Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Problem PS3 RSOD (https://forum.cdrinfo.pl/f105/problem-ps3-rsod-90266/)

Berion 26.09.2012 11:40

Nie ma kombinacji na fant test, po prostu się włącza konsolę *do napięcia* trzymając/dotykając przycisk eject.

Ale! Filmik przedstawia właśnie Fan Test, po którym na dodatek wstaje XMB. Bardzo dziwne zachowanie.

furiou 26.09.2012 11:30

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1223865)
A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?

Nie nie ;) konsole włączam normalnie zresztą jak widać na filmiku;p po prostu tak mi się ps3 włącza... w sumie to mi się z 2-4 razy udało do recovery wejść odkąd te wiatraki tak chodzą(chociaż zdarza się ze normalnie się włączy tzw bez wiatraków na maxa ale to tez bardzo bardzo rzadko) albo miałem szczęście albo już na serio wszystko padło razem z recovery...

M@X 26.09.2012 10:58

A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?

furiou 26.09.2012 10:50

Wiem ze tylko z dev_usb000 to ten bliżej bdromu... powrzucałem wszystko posprawdzałem tak jak napisałeś i nic to samo..normalny rsod 0 reakcji w ps3 ;p jeszcze zrobiłem filmik jak to wszystko wyglada http://www.youtube.com/watch?v=vqpdf_b09pc (zrobiony przed ta zabawa z Lv2Diag.self).Btw czemu te wiatraki tak na początku chodzą to nie mam pojęcia ale myślę ze przez do nie mogę wejść do recovery..

Berion 26.09.2012 00:00

PS3 cokolwiek uruchamia z "dev_usb000/Lv2Diag.self" (z dev_usb001-006 nie odpali) tylko z poziomu FSM.

Nie jestem pewien czy nie potrzebujesz "355-NOTHEROS-RSOD.PUP". Z tego co wyczytałem po resecie - jeśli program ten cokolwiek pomógł - konsola powinna się odpalić normalnie. Albo źle zrozumiałem i mimo, że wyskakuje RSOD to można wejść do recovery i zainstalować ten CFW ("dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP"). Lub... program ten od razu instaluje wspomniany fw tak jak przy downgrade ("dev_usb000/PS3UPDAT.PUP").

furiou 25.09.2012 23:05

Nieee to chyba źle mnie zrozumiałeś albo ja tak napisałem to jeszcze raz od poczatku..:P Wstadzilem pendriva(zwykły) z plikiem lv2diag.self włączyłem ps3 lampka zaczęła zmieniać kolory jak szalone i zrobił się ten plik na pendrivie co treść podałem wyżej i w sumie to tyle.. poza zamiana koloru tła xmb(z szarego na czerwona) nic się nie zmieniło dalej rsod wyskakuje i nie mogę tej operacji powtórzyć bo już ps3 nie reaguje na tego pendriva(włącza sie normalnie i wyskakuje rsod)

Berion 25.09.2012 20:59

"RSOD fix" działa z poziomu FSM, skoro więc go uruchomiłeś to musiałeś wejść do FSM (PSP? dongle?). Zabawa z sekcją TRM to nie jest dobry pomysł, a skoro udało Ci się wejść do FSM to trzeba było spróbować zrobić update firmware.

Skoro więc teraz już nie możesz w ogóle uruchomić to znaczy, że masz przycisk do papieru. Tak zrozumiałem Twój post.

furiou 24.09.2012 19:29

Skąd wiesz?;) Już nic nie da się zrobić? No nic to trudno trzeba się zastanowić nad kupnem nowej;>

Berion 24.09.2012 17:18

Właśnie zrobiłeś perm bricka. ;)

furiou 24.09.2012 13:23

Witam z powrotem^^ znalazlem takie cos :

http://www.ps3news.com/ps3-hacks-jai...ol-is-released

Wiec wgrałem tego Lv2diag.self na pendriva włączyłem konsole i tu lampki zaczęły migać zielona,czerwona, żółta,niebieska... i nic tylko tlo menu sie zmienilo na czerwone a tak to dalej rsod jest... na pendrivie eis zrobił plik rsodfix.txt w którym coś pisało ale przypadkiem go usunąłem.. Próbowałem jeszcze raz to zrobić ale już nie chce wskoczyć..Wiec może juz jestem w SM ale niestety tam tez jest rsod jest taka mozliwosc?

EDIT: OOoo mam to pisalo w tym rsodfix.txt :

+============================+
| |
| RSODfix lv2diag tool |
| |
+============================+
trm initialize starting ...
trm initialize finished ...
product mode disable starting ...
SUCCESS: read EPROM
SUCCESS: wrote to EPROM
SUCCESS: read EPROM
product mode disable finished ...
SUCCESS: rebooting ...

furiou 14.03.2012 11:11

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1202926)
A po co? Na razie to chcesz zobaczyć czy możesz wejść do FSM (im mniej niewiadomych w równaniu tym lepiej - w szkole uczyli mam nadzieję, a życie to niestety też matematyka ;]). Na pewno możesz, bo Twój brick jest do uratowania, pytanie tylko czy przez PS3Jig na tej wersji fw na PSP.

Na PSP sprawdzałem na fw (5.00,6.20 i 6.35) i z każdym mam tak samo może to wina ze to slim a nie fat?Jak dorwę coś do nagrywania to nagram wszystko i zobaczycie ze mój ps3 to dziwny przypadek. ;P

Berion 12.03.2012 12:49

A po co? Na razie to chcesz zobaczyć czy możesz wejść do FSM (im mniej niewiadomych w równaniu tym lepiej - w szkole uczyli mam nadzieję, a życie to niestety też matematyka ;]). Na pewno możesz, bo Twój brick jest do uratowania, pytanie tylko czy przez PS3Jig na tej wersji fw na PSP.

furiou 09.03.2012 21:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1202641)
Podłączasz PSP do drugiego portu USB (u mnie to dev_usb006) z "ms0:/Lv2Diag.self" (pierwszy). Włączasz PS3Jig na PSP, a potem PS3 i czekasz aż wejdzie do FSM. Z FSM wychodzi się tak samo tyle że używasz drugiego Lv2Diag.self.

ok dokładnie tak robię i nic... A fw nie trzeba wrzucać?

Berion 09.03.2012 21:27

Podłączasz PSP do drugiego portu USB (u mnie to dev_usb006) z "ms0:/Lv2Diag.self" (pierwszy). Włączasz PS3Jig na PSP, a potem PS3 i czekasz aż wejdzie do FSM. Z FSM wychodzi się tak samo tyle że używasz drugiego Lv2Diag.self.

furiou 09.03.2012 12:21

Niee no masakra... Wszystko robię (Chyba) dobrze i nic z tym PS3Jig nie startuje ;/ Moze ktoś mi powie wszystko od początku jak się robi z tym PS3Jig co trzeba wrzucić na psp itd?

PS. Sry ze odkopuje temat ale nie chciało mi się specjalnie nowego robić i dopiero wczoraj dorwałem swoje psp z powrotem.Ehh co Wy ze mna macie truje wam dupska moimi dziwnymi przypadkami z konsolami SONY. ^^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:59.