Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.07.2009, 15:24   #1
Sucz666
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2009
Sucz666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

mam problem ze zmodowaną konsolą ps2 slim. Mianowicie nie wiem jaki chip jest w środku!!(sic) Zostałem oszukany przez typa (miał być ripper 3.x), wcisnął mi coś innego. Pokazał mi chipa z logiem infinity ale nie byłem obecny przy montowaniu więc zapewne podmienił na jakiś tańszy.
Opisując działanie tego chipa to musze powiedzieć że gry na ps2 działają normalnie. Gdy wsadzę grę psx to konsola wykrywa automatycznie (sama się resetuje), oraz są konwertowane na PAL (bez y-fixa, czyli ze obraz jest na górze, na dole duży czarny pasek). Pod logiem playstation nie ma żadnego napisu (powinno być infinity albo jakiś tam team zapewne). Nie mogę wyłączyć chipa nawet przez 3x reset ani trzymanie startu przy włączaniu. Nie mogę uruchomić dev z memorki (z katalogu mc0:/boot/boot.elf) zadnym z przycisków l1, l2, r1, r2. Programy homebrew mogę uruchomić z cd, przy bootowaniu logo playstation jest jakby rozmazane, z chmurki
Proszę was o pomoc. Chciałbym również jakoś skonfigurować tego chipa aby wszystkie gry były uruchamiane w PAL (te na ps2 tez) oraz z y-fixem jednakże nie udało mi się włączyć konfiguracji chipa, próbowałem na różne sposoby (patrzałem na necie sposoby do różnych modchipów). Aha, otwarcie obudowy i spojrzenie na chip nie wchodzi w grę, nie mogę odsłonić płyty głównej (płytka ochronna jest przykręcona jakimiś dziwnymi wkrętami).
Z góry dzięki za odpowiedzi mam nadzieję że ktoś będzie wiedział jaki to chip.

---

Spojrzałem pod maskę i mogę określić wygląd: na większym chipsecie jest smok w kształcie 3, mniejszy jest czysty. Posiada 19 kabli.

Ew. jak włączyć konfigurację chipa, możliwe że to podróbka więc powinien mieć te same komendy

Ostatnio zmieniany przez Berion : 21.07.2009 o godz. 17:42 Powód: //dp
Sucz666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Tagi
chip, identyfikacja, ripper

Twoje uprawnienia: