![]() |
Cytat:
@Skrzynek kup sobie klona teensy 1.0 i bedzie git. |
Czyli reasumujac ktorego JB najbardziej oplaca sie kupic z allegro ? Ktory najlepszy ?
|
Cytat:
|
Smartek doslownie to kilkadziesiat conajmniej. w tym wielkie hity jak NFS HP, HEAVY RAIN, COD BO, Dead Rising 2, Fallout Vegas, PES 2k11,Fifa 11, Demon SOuls 2, Dragon Ball Ragin Blast 2, Assasin Cread Brotherhood i jeszcze troche troche innych. Takze lepsze to niz siedziec przy org. 3.55. Nie mowie jak ktos ma 3.41 to nie warto narazie updatowac. No chyba ze ktos nie moze wytrzymac bez PSN i synchronizacji trophy heh ;)
|
Chwilowo CFW od GeoHota jest praktycznie bezużyteczne. Homebrew żadnych ciekawych nie ma, odpalisz dosłownie KILKA sztuk kopii zapasowych.
Albo czekasz, albo kupujesz same oryginały :-). |
Siemka ;) mam PS3 z softem 3.55 i po ostatnich wyczynach GeoHota z Jailbraek'iem chciałbym się dowiedzieć co z czym się je. Mógłby mnie ktoś nakierować na stosowny FAQ jak zainstalować CFW w mojej czarnulce,co będzie mi potrzebne i jakie możliwości na chwilę obecną daje taka operacja? Czy można już np. odpalać kopie zapasowe gier? Istnieją już jakieś ciekawe homeberw? Z góry dzięki za odpowiedź,po prostu jakiś czas nie siedziałem "w temacie" stąd taka dziura w mojej wiedzy na ten temat ;))
|
Swego czasu chciałem wymienić dysk , był 500GB 7200obr/min , chciałem 5400.
Stwierdziłem ,że najlepszym rozwiązaniem będzie utworzenie kopii zapasowej i jej przywrócenie na nowym dysku. Zajęte miejsce to coś ok 460GB. Jedynie co się nie kopiuje to trofea , wiec skopiowalem osobno przez FTP rowniez katalog z nimi. Tworzenie kopii na dysk umieszczony w obudowie zewnetrznej trwalo gdzies kolo 11godzin. Po tej operacji wyciągnąłem dysk z PS3 ,wlozylem do kompa ,sformatowalem do FAT32 , i przegralem utworzona kopie z tego dysku w obudowie na dysk z ps3. trwalo to ok 4 godzin... moze trwałoby to krócej ,gdyby dwa dyski byly podlaczone przez SATA w kompie ,a nie jeden przez USB , ale ok. Po tym wyjąłem dysk z obudowy i wsadzilem go do ps3 ,a ten z ps3 poszedl do obudowy. Format nowego dysku w ps3 przebiegl sprawnie , wiec przystapilem do przywracania systemu... Bylo to wczoraj okolo 20:40. Do chwili obecnej (22:35 nastepnego dnia) jest 86% i pozostaly czas 3godz 37min... Normalnie tragedia , trzeba to jednak robic po FTP. |
Zależy od gry. Po za tym to temat o JB, a nie kopiach (o kopiach jest osobny).
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedzi 3.41 z układem dongle czyta gry z dysku zewnetrznego czy trzeba kopiowac na wewnętrzny?? |
Nie ma CFW, który zaimplementowane ma syscalle 6 i 7 (tzn. jest, ale nie działa, tym bardziej wszelkie prace nad CFW zostały wstrzymane w oczekiwaniu na wynik procesu GeoHota (przynajmniej oficjalnie ;])). Bez peek and poke działają kopie z tzw. direct boota - czyli bardzo mało.
Także jeśli ktoś chce grać na kopiach lub pirackich kopiach... to jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest dongle. |
Czyli Twoim zdaniem warto zrobić downgrade z 3.55 na 3.41?? Bo w 3.41 rozumiem z dongle, można grać z wykorzystaniem zewnętrznego syku tak??
|
Dopóki CFW3.55 nie będzie dopracowany i w pełni operacyjny, dopóty nie zamierzam zrezygnować z 3.41. Moim zdaniem nie warto na razie bawić się w 3.55 skoro i tak mam JB. Do 3.55 nie potrzebny jest żaden dongle, tylko odpowiednio podpisane cyfrowo aplikacje homebrew.
|
Cytat:
|
Cytat:
Również uważam, że HermesV4b bez spoofa jest najlepszy. |
potrzebuje pomocy w sprawie JB bardzo prosze o kontakt gg: 2499509
|
jakby ktoś jeszcze potrzebował JB na PIC zapraszam http://allegro.pl/show_item.php?item=1412945316 zostła jedna sztuka ale w razie potrzeby zrobię wiecej. Z nimi nie ma żadnych problemów przy programowaniu ;)
|
Witam, udało mi sie zrobić JB 3.55:) Moje pytanie brzmi, jak kopiować gry na dysk zewnętrzny?? i jak grać z takowego??
Na 100% jest taka możliwość, dlatego uwagi typu, nie możliwe itp, proszę sobie odpuścić:) Pozdro |
ja zalecam bez spoofa.
|
Po wgraniu nowego hermesa V4b wyświetla się w systemie 3.55 .Widocznie sie wgrało :) .To którego hermesa V4b mam wgrac docelowo i pozostawić ze spofem czy bez .Proszę o cierpliwość do moich pytań.
|
@zepter wgraj hermesa v4b z jakims spoofem 3.5 albo 3.55. podlacz do konsoli. Zobacz w informacjach o systemie jak bedzie widnialo ze masz soft 3.5 albo 3.55 to bedzie oznaczac ze sie wgral nowy hex. Potem mozesz wgrac zwyklego hermesa v4b bez spoofa i powinno wyswietlac 3.41 i tak se zostaw.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Czy ktoś kto posiada Teenst 1.0 mógł by mi napisać jak to jest u niego z wgrywaniem nowego hexa .Czy wyświetla się jakaś informacja na koniec typu Fund new hardware.
|
No własnie wyświetla sie Generic USB new hardware found. Własnie Teensy loader nie chciał działać, uzywałem Flip'a 3.4.2 ;)
|
A tobie po kliknięciu start application wyświetla się jakaś informacja o wgraniu nowego wsadu ( Hermesa).Oraz czy możesz swoja płytkę programować za pomocą loadera Teensy.Sterowniki są prawidłowe chyba menadżer pokazuje ,że sterownik ATmega32U2 jest zainstalowany.
|
Ja mam tak, ze jak podłącze to mam Generic USB a jak nacisne ten przycisk to wtedy moge wgrac nowy hex postępując z linkiem z Youtub'a. Jak kupowałes na allegro to pewnie hermes v4 badz ze spoofem ;) Pokombinuj ;) Ewentualnie spróbuj te stery pod Win 7.
hxxp://hotfile.com/dl/96551466/b0a1f0a/Flip-libusb-signed-driver.rar.html |
Jak włożę teensy do USB to zapala się dioda i nic się nie wyświetla .Teenesy działała od początku jak kupiłem i działa nadal tylko nie wiem na jakim hexie nie można tego sprawdzić .
|
Jak wkładasz Teensy do USB w PC to wyskakuje Generic USB ? Jesli tak to masz juz wgranego hexa. System nie ma tu nic do rzeczy tez mam Win 7 i wszystko śmigało. Z didodami to nie wiem bo moja kopia w ogole nie świeciła. Sprawdzic mozesz w łatwy sposb podpinając pod konsole Teensy i naciskając Power i szybko Eject ;)
|
Już sam nie wiem , robię wszystko jak na filmiku z tym , że na końcu filmiku wyświetla się ( Fund new hardware )mi nie mój system to Win 7.I dlatego nie wiem czy jest wgrany nowy hex czy nie .I jeszcze jedno na koniec po kliknęciu start Application dioda na płytce zapala się i gaśnie na sekundę i pozostaje zapalona . Czy tak ma być .Bardzo liczę na waszą pomoc.
|
Sposób, a dokładnie hex nie został opublikowany jeszcze. Odwiedzaj blog KaKaRoTo, autora PSFreedom i payloadu PL3.
Ale znalazłem takie coś. Ponoć brickuje konsole Slim (działa tylko na starych grubasach), czyli pewnie Ci się nie przyda (a i tak kwalifikuje się to pod temat z CFW, a nie JB): http://www.ps3hax.net/2011/01/downgr...3-41-released/ |
Witam.
Czy mógłby mi ktoś życzliwy polecić jakiegoś jailbreaka z allegro?Jest tego tyle że nie wiem co wybrać, może dlatego że nie jestem za bardzo obeznany w temacie, coś niedrogiego żeby wszystko hulało.Mam soft 3.41. Amazebreak, Jailbreak, Teensy, jaka wersja itd... no wiem co wybrać. Z góry bardzo dziękuję i przyznaję że nie mam po prostu czasu na studiowaniu tego wątku. |
Cytat:
Można jakoś z 3.55 zrobić downgrade na 3.41?? Albo 3.5 chociaż. |
@zepter sprobuj tak jak tu na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=gNjo6LKZJWo "Jak zaprogramowac teensy 1.0 wsadem hex, UWAGA w przypadku ukladu ATMEGA32U2 na plytce nalezy zamiast AT90USB162 wybrac atmega32U2 driver i pozniej uklad." |
Mam problem z wgraniem nowego hexa V4b do Teenesy 1.0 ATmega32U2 DFU .Próbowałem Loader Teenesy ale po wybraniu pliku nie podświetla się ikona PROGRAM.
Próbowałem również Flip 3.4.2 ale na sam koniec jak wciskam start application to wyświetla się ( nie rozpoznano urządzenia usb oraz jedno z urządzeń usb ma awarię )dioda zapala się ale nie gaśnie.Prosił bym o pomoc co mam z tym robić. |
Cytat:
|
Na 3.55 nie rozpozna Ci urządzenia. Z tego co wiem jest możliwy tylko downgrade. No ale może mało wiem jeszcze. ;]
|
Witam wszystkich,
Jako, że wpadł mi w ręce ostatnimi czasy iPhone 3g, od razu zainstalowałem androida:) Wszystko ładnie pięknie, soft w konsoli 3.55, przerobiony pod jailbreak'a, śmiga ładnie pięknie. Mam jednak pytanie, ponieważ, po przeczytaniu całego forum, zauważyłem, że nikt nie próbował z Was jailbreaka za pomocą iPhona. Nie mam pojęcia jak to zrobić, ponieważ instrukcje są tylko w języku angielskim, a u mnie licho z tym:) translator wiadomo jak tłumaczy:) Mam iphona gotowego (chyba), do jailbreaka, tylko nie wiem, jak go "skminić" z ps3;/ Jak macie jakieś info odnośnie tego jak to zrobić, to proszę o radę:) YT,aż huczy od przeróbki 3.55 za pomocą iPhona, ale jak to wiadomo ludzie się tylko chwalą, że im działa:) Pozdro |
No gadalem , u nas wszedzie nizsze softy. MAX 3.5. Znajomi podobnie jak ty emer korzystajac z promocji w Play tez mieli niskie softy ze musieli upgradowac do 3.41
|
Witam
Kupiłem dzisiaj ps3 CECH 2004B 250GB w rtveuroagd z softem 2.85!:wow:(ostatnia sztuka) Do tego 3 gry za 1299złociszy. Było z 10 szt modelu CECH 2504 320gb za 1349 ale wolałem nie ryzykować. Uaktualniłem do 3.41 i hula, na plazmie obraz miód malina. Mój synek juz naparza , ja czekam na Dead Space 2. |
Teraz to już praktycznie bez znaczenia:
http://psx-scene.com/forums/f6/ps3-3...ow-work-75196/ 3.55 pękło |
Witam.
Chce tylko napisać, że kupiona przeze mnie wczoraj konsola 320 GB, miała wgrany soft 3.50 Pozdrawiam. |
Witam i zwracam się z prośbą o pomoc. Mam ps3 z padnietym laserem, kilka dni temu zrobiłem downgrade do 3.41 i uruchomiłem jailbreaka. U kolegi zrobiłem kopie zapaswą moich gier Fifa 10 i 11, podczas uruchomienie w.w. gier konsola prosi o oryginlaną grę w napędzie. Na tym forum wyczytałem że ludzie uruchamiają te gry bez płyty. Nadmienie że używam open manager, gaia i backup. Może ktoś doradzi co robię źle. Pozdrawiam
|
Wczoraj kupiona przez kolege w MM (Płock) konsola miała soft 3.30. Zatem jeszcze można dorwać z niskim FW. Radze kupować z małym dyskiem, ta była 120. I jak na pudełku jest nadruk 3D to też ma wyższy soft.
@tomekmaster8 w tym temacie nie rozmawiamy o grach. |
Cytat:
Tak samo było z JB za granicą nieszło kupić i długie terminy na realizacje a w Polandzie pełne sklepy tyle ze nie wysyłające za granice a jak nawet zadzwoniłeś to odpowiedz "po jakie licho ja mam na poczte leciec i to panu wysłać"http://forum.cdrinfo.pl/images/icons/icon6.gif Poczytajcie o najlepszym z najlepszych>http://translate.google.pl/translate...%26prmd%3Divns Dlaczego to daje bo gdyby nie Stefcio to dziś by nie był kompa na twoim stole. Dziś geohot to podobny gosć. Zobaczymy co będzie dalej ale ma smykałkę jak Stefek więc moze będzie rewolucja? Dlaczego PS3 bo daje mozliwosci WPA CRAKING IN ^6sc. |
Na jakim zadupiu mieszkam widac pod Avatarem. mc5 tez melduje zakup konsoli z MM takze no chyba my rozmawiamy o PL a ty o ZAGRANICY. To w takim wypadku dzieki za cyn ze za granica sa juz 3.55 bo nie znalazlem jeszcze wpisow takich tak jak i zeby w PL takowe byly. Za to conajmniej kilka w kazdym tygodniu meldujace ze softy niskie wlasnie. Takze polecam kupowac w PL poki co ;)
Zreszta jeszcze troche i soft nie bedzie mial zadnego znaczenia jaki bedzie ;> Jestem Zabol ale co to ma do rzeczy... Szczuru smierc donglow napewno nastapi. Mysle ze gora 2miesiace ;> |
Cytat:
Więc spoko TO RELAX.http://forum.cdrinfo.pl/images/icons/icon6.gif Więc jak człek się pyta to znaczy ze niezna zadnych innych sklepów jak S. albo M.M i tam niema na pewno. A jeśli chodzi o geohota to nie i nie zauwazyłem tego tematu bo mam niewiele czasu zaby z netu korzystać i dziś wreszcie podłączyli mi internet i niemuszne już wiochy Hakować żeby go mieć. I ty jesteś zabol!. A moze PIASTOL |
gów.. prawda , w MM dziś kupiona konsola i ma 3.42 , po za tym jak komuś nie pasuje to po sprawdzeniu w domu wracasz i oddajesz a gotówkę otrzymujesz spowrotem :)
chyba że kupisz w jakimś badziewiarskim sklepie gdzie towaru nie możesz oddać po rozpakowaniu ;) |
Info wg mnie jest w dobrym miejscu bo to może "uśmiercić" dongle :P
|
Cytat:
@arcade skad ty sie urwales ?! Mowisz w sklepach tylko najnowszy soft 3.55 jest tak ? To moze zrobimy zaklada. idziemy razem do sklepu. Kupujemy konsole na dwoch, jak bedzie nizszy soft niz 3.55 to ja ja biore, jak 3.55 to ty ok ? ;P Gadka o key znalezionym przez GeoHota juz byla a do CFW jest osobny temat jak bys nie zauwazyl. @Szczuru ty tez daj te cenne info tam gdzie ma byc. |
Flukes1 eksportuje PL3 Payload BEZPOSREDNIO do 3.55 FW!
Cytat:
Cytat:
|
WASZE PS3 NALEŻĄ DO MNIE
http://dukio.com/wp-content/uploads/...eohot_3.55.jpg@emer74 szansa ze dostaniesz nowa konsole z softem 3.55 jest rowna 0 :) Nie ma konsola z tym softem. Kumpel np miesiac temu kupi w MM nowyzestwaw z GT5 i dostal firmware 3.42. Takze jak chcesz 3.41 to moze z jakimis starszymi grami wez bedzie wieksza szansa. No ale juz wkrotce zaden soft nie bedzie problememe ;)[/QUOTE]
Tak Tak z nowym softem jest wszystko w sklepach starego niema no chyba ze w jakimś komisie używana. Ale spoko pare dni i będzie toturial jak z 3.55 zrobić. Geohot: Full 3.55 CFW PS3 Jailbreak Is Working! Dziureczka w PS#3 erk: C0 CE FE 84 C2 27 F7 5B D0 7A 7E B8 46 50 9F 93 B2 38 E7 70 DA CB 9F F4 A3 88 F8 12 48 2B E2 1B riv: 47 EE 74 54 E4 77 4C C9 B8 96 0C 7B 59 F4 C1 4D pub: C2 D4 AA F3 19 35 50 19 AF 99 D4 4E 2B 58 CA 29 25 2C 89 12 3D 11 D6 21 8F 40 B1 38 CA B2 9B 71 01 F3 AE B7 2A 97 50 19 R: 80 6E 07 8F A1 52 97 90 CE 1A AE 02 BA DD 6F AA A6 AF 74 17 n: E1 3A 7E BC 3A CC EB 1C B5 6C C8 60 FC AB DB 6A 04 8C 55 E1 K: BA 90 55 91 68 61 B9 77 ED CB ED 92 00 50 92 F6 6C 7A 3D 8D Da: C5 B2 BF A1 A4 13 DD 16 F2 6D 31 C0 F2 ED 47 20 DC FB 06 70 :wow: |
Jedyne "any hex" jakie sprawdzałem to:
Hermes v4b + Spoof 3.55 - Działa KaKaRoTo PL3 + Spoof 3.55 - Działa Rebug Hermes v4b - NIE Działa Rebug KaKaRoTo PL3 - NIE Działa |
szczuru mam pytanko. Rzeczywiscie nie ma problemu z ladowaniem ANY HEXow ? bo na X3MAXie byly nie wszystkie chodzily poprawnie wgrane hexe... Sprawdzales rozniste ? Kaine problem ? Bo wiem ze tez cos poprawiali w ps3usbbrejku w tej sprawie....
|
Tak, sam mam takiego brejka od tego sprzedawcy.
|
Witam
zepsuł mi się blu ray i się tak zastanawiałem nad kupnem jb hm ten byl by dobry? http :/ /allegro.pl/hit-ps3usbjailbreak-jailbreak-ps3-psgroove-64kb-i1395786958.html |
Tak jak napisales. Niektore gry wymagaja napedu.... Gry sie nie wieszaja, nie tna. Problemy z niektorymi bywaja.... Uzyj teensy albo ps3usbjailbreak. God Of Wary dzialaja akurat bez zadnego wiekszego problemu ;)
|
Witam mam pytanko nie wiem może już było wtedy bardzo przepraszami i prosze o odesłanie do odpowiedzi ale szczerze to nie chciało mi się przeglądać ponad 100 stron tematu. Więc mam okazje kupić tanio ps3 z uszkodzonym napędem i fw 3.41 i teraz pytanie czy na tą chwile jest możliwosć uruchamiania gier bez boot disc bym poprostu nie musiał używać do niczego napędu? Z tego wyczytałem na forach i na allegro w aukcjach to ponoć jest ale z drugiej strony wyczytałem też że nie wszystkie gry działają a niektóre potrzebują boot disc. Tak więc jak to w końcu jest? A jeśli jest już taka możliwosć to czym? Bo od różnorodnośći tych przeróbek już mnie głowa boli PSfreedom, PS jaibreak, ps3freeboot co użyć? I ostatnie pytanie jak to jest z grami? Czy działają płynnie czy sie tną wieszają i jest milion innych problemów? Przedewszystkim zależy mi na serii god of war ale poza tym na innych grach oczywiscie tez :P
|
Wielkie dzieki mig28 :) wczesniejsza twoja wypowiedz musialem przeoczyc
|
Cytat:
Z AT90USB162 wsady pasują do atmela 32u2 ,nawet wyprowadzenia pinów są te same , więc może się uda. |
Cytat:
Cytat:
Uczciwy. Chociaz jestem przynadzieji ze chociaz dostep do PSS bedzie bezpieczny... @emer74 szansa ze dostaniesz nowa konsole z softem 3.55 jest rowna 0 :) Nie ma konsola z tym softem. Kumpel np miesiac temu kupi w MM nowyzestwaw z GT5 i dostal firmware 3.42. Takze jak chcesz 3.41 to moze z jakimis starszymi grami wez bedzie wieksza szansa. No ale juz wkrotce zaden soft nie bedzie problememe ;) |
Ilość załączników: 1
Przepraszam ze zmieniam temat. Moze ktos z was wie, czy w tym brejku da sie wegrac wsad ? Mecze sie juz pare dni by go updatowac :( Serdeczne dzieki za pomoc:) Procek to Matmel 32u2. (zjecie w zalaczniku)
|
KaKaRoTo Downgrades v3.55 PS3 Console to v3.41
Narazie jeszcze nie udostepnił bo można uwalic konsole, ale to kwestia kilku dni. http://psgroove.com/content.php?626-...nsole-to-v3.41 |
Podzielam zdanie Maksa i Beriona - moim zdaniem online dla piratów powinien być banned. Albo dodatkowo płatny.
Czekam na sensowne CFW i kupuję PS3 z czterema kontrolerami Move :). |
Witam
Mam taki problem, ze korzystam z JB i jak grałem przez dluzsy czas to Jb sie wyłączał(gasła niebieska lampka) i gra się zawieszała i wraz z nią konsola. Wczoraj przed uruchomieniem gry wlozylem do napędu płytę z dowolna grą. Grałem w Fife, która była na dysku zew., a na płycie była inna gra. Jb tez po jakims czasie się zawieszał i był komunikat "podłączono nowe urzadzenie Usb" czy cos takiego, ale gra się nie zawieszała(nie wiedzieć czemu). Dzisiaj jak włączałem konsole(robiłem to kilkakrotnie) to za kazdym razem Jb świcił się na czerwono i nie przechodził w kolor niebieski, czyli się nie włączał. Szukałem podobnego problemu na forach i w googlach ale niec nie znaleałm. Ja mam Jb E3card, czytałem ze sa one bardzo awaryjne i nie wiem czy to cos zwalonego jest z konsolą(nie wydaje mi się, bo z płyt orginalnych gry działają bezproblemowo). Wydaje mi się, ze ten Jb jest jakis zwalony, chociaz był normanie zapakowany, jak kazdy inny). Miał z kots z was podobny problem? Moze mozna to jakos naprawić, albo zrobic format dysku? Prosze o pomoc *Mój model konsoli to fat 60GB |
Witam. Data rejestracji 2k2. Ładnie. :)
Dziś już bardzo duża. Ale nie ma się czym przejmować, przyszłością są CFW a te zawsze będzie można wgrać na dowolny obecnie wyprodukowany model PS3 (klucze podpisujące soft wypłynęły w świat ;]). - - - Od dziś to oficjalny topik od CFW. Wszelkie niuanse z nim związane proszę kierować tam, nie śmiecą w temacie o JB. ;] >> http://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/ |
Witam all.
nie było mnie tu wieki temu..... Jutro zamierzam nabyć PS3 slim w sklepie, w związku z powyższym mam dwa pytania: 1.Jaka jest szansa że niestety trafię na nówkę funkiel nie śmiganą z softem 3.55 w sklepie (MM, Saturn, rtveuroagd)? orientujecie się może z jakim softem są aktualnie sprzedawane ps3 slim? 2.Czy da się odczytać z opakowania datę produkcji a jeśli tak to z jakiego okresu najlepiej kupić (soft 3.41) wiem, pewnie to było ale nie bijcie , za stary już jestem żeby ogarnąć ten wątek. pozdrawiam all |
Cytat:
Ten 3.55 rozumiem, że był oryginalny, z serwera Sony? + pyt1 i 2. @KKKabat Zanim wyrazisz zgodę na instalację wyświetla się na górze numer wersji fw, którą chcesz wgrać. Także winę ponosisz też i Ty. ;) @kaczyni666 Póki co dla Ciebie nie ma czym "przerobić". Aktualne CFW nie mają implementacji dodatkowych syscalli, więc BM/OBM są bezużyteczne. Na chwilę obecną nie ma sposobu na obsługę gier w inny sposób niż ten i w inny niż ze zweryfikowanych PS3BD-ROM. Z kolei na 3.55 nie zrobisz downgrade'u do niższego fw. I biorąc pod uwagę cel w jakim chcesz to zrobić - to lepiej. ;P |
przepraszam :)
w takim razie proszę o instruktaż przy przerobieniu ps3 z softem 3.55 :) |
Cytat:
Źle sformułowałeś swojego posta:czytaj: |
witam, mam soft 3.55 i chciałbym przerobić ps3 czy ktoś może mi powiedzieć co i jak albo przesłać na maila pełną instrukcję.
przyznaję że się na tym nie znam i nie wiem co i jak :) wielka prośba, ponieważ chciałbym dziecku pościągać trochę gier przed feriami |
Jak robicie update softu w konsoli np. po zmianie dysku twardego i korzystacie z jailbreak to nie ściągajcie firmware ze strony chip.pl.
Ja wsadziłem dzisiaj nowy dysk, i musiałem właśnie wgrać firmware, ściągnąłem go ze strony chip.pl (3.41) - po zaisntalowaniu okazało się że to 3.55 i przez tych s****y****w teraz mi nie będzie działał jailbreak :(:(:(. |
wgrałem 3 55 taki tez miałem oryginalny
|
Cytat:
Kwestia czasu, hashe wszystkie są, więc cierpliwości. Jak możesz podaj: 1. MD5 swojej paczki PUP (czyli fw które wgrywałeś), ale nie z gugla tylko sam wylicz (np. tym) 2. wersję konsoli, czyli "CECH ile". 3. poprzednią wersję fw. |
Cytat:
A mam pytanie które z nich zainstalowałeś : PS3 CFW 3.41 | PS3 CFW 3.55 Bo jeśli te pierwsze to powinno się dać homebrew zainstalować. Homebrew jest kompilowane pod FW przeważnie pod 3.41 niewiele pod 3.15 jedynie co może chodzić na 3.55 to Helo World od GeoHot-a. A druga sprawa która mnie interesuje to czy potrafisz poszperać w PS3 przez FTP server i odnaleźć to co dodał KAKAROTO skopiować i upload ować gdzieś. Ja jestem na FW 3.15 i puki co nie zmienię do czasu aż nie wyjdzie jakiś Linux z GAMEOS odpalany ale "Working 100%". A chętnie bym po testował ,ale może lada dzień coś się wysypie z tym linuxem bo ostatnio to ledwo nadążam tyle tych nowości. :) Cytat:
Dla JB-kowców zawsze jest wyjście ,można skompilować kaillera client. Kaillera enables emulators to play on the Internet i nie tylko,che-che. Jest doskonałym serwerem i klijenten tak starym ze gry-Online raczkowały jak to juz hulało . I mogło by być naprawdę ciekawie. |
zainstalowałem to,ale nie wiem co moge zainstalować poprzez instal package file wszystko wywala błąd
|
No właśnie, żaden program nie jest jeszcze podpisany znalezionymi "kluczami". Także nie ma sensu, ponieważ ów CFW dodaje jedynie opcję debugową "Install Packages".
Po za tym nie jest jeszcze przetestowany. Ja wgrywam dopiero jak przeczytam, że działa na moim modelu z moją wersją fw. :P Mam zbyt ważne dane aby ryzykować ich utraty (i wciąż jeszcze nie zrobiłem dongle'a, więc nie miałbym jak jej przywrócić do życia). - - - Po za tym mam prośbę aby nie wklejać bełkotu z translatora tylko oryginalny link. Gary zaspał, więc pierwsi byli chyba na ps3hax: >> http://www.ps3hax.net/2011/01/kakaro...ware-released/ - - - @ M@X Zgadzam się z Tobą. Online nie, PSS tak. Inaczej będzie to ze szkodą dla infrastruktury sieciowej. |
Będzie warto instalować GDY dodadzą do samego FW syscalls z payloadów i podpiszą paczki :]
|
(Custom Firmware 3.41 PS3.
Created using KaKaRoTo's PS3 CFW Creator. Utworzono za pomocą KaKaRoTo w PS3 CFW Stwórcy. Permanently adds "Install Package Files" to the XMB for retail/signed PKGs only. Trwale dodaje "Install Package Files" do XMB detalicznych / PKGS podpisano tylko )To cytat z zagranicznej strony .Nie wiem czy warto to instalować i co tak naprawde nam daje to CFW. |
@M@X a ja chciałbym normalnego kraju idziesz głosować spełniasz obywatelski obowiązek masz ład i porządek we własnym kraju pracujesz uczciwie i żyjesz uczciwie nie martwiąc się o emeryturę a co mam ? tak samo z SONY zapłaciłem za coś co mi odebrali więc nie mam skrupułów jechać po bandzie daje za to im zarobić w inny sposób TV + aparat + kilka innych pierdułek ich produkcji zakupiłem więc nie mają co narzekać na tym stracą na innym sobie odbiją a tak poza tym i tak ktoś przepowiadał że w 2012 będzie koniec świata to będzie pozamiatane (po raz kolejny )
|
Ja jestem za tym, zeby piraciarze online nie mieli... Cos za cos - chcesz homebrew, to nie grasz, wiec niepotrzebny ci online. Chcesz piracic, nie dostaniesz online za kare. Uczciwe, czyz nie? ;-)
|
Cytat:
|
A na którym forum robisz mi dywersję Frog? ;P Pochwal się.
- - - Dongle w zasadzie już straciły rację bytu (no może jeszcze nie, stracą wraz z pierwszym CFW, który będzie ingerować w lv1ldr i lv2ldr). Będą potrzebne tylko do trybu serwisowego (na "w razie czego"). Tak wróżę z kuli. ;) |
Nie śledziłem wątku,czy warto kupować Jailbreak czy może poczekać na coś z numerkiem 3.50,3.55?
|
Nie lubie wladzy, takze Moderator nie dla mnie ;) Ale BROWAREK jak najbardziej jest kompatybilny z moim przelykiem ;)
|
@frog wiesz co ci powiem tobie to powinni dać moderatora działu ps3 bo na 2 forach udzielasz sie najwięcej ze wszystkich i o dziwo nie zadzierasz nosa jak to czasem zasłużeni członkowie a faktycznie pomagasz. Dlatego przy najbliższej okazji wypije twoje zdrowie obyś w dalszym ciągu działał w obrębie PS3 Pozdro
|
@Zetox a propo aktualizacji tu masz "super" strone twojego "super brejka" www.amazebreak.cc
Online nie da sie grac na brejkowanych konsolach. Przy niektorych grach trzeba pokombinowac z plikami takze moga ci nie dzialac jesli nie umisz kombinowac... |
Jako że jestem nowy na forum chciałbym powitać Wszystkich.
Poczytałem trochę, i wynikło z tego tyle że nie można było grać online z "Break'ami" I tu mam pytanie- czy już stało się to możliwe. Wersje systemu mam 3.51 z AmazeBreak (w ogóle można do tego znaleźć aktualizacje czy coś?), więc mógłbym odpalić np; Resistance 1 albo 2 przez internet?. A odbiegając od tego co pisałem wcześniej, czy normalne jest że nie wszystkie gry mi działają? fakt z zdecydowaną większością nie mam żadnych problemów, bo jak dotąd nie chodził mi tylko Assasin Creed (dodam że druga część działa bez zarzutów i jest naprawdę fajna ;d), oraz mojemu bratu PES 2010, obydwie gry z płyt odpalały normalnie, a z menagera nie widać nic poza czarnym ekranem. Gdyby ktoś wiedział jak to naprawić, albo zna odpowiedź na któreś z wcześniejszych pytań-byłbym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam, i życzę wszystkim miłego grania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i mamy juz pierwsze efekty. Mozemy grac w NFS HP i GT5 na naszych zbrejkowanych konsolkach JEA ;>
|
Panowie, klucze do podpisywania aplikacji na 3.50/3.55 znalezione. ma ktoś już jakiegoś fixa na GT5?
|
Cytat:
>http://pl.wikipedia.org/wiki/Rochest..._of_Technology To zapewne nie był by wasz szczyt marzeń pracować dla sony ,to zwyczajna duża firma robiąca sprzęt do gospodarstwa domowego . Poczytajcie sobie jego biografie i osiągnięcia ,to już prędzej wyląduje w jakieś firmie związanej z komputerami jak intel czy IBM. A na brak kasy to już teraz nie możne narzekać bo sponsoring to ma ogromny chociażby od intela. Reverse Engineering ma w paluszku z taką wiedzą to założono AMD ..cheche :) |
Cytat:
@szczuru coz oznacza "master key" w scenie ps3 hehe ;) Juz tyle razy to pisane ze powinni wymyslec jakas inna nazwe na REALLY FUCKIN M*FUCKA KEY ! heh ;) No ale rowniez czekam na efekty tych wszystkich KEJSOW.... Ale bez napalenia jak tam nie ktorzy juz pisza czemu jeszcze nie ma nic wypuszczonego uzytecznego heh ;) Napalency.... |
@Berion, odnośnie tego CFW to odpala się go po podmianie plików w dev_flash (a nie tak jak napisałeś - za pomocą CFWLoadera/USB - wtedy wywala RSOD).
Odnośnie masterkey'a (biorąc pod uwagę, że to wiarygodne info) to nie pozostaje nić tylko czekać na jakiś tutorial odnośnie signowania :P |
Niech Wam będzie. :P
|
Cytat:
|
M@X, rzadko się z Tobą zgadzam, ale dziś zrobię wyjątek. ;P
|
N o i jeden madry - kto dzis dzieli sie nietuzinkowa wiedza za darmo...?
|
no jasne, tym bardziej że oficjalnie nie popiera piractwa a myślę że jeśli zatrudniłoby go sony to na start dostałby pewnie pieniądze o których nam się nie śniło.
Cytat:
chyba wszystko jasne |
Cytat:
Cytat:
To jeszcze niepotwierdzone co napisał, tylko wszyscy z podnieceniem klonują te hashe do newsów. |
Mysle ze nie jeden zdolny czlek kombinujacy z softami wiaze nadzieje z tym ze zostanie kiedys zauwazony gdzies i pomoze mu to otworzyc drzwi do godnego i spokojnego zycia.... Sposob na zycie jak kazdy inny. I zasluzony swoja ciezka praca oraz talentem ktory powinien byc nagradzany.... No ale to chyba nie jest jeszcze jakies official info ? Zreszta mysle ze JUZ TERAZ poradzimy sobie i bez niego ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:33. |