![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2010
![]() |
Zakupilem Network Adaptor. Zaryzykowalem rozniez i kupilem dysk Seagate ST3160022ACE 160GB (IDE), ktorego nie ma na liscie kompatybilnych dyskow (http://ps2drives.x-pec.com/?p=list). Niestety HDA nie widzi go (odpala sie USB Advance), rowniez SMS go nie czyta (mimo ze slychac ze dysk "burczy"). Zworke sprawdzilem na wszystkich mozliwych pozycjach, czyli: Master, Cable select jak i Limits drive capacity to 32 Gbytes.
Moze mam wgrany za stary HDA, ktory nie czyta dyskow wiekszych niz ten max. dla PS2, czyli bodajże 137 gb? Przerobke karty kupilem na allegro bo nie mialem dostepu do przerobionej konsoli/Swap Magica. Jak sprawdzic jaka mam wersje HDL? Moze wgrac HD Loader'a (czy da rade uzywajac pendrive + memorki z Free McBoot?) i probowac nim odpalic dysk? PS. Posiadam rowniez dysk WD2500JB (http://ps2drives.x-pec.com/?p=list&v_modelnum=WD2500JB), ktory nie pasuje do NA bezposrednio, ale podobno dziala - wystarczy kombinowac: "Need to disassemble network adapter, remove rivits on slide frame, break off thin metal cover so as to spread connectors further apart so it will fit. Also set jumper to Cable Select (CS) on the drive." Tyle ze nie znam na tyle dobrze j. angielskiego aby to zrozumiec... czy ktos moglby wytlumaczyc to łopatologicznie ![]() Fajnie jakby smignelo na jednym albo drugim dysku, bo nie mam pewnosci czy NA, ktory przyszedl do mnie od sprzedawcy z allegro to nie smiec za 150 zl ;> Z gory dzieki za pomoc. - - - Ehhh. Koles u ktorego mialem karte niewgral HDD Advance ;d A ja myslalem ze jak nie czyta dysku to automatycznie laduje program USB Advance ;> Sprobuje wgrac samemu ten program i dam znac czy dysk dziala ;> edit: Dziala, sorry za sianie popłochu ;D Swoja droga cienki transfer - ok. 600kB/s przez Free HDLoader v0.8c PL by Kan Czy moglby powiedziec ktos jak DOGRAC ten program do istniejacego juz Free McBoota, aby byl widoczny w menu ;>? Ostatnio zmieniany przez Berion : 20.01.2010 o godz. 10:59 Powód: //dp |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |