![]() |
Wywal AV ;)
|
Jeszcze nie zmarnowałem płyty na wypalenie zawartości. Aktualnie pobieram kopię zapasową mojej oryginalnej Shenmue CD1 (nie wiedzieć czemu mam komunikat że nie może z niej załadować danych). Jeśli już rozpakuję i będę miał przed nosem także takie pliki jak na zrzucie ekranu to co ja mam zrobić? Z tego co rozumiem to obraz z *.bin powinien mieć jeszcze pliczek *.cue
Ponadto co z tym kilku kilobajtowym plikiem *.gdi? No raczej nie wrzucę tego na płytę jak zdjęcia czy inne luźne dane. PS. DiscJuggler mi się sam zamyka zaraz po uruchomieniu. (Windows 7 x64) więc póki co pozostaje mi ImBurn z wtyczkami. |
Nie jest selfboot chociaż mogę się mylić, jest Europejski. Do nagrywania najlepszy stary program DiscJuggler, niby imgburn da radę, ale trzeba szukać wtyczkę.
|
Cytat:
Źle Cię zrozumiałem - obraz ze screenshoota możesz śmiało wypalić i powinien ruszyć jeśli jest to kopia selfboot - jeśli nie to zaopatrz się jeszcze w Utopia BootCD i ruszy na bank. |
Ilość załączników: 1
ale wykopalisko ten temat... :D
ja właśnie wczoraj i dzisiaj zacząłem testować kupionego i odrestaurowanego przeze mnie Dreamcasta. Przyszedł mi tandetni, ale jednak kabel Video więc coś w końcu widzę:wow:. Oryginał Shenmue się wczytał, ale nie chciał się dalej załadować mimo że źle nośnik nie wygląda, za to kopię zapasową Quake 3 konsola wciągnęła jak tralala :spoko: Chciałem jeszcze przetestować kopię płyty z innej gry, ale mi coś się formaty nie zgadzają. Czy dobrze myślę że taka kopia to wyłącznie pod emulator i szkoda płyt na wypalanie takiej zawartości? Załącznik 158607 Obecnie z multimetrem i lutownicą w ręku walczę z niedziałającym padem od Sega Saturn bo nie reaguje a przewód przerwany był i ciężko mi było lutować bardzo cienkie kable zbrojone/przeplatane jakimś sznurkiem i trudne do odizolowania. Dziewięć żył skutecznie zamknęło mi idealną myśl zastąpienia całego przewodu kablem internetowym :P Obecnie zrobione, tylko testować i wracam do "IKSA" |
Elo. Jestem nowy na forum i nie jestem tu bez powodu. Mam problem z nagraniem gry Skies Of Arcadia(DC). Od roku jestem bardzo zainteresowany t***261; grom gdy otrzyma***322;em jej demo. Straci***322;em wiele nerw***243;w i czasu aby j***261; nagra***263; lub kupi***263;. Mam DiscJugglera, Alcohol120***37; i Nero StartSmart straci***322;em wiele ro***380;nych p***322;yt aby nagra***263; ta gr***281;. Za***322;atwi***322;em sobie gre t***261; z 2 ***378;r***243;de***322; i ***380;adna nie dzia***322;a***322;a. Potrzebuje Waszej pomocy z g***243;ry dzi***281;ki.
|
Cytat:
|
Jakbyś umiał czytać to byś się doczytał tego że ja sie pytam gdzie można [B]pobrać[B] gry i jak to zrobić a nie skopiować
|
Ad1.) allegro, ebay :taktak:
Ad2.) cały ten topik jest o tym... |
Witam. Mam dwa pytania.
1. Gdzie jest jakaś strona z grami na dreamcasta, które można pobrać? 2. Jak przegrać taką gre na płyte żeby ona działała na dreamcasta? Proszę o pomoć w tej sprawie. |
Sorry, walczy***322;em z dyskiem do Xboxa i teraz m***243;j prze***322;***261;czy***322; si***281; na PIO, a na tym nic si***281; nie da robi***263;. "***380;esz k*a ma***263;, pech..."
Nie stestowa***322;em nic bo i nie mia***322;em jak, ale opisz***281; to mo***380;e spr***243;bujesz sam: Wypakuj obie sesje np. ISOBusterem do bin (oczywi***347;cie ka***380;d***261; z osobna - w mode1). Wysma***380; CDRWinem po kolei te sesje, z tym ***380;e nie wiem czy po ostatniej zamknie p***322;yt***281; i czy nie popierniczy LBA. Ale mo***380;na spr***243;bowa***263;. |
Berion i jak z tym twoim pomys***322;em ?. Wyjdzie co***347; z tego ?
|
Hmmm... bo mode2 to nienajlepszy pomysł, ale już coś wiadomo.
Mam pomysł, ale nie wiem jak z jego realizacją, muszę pomyśleć. Trzeba by skopiować każda sesję osobno i wysmażyć po sobie nienaruszając lba. Coś się wymyśli ;] |
Ano tak widzi mi tylko t***261; mniejsz***261; sesje(boota) i po 30 sekundach gdy ma przej***347;***263; do drugiej to mi wyskakuje Zapis zako***324;czony. W Raw-dao widzi mi chyba obie znaczy si***281; nagrywa si***281; w porz***261;dku ale DC czyta je z trudem(strasznie laser mieli) i to raz na ruski rok.
|
Czyli w RAW-DAO masz wszystkie sesje, a w DAO/SAO nagrywa tylko pierwsz***261;, tak?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:35. |