Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   problem z przegraniem płyty AR2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/problem-przegraniem-plyty-ar2-14789/)

TeacMan 08.01.2003 19:14

Z tego co słyszałem, jest to niemożliwe (choć ponieważ wszystko jest możliwe, to może ktoś wie i napisze, więc pytać trzeba :) ).

Pozdrawiam wszystkich.

adamek 08.01.2003 18:22

Kopia Action Replay 2 v2 (ps2)

Czy wie ktoś jak zrocic dzialajaca kopie Action Replay 2 do PlayStation 2.

Dawid Partyka - Koli 02.01.2003 21:26

Cytat:

ganrot napisa***322;(a)
dzieki za odpowiedz dawid mam do ciebie jeszcze kilka pytan
czy mogłbys wyjasniec temat kopiowania segmentowego jakimi programamy to najlepiej wykonaci w jaki sposób sklejic pózniej płyte w całośc jestem zielony w tym temacie
pozdr.

Najlepszy jest CDRWIN bo po sektorach zczytujesz. Ale skoro jesteś blady z takich rzeczy to raczej nikłe szanse że uda ci się to skopiować prawidłowo. Podobnie rozwalałem tagesa (aby uzyskać odczyt wszytkich możliwości odczytu z danego sektora). Polaczypolecam za pomoca lini komend polecenia copy.

ganrot 02.01.2003 20:57

dzieki za odpowiedz dawid mam do ciebie jeszcze kilka pytan
czy mogłbys wyjasniec temat kopiowania segmentowego jakimi programamy to najlepiej wykonaci w jaki sposób sklejic pózniej płyte w całośc jestem zielony w tym temacie
pozdr.

Dawid Partyka - Koli 02.01.2003 16:29

Re: problem z przegraniem płyty startowej do ps2

Cytat:

ganrot napisa***322;(a)
ps. program clony xxl rozpoznaje jako LibCrypt zabezpieczenie znane z psone ale ja mysle ze jest to cos innego

Na pewno jest to cos innego. Kiedyś też próvbwoałem to skopiwoać i mogęc ci powiedzieć że perzypomnina to raczej zabezpieczenie Alpha Rom (kopię idzie wykonbac ale dosyć ciężko i trzeba płytę Cd odczytywać segmentami (ponieważ na płcyie CD występóją błędne sektory ale umieszczone w taki sposób że jeśli się odjdzoie do pierwszej seri to aż do końca bad sektory występóją i płyta CD staje się nieczytelna. Puki co żaden program etgo nie skopiuje. Możesz się pobawić w CDRWIn w zrzucanie fragmentaami a dopiero potemm je połączyć w całość.

ganrot 01.01.2003 18:47

problem z przegraniem płyty startowej do ps2

witam grupowiczów
pewnie karzdy posiadacz konsoli ps2 z przerubką action rypley 2 lub 2v2 doswiadczył problemu płytki startowej ze względu na częste jej uzywanie z czasem zaczyna robić sie nie czytelna sprawa była by prosta zeby płyta nie była zabezpieczona ja mam jeszcze działający krążek nieco porysowana ale chce uniknąc problemu w przyszłości próbowałem przegrywać na różne sposoby ale nic z tego nie wyszło
wiec prosze o pomoc znających temat
pozdr.
ps. program clony xxl rozpoznaje jako LibCrypt zabezpieczenie znane z psone ale ja mysle ze jest to cos innego

ch4 28.06.2002 10:49

właśnie o to chodzi, że clony xxl zrobił zwieche przy skanowaniu płyty. natomiast clone w każdym ustawieniu (wł/wył fast error skip, i inne bzdety) nie zczytał ani jednego procenta. to samo próbowałem na liteonie X40, lgX32 i ten sam rezultat. wiec powiedzcie mi co jest grane?

Weron 27.06.2002 22:15

Cytat:

kostek napisa***322;(a)
nie da się tego skopiować tak żeby działało, bo skopiować się da
Co autor mial na mysli?

kostek 27.06.2002 22:06

nie da się tego skopiować tak żeby działało, bo skopiować się da

Weron 27.06.2002 21:26

To nie jest plyta dvd i strasznie trudno ja skopiowac.
Wszystko zalezy od poprawnego zrobienia obrazu.Co nie jest niestety latwe poniewaz niewiele jest czytnikow umozliwiajacych poprawne zrzucenie obrazu .Z tego co pamietam umozliwial to plextor ale teraz nie pamietam czy to byla nagrywarka czy cd-rom.A napewno nie wiem jaki model.Musisz probowac clonem.

kostek 27.06.2002 19:44

jak nie wiesz jaka jest różnica między płytą DVD a CD to lepiej tego nie kopiuj

ch4 26.06.2002 18:57

PSX BootCD

Czy komuś udało się przeciąć płytkę botującą z PSX'a 2? Jeśli tak to proszę o wskazówki i ew. instrukcję jak i czym to zrobić. Mam Plextora x40 i clonem tego nie mogłem przeciąć. Słyszałem, że jest to płyta DVD (wiec chyba zrozumiałe dlaczego nie można) ale DVD też tego nie łyka. Proszę o pomoc
pozdrawiam wszystkich - ch4

Weron 15.03.2002 16:42

Rozgladalem sie po forum psx i natrafilem na link do innej strony, tam gosciu napisal, ze jest nie do przegrania.

grzeniu 15.03.2002 15:25

Najpierw zaznaczam, ze nie mialem okazji z gierkami na konsole......
ale kiedys trafilem na gre (na peceta) zabezpieczona i nagrana w multisesji. Troche sie z nia nameczylem i w koncu udalo mi sie ja przegrac clonem, ale przy nagrywaniu w RAW SAO+sub. Inne opcje konczyly sie fiaskiem, dodam ze kopiowalem pirata. Moze to nie ma zadnego zwiazku, a moze jest to jakis pomysl? W kazdym razie sprobowac nie zawadzi.

Dawid Partyka - Koli 15.03.2002 15:25

Cytat:

Weron (15-03-2002 14:59):
To jest ta sama plyta o ktora sie pytalem kilka dni temu.
Ona jest specjalnie zabezpieczona i nagrywana w multisesji.
Podobno kilka osob w Polsce udalo sie ja skopiowac i to chyba po przerobieniu nagrywarki.(koles tak mowil)
Zycze sukcesow.
Mój Action Replay nie był nagrany w multisesji. Była jedna sesja i każdy program ja inaczej zrzucał. dodatkowo niektóre pliki nie dały się zrzucic na HDD. Dodatkowo wydaje mi się że CD jest nagrana w dwóch gęstościach po dziwnym odcieniu na spodzie płyty CD.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:59.