Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.02.2011, 21:10   #1
Damian666
Bywalec

Data rejestracji: 17.08.2008
Damian666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nowe akcesoria (kable,pady) do PS2

Witam,wiem że źle robię bo zaglądam na forum od rzadka (jak trwoga to do Boga)
Ale potrzebuję pomocy
Mianowicie chodzi mi o wybór pada (lub 2).
Do tego mikrofonów SingStar (raczej sobie poradzę) oraz kabla z którym mam najwięcej problemu.
Wszystko będzie zamawiane poprzez alledrogo wiec tamtejszymi aukcjami proszę "rzucać"

Potrzebuję kabla do podłączenia projektora z czarnulką-jeśli dobrze widze to mam do wyboru:
VGA,S-VIDEO oraz 3 kolorowy component video-RGB.
Nie wiem jaki typ kabelka wybrać-słyszałem że różnicę między kompozytowym (standardowym-dołączanym do "maleństwa") a componentem widać-i to dosyć sporą. Niestety dziś czytając fora (między innymi to) znalazłem informacje że component wyostrza tylko niektóre gry obsługujące progressive scan-a te "starsze" wyświetla nawet "przeostrzone". Zależy mi na dobrej jakości w grach zarówno tych słabszych jak i typu Shadow Of The Collossus czy Black.
Wiec jak ? jaki kabelek wybrać? czy zwykły kompozyt wystarczy czy może lepiej zainwestować w composite/svideo ? Skoro PS2 bedzie podłączone pod projektor. Słyszałem też coś o Xploder HDTV player-który ponoć skaluje grę na "HD" a skoro projektor obsługuje 720p to może możnaby to wykorzystać?

PS czy to normalne że w "wtyczce" kabla od strony konsolki nie ma kilku jakby "blaszek" ? tzn jakby w czasie korzystania się wyrobiły czy odpadły? Zauważyłem że przy zmianie końcówki kabelka obraz skacze/faluje a dźwięk zamienia się w skrzeczenie.

Co do pada-zależy mi na wytrzymałości i w miare dobrych odczuciach jak na oryginalnym padzie-czy są jakieś inne-tańsze zamienniki?
Niestety końcówkę pada też coś takiego dopadło że brakuje kilku "blaszek" przez co nie mogłem robić combosów w Tekkenie czy przez ostatni czas musiałem wyczuć jak podłączyć go-jeśli za mocno to nie wykrywało go/za lekko ? było tak samo.

Czekam na odpowiedzi.
Z góry dziękuje

PPS troszko się rozpisałem
Damian666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: