![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#736 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.09.2010
![]() |
pawlas ,skąd wziałeś wsad i bootloader ?
No i jeśli programowałeś ART2003 to jest to programator LVP , a PIC programowany tym programatorem musi mieć RB5 zwarte do masy ( czyli PIN38 w przypadku PICów 40sto nóżkowych lub PIN28 przy 20sto nóżkowcach ![]() Czy w komputerze na przemian jest wykrywane i usuwane urządzenie USB przy podłączeniu Twojego układu ? EDIT: Na takim samym schamacie tyle ,że po angielsku jest już to napisane ![]() Ostatnio zmieniany przez mig25 : 11.10.2010 o godz. 21:09 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#737 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2010
![]() |
nie mam bootloadera wgranego na picka, poprostu odrazu mam wgranego hermesv3 , wasadzilem picka w programator i zaprogramowalem poprostu tym, a nastepnie zrobilem według schematu i podlaczylem do ps3.
ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak wgrac bootloadera, jest niby jakis sterownik do tego ale nie wiem gdzie go wkleic hehehe ; p czyli to jest dokladnie ten sam schemat tylko ze rb5 do masy, probowalem tak i nic ;s a przy tym jak dolącze do komputera nie jest wykrywane urządzenie |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To proponuję użyć bootloadera stąd: http://psx-scene.com/forums/f178/ill...-thread-67940/
Jeśli zwarłeś PIN38 z masą o jest dokładnie ten sam schemat(brak tylko przycisku/zworki do bootloadera ,ale pierwszym razem nie jest potrzebny). Wgraj programatorem i programem WinPic800 bootloadera stamtąd, konkretnie to: http://psx-scene.com/forums/attachme...bootloader-zip W ustawieniach WinPic800 ustawiając Twoją wartość kwarca , odznacz MCLRE i zazzacz LVP i zaprogramuj. Potem włóż PICa do zlutowanego układu i wsadź do komputera. W win7 wyskoczy nieznane urządzenie , sterowniki i program do programowania też jest na podanej stronie , konkretnie ten: http://psx-scene.com/forums/attachme...ead-pdfusb-zip Do nieznanego urządzenia instalujesz sterowniki i uruchamiasz program PICDEM , wybierasz dostępne urządzenie w polu wyboru i dajesz Load HEX file , dajesz np to: http://psx-scene.com/forums/attachme...0-c1-btldr-zip WAŻNE: Naciskasz teraz anuluj/cancel po otwardziu okna ostrzegawczego. Dajesz program device , i po paru sekundach kiedy juz zakonczy sie programowanie zamykasz program i wyciagasz układ z usb. Po ponownym wlozeniu ma byc wykryty jako HUB. ABy klucz był ponownie dostępny do programowania trzeba zewrzeć PIN25 z masą i włożyć do kompa ,wtedy program wykryje urzadzenie i mozna programoac innym wsadem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Bywalec
![]() |
dzieki wielkie juz wykrywa mi urządzenie : D
tylko0 gdzie mam wkleic ten sterownik ?xd sys32? @down tak tak skumalem sie po podlaczeniu urządzenia do innego komputera hehehe dzięki zaraz sprawdze jak dziala (: Ostatnio zmieniany przez pawlas91 : 11.10.2010 o godz. 22:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Tak jak się uaktualnia sterownik w komputerze , w menadżerze urządzeń dajesz aktualizuj sterownik , potem ,żeby go wczytał ręcznie ze wskazanej lokalizacji i podajesz ścieszką do katalogu ,gdzie są rozpakowane sterowniki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Bywalec
![]() |
wielkie dzieki smiga jak sie patrzy tylko dioda nie mryga ale to nie szkodzi hehehe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Podłączona jest do pin37 ? Może źle zpolaryzowana ?
Możesz też spróbować podłączyć diodę do Pin15 lub PIN16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Bywalec
![]() |
tak pod pinem 37, spolaryyzowana jest dobrze anoda od strony pic'ka,
lecz inaczej mam troche polaczane tzn, rezystor, a pozniej diode bo moim zdaniej bylo by to bez sensu jeżeli sygnał szedł by z procesora odrazu na diode a przez rezystor do masy, wręcz nasuwa się pytanie, na co rezystor? więc polaczylem przez pin37 do rezystora a z rezystora na anode diody i z katody diody na mase (: |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Rezystor z której strony to jest obojętne ,ale ważne ,żeby był ,bo wtedy popłynie duży prąd ,który albo spali diodę ,albo co gorsza PICa.
W każdym razie na forum z linka też ktoś pisze ,że też mu dioda nie świeci. Bootloader i wsad jest ten sam co dla małych 20sto pinowych i tam działa. Spróbuj jeszcze z tym pinem 15 i/lub 16 , u mnie w małym to też działa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Bywalec
![]() |
okej, mniejsza z tym wazne ze działa, a teraz jak bym mogl Cię prosic yyy powiedz mi tak, bo wiem ze mozna wysyłać z poziomu komputera na ps3 pliki przez filezille przy odpalonym ftpserverze. I tak jeżeli mam OpenManageraV1.16 to wrzucam do GAMEZ/OMAN46756
i *jak sprawdzic transfer tego przesyłu * co mam zrobić jeżeli wyskakuje mi błąd "transfer nieudany" z gory dzieki te informacje znam w serverze wpisuje ip ktore nadaje router, nazwa ftpd12345, haslo puste, port 21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie używając FTP Server'a by Blackbox 1.2 nie podając ani user'a ani hasła wszystko działa jak należy
![]()
![]() |
#747 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To samo z Total Commanderem , wystarczy tylko IP , user i haslo puste. A transfer pokazuje na bierząco podczas przesyłania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Bywalec
![]() |
chyba skumalem czemu nie chce mi przesylac, wysylacie przez wi-fi? hehehe
potrzebny jest raczej kabel, bo przez wifi ps3 nie odbiera listy przesyłanych plików i w rezultacie wyskakuje 'przekroczono czas' Ostatnio zmieniany przez pawlas91 : 12.10.2010 o godz. 21:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przez Wi-Fi też przesyłałem ale szło się pochlastać (transfer ~1,25MB) więc przerzuciłem się na kabel (~8-10MB). W obu przypadkach nie miałem żadnego problemu z listingowaniem folderów etc.
![]() |
#750 | |
Bywalec
Data rejestracji: 02.10.2010
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
geohot, jailbreak, ps3, psgroopic, sony |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Udostępnianie internetu a PS3 | Dorian | Hardware | 2 | 17.08.2009 01:16 |
Kopie zapasowe gier na PS3 | KarolluZ | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 16 | 21.03.2009 21:56 |
Assassin's Creed PS3 vs XBOX360 | demek | Inne | 76 | 25.12.2007 00:51 |
PS3 i kopie zapasowe gier z PS2 | Zagee | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 1 | 23.11.2007 10:20 |
Konsola PS3 na allegro | chris996 | Inne | 36 | 15.12.2006 16:50 |