![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2009
![]() |
Witam
mam problem ze zmodowaną konsolą ps2 slim. Mianowicie nie wiem jaki chip jest w środku!!(sic) Zostałem oszukany przez typa (miał być ripper 3.x), wcisnął mi coś innego. Pokazał mi chipa z logiem infinity ale nie byłem obecny przy montowaniu więc zapewne podmienił na jakiś tańszy. Opisując działanie tego chipa to musze powiedzieć że gry na ps2 działają normalnie. Gdy wsadzę grę psx to konsola wykrywa automatycznie (sama się resetuje), oraz są konwertowane na PAL (bez y-fixa, czyli ze obraz jest na górze, na dole duży czarny pasek). Pod logiem playstation nie ma żadnego napisu (powinno być infinity albo jakiś tam team zapewne). Nie mogę wyłączyć chipa nawet przez 3x reset ani trzymanie startu przy włączaniu. Nie mogę uruchomić dev z memorki (z katalogu mc0:/boot/boot.elf) zadnym z przycisków l1, l2, r1, r2. Programy homebrew mogę uruchomić z cd, przy bootowaniu logo playstation jest jakby rozmazane, z chmurki ![]() Proszę was o pomoc. Chciałbym również jakoś skonfigurować tego chipa aby wszystkie gry były uruchamiane w PAL (te na ps2 tez) oraz z y-fixem jednakże nie udało mi się włączyć konfiguracji chipa, próbowałem na różne sposoby (patrzałem na necie sposoby do różnych modchipów). Aha, otwarcie obudowy i spojrzenie na chip nie wchodzi w grę, nie mogę odsłonić płyty głównej (płytka ochronna jest przykręcona jakimiś dziwnymi wkrętami). Z góry dzięki za odpowiedzi mam nadzieję że ktoś będzie wiedział jaki to chip. --- Spojrzałem pod maskę i mogę określić wygląd: na większym chipsecie jest smok w kształcie 3, mniejszy jest czysty. Posiada 19 kabli. Ew. jak włączyć konfigurację chipa, możliwe że to podróbka więc powinien mieć te same komendy Ostatnio zmieniany przez Berion : 21.07.2009 o godz. 17:42 Powód: //dp |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
chip, identyfikacja, ripper |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
problem z zamykaniem plyt | krzy4 | Napędy optyczne CD | 12 | 07.03.2005 19:07 |
Problem z nagrywarką. | rafkup | Napędy optyczne CD | 13 | 07.12.2003 14:36 |
dziwny problem z nagrywaniem... | he-man | Napędy optyczne CD | 7 | 09.06.2002 22:29 |