![]() |
Właśnie zrobiłeś perm bricka. ;)
|
Skąd wiesz?;) Już nic nie da się zrobić? No nic to trudno trzeba się zastanowić nad kupnem nowej;>
|
"RSOD fix" działa z poziomu FSM, skoro więc go uruchomiłeś to musiałeś wejść do FSM (PSP? dongle?). Zabawa z sekcją TRM to nie jest dobry pomysł, a skoro udało Ci się wejść do FSM to trzeba było spróbować zrobić update firmware.
Skoro więc teraz już nie możesz w ogóle uruchomić to znaczy, że masz przycisk do papieru. Tak zrozumiałem Twój post. |
Nieee to chyba źle mnie zrozumiałeś albo ja tak napisałem to jeszcze raz od poczatku..:P Wstadzilem pendriva(zwykły) z plikiem lv2diag.self włączyłem ps3 lampka zaczęła zmieniać kolory jak szalone i zrobił się ten plik na pendrivie co treść podałem wyżej i w sumie to tyle.. poza zamiana koloru tła xmb(z szarego na czerwona) nic się nie zmieniło dalej rsod wyskakuje i nie mogę tej operacji powtórzyć bo już ps3 nie reaguje na tego pendriva(włącza sie normalnie i wyskakuje rsod)
|
PS3 cokolwiek uruchamia z "dev_usb000/Lv2Diag.self" (z dev_usb001-006 nie odpali) tylko z poziomu FSM.
Nie jestem pewien czy nie potrzebujesz "355-NOTHEROS-RSOD.PUP". Z tego co wyczytałem po resecie - jeśli program ten cokolwiek pomógł - konsola powinna się odpalić normalnie. Albo źle zrozumiałem i mimo, że wyskakuje RSOD to można wejść do recovery i zainstalować ten CFW ("dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP"). Lub... program ten od razu instaluje wspomniany fw tak jak przy downgrade ("dev_usb000/PS3UPDAT.PUP"). |
Wiem ze tylko z dev_usb000 to ten bliżej bdromu... powrzucałem wszystko posprawdzałem tak jak napisałeś i nic to samo..normalny rsod 0 reakcji w ps3 ;p jeszcze zrobiłem filmik jak to wszystko wyglada http://www.youtube.com/watch?v=vqpdf_b09pc (zrobiony przed ta zabawa z Lv2Diag.self).Btw czemu te wiatraki tak na początku chodzą to nie mam pojęcia ale myślę ze przez do nie mogę wejść do recovery..
|
A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?
|
Cytat:
|
Nie ma kombinacji na fant test, po prostu się włącza konsolę *do napięcia* trzymając/dotykając przycisk eject.
Ale! Filmik przedstawia właśnie Fan Test, po którym na dodatek wstaje XMB. Bardzo dziwne zachowanie. |
No wiem mówiłem ze mój ps3 to dziwny przypadek ^^ tak się stało trochę po gwarancji jak HDMI padło..W fan teście dłużej o parę sec wiatraki chodzą ;).
Miałem okazje ostatnio wymienić zasilacz,pisałem chyba nawet tu o tym;p.Za pierwszym razem normalnie się uruchomił później już tak jak przy starym zasilaczu... Do serwisu mi się raczej nie opłaca go zanosić bo cenę pewnie taka wymyśla ze się nie będzie opłacało w ogolę naprawiać..Wiec chyba mi pozostaje bawienie się włącz-wyłącz aż ruszy te recovery..Chyba ze jest jakiś plik taki podobny do lv2diag.self co się wrzuca i wymusza włączenie recovery?^^ |
Nie wiem czym i czy w ogóle programy pod FSM się różnią od tych pod LV2, ale jeśli niczym to możesz spróbować uruchomić "cośtam;)_emit.self" (wydłub z OFW 3.55) i nazwij Lv2Diag.self.
|
A mógłbyś podać program którym rozpakuje fw?;p
|
@furiou, spróbuj zrobić tak:
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, dongle'a, psp lub "cokolwiek" innego, na co możesz załadować FSM payload.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:18. |