![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2009
![]() |
Problem z napędem + pyt. o modchip
Witam.
Mam problem. Otóż ostatnio rozkręciłem konsolkę by sprawdzić, jaki mam modchip. Po skręceniu konsolki i odpaleniu jej, w browserze wyskakiwał komunikat "Disc Read Error" pomyslałem sobie, że może to tasiemka od lasera, bo mi wyskoczyła jak ps2 leżał rozbebeszony, a ciężko mi było ją włożyć. Po rozkręceniu okazało się, że ona akurat ładnie sobie siedzi, ale za to z boku mniejsza tasiemka sie odczepiła. Zrobiłem co trzeba, przedmuchałem laser (i pewnie za to dostane opieprz, ale nie miałem odpowiedniego środka czyszczącego, a chciałem go na wszelki wypadek delikatnie przeczyścić...). Po skręceniu konsolki jeszcze raz, okazało się, że teraz błędu nie ma, ale... napęd tak jakby nie istniał, bo płyt nie widzi -_-" I teraz pytanie: padł mi laser czy owa tasiemka zawiniła? Pytanie drugie: mam Duo Chip na pokładzie i chciałbym się pobawić w Dev.olution. Jakieś rady? Jestem zielony w tym temacie. Z góry dzięki za pomoc ^___^ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z napędem. | szczypiorek | Napędy optyczne DVD | 1 | 12.05.2009 11:19 |
Problem z Napędem DVDROM .. Pomocy | Marvineq | Napędy optyczne DVD | 7 | 26.04.2008 14:00 |
Problem z napędem COMBO LG GCC-4521B | Pavlak | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 20.10.2007 18:57 |
Alcohol 120% i problem z wirtualnym napędem | lefty | Napędy optyczne CD | 5 | 24.09.2006 18:54 |
problem z deamonem i wirtualnym napędem | harier | Off topic | 11 | 01.10.2005 15:07 |