![]() |
Nie ma kombinacji na fant test, po prostu się włącza konsolę *do napięcia* trzymając/dotykając przycisk eject.
Ale! Filmik przedstawia właśnie Fan Test, po którym na dodatek wstaje XMB. Bardzo dziwne zachowanie. |
Cytat:
|
A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?
|
Wiem ze tylko z dev_usb000 to ten bliżej bdromu... powrzucałem wszystko posprawdzałem tak jak napisałeś i nic to samo..normalny rsod 0 reakcji w ps3 ;p jeszcze zrobiłem filmik jak to wszystko wyglada http://www.youtube.com/watch?v=vqpdf_b09pc (zrobiony przed ta zabawa z Lv2Diag.self).Btw czemu te wiatraki tak na początku chodzą to nie mam pojęcia ale myślę ze przez do nie mogę wejść do recovery..
|
PS3 cokolwiek uruchamia z "dev_usb000/Lv2Diag.self" (z dev_usb001-006 nie odpali) tylko z poziomu FSM.
Nie jestem pewien czy nie potrzebujesz "355-NOTHEROS-RSOD.PUP". Z tego co wyczytałem po resecie - jeśli program ten cokolwiek pomógł - konsola powinna się odpalić normalnie. Albo źle zrozumiałem i mimo, że wyskakuje RSOD to można wejść do recovery i zainstalować ten CFW ("dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP"). Lub... program ten od razu instaluje wspomniany fw tak jak przy downgrade ("dev_usb000/PS3UPDAT.PUP"). |
Nieee to chyba źle mnie zrozumiałeś albo ja tak napisałem to jeszcze raz od poczatku..:P Wstadzilem pendriva(zwykły) z plikiem lv2diag.self włączyłem ps3 lampka zaczęła zmieniać kolory jak szalone i zrobił się ten plik na pendrivie co treść podałem wyżej i w sumie to tyle.. poza zamiana koloru tła xmb(z szarego na czerwona) nic się nie zmieniło dalej rsod wyskakuje i nie mogę tej operacji powtórzyć bo już ps3 nie reaguje na tego pendriva(włącza sie normalnie i wyskakuje rsod)
|
"RSOD fix" działa z poziomu FSM, skoro więc go uruchomiłeś to musiałeś wejść do FSM (PSP? dongle?). Zabawa z sekcją TRM to nie jest dobry pomysł, a skoro udało Ci się wejść do FSM to trzeba było spróbować zrobić update firmware.
Skoro więc teraz już nie możesz w ogóle uruchomić to znaczy, że masz przycisk do papieru. Tak zrozumiałem Twój post. |
Skąd wiesz?;) Już nic nie da się zrobić? No nic to trudno trzeba się zastanowić nad kupnem nowej;>
|
Właśnie zrobiłeś perm bricka. ;)
|
Witam z powrotem^^ znalazlem takie cos :
http://www.ps3news.com/ps3-hacks-jai...ol-is-released Wiec wgrałem tego Lv2diag.self na pendriva włączyłem konsole i tu lampki zaczęły migać zielona,czerwona, żółta,niebieska... i nic tylko tlo menu sie zmienilo na czerwone a tak to dalej rsod jest... na pendrivie eis zrobił plik rsodfix.txt w którym coś pisało ale przypadkiem go usunąłem.. Próbowałem jeszcze raz to zrobić ale już nie chce wskoczyć..Wiec może juz jestem w SM ale niestety tam tez jest rsod jest taka mozliwosc? EDIT: OOoo mam to pisalo w tym rsodfix.txt : +============================+ | | | RSODfix lv2diag tool | | | +============================+ trm initialize starting ... trm initialize finished ... product mode disable starting ... SUCCESS: read EPROM SUCCESS: wrote to EPROM SUCCESS: read EPROM product mode disable finished ... SUCCESS: rebooting ... |
Cytat:
|
A po co? Na razie to chcesz zobaczyć czy możesz wejść do FSM (im mniej niewiadomych w równaniu tym lepiej - w szkole uczyli mam nadzieję, a życie to niestety też matematyka ;]). Na pewno możesz, bo Twój brick jest do uratowania, pytanie tylko czy przez PS3Jig na tej wersji fw na PSP.
|
Cytat:
ok dokładnie tak robię i nic... A fw nie trzeba wrzucać? |
Podłączasz PSP do drugiego portu USB (u mnie to dev_usb006) z "ms0:/Lv2Diag.self" (pierwszy). Włączasz PS3Jig na PSP, a potem PS3 i czekasz aż wejdzie do FSM. Z FSM wychodzi się tak samo tyle że używasz drugiego Lv2Diag.self.
|
Niee no masakra... Wszystko robię (Chyba) dobrze i nic z tym PS3Jig nie startuje ;/ Moze ktoś mi powie wszystko od początku jak się robi z tym PS3Jig co trzeba wrzucić na psp itd?
PS. Sry ze odkopuje temat ale nie chciało mi się specjalnie nowego robić i dopiero wczoraj dorwałem swoje psp z powrotem.Ehh co Wy ze mna macie truje wam dupska moimi dziwnymi przypadkami z konsolami SONY. ^^ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:59. |