Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2016, 12:33   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 25.02.2016
Posty: 1
incredible w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PS3 hdmi a Samsung T220HD

Witam,

Z góry przepraszam jeżeli wybrałem zły dział więc w razie draki prosiłbym o przeniesienie tematu do odpowiedniego miejsca.
Sprawa wygląda tak, posiadam monitor Samsunga model T220HD. Na stronie producenta widnieje informacja iż monitor posiada HDCP.
I tutaj zaczynają się problemy. PS3 mam podłączone w chwili obecnej kablem komponentowym. Próbowałem podłączyć go kablem HDMI, ale niestety bez żadnego rezultatu. Jedynie jest czarny ekran nic więcej.
Dodam, że testowałem konsole na telewizorze i bez problemu działał na wybranym kablu, baa na innych także śmiga. Z racji tego, że mój monitor nie posiada natywnej rozdzielczości FHD jest skalowanie jedynie do 1080i. Próbowałem na innym telewizorze zmienić rozdzielczość na 720p i zostawić taką, a następnie podłączyć go do mojego monitora jednakże bez skutku jest czarny obraz i nic więcej.
Próbowałem także podłączyć to za pomocą przejściówki HDMI-DVI, ale także nie działa. Mimo, że HDCP jest. Ogólnie to ręce mi opadają, bo nigdy nie miałem takich problemów zazwyczaj wszystko udało mi się ustawić jednakże tutaj wymiękam :E
A dodam jeszcze jedno, sprawdziłem tryb serwisowy i widnieje informacja HDCP :SUCCESS

Pozdrawiam
incredible jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2016, 12:38   #2
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A mniejszą rozdzielczość próbowałeś?
__________________
Porady oraz pytania wyłącznie na forum!!!
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 13:07   #3
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
PS3 sama nie potrafi ustawić źródła jeśli zmieniłeś z analogowego na cyfrowy i vice versa. Powinno zadziałać ustawienie na HDMI na innym monitorze/telewizorze i powrót do siebie. Ale mówisz, że to nie działa. Hmm...

Ja bym zrobił inaczej. Podłącz konsolę u siebie do tego monitora przez HDMI i włącz konsolę w trybie resetowania ustawień obrazu. Powinien wykryć i sam zaproponować 720p.

Być może problemem jest ta nieszczęsna rozdziałka 1680x1050.

W moim monitorze jest natywna 1080p i PS3 nigdy nie grymasiło.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 25.02.2016 o godz. 13:11
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 15:58   #4
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jak masz laptopa/PC z hdmi to podlacz i zobacz jakie faktycznie ten monitor obsluguje czestotliwosci i rozdzialke . Pamietam raz mialem tv/monitor i za cholere nie chcial lyknac sygnalu z ps3/x360 jakis philips to byl
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 16:34   #5
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
mój monitor daje radę z tym, że jest fullhd. Najdziwniejsze jest to, że to telewizor/monitor albo jak kto woli monitor/telewizor i powinien bez zająknięcia współpracować z konsolą.
__________________
Porady oraz pytania wyłącznie na forum!!!
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 16:43   #6
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Z duzym zaznaczeniem na "powinien"
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 16:47   #7
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Na 576i powinien śmigać zaraz swój przetestuje.

Edit1.

Mój działa, wygląda okropnie ale działa.
__________________
Porady oraz pytania wyłącznie na forum!!!

Ostatnio zmieniany przez revolver0 : 25.02.2016 o godz. 16:52
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jaki rozdzielacz HDMI do PS3? wiedzmin35 Hardware 7 30.03.2014 16:02
Dylemat komunistyczny 2013 - Wii U czy PS3? Wawelski Hardware 17 24.04.2013 14:17
Problem Samsung SHW08A Mufas Napędy optyczne DVD 6 27.04.2008 18:49
PS3 i samsung 226CW KarolluZ Hardware 4 22.04.2008 10:03
PS3 i kopie zapasowe gier z PS2 Zagee Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 1 23.11.2007 10:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO