczyslaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2004, 08:54   #437
fil_
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
fil_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywanie płyt na ps2

Witam mam pewien problem z nagrywaniem płytek na ps2- przy nagrywaniu alkoholem 120 czasami nie pojawia mi sie opcja wyboru profilu na ps2 i nie mam pojecia dlaczego, natomiast drugim problemem jest to iż wtedy kiedy pojawi sie okienko z wyborem profilu wtedy nie moge nagrac bo program pokazuje zeby wlożyc czysta plytke( ale ona jest czysta i włozona) i nie rozpoczyna nagrywania??
Może jest gdzieś opis całego procesu nagrywania alkoholem i związane z tym problemy
Może ktoś wie jak poustawiać ( krok po kroku) aby nagrywac w nero
Dziekuję za pomoc
A tak wygląda obraz (załacznik) w alkoholu
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2-alkohol.jpg  

Ostatnio zmieniany przez fil_ : 14.09.2004 o godz. 09:05
fil_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2004, 12:51   #438
makaron
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.07.2003
makaron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
po pierwsze alcochol daje mozliwość wyboru profilu przy nagraniu płyt CD.problem twój to taki iż nagrywarka moze nie rozpoznaje płyty gdyżmoze masz stary bios. ja miałem inny , miałem nowe stery i nie były ok wiec zmiksowałem je ze starymi.zmień też wersje alcocholu alebo spróbuj inne płyty (firmy) np platinium , TDK, verbatim, datawrite(czerwone).
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.
makaron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2004, 13:30   #439
fil_
Nowy na forum

nagrywanie na ps2

dzieki bardzo zaraz bede sprawdzal
Stary 14.09.2004, 14:03   #440
fil_
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez makaron
po pierwsze alcochol daje mozliwość wyboru profilu przy nagraniu płyt CD.problem twój to taki iż nagrywarka moze nie rozpoznaje płyty gdyżmoze masz stary bios. ja miałem inny , miałem nowe stery i nie były ok wiec zmiksowałem je ze starymi.zmień też wersje alcocholu alebo spróbuj inne płyty (firmy) np platinium , TDK, verbatim, datawrite(czerwone).
ja uzywam plytki tdk probowalem nowy bios ale wtedy wogole nie widzi plyty
sprobowalbym wrocic do starej sohw 812s ale nie chce mi sie wgrac bios i nie wiem jak to zrobic
bo teraz mam 812s z biosem do 832s a nie wiem jak wrocic do 812s
a jaka wersje alkohola polecasz
Stary 14.09.2004, 17:43   #441
makaron
Wyjadacz ;)

co do alkocholu to najnowszą jaka jest moze być trial jeśli nie korzystasz z nagrywania w locie bo wtedy cz ęsto wywala.Musisz ściahnac podstawowy bios i wgrać go najlepiej pod dosem( z dyskietki) ja tak miałem z moją toshibą tu masz link ale z braku wiedzy jaki teraz bios posiadasz i ten podstawowy ma symbol moge tylko tyle poradzić.na screenie pokazałeś że masz też ustawioną symulacje wyłacz ją bo nie zawsze sie sprawdza no chyba że masz sporo czasu.ja przed zmianąbiosu miałem tak ze jak przeszła symulacja i zacz ałem nagrywać do error a jak bez to było ok.tu jest link http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1792 mozesz sie też posłużyć storną produceta gdyż może tam być bios (częsciowo zmodyfikowany - update) do 812s.Ja teżmiałem boje ale z toshibą, teraz gdy "AREO" pokazał droge do spathowanego biosu wszystko sie pali zarabiśice ale prób było wiele.Najlepszymi nagrywarkami do PS2 są (podobno )NEC 2500A ,2510A oraz pioneer ale uwarzam ze jak nagrasz na małych obrotach będzie ąłdnie fikało na twojej ,podobnie jak u mnie no i muszisz urzyćjeszcze odpowiedniego nośnika dla twojej nagrywarki gdyż każda lubi inny stuff sam musisz zbadać.
Stary 14.09.2004, 23:35   #442
fil_
Nowy na forum

nagrywanie płyt na ps2

A jeżeli mi nie wyskakuje ten wybor profilu tzn. ze on automatycznie ustawia na ps2
a może to cos z plikami które sciagnałem jest nie tak bo nie moge ich wypalic za zadne skarby- natomiast barnouta 3 wypalilem i lazi jak igielka

A cofnalem bios do oryginalnego zrobilem to flasfixem
dzieki za pomoc i pozdrawiam
Stary 15.09.2004, 11:08   #443
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Programem Nero rowniez mozesz wykonac kopie gry na PS2, wykonujesz obraz plyty na dysku a nastepnie nagrywasz wczesniej wykonany obraz na plyte DVD-R na malej predkosci jak wczesniej napisal "makaron" ( laser zastosowany w PS2 jak juz wczesniej napisano jest nie najlepszej jakosci) dlatego zalecaja korzystac z malej predkosci nagrywania i uzywac markowych nosnikow
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2004, 12:57   #444
fil_
Nowy na forum

ok postaram sie to zrobic ale czy mam mu wskazac w nero ze ma nagrac dvd-r iso czy dvd -r usd/iso czy samo udf??
??
Stary 15.09.2004, 22:22   #445
makaron
Wyjadacz ;)

osobiście nie urzywam nero do gier na ps2 ale wiele osób tylko nim wypala czi sie spisuje.Musisz wskazać obraz płyty w zależności od rozszezenia np cośtam.iso bo chyba to jest domyślny dla nero , w alcocholu jest podobnie teżmozesz wskazać dane rozszezenie poszukaj w opcjach , są też .iso itp nie tylko .mds.problemy z alcocholem mogą być jak urzywasz wersji trial bo u kumpla też było tak ale nie powinno to byćbo są identyczne poza kopiowaniem w locie gdyż ostatnio starciłem 6/10 płyt.A i jeszzce jedno podczas nagrywania wyłącz wszelkie programy w tle gdyż jak masz słaby sprzęt lub mało ramu to niby wypali sie dobrze ale może sie ciąć albo nie działać wogule ta nagrana w taim środowisku płyta
Stary 15.09.2004, 22:53   #446
fil_
Nowy na forum

klęska

Nagrałem płytki dvddecrypter i d...!! Juto postaram się wypalić nero i alkoholem bo juz 8 verbatimkow poszlo do lasu
Dziekuję wam za pomoc i odezwe się jutro po testach
Stary 16.09.2004, 10:29   #447
fil_
Nowy na forum

nero tez kicha

Więc tak asiadłem rano z zadowolony, że siągnąłem drivera 3 i włączam nero montuję wcześniej ściągniety obraz w wirtualnym napędzie ustawaim prędkość zapisu na 2x i...
Juz nie wiem co mam robić??
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2-nero.jpg  
Stary 16.09.2004, 11:44   #448
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez fil_
Więc tak asiadłem rano z zadowolony, że siągnąłem drivera 3 i włączam nero montuję wcześniej ściągniety obraz w wirtualnym napędzie ustawaim prędkość zapisu na 2x i...
Juz nie wiem co mam robić??
Spróbuj może tak, zanim zaczniesz robić kopię do obrazu iso, odchacz opcję "usuń plik obrazu po skopiowaniu dysku" następnie kopiuj i w momencie jak będzie prosił o czystą płytę czyli ten moment co pokazałeś anuluj to wszystko, i zamknij nero, następnie włóż czystą płytę i kliknij na plik obrazu nero powinno się uruchomić i spróbuj wtedy to nagrać
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.09.2004, 12:42   #449
fil_
Nowy na forum

i dalej nic

Ale chodzi oto ze on nie chce mi nawet obrazu dysku zrobic bo wyskakuje cos takiego jak wyżej na zdjęciu
i nie wiem dlaczego może coś nie tak jest z tymi obrazami
ale dvddecrypet nagrywa tyle że nie dziala poźniej w ps2
A mało tego jak włoże płytkę cd-r to idzie nie wiem dlaczego nie idZie na dvd-r??
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2-nero1.jpg  

Ostatnio zmieniany przez fil_ : 16.09.2004 o godz. 13:45
Stary 16.09.2004, 17:26   #450
1507
Bywalec

Data rejestracji: 13.03.2004
1507 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kopia PS2

Proszę o pełny opis jak zrobić kopię płyty na PS2 próbowałem Alkocholem ale na 100% zawiesza mi się za każdym razem komp, nie może zakończyć sesji, ktoś mi poradził Clone ale też nie da rady bo CD Clone mówi że w nagrywarce płyta nie jest płytą cd i nie może jej nagrać a DVD clone2 Elby przegrywa tylko VOBY czyli filmy dvd. Jeśli ktoś już wypalał płytki na PS2 to bardzo proszę o pełną fachową poradę, nie tylko jakie programy bo ja też wiem jakimi można przegrywać ale o tutorial, być możę nie potrafię w tym przypadku programów odpowiednio używać.
1507 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: