Cytat:
Napisany przez fony
obecnie nie jest raczej kupywanie zadnej konsoli.... bo po wyjsciu jeszcze w tym roku XBoxa 360 ceny konsol starych generacji spadna na leb na szyje... dlatego na Twoim miejscu bym sie wstrzymal z kupnem Xboxa, i poczekal na jego nowsza wersje ;) pozniej za swoj sprzecik niewiele dostaniesz :/ a tytuly na nowego X'a beda czesciej wychodzili niz na starego, nie liczac roznicy jakosci i mozliwosci tych konsol.
Co do PSP - konsola mi sie podobala.... do momentu az moim oczom ukazal sie widok konsol next gen ;) ale jest ta roznica ze to przenosna konsolka, tak wiec warto byloby miec :) ale tez na spiracenie by trzeba bylo poczekac z kupnem, a z tego co sie orientuje prace nad przerobka do PSP sa juz bardzo zaawansowane i moze jeszcze w tym roku takowa przerobke ujrzymy :)
|
dla osoby która dopiero chce kupić current-gena, wg. mnie nie ma lepszego momentu do sprawienia sobie konsoli. Obecnie zarówno Xbox jak i PS2 są na tyle tanie, że raczej większość użytkowników może sobie na nią pozwolić.
A dodajmy najważniejsze - gry. Jest ich w cholerę - z miejsca mogę zacząć wymieniać same hity na obydwie platformy. Zapowiedzi nowych tytułów też jest jeszcze dużo.
Z next-genem wg. mnie lepiej poczekać - przynajmniej w polskich warunkach ludzie będą chcieli konkretów - czyli modchipów :P Podniecanie się grafą jest na poziomie ludzi którzy nie mieli wogóle styczności z konsolami, ja wolę pograć jeszcze jakiś czas w stare hity i mieć z tego kupę radochy. Przepych graficzny nie zawsze idzie w parze z grywalnością.
A pakowanie w nowy sprzęt jest zawsze niepewne - potrzeba czasu na poznanie sprzętu, etc. Wg. mnie lepiej poczekać - jak dla mnie - przynajmniej rok.
A co do handheldów - zabierz sobie jakieś pudło i telewizor na wycieczkę, czy do autobusu - życzę powodzenia. W tej dziedzinie Sony dało radę, lepszej grafy na urządzenia przenośne nie uświadczysz - Nintendo może się schować i nie wychodzić przez kilka lat :P No ale są gusta, sam bym nie pogardził DSem. Aha, chciałem dodać, że w przypadku PSP są gry które pokazują że grafika nie jest najważniejsza - vide Lumines.
|