![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.06.2009
![]() |
[PS2 FAT + Modchip] Różnorakie niuanse z HDD i NA
Konfiguracja
Posiadam PS2 SCPH-30003 wraz z Network Adapterem. Karty pamięci, jakich używam są produkcji Sony (unikam słowa oryginalne, bo takie to są wszystkie na aukcjach :\). Na jednej z kart od PS2 Free MCBoot. Na drugiej tylko stany gier. Karty od PS One - trzy od Sony, z save-ami. Modchip, niestety niewiadomego pochodzenia. Opis sytuacyjny Moim celem jest optymalne uruchamianie natywnego trybu, w którym uruchamiać można gry z PS One. Aby uruchomić grę z PS One, wystarczy wetknąć nośnik do tacki napędu. Po tej czynności owszem, gry z PS One się uruchamiają, ale: 1) Nawet przy wyjętych kartach pamięci, obie diody się włączają, dokładnie jak w przypadku aktualizacji OSDSYS. Na krótko przed uruchomieniem trybu PSO, konsola mruga trzykrotnie diodą niebiesko-błękitną (tą od eject-a w każdym bądź razie). Być może po tym zachowaniu idzie zidentyfikować Modchip. 2) Bardzo mnie drażni sekwencja uruchamiania. Z niewiadomych mi przyczyn przy każdym uruchomieniu konsoli, dysk twardy się inicjuje - jest włączany, słychać jak się rozpędza, po czym odcinane jest gwałtownie zasilanie. No jest to nieelegancki sposób, niepotrzebnie jest generowany dodatkowy hałas, nie wspominając już o tym, że użytkując konsolę w trybie PSO, HDD jest nam całkiem niepotrzebny, dysk na pewno szybciej się tak zużywa, wszystko jak na talerzu wykaże S.M.A.R.T. 3) Problem też tu stanowi sytuacja z exploit-em. Co prawda nie mam zastrzeżeń do działania FreeMC Boot, jednak, w tym wypadku gdy karta pamięci od PS2 z w/w jest w użyciu, raz - nie można w żaden sposób przeskoczyć inicjacji HDD, którą urządza sobie modchip. Dwa - przy włożonej MC PS2 z FreeMCBoot mogę zapomnieć o uruchomieniu trybu PSO, nawet po późniejszym włożeniu nośnika do tacki napędu. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
DVD na HDD? | kvm | DVD-Video | 3 | 03.06.2002 18:19 |
przegrywanie z CD na HDD - zwis | X-Men | Off topic | 0 | 27.02.2002 23:12 |