Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Która konsole, jaki model itp... [?] (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ktora-konsole-jaki-model-itp-53543/)

Berion 18.05.2005 20:51

Cytat:

Napisany przez kiewas
Buhaha, ale żeś tytułów zapodał... dlatego nie kupię X-a - właśnie przez brak rpegów...
A na PS2 będe ciorał w FFX, X-2, XII, Suikoden IV, StarOcean3, Kingdom Hearts, Shining Tears, YS Ark of Napishtim, Full Metal Alchemist and the Broken Angel, Xenosaga... i jeszcze pewnie by się coś znalazło... [...]

Niestety jakosć tych tytułów pozostawia sporo do życzenia (ofkoz moje zdanie).

Cytat:

Napisany przez kiewas
A jeżeli chodzi o gry akcji to taki Devil May Cry (a są 3 części) starczy ci na sporo siekania, no i jest jeszcze genialny God of War.
Ja kupuje konsole do grania, a nie do jakichś przeróbek czy innych cudów.

Ale przy Ninja gaiden i otogi wypadają nijak (co nie zmienia faktu, że są to świetne tytuły ;D

Gdybym teraz miał dylemat PS2/X to bez wahania wziąłbym X'a. nie ma bata :)

W poprzednich postach padło porównanie GT4/Forca/b3. To są całkowicie różne gatunki gier! nie możemy ich do siebie przyrównywać. to tak jakby porownywac motor z autem.

sorry, ze wygrzebałem ten temat, ale nie bylo mnie tydzień.

kiewas 12.05.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez Druss
Co do tego ze na x`ie nie ma rpg to sie mylisz bo jest z tego co ja gralem Fable i Jade Empire, co do gier akcji tez jest ich mnustwo, m.in. Ninja Gaiden.

Buhaha, ale żeś tytułów zapodał... dlatego nie kupię X-a - właśnie przez brak rpegów...
A na PS2 będe ciorał w FFX, X-2, XII, Suikoden IV, StarOcean3, Kingdom Hearts, Shining Tears, YS Ark of Napishtim, Full Metal Alchemist and the Broken Angel, Xenosaga... i jeszcze pewnie by się coś znalazło...
A jeżeli chodzi o gry akcji to taki Devil May Cry (a są 3 części) starczy ci na sporo siekania, no i jest jeszcze genialny God of War.
Ja kupuje konsole do grania, a nie do jakichś przeróbek czy innych cudów.

AleX69 12.05.2005 19:18

Cytat:

Napisany przez Druss
... 1. Da sie, ale oprogramowanie jest ciezko dostepne. ...

mozesz rozwinac - bo mam "oprogramowanie" ... a nie dziala :>

na czym testowales?
robiles image z oryginalnych nosnikow czy kopi?
dysk podlaczales z wlasnym zasilaniem czy przez usb?

Druss 12.05.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez rdg
witam,

podepne sie pod temat :) Jestem zainteresowany zakupem PS2 (ze wzgledu na jRPG i gierki akcji typu Onimusha - X ich nie ma, dlatego u mnie odpada choc doceniam jego mozliwosci :D). Mam kilka pytanek do ludzi zwiazanych z ta konsolka:

1. Czy w PSTwo (slim) mozna podpiac HDD na ATA? (W duzej mozna przez network adapter, slim ma wbudowany ale nic nie moge znalezc o dyskach ATA)?

2. Czy faktycznie PSTwo (nawet z 4 zabezpieczeniami) maja tak padliwy laser?

3. Mam mozliwosc kupic uzywana PS2 (50004) z wymienionym laserem i Ripperem3 za 589 (1pad, bez memorki - ale to juz nie beda wielkie koszty zeby sie doposazyc). Czy jest to oplacalny zakup?

za wszelakie odpowiedzi - dzieki z gory. za wszelakie namawianie typu bier X'a bo lepsza grafa - podalem swoje powody u gory, zdanie juz wyrobilem wiec podziekuje za te porady. pozdro

1. Da sie, ale oprogramowanie jest ciezko dostepne.
2. Zalezy na jaki egzemplarz trafisz
3. Moim zdaniem troche za duzo jak na uzywke.

Co do tego ze na x`ie nie ma rpg to sie mylisz bo jest z tego co ja gralem Fable i Jade Empire, co do gier akcji tez jest ich mnustwo, m.in. Ninja Gaiden.

AleX69 12.05.2005 15:17

Cytat:

Napisany przez rdg
1. Czy w PSTwo (slim) mozna podpiac HDD na ATA? (W duzej mozna przez network adapter, slim ma wbudowany ale nic nie moge znalezc o dyskach ATA)?

na >czystej< nie udalo mi sie tego zrobic ... na innej nie testowalem

Cytat:

Napisany przez rdg

nie wiem ... mi laser padl na >czystej< - wymieniony na gwarancji

rdg 12.05.2005 15:10

witam,

podepne sie pod temat :) Jestem zainteresowany zakupem PS2 (ze wzgledu na jRPG i gierki akcji typu Onimusha - X ich nie ma, dlatego u mnie odpada choc doceniam jego mozliwosci :D). Mam kilka pytanek do ludzi zwiazanych z ta konsolka:

3. Mam mozliwosc kupic uzywana PS2 (50004) z wymienionym laserem i Ripperem3 za 589 (1pad, bez memorki - ale to juz nie beda wielkie koszty zeby sie doposazyc). Czy jest to oplacalny zakup?

za wszelakie odpowiedzi - dzieki z gory. za wszelakie namawianie typu bier X'a bo lepsza grafa - podalem swoje powody u gory, zdanie juz wyrobilem wiec podziekuje za te porady. pozdro

M@X 12.05.2005 12:55

Motorsport to jednak nie GT, a pad to kwestia gustu. Owszem, S-ka jest wygodna, ale moi mzdaniem nie dorasta do piet DualShockowi 2 ;-D!

Druss 12.05.2005 05:58

Cytat:

Napisany przez M@X.666
X + EvoX + XBMC i jest wszystko co potrzeba... Ewentualnie jakies romy + emulatory... Zgadzam sie ze burnout lepiej wyglada na X'ie, ale na X nie ma GT... A GT to symulator... XBOX niby nadrabia TOCA RD2 z oszalamiajaca grafika, ale to jednak nie GT 4... Ja mowilem i powtorze jescze raz : PS2 ma 3 zalety:
1) Najwygodniejszy pad na swiecie
2) Metal Gear Solid
3) Gran Turismo

Zamiast GT jest Forza motorsport. Co do pada to s-ka jest rownie wygodna. Ja sie przerzucilem z ps2 na xbox juz jakis rok temu. Ale dla dzieciaka bylby lepszy ps2 z hardwareowa przerobka, swap disc jest uciazliwy w codziennym uzytkowaniu.

kiewas 12.05.2005 01:37

Ja niedługo kupuje PStwo - z 3 powodów
1) sentyment do sony (trochę lat się PSXa miało...)
2) PAD!!! Za nic w świecie nie zamieniłbym tego padziora!
3) Gran Turismo... ja KOCHAM tą serię! Czas jaki spędziłem przy jedynce i dwójce mogę już liczyć latach (ofkoz nie non stop heh).. :P

AleX69 11.05.2005 23:45

Berion@
konsole kupuje tylko dla jednego tytulu
PS - SoulBlade
DC - SoulCalibur
PS2 - SoulCalibur2 - przypadek - tylko dla tego ze nie widzialem na X'a

platformowka Ratchet'a tak mnie wciagnela ze jak pojawi sie na PS3 to tez ja kupie

dokonuje wyboru konsoli danym tytulem ... ale nie naucze sie chyba grac padem w FPP ... ;p

M@X.666@
zgadza sie ... do zaslug PS2 dopisal bym jeszcze
- platformowki (w stylu Ratchet & Clank, Jak itp)

M@X 11.05.2005 22:11

X + EvoX + XBMC i jest wszystko co potrzeba... Ewentualnie jakies romy + emulatory... Zgadzam sie ze burnout lepiej wyglada na X'ie, ale na X nie ma GT... A GT to symulator... XBOX niby nadrabia TOCA RD2 z oszalamiajaca grafika, ale to jednak nie GT 4... Ja mowilem i powtorze jescze raz : PS2 ma 3 zalety:
1) Najwygodniejszy pad na swiecie
2) Metal Gear Solid
3) Gran Turismo

Smartek 11.05.2005 20:19

miles mowilem, ze bedziesz zadowolony.. teraz wgraj xbmc - wtedy dopiero bedziesz w raju i zobaczysz jaka moc tkwi w Xboxie :)
www.xbox-scene.pl tam masz wiecej szczegolow..
pozdro ;)

miles 11.05.2005 19:55

no i XBOX jets i jestem zadowolony... Kupilem na allegro.
Gierki z neta śmigają. Kurde zyc nie umierac... szkoda tylko ze 7 latek wszedł na xbox live przez co skasowal se cały soft .... sprzedawca mi pomoze..
Ehhhhhhh sa jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
pozdro
XBOX.... nie ps2

Smartek 11.05.2005 18:28

@Berion - tytułów, a nie "tytółów" :)...
co do ilosci tych "tytułów" ;-) - zgadzam sie, ze x przegrywa ilosciowo, ale jakosciowo watpie.. szczerze mowiac dla mnie Burnout3 z x'a jest o wiele lepszym 'zastepca' GT z ps2.., tak wiec zalezy tez od gustu :)
co do platformowek to mysle, ze tutaj wygrywa GC :), zas jak juz mowilem - X'a nie kupilem do gier i nie bardzo orientuje sie czy jakies platformowki na niego istnieja..
to tyle
pozdro ;)

Berion 11.05.2005 17:17

Cytat:

Napisany przez AleX69
"...nie ma tyle tytylow co na PS2..." ... a po co mi tyle co drugi to gniot
porownalem tytuly do konsol - def.jam:fny, burnout2, soul.clibur.2
- xbox wygral - i co ... tyle tytulow? jakosc? jaka jakosc! zenada [...]

Aż się we mnie zagotowało :) Alex, bez jaj no... KLOCEK PRZEGRYWA ILOCIĄ TYTÓŁÓW (ilościowo i jakościowo). Jeśli porównamy takiego np. Soul Calibura z obu platform to osobiście wybrałbym tego z X'a (gfx). Jeśli zaś porównamy gatunkowo to jest problem. Znasz jakiś odpowiednik GT? Znasz jakieś dobre platformery na X'a? Action Adventure'y, Action Slash'e... X w tym aspekcie ma tylko Ninja Gaiden i Otogi... ... Przykłady można mnożyć, niesety mnie ogranicza czas i nie mogę dalej wypisywać. Chciałem Ci nakreślić jedynie mój punkt widzenia... ...

Jeśli chodzi o możliwości multimedilne i techniczne (modyfikacje itp.), a przede wsystkim niezawodność samego sprzętu to ABSOLUTNYM guru jest tutaj X-box.

@czero
God of War zajada Dantego na śniadanie. Gra jest rewelacyjna i gorąco polecam.

@M@X.666
GC padł i jest banalny w "modyfikacji". Jeszcze łatwiej go zupgradeować niż PS2 czy X'a. A śrubki można samemu zrobić z długopisu.

Podsumowując:
Gdybym dzisiaj chciał kupić jakąś konsolę to wybrałbym X'a. Nowe PS2 to loteria (awaryjność), a GC wg. mnie ma 8 tytółów w które warto zagrać, reszta to popierdółki. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59.