![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Jak się przegrywa płyty dla Playstation?!
JAk w programie Nero (najnowsza wersja ) nagrac pewnie plyte na psx'a
![]() Opcja cd-copy (bez on-the-fly) udalo mi sie przekopiowac jedna gre i dziala, a druga (nba live 2k) przegrala sie niby bez bledu ale ni chce odpalic na konsoli. Uzywam nagrywarki PLextor PX-W1210a. Acha jeszcze jedno, przy kopiowaniu gry pisze ,ze zajmuje ona ponad 700 mb, windows pokazuje, ze tylko 600 ilestam, czemu Moze gra po porstu sie nie miesci na 650 mb CD Ale Nero nie pokazuje zadnego bledu....Prosze o szybka pomoc, bo mojemu koledze bardzo zalezy na tej grze Drogi czytelniku w trosce o Ciebie dam Ci rad***281;: nie czytaj ca***322;ego w***261;tku. Nie ma to absolutnie ***380;adnego sensu... Temat ten stanowi zlepek identycznych pyta***324; przewijaj***261;cych si***281; przez to forum pocz***261;wszy od 2000 roku. Poni***380;ej masz link do opracowanego przezemnie tutorialu nt. nagrywania p***322;yt wszelakich na PSX'a. Zapraszam... http://forum.cdrinfo.pl/tutoriale-i-...e-g-ownej.html http://forum.cdrinfo.pl/f30/linki-do...glownej-57360/ - dop. Berion Ostatnio zmieniany przez Berion : 12.02.2008 o godz. 16:53 |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Luuuuuudzie!!!!! NIE badzcie tacy!! Pomozcie mi!!!!
Prosze.... nie potrzebuje tych informacji do seryjnego nagrywania plyt... nie jestem jakims piratem.... tylko ta jedna gra ![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Mam taką samą nagrywarkę i jak na razi wszystkie gry na PSX jakie przepaliłem działają. A przegrywałem je w CloneCD z obsługą DEO RAW. Spróbuj w tym programie, a napewno nagrasz tą gre.
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Ja uzywam PSX Copy 6.2 i jest OK.
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Jak przegrac plytke gry PLAY STATION
Witam
mam problem z przegraniem gier play station posiadam cdrw sony 16x jesli nie sprawiam wam wiekszego problemu to prosze odpiszcie jakim programem mam ta plytke zgrac. DZIEKUJE. |
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Program: CloneCD
Przy robieniu kopii zaznacz "odczyt danych subkanałowych...." Z tego co mi się wydaje zadziała ![]() Pozdrw |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Hej!
Żeby przegrać taką grę, musisz posiadać nagrywarkę z Dao Raw, kompatybilną z programem clone cd. Ja takich gier nie kopiowałem, ale powiem, co proponuje program CloneXXL: Zaznacz odczyt danych subkanałowych audio i data i nie naprawianie danych subkanałowych. Przegrywaj w trybie Raw Dao. To chyba wszystko. Pozdrawiam artoor
|
|
|
#8 |
|
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Najlepszym kombajnem do wszelakiego kopiowania płytek cd jest clonecd proponuje też clonyxxl i po kłopocie!
pozdrawiam - taz40 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
Może się nie znam, ale po co kopiować niezabezpieczoną płytkę clonecd? Ani nie wprowadzi korekcji, tylko tak na żywca płytkę weźmie...
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.10.2000
![]() |
CloneCD i ClonyXXL.........jak byś przeczytał inne posty ..to byś wiedział...ten problem był już poruszany....y.....milion razy
bez obrazy
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2002
![]() |
Małe wtracenie:))))
Jak szybko powinno się kopiować trybem dao-raw
?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Jeszcze nie widziałem oryginalnej płytki na Sony PlayStation nie zabezpieczonej,są zabezpieczne przeważnie PSX/LIBCRYPT ja takie kopiuje na teacku 524 metodami opisanymi powyżej no i jest wszystko ok.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Przy założeniu, że konsola jest przerobiona
Of kors.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
a czy trzeba nagrywać na płytach z czarnym spodem
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Nie,wystarczy dobra płytka cdr,najlepiej jakaś markowa np.TDK,VERBATIM itp. na tych najtanszych czasem są problemy niezle się spisują płytki Akoss to są moje doświadczenia.
|
|
|
|
![]() |
|
|