![]() |
Juz sie kiedys pochwalilem, jest sweetfocia z tym gdzies w odmetach forum ;)
|
Chetnie zapoznał bym się z Twoją biblioteką. A w zasadzie z tym czego nie mam, lub z czym nie mialem stycznosci. Wcale nie siejesz fermentu, bo nawet jesli wskazane przeze mnie adaptery są jakimś rozwiązaniem to osobiście przychylam się do zakupu dedykowanego portu SATA, który zrobiony zostal w konkretnym celu, a wiec nie powinien stwarzać problemu jakich można się spodziewać po tanich zamiennikach.
Btw. To pochwalisz się "zbiorami"! :>;) |
Nie chce siac fermentu , ale jesli o mnie idzie to inwestycja 10zl to stracona kasa zwlaszcza jesli idzie o psx/ps2 , gry mi zalegaja na metry brak mi normalnie checi a konsol mam tyle ze moglbym ich uzywac w olimpiadzie do rzutu na odleglosc :sciana:
|
Ja to mam, kompatybilność większa jak z ATA, no i port ethernet działa. A co do slimów, też mam i śmiga super ale slimy nie lubią klasycznego OPL 0.8 i starych HD Loaderów, z nowymi OPLami i wLE śmiga bez problemu.
|
A ktoś wie jak ten wynalazek się sprawuje?
http://www.maxdiypower.com/index.php...products_id=80 |
Zmieści zmieści, kiedyś widziałem, jak ktoś wsadził adapter SD uprzednio rozbierając sam adapter (lutowanie) i NA (rozkręcenie), tylko po co? Te ~$20 to aż tak dużo, żeby męczyć się dziwnymi adapterami? :P
|
Sanki aby zwiększyć powierzchnie z dysku 2.5" na 3.5" mogą nie wejść z tym adapterem,
ba, nawet ten adapter może nie wejść, więc dobrze by było to wszytko pomierzyć. |
Są. Czasem nawet są dodawane do niektórych dysków 2.5 w komplecie.
|
A niema czasem np na allegro takich "sanek", które obudowywują dysk 2,5" aby był wielkości 3,5"?
|
Gabka to nie dobre rozwiazanie bo dysk sie przegrzeje , i walnie w smart air flow ;)
|
Cytat:
|
Ja na razie nie znam nikogo kto by z tym adapterem w 1szym poście "przerabiał\modował" NA.
Dysku 3.5" raczej za nic tam nie włożysz z tym adapterem, więc może jak chciałeś przynajmniej 2.5" się zmieści?! BTW Nie wszystkie adaptery zmieszczą się w dziurze na dysk (Expansion bay), więc lepiej najpierw również sprawdź wymiary. |
Cytat:
Co do pozostałych kwestii poruszonych przez @Misiozol'a i również kolegę @Jolek, to jak najbardziej też bardziej obstawiam ten rodzaj przeróbki (btw. pisałem już o braku portu ethernet w zamiennikach na SATA ;) ). Pytanie tylko czy ktokolwiek testowała taki układ, który podsunąłem w pierwszym wpisie. Suma summarum wychodzi najtaniej, jeśli już się ma NA. (Choć oczywiście nie ma co oszczędzać jeśli ze względu na problemy miało by leżeć, a trzeba było by kupić prawdziwą przelotkę):rozwal: |
Też mam ten adapter co misiozol wrzucił, ale nie wiem kiedy go zamontuje.
Jest jeszcze ten od maxdiypower: http://psx-scene.com/forums/f98/sata...ta-hdd-115510/. Ogólnie to lepiej zmodować org NA, niż bawić się w zamienniki, które mogą sprawiać problemy z OPL. Dodatkowy żaden zamiennik nie ma działającego portu ETH. Te adaptery są również do kupienia na innych portalach nie tylko ali... |
Na alichinczyk mozna kupic prawdziwy adapter za 13-15euro
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1WHHBc...pg_640x640.jpg |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:32. |