![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2010
![]() |
PS2- brak obrazu i dźwięku spowodowane zmianami w ustawieniach
Witam,
Posiadam konsole PS2 slim z modchipem. I to wszystko co mogę powiedzieć o mojej konsoli, ponieważ jestem zielona w tych sprawach. Problem jest dość nietypowy... Chciałam zagrać w pewną grę, ale z jakichś powodów płyta bardzo się cięła. Naczytałam się na różnych forach brytyjskich że ta gra jest na ntsc a europejskie konsole obsługują tylko pal i stąd często czarno-biały obraz lub zacinająca się gra. Postanowiłam grę spatchować, ale wcześniej, zanim do tego doczytałąm, dostałam przebłysku "geniuszu" i zaczęłam bawić się konfiguracją ps2. Pamiętam, że zmieniłam ustawienia z czegoś na rgb. I tu zaczyna się problem. Odkąd to zmieniłam, konsola wogóle nie reaguje na telewizor. Niby kontrolka się świeci na zielono ale na ekranie pozostaje tylko jedna wielka czerń i napis AV. Moje pytanie brzmi: czy da radę jakoś zmienić spowrotem ustawienia? Jeśli to głupie, banalny pytanie to z góry przepraszam. Po prostu chcę naprawić to co zrobiłam przez własną głupotę. Z góry dzięki za odpowiedź |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wylacz z tylu konsole i odlacz zasilanie na minut np.
Jak nie zadziala to przytrzymaj reset przez 5-10 sekund, potem pacnij go jeszcze 2x. Wyciagnij karte pamieci jak masz i sprawdz czy bez niej dziala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2010
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
VLC - brak obrazu. | joujoujou | DivX, Xvid, Matroska i inne | 6 | 24.09.2017 23:38 |
PS2 brak dźwięku | Bartekh84 | Hardware | 6 | 11.06.2010 14:17 |
Brak sygnalu VIDEO - PS2 slim + LCT TV + kabel komponent | aroncz | Hardware | 3 | 09.11.2007 18:03 |
Brak dźwięku przy konwersji rmvb >> avi | sharesnake | DivX, Xvid, Matroska i inne | 0 | 28.10.2007 14:05 |
brak dźwięku w avi | mapsajm | DivX, Xvid, Matroska i inne | 6 | 10.05.2002 21:35 |