Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2018, 11:17   #31
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,235
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
a wez no mi powiedz , jaki jest format plikow na hdd po podlaczeniu do kompa ? dane sa szyfrowane ? jak dodajesz pliki na dysk ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2018, 11:38   #32
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Dysk jest po prostu sformatowany pod exFAT więc widzę wszystko na HDD, wygląda identycznie jak USB pod OPLa z tym że nie trzeba dzielić ISO większych jak 3.99GB. Ta metoda od chińczykla troche ułomna, bo nie zawsze PC zobaczy podłączony HDD ale po stronie ps2 wszystko działa bez zająknięcia.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2018, 12:05   #33
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,235
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A jestes w stanie robebeszyc to cudo od chinola i zobaczyc na jakich ukladach to jest zrobione ? to jest dosc ciekawe no i czy ten modowany OPL widzi dysk wewnetrzny konsoli ?

Na moje oko to obudowa za 3$ https://www.alibaba.com/product-deta...431541150.html i modowany OPL z wycietymi ustawieniami , ta obudowa wspiera natywnie exFAT, ntfs,ext3,fat32 na wewnetrzym HDD . Ot to tyle , podejrzewam ze zwykly OPL tez zobaczy po udziale SMB wszystkie dane , i ta obudowa ma zarzadzanie zdalne wiec teoretycznie powinno dac sie dobrac do niej .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 22.01.2018 o godz. 12:23
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2018, 12:41   #34
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No zielone PCB a dalej nie rozkręcam bo nie chce uwalić. xD pena widzi tylko jak jest podłączony HDD i ustawię passthrough USB port w modowanym OPL.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2018, 14:34   #35
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,235
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wez to rozbebesz a nie sie cackasz
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2018, 18:09   #36
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 323
fera2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W razie czego udostępniono materiał wideo jak odpalić gry PS1 na tym sprzęciku:
https://youtu.be/pMtheDERmdo?t=10m30s.

Dla gier PS2 należy obejrzeć materiał od początku.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2018, 18:28   #37
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wsio działa, i gry ps2 i gry z POPSa. No i nie rozbebesze bo znając siebie prędzej rozwalę. xD
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2018, 18:34   #38
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,235
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A widac jaki chip tam siedzi ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2018, 18:35   #39
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie, pewno jest od spodu.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2018, 14:08   #40
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 323
fera2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Haker120 wiesz coś na temat dodanej obsługi SMS poprzez zmodyfikowany OPL?

Teraz dysk w PS2NetBox powinien być wykrywany w ww. programie.

Ostatnio zmieniany przez fera2 : 04.02.2018 o godz. 15:21 Powód: nie PS2HDMI a PS2NetBox
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2018, 14:38   #41
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie wiem, nie miałem czasu przetestować jeszcze.

No i PS2HDMI czy PS2NetBox? Coś tu chyba namieszałeś.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2018, 15:30   #42
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 323
fera2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zakręciłem się.
PS2NetBox.
Możliwe, że jeszcze SNES da radę.
Tu więcej info:
https://assemblergames.com/threads/p...-3#post-963340,
https://assemblergames.com/threads/w...4/#post-963386.
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2018, 18:04   #43
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Spoko, sprawdzi się.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2018, 08:04   #44
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fera2
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 323
fera2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Haker120 wyszły jakieś aktualizacje dla PS2NetBox:
https://assemblergames.com/threads/p...-3#post-968724.
Sprawdzałeś co może one dają, co poprawiają?
fera2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2018, 14:50   #45
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 817
Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Haker120 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie wiem co poprawiają oprócz szybszego ładowania się i lepszego angielskiego w OPL i polskiego co sam tłumaczyłem. xD No i mode 9 co technicznie powinno rozwiązać problem z paroma niekompatybilnymi grami ale jeszcze je testuje. Link.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO