Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.11.2005, 21:57   #1
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przerobiona Konsola Playstation 2-problem.

Przerobiłem Kosolę Playstation 2, Chipem Ripper 3,2 by chodziła na pirackie gierce itd.-ale mam teraz z nią problem, a mianowicie-konsola przyszła pierwszym razem od firmy i nic nie dąło się odtworzyć z piratów ani z Playstatin 2 ani z jedynki, no a o filmach nie wspomne i mp3, wiec wysłałem jeszcze raz bo firma stwierdziła że któryś z lutów z Chipa mógł sie odlutować.
Za jakiś czas zadzwonili do mnie że jest wszystko wporządku i konsola uruchamia gierki z Playstation 2 i jedynki, wiec spowrotem do mnie trafiła-po rozpakowaniu wrzuciłem gierce z PS2 na płycie DVD Mind (szajse) i poszła tylko ze z wielkim problemem ale po ponownym uruchomieniem gierki u kolegi dalej nie działała.I już jest ten sam problem co poprzednio, a u nich wszystko działało.
Co może być problemem,wina plytek, szybkością nagrywania lub moze coś źle robie-poradzcie i pomóżcie.Please
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.11.2005, 05:10   #2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika anciol
 
Data rejestracji: 06.08.2005
Lokalizacja: Polska
Posty: 113
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdzałeś konsole tylko na tej jednej grze ? Nic nie piszesz o innych grach, ale przyczyną może być właśnie szajsowata płyta lub też jest źle wypalona i wtedy konsola jaj nie łyknie. Max. prędkość wypalania płyt dvd na konsole wynosi x4. Po wyżej tej prędkości konsola może mieć problem z odczytem, gra sie będzie przycinać i długo ładować.
anciol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 15:13   #3
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
standard. Syfiasta płyta... PS2 to nie Xbox, że łyknie byle jaki nośnik (niestety :/).

Nagraj tak jak w tutorialu na np. Verbatimie
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2005, 20:03   #4
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem dalszy-Kupiłem pare gier originalnych na PS2, pare z Anglii i pare na Allegro i kupilem także TDK+r.
Przegrywałem i na Nero i Alkoholu 120% szybkościami x2 lub x4 i dalej d........... nic nie chodzi.
Kurcze co to może być, czyżby mnie kłamali ?
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2005, 22:44   #5
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czemu na "gwałt" chcesz DVD+R? Wypal na DVD-R-verbatimie najlepiej jak radził Berion.
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!

Ostatnio zmieniany przez Desden : 11.11.2005 o godz. 22:47
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2005, 23:09   #6
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze ale ja nie mam możliwości kupienia ,ot tak sobie płyt.
Każdy i radził TDK(inne forum), teraz Verbatime, a ja nie mam kasy i dostepu poza netem a i to kosztuje(koszta przesyłki, itd.)
A nie moga być jakieś Esperanza, albo coś innego.
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2005, 05:56   #7
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rammstein777
A nie moga być jakieś Esperanza, albo coś innego.
Mogą być,ale wypal DVD-R
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2005, 11:46   #8
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze, nagrywałem już na róznych i dalej lipa-tylko że jest jeden myk,a mianowicie:szajsowata płyta Mind jak ruszy to potem wszy6stkie gry chodza z psx i PS2, ale zanim ruszy trzeba tysiać chyba razy restartować.
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2005, 05:35   #9
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika anciol
 
Data rejestracji: 06.08.2005
Lokalizacja: Polska
Posty: 113
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro masz takie problemy z odpaleniem gier to chyba raczej wina jest po stronie konsoli, może z chipem coś nie tak, albo jest źle zamontowany. No nie wiem, ale skoro piszesz,że już tyle różnych płyt próbowałeś i dalej lipa, to na bank winna jest konsola. Tak myśle.
anciol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2005, 12:30   #10
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez anciol
[...] może z chipem coś nie tak, albo jest źle zamontowany. [...]
Jakby tak było to nic by nie odpalił lub uszkodził mobo
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2005, 22:48   #11
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze i co ja teraz mogę zrobić-ale sie załamałem 300 poszły w błoto.
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2005, 04:29   #12
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika anciol
 
Data rejestracji: 06.08.2005
Lokalizacja: Polska
Posty: 113
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uszy do góry Odeślij jeszcze raz konsole do tego serwisu, opisz im dokładnie co sie dzieje, może tym razem jednak coś naprawią. A tak dla pewności jeszcze zapytam, czy orginały chodzą bez problemów ??
anciol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2005, 09:16   #13
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,109
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
300 zl za przerobke, to co co za chip i firma?
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2005, 11:30   #14
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rammstein777
Kurcze i co ja teraz mogę zrobić-ale sie załamałem 300 poszły w błoto.
Ile? Za co trzy stówy ?

I dlaczego uważasz, że w błoto? Chcesz sprawdzić? To zrób kopię z nieporysowanego oryginała na Verbie -R Advanced Azo. Jak nie "złapie" za drugim/trzecim razem to masz problem.

To, że konsola nie radzi sobie z syfem to jest absolutnie normalne zjawisko i nie ma się czym przejmować.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 18.11.2005 o godz. 11:33
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 22:03   #15
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika rammstein777
 
Data rejestracji: 04.11.2005
Posty: 14
rammstein777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopiowałem z Orginałów na Verbatim DVD-R i dalej nie chodzi.
Do serviska już słałem i odesłali twierdząc że jest wszystko oki, ale u mnie dalej lipa.
Orginały u mnie chodzą bez problemu.
A trzy stówy dlatego że Chip kosztował 200zł.+montarz 50+ koszta przesyłki 2 razy 80zł to już wyjdzie 330.
rammstein777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO