Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   problem z przegraniem płyty AR2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/problem-przegraniem-plyty-ar2-14789/)

Maciej 25.09.2003 19:59

Twoja nagrywarka powinna kopiować również dane z subkanału ,a mianowicie na sektor co najmniej 16 bitów subkanału (subkanałów P i Q), a jeszcze lepiej 96 bitów (subkanałów P do W). Te tryby pracy są nazywane odpowiednio RAW+16 lub RAW-PQ i RAW+96 lub RAW-PW. Generalnie obowiązuje zasada: im więcej danych z subkanałów zostanie skopiowanych, tym dokładniejsza jest kopia.
Najlepszym trybem zapisu kopii zapasowych dla PSX jest RAW-DAO-PW względnie RAW-DAO+96 ...;)

mallow 25.09.2003 18:08

masz przyklejony FAQ jak i co ustawic ...

_Neoo_ 25.09.2003 18:03

Mała uwaga na początek: NIE KRZYCZ!! Jest to niemile widziane, a pozatym ciężko coś takiego się czyta. A jeśli będziesz pisał małymi literami to wszyscy i tak Ciebie zrozumieją i postarają pomóc.

A jak kończysz takie przegrywanie to płyta działa? Bo jak tak to chyba nie ma problemu ;)

Domels19 25.09.2003 10:21

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZESC WSZYSTKIM KTORZY MOGA MI POMOC I NIE TYLKO !!!
MAM WIELKI PROBLEM PROBUJE SKOPIOWAC PLYTKE "AR2" NA PLAY'A 2 KTORA JEST ZABEZPIECZONA LIBCRYPT'EM UZYWAM CLON'A.SKONFIGUROWALEM PROGRAM TAK JAK JEST TO POKAZANE NA STRONCE I WSZYSTKO JEST OK.
ALE JAK ZACZYNA SIE KOPIOWAC PLYTKA, WYSWIETLA MI BARZDO DUZO BLEDNYCH SEKTOROW CZY TO JEST NORMALNE? I ILE MOZE TRWAC TAKIE KOPIOWANIE?? I JAK DOKLADNIE SKONFIGUROWAC PROGRAM
DZIEKI WIELKIE ZA POMOC !!!!!

epol 13.07.2003 17:52

Ok, to wiem.
Gdzie mogę znaleźć AR? Ile mega zajmuje całe AR?

Weron 13.07.2003 17:49

Cytat:

epol napisa***322;(a)
Dlaczego nie moge wejśc na stronę?
To bylo ponad rok temu wiec sie nie dziw.
Ale dziala adres http://forum.psx.net.pl/

epol 13.07.2003 17:47

Cytat:

wkrystof napisa***322;(a)
niema to jak AR i odpalisz kazda gre bez chipa i jakis tam plyt bootujacych
polecam http://forum.psx.net.pl/cgi-bin/ultimatebb.cgi

Dlaczego nie moge wejśc na stronę?

Weron 13.07.2003 16:34

Cytat:

Szefoski napisa***322;(a)
Ja skopiowalem AR2 i chodzi, tylko trzeba kopiowac z orginalnego AR2 bo sa tam zapisane sub kanaly, Kopiowalem programem alcohol 120% (nie wszystkie nagrywarki to skopiuja bo nie wszystkie obslugyja subkanaly 96)
Ten post pisalem ponad rok temu :)
Wtedy jeszzce nawet nie bylo alcohola o ile dobrze pamietam.
No ale jednak wkoncu ktos sie znalazl kto skopiowal i napisal.
Hehe.
Pozdro.

Szefoski 13.07.2003 16:06

Ja skopiowalem AR2 i chodzi, tylko trzeba kopiowac z orginalnego AR2 bo sa tam zapisane sub kanaly, Kopiowalem programem alcohol 120% (nie wszystkie nagrywarki to skopiuja bo nie wszystkie obslugyja subkanaly 96)

Dawid Partyka - Koli 25.03.2003 21:42

Re: Kopiowanie Action Reapley do PSX 2

Cytat:

DreadLock napisa***322;(a)
Bardzo by mnie interesowało jak skopiować płytę od Action Reapley (PSX 2) .
Tego nie skopujesz normalnie. Zastosowano zabezpieczenie podobne do Alpha ROM Settec. Aby to skopiowac msuiał bys wyodrębnić sektory czytelne i odczytać CD w kawałkach a nastepnie połacztyć w jeden obraz (tak było w przypadku settec alpha rom i zadziałało).

DreadLock 25.03.2003 14:08

Kopiowanie Action Reapley do PSX 2

Bardzo by mnie interesowało jak skopiować płytę od Action Reapley (PSX 2) .

kiniak 04.03.2003 02:02

jak przegrałem płytę startową, ale nie chodzi

jak przegrałem płytę startową, ale nie chodzi (na Lite on 48 z Clone). Przegrywała się 40 minut i się przegrała, ale lipa, była trochę porysowana, ale to chyba nie przez to nie chodzi ?

Dawid Partyka - Koli 03.03.2003 22:26

Re: Re: płyta startowa do psx2

Cytat:

MATRIX5000 napisa***322;(a)
WYDAJE MI SIE ZE DO TEGO MUSI BYC PROGRAM SPECJALNY JAK NP. JA KOPIUJE SOBIE GRY NA PS1 TO MAM PROGRAM PSX Copy .TY TAK SAMO MUSISZ POSZUKAC PROGRAMU DO KOPIOWANIA NA PS2 JAK ZNJDZIESZ TAKI PROGRAM TO JAK BYS MOGL NAPISZ DO MNIE OK IDE NA SZLUUUU:) 8) ::czytaj:
Program mu nic nieda. To ejst zabezpieczone podobnym zabezpieczeniem do AlphaRom

MATRIX5000 03.03.2003 22:15

Re: płyta startowa do psx2

Cytat:

sloti napisa***322;(a)
Wie ktoś może jak przegrać płyte startową od przeróbki na psx2? Prubowałem przegrać to CloneCD ale wogule nie chciało odczytać płyty, która zresztą nie jest płytą DVD tylko zwykłą CD.Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to prosze o kontakt sloti2@wp.pl

WYDAJE MI SIE ZE DO TEGO MUSI BYC PROGRAM SPECJALNY JAK NP. JA KOPIUJE SOBIE GRY NA PS1 TO MAM PROGRAM PSX Copy .TY TAK SAMO MUSISZ POSZUKAC PROGRAMU DO KOPIOWANIA NA PS2 JAK ZNJDZIESZ TAKI PROGRAM TO JAK BYS MOGL NAPISZ DO MNIE OK IDE NA SZLUUUU:) 8) ::czytaj:

sloti 03.03.2003 19:35

płyta startowa do psx2

Wie ktoś może jak przegrać płyte startową od przeróbki na psx2? Prubowałem przegrać to CloneCD ale wogule nie chciało odczytać płyty, która zresztą nie jest płytą DVD tylko zwykłą CD.Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to prosze o kontakt sloti2@wp.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:52.