Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

armorsnake 01.09.2010 14:06

Zatem na tym etapie chyba dam sobie spokój, elektronikem to ja nie jestem, co najwyżej z zamiłowania, troszkę EPROMEM się zajmowałem, niczym więcej. Zatem pzostawiam to mądrym głowom z Berionem na czele ;)

pjrc.com/teensy/loader.html

EDIT:
Troszkę poczytałem i wystarczy kość pamięci Teensy 2.0 lub Teensy++ 2.0

Poniżej zdjęcie, niestety jeszcze nie mam 10 postów i nie mogę to wrzucić normalnie

http://blog.makezine.com/upload/2009...nk_slow_on.jpg

a jak programator robi kabel USB :D

ciekawe czy mozna taką kość kupić w Polsce.

loki7777 01.09.2010 14:01

Programator do odpowiedniego ukladu, zapewne za ok 50zl.

armorsnake 01.09.2010 13:59

Z tego co wiem plik .hex jest zwykle obrazem pamięci, urządzenia w naszym przypadku chipa, tylko jakie narzędzie służy do wgrywania go?

Berion 01.09.2010 12:23

Tu jest spatchowany i skompilowany:
http://www.ps3-hacks.com/file/83

Więc wystarczy zrobić samemu pająka lub kupić gotową płytę i przeflashować ww. plikiem.

armorsnake 01.09.2010 11:53

Tak ale psgroove z oprogramowania, kodu microprocesora wycieli opcję bacupu gier, poczytaj sobie

psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65191

loki7777 01.09.2010 11:51

backup manager mozna pobrac ze strony jb;)

armorsnake 01.09.2010 11:32

no tak tylko psgroove w udostępnionych plikach tzn kodzie pominęło backup menager czyli narazie z piracenia nici, tzn. pewnie po 1dniu (albo 1godzinie) bedzie rozwiązany ten problem

Berion 01.09.2010 11:07

Jeszcze przed releasem PS2JB i reszty. Ja się wstrzymam na opinie. Potem najpewniej polecę na zakupy po śmiecie, potem zaś wezmę za montaż (no i trzeba będzie kogoś z programatorem znaleźć). ;]

W każdym razie: ZACZĘŁO SIĘ :D

sobrus 01.09.2010 11:03

No szybko :D

Berion 01.09.2010 10:58

Panowie, lutujemy! :D

http://github.com/psgroove/psgroove

sobrus 01.09.2010 10:27

Złożenie komputera zamiast konsoli ma też tą zaletę, że daje sporo satysfakcji.
Dwa lata temu ze starego terminala za 99zł złożyłem sobie mały serwer.
Pasywne chłodzenie, działa 2 lata w trybie 24/7 i pobiera 20W energii (z tego aż 8W pobiera HDD 160GB).
Potrafi zrobić wszystko, od serwowania PHP i cache HTTP po masowe ściąganie z rapidshare.

Nie obyło się bez lutowania kabelków i upychania HDD do obudowy wielkości książki, ale to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż najbardziej rozbudowane routery.

Spójrzmy prawdzie w oczy - konsola nigdy nie będzie miała szans z PC, jeżeli jej producent sie o to nie postara. Chociażby ze względu na brak porządnych narzędzi programistycznych dostępnych dla każdego. Jak cztam wątki o PS2 to jest delikatnie mówiąc jakaś masakra w której tylko Berion sie orientuje. :)

Ale oczywiście życze scenowcom jak najlepiej :)

Bardzo lubie alternatywne platformy. Niestety dla przecietnego zjadacza chleba najtaniej i najlepiej jest złożyć coś oparte o PC.
Wolałbym serwerek na dwuprocesorowym ARM. Ale co zrobić jak takiego czegoś po prostu sie nie kupi.

Symeonius 31.08.2010 21:46

Ja rozważam taką możliwość że we wrześniu będzie bum na PS3 i jailbreaka bo wszyscy się rzucą,co powinno ucieszyć sony bo wzrośnie sprzedaż konsol. Przed gwiazdką wypuszcza nowy model konsoli w której Dong już nie będzie działać a osoby które wydadzą pieniądze na konsole zostaną tylko z możliwością kupowania orginałów xD

Osobiście wolał bym by ten scenariusz się nie sprawdził bo już mam dość stresowania się o napęd konsoli czy rypnie dziś, za tydzień a może padnie elektronika wczesniej xD

loki7777 31.08.2010 21:18

Dopoki nie ma tego na rynku, to tak jakby tego nie bylo. I psx-scene tez nie wiedza za kim sa, bo ozmods sa ich sponsorem - jak dobrze wyczailem. Czyli gadaja jak wiatr zawieje.

frog 31.08.2010 20:32

Scheduled Timeline for X3Jailbreak
[2010.08.30]
- We are looking to start shipping out the 100 free sample by Sept 3rd.
- We will start taking Preorder on Sept 6th.
- We are planning to begin shipping to our distributors on Sept 10th

Berion 31.08.2010 19:58

Niby są, ale jeszcze do nikogo nie dotarły. ;]

frog 31.08.2010 18:16

na psx-scene znalazlem taki wpis
"...We wait impatiently while the dongle is sent, and we thank our partners, the team X3jailbreak for their work. All pre-orders can be made on their. we strongly recommend a purchase of X3jailbreak rather than the PS, the price of the X3 is to market expectations."

Polecaja klona :>

loki7777 31.08.2010 18:03

Klony niby opieraja sie na innym rozwiazaniu:) Kto nie lubi niech nie uzywa, reszta zainteresowanych zrobi z tego uzytek.

frog 31.08.2010 17:55

Tzn juz to chyba ktos zrobil no bo sa juz klony...

Patrix 31.08.2010 17:49

Oni tego nie zatrzymają,
Sony vs reszta świata,
niech tylko wsad Jb wycieknie do sieci i sprawa będzie rozstrzygnięta nokautem
z tego co czytam już trochę tego sprzedali na pewno znajdzie się ktoś kto wylutuje procesor i wyciągnie wsad.

frog 31.08.2010 17:41

Sąd wstrzymuje sprzedaż PS3 Jailbreak - Sony probuje walczyc :>

Diabolique 31.08.2010 17:22

pany, pany na temat prosze :)

M@X 31.08.2010 17:16

Tu znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania :

http://www.apple.com/iwork/tutorials/#pages

A moim faworytem jest Kenote - przejscia tam dostepne umilaja kazde szkolenie, na ktorym kazdy ma juz dosyc kolejnych slajdow z PowerPointa, o Impressie nie wspominajac. W ogole nie ma miejsca na OOo w powaznych zastosowaniach z racji braku stuprocentowej zgodnosci z MS Office, ktory jest standardem w przedsiebiorstwach. A w Pages nigdy nie mialem problemu zimportem jak i z eksportem dokumentow MS Office.

Berion 31.08.2010 16:47

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115733)
Open Source, mial udowodnic ze cos dobrego mozemy dostac za darmo. Sprawdzila sie jednak starazasada, ze za darmo to sie nawet po mordzie niedostanie. A OpenOffice.org jest jak tanie wino - jest dobry, bo jest dobry i tani ;-)!

Konkrety proszę.

Cytat:

Jezeli dla Ciebie opcja turn off brain0:/ rownoznaczna jest z nic nie dajacym i zawsze skazanym na porazke w walce z korporacjami zadaniem wolnosc do infrormacji i darmowe wszystko, to prponuje albo zmienic miejsce zamieszkania, albo zaprzestanie nagminnego ogladania "Hackerow" z mloda Angelina Jolie.
Wszystko to nie, ale nie widzę powodu jechać po open src tylko dlatego że jest open. Jeszcze raz: konkrety.

PS: Wolę IT Crowd ;p

M@X 31.08.2010 16:25

XBMC byl ladny, ale nie byl czescia dashboardu pierwszego XBOXa - do tego zmierzam. Poza tym, zanim osiagnal poziom jakim go dostrzeglem po latach instalujac wersje na Linuxa wlasnie, to sporo wody w Wisle uplynelo. Pamietam ubogi, niebieski interfejs, ktory za diabla nie pasowal do zielono-czarnej stylistyki pierwszego XBOXa.

Co do iWork - tak samo jakbys zapytal o to samowzgledem platformy Windows (Office). Open Source, mial udowodnic ze cos dobrego mozemy dostac za darmo. Sprawdzila sie jednak starazasada, ze za darmo to sie nawet po mordzie niedostanie. A OpenOffice.org jest jak tanie wino - jest dobry, bo jest dobry i tani ;-)!

I coz... Jezeli dla Ciebie opcja turn off brain0:/ rownoznaczna jest z nic nie dajacym i zawsze skazanym na porazke w walce z korporacjami zadaniem wolnosc do infrormacji i darmowe wszystko, to prponuje albo zmienic miejsce zamieszkania, albo zaprzestanie nagminnego ogladania "Hackerow" z mloda Angelina Jolie.

A co do samochodu - identyczna rozmowe odbylem neicaly tydzien temu ze znajomym. Powiedzialem mu, ze tempomat i automatyczna skrzynia biegow to swietne wynalazki oraz ze czekam na dzien, gdy samochod zawiezie mnie z imprezy do domu. SAM! ;-)

Berion 31.08.2010 16:08

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115719)
ale mowimy tu o programach pisanych - jak to juz zwyklem kiedys napisac - "przez pryszczatych nastolatkow". I z calym szacunkiem dla umiejetnosci programistycznych powyzszych (bo wiem ze tacy na tym forum sa), to jednak ich twory nigdy nie beda tak doskonale, bezbledne i (co dla mnie i wielu wazne) estetyczne, co wbudowane w firmware opcje dodane przez producenta.

...i ubogie w obsługę tego czy owego. ;]

XBMC był brzydki? Zabugowany? Widziałeś kiedyś program bez bugów? Taki zwyczajnie nie istnieje... Ja w swojej karierze na Xbox'ie ani razu nie miałem problemu z wcześniej wspomnianym wynalazkiem, a i ma kilka bardzo ładnych skinów. Też bardzo cenię sobie wygląd, jednak ważniejsza od niego jest funkcjonalność, której lata świetlne komercyjnym produktom.

Dlaczego XBMC? Bo to idealny przykład potęgi homebrew! Programu, który nie ma sobie równych w tej kategorii, czyli odtwarzaczy multimedialnych.

Cytat:

jak np. pakiet biurowy iWork czy
Czym iWork odbiega od OpenOffice? Mam nadzieję, że nie powiesz mi że tylko stylistyką (serio pytam).

Cytat:

To Wy, antyfani, nie pamietacie o jednym. Ze w Mac OS X nie ma nikomu znanej z systemow z Redmond aktywacji. Tutaj zabezpieczeniem jest sprzet. I to dla mozliwosci pracy na najwygodniejszym, najstabilniejszym i najladniejszym systemem operacyjnym dla uzytkownika koncowego (i to zdaniem m.in. redaktora naczelnego... PC Magazine (sic!) przeplacamy za sprzet.
Ja jestem nie tylko anty fanem, ale i zagorzałym przeciwnikiem głupot w stylu iUSB, tworzenia sztucznych standardów, szpiegowania, zdalnego sterowania moim hw i pakowania DRM do wszystkiego czego się da. Nie jestem przeciwnikiem OSX, ani nawet jabłka, gdyby nie ta zaporowa cena, która ustalana jest z kosmosu to sam chętnie bym poświęcił mu trochę czasu.

Twój problem M@X, polega na tym, że dla Ciebie liczy się (tak wnioskuję z naszych rozmów i Twoich postów) tylko wygląd i opcja turn off brain0:/. To tak jakbyś chciał mieć samochód*, któremu mówisz "stary podwieź mnie do roboty, a ja się idę kimnąć". :P

najlepiej jakby był jeszcze biały, świecący i bardzo ładny.Tylko z jednym rodzajem opon i specjalną benzyną, którą można kupić tylko na jednej stacji.* ;]

Moim zdaniem takie myślenie prowadzi do wypaczeń i patologi. Zresztą tu już nie tylko mowa o informatyce, ale i wiele innych dziedzin naszego życia.

Cytat:

W mojej opinii Apple wkrotce pokaze swoja konsole
A ja myślę, że wręcz przeciwnie. Wprowadzą tego iLive'a na wszystkie swoje platformy i rozpoczną tym samym propagację chmur. Co ja uważam za czyste zło, ale to już temat na inne posiedzenie. ;]

- - -

Cytat:

Napisany przez Patrix
Bieron pewnie napisze więcej - do czego praktycznego można by to jeszcze użyć.

PS3 obsługuje tylko DivX6 (kontenery avi), DVD-Video, BD-Video, Atrac i MP3 (CBR...). No sorry Sony, ale jak na sprzęt za tysiąc złoty to żenująco mało.

No właśnie, dali by możliwość zrzucania całych gier na zew. HDD lub wewnętrzny (z płytą w środku do weryfikacji, trudno, przeżyłbym to). Przywrócili OtherOS, odblokowali w nim RSXa i wszystkie rdzenie. Przywrócili Javę z USB i BD-R/RE. Dodali obsługę Matroski, FLAC. Możliwość backupu *wybranych danych* (w tym trophy) - ale luzem, bez jakichś głupich szyfrowanych TPMem VFSów. Możliwość zrobienia kopii save'ów z copy prohibited (choćby i na ich serwerach, trudno, też bym to przełknął).

...I nie potrzebowałbym żadnych 'dżeilbrejków'. A tak, cała nadzieja jak zwykle w scenie. Piractwo jest produktem ubocznym tej patologii. Marzą mi się po prostu czasy powrotu do komputerów zamkniętą architektórą na których można było robić wszystko. Takim substytutem są konsole, które kupuję głownie do gier (tak, tak M@X, do gier, *głównie* ;]).

Patrix 31.08.2010 15:43

Cytat:

Kupowanie sprzetu stworzonego do grania (i to IMO - najlepszego w swojej klasie) po to, zeby zrobic z niego cos innego zakrawa na smiesznosc IMO.

Bzdura.
PS3 byłby bardziej multimedialny, obsługa większej ilości formatów plików.
Możliwość zgrania gry na pamięć masową oszczędzałaby laser, sama konsola pewnie mniej by się grzała.
Bieron pewnie napisze więcej - do czego praktycznego można by to jeszcze użyć.

Cytat:

A tak w ramach onetowego dodatku - post pisany z iPada. Jak kazdy praktycznie odkad go mam ;-)!

Pewnie dlatego tak dużo txt sadzisz, bo jak to za***iście musi się pisać ||
Nie musisz się tłumaczyć z posiadania OS'a przy każdej możliwej okazji.

frog 31.08.2010 15:20

No postawa ps3site mnie troche rozwalila. Zrozumialbym jak by napisali jasno i oczywiscie ze tematu piracenia na portalu nie poruszamy gdyz nie lezy to w interesie naszych sponsorow. Wszyscy wiemy o co chodzi $ i by to zrozumieli. Ale nie jacys wielcy straznicy moralnosci.. A ciekawe czy wszyscy chociaz placa abo RTV ;)

@MAX ja tam antyfanem jablka nie jestem, nawet bylbym ZA ;) Ale martwi mnie tylko jedna rzecz, Kompatybilnosc. CZy nie ma problemow z odpalaniem roznistych aplikacji ? Nie mowie o firefoxie,winampie i innym popularnych. Ale jak sie uzywa mniej popularne programy do nie wiem edycji video, programowania kart, tunerow sat,emulatorow itp.To MAC nie bedzie problemem?
Albo dobra odpisz naPM jak cos zeby nie robic offtopa ;)

M@X 31.08.2010 15:08

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1115612)
Jeśli to się rozwinie a "ściana Sony" pęknie na stałe i dzięki temu będzie można zrobić coś więcej z PS3,
to na pewno sobie sprawię Slim'kę :]

Kupowanie sprzetu stworzonego do grania (i to IMO - najlepszego w swojej klasie) po to, zeby zrobic z niego cos innego zakrawa na smiesznosc IMO. I mowie tu zupelnie obiektywnie, a nie pod katem naszych cenionych na forum wypowiedzi dotyczacych firmy z Cupertino.

Sobrus ma racje. W podobnym pulapie cenowym (a nie upierajac sie jak np. ja przy malym rozmiarze - na pewno taniej!) zbudujesz sobie HTPC, ktore - jako komputer - bedzie mialo o wiecej mozliwosci. Przy danej funkcjonalnosci wbudowanej w konsole, powiedzialbym jeszcze ze przy komputerze PC mamy duzo wiecej problemow zwiazanych z systemem operacyjnym (niezgodnosc sprzetu, konflikty sterownikow, dobor codecow itp.), ale mowimy tu o programach pisanych - jak to juz zwyklem kiedys napisac - "przez pryszczatych nastolatkow". I z calym szacunkiem dla umiejetnosci programistycznych powyzszych (bo wiem ze tacy na tym forum sa), to jednak ich twory nigdy nie beda tak doskonale, bezbledne i (co dla mnie i wielu wazne) estetyczne, co wbudowane w firmware opcje dodane przez producenta. Jako ze zwolennikiem programow bedacych wiecznie w fazie "Beta" nie jestem. Dlatego m.in. pozbylem sie Linuxa - wcale nie byl za trudny, co to to nie! Ale jak widzialem nie trzymajaca sie estetycznie kupy baze open-source'u (kazdy inny! A co! Taka jest cena za samowolke, niestety), to zwatpilem. Czare przelala wiadomosc iz najlepszy program w danej dziedzinie, polecany i chwalony przez wszystkich - dalej jest w fazie "beta". Ba, dowiedzialem sie tez na jednym z for ze sam GNU / Linux jeszcze swej wersji 1.0 nie widzial...

Zwatpilem. Oaze spokoju (majac dosc Windows) w systemach UNIX-like, odnalazlem dopiero w Mac OS X. Mowcie co chcecie i nazywajcie mnie fanatykiem, ale dopieszczenie produktu do granic mozliwosci, trzymanie pieczy nad kluczowymi produktami (jak np. pakiet biurowy iWork czy pakiet narzedzi do zastosowan domowych iLife) oraz utrzymanie wszystkiego w jednej estetyce (w dodatku opakowujac go w jednolita designersko skrzynke) stalo sie tak naprawde kluczem do sukcesu Apple, z ktorym wielu antyfanow "nadgryzionego jablka (BTW - to wlasnie to forum udowodnilo mi, ze problemem nie sa fanboye Apple, ale wlasnie antyfani!) pogodzic sie nie moze, nie przyjmujac do wiadomosci, ze my - uzytkownicy Apple - tak naprawde wiemy, ze kres architektury PowerPC do zastosowan domowych skonczyl sie na poziomie 1 GHz. Ze doskonale wiemy, ze to "tylko" procesory Intela obudowane w bardzo ladnej obudowie, pomimo swietnej matrycy (MacBooki) i innowacyjnych, czesto (choc podkreslam - nie zawsze!) rewolucyjnych rozwiazan (w Magic Mouse sie ostatnio zakochalem - musze zapytac yahola jak sie pracuje myszka bez klawiszy ;-)) zazwyczaj mocn przeplacone. To Wy, antyfani, nie pamietacie o jednym. Ze w Mac OS X nie ma nikomu znanej z systemow z Redmond aktywacji. Tutaj zabezpieczeniem jest sprzet. I to dla mozliwosci pracy na najwygodniejszym, najstabilniejszym i najladniejszym systemem operacyjnym dla uzytkownika koncowego (i to zdaniem m.in. redaktora naczelnego... PC Magazine (sic!) przeplacamy za sprzet.

Konczac przydlugi wywod, ktory moglby sie rownie dobrze znakezc w temacie o iPadzie, jak i o wnioskowanym przeze mnie - osobnym temacie poswieconym firmie z Cupertino (co mysle znaczaco odchudziloby temat o telefonach komorkowych, tylko... ktos by te wszystkie wymiany zdan musial wydzielic ;-) wroce do tematu glownego.

W mojej opinii Apple wkrotce pokaze swoja konsole (o czym mowi sie od dawna) i po raz kolejny zrobia "to, czego poprzednicy sie bali, bo moze sie nie przyjac" - zrezygnuja z nosnikow optycznych, postawia na dystrybucje cyfrowa, w rece developerow oddane zostanie odpowiednia wersja SDK (a wsparcie juz maja - Konami i EA najglosniej juz mowia o konsoli Apple, a Hideo Kojima kocha swojego iPhone'a ;-)), a wraz z launchem "iGame" dostanie wlasny AppStore, bedacy najwyzsza polka graficzna po iPadzie i iPhonie. Milym zaskoczeniem byloby zintegrowanie funkcji konsoli w nowe centrum elektronicznej rozrywki iTV, ktorego - jako nastepce Apple TV prawdopodobnie zobaczymy juz jutro. Ale... to juz tylko moje pobozne zyczenia ;-). Tak czy owak, Apple konsole wypromuje w rok i zajmie pierwsze miejsce na lisie sprzedazy konsol w USA. Czy kolejki po iich "odtwarzacz muzyczny", "telefon" i ostatnio "tablet sa wystarczajacym argumentem ;-)?

Generalnie caly ten wywod ma uswiadomic uzytkownikom tego forum dlaczego tak usilnie promuje marke z "jablkiem", a mnie udowodnic ze pomimo wieku nadal jestem jeszcze Graczem. Choc juz na pewno nie tak hardkorowym jak kiedys, bo zycie nie sklada sie z gier. Ale do tego trzeba dorosnac ;-)...

A tak w ramach onetowego dodatku - post pisany z iPada. Jak kazdy praktycznie odkad go mam ;-)!

Berion 31.08.2010 12:02

Bardzo wygodnym jest utożsamianie sceny z piractwem. To już standard w dzisiejszym, agresywnym, korporacyjnym PR - a odnosząc się bezpośrednio do naszego, polskiego poletka: przy takiej ilości tępoty i ociężałości umysłowej, głównie dzieci, odnosi wymierne skutki.

Dojdzie niedługo do tego, że znów trzeba będzie zejść do podziemia i piractwo dopiero wtedy nabierze realnych rozmiarów...

ffgriever 31.08.2010 11:45

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115478)
Stanowisko PS3 Site w sprawie JB :

Zrodlo : http://www.ps3site.pl/psjailbreak-i-...34/#more-51734

Ja *******ę! Do czego to się ludzie posunąć potrafią, żeby dodatkowych kilka groszy zarobić.

Jedna rzecz jest absolutnie karygodna:

Cytat:

Przedstawicielstwo serwisu ma z kolei w głębokim poważaniu hakerów, którym rzekomo udało się złamać PlayStation 3[...]
To już przekracza wszelkie granice absurdu. Rozumiem, że można nie pochwalać pobudek, można nie tolerować piractwa, można siedzieć na garnuszku tej czy owej korporacji, ale jeśli to co kolejne grupy zdają się potwierdzać jest prawdą, to szacunek akurat tym ludziom się należy. Wszystko wskazuje na to, że wykonali naprawdę kawał solidnej roboty; produkt jest unikalny i o ile naśladuje działanie innego urządzenia, jest oryginalnym odkryciem i wymagał naprawdę dużego nakładu pracy. Oczywiście przesadzają z cenami, ponieważ zaproponowane przez nich stawki to rozbój w biały dzień ($88 za szt. przy min 250 sztukach!), ale szacunek im się akurat należy (co jak co, ale "nie okradajmy złodziei" wcale nie brzmi dumnie ;) ). Oczywiście sprawa pewnie wyglądałaby inaczej, gdyby zrobili to dla idei, a nie dla zarobku.

sobrus 31.08.2010 10:44

Przydałby sie jeszcze Homebrew na X360.

Na Dreamcascie to było fajnie, wkładało sie płyte i homebrew działało bez żadnych przeróbek ||
A tu takie sprzęciki sie marnują.

Ale ja juz przestałem walczyć, X360 mam nieprzerobiony a do telewizora podłączyłem komputer (na razie mały dell GX280).
Nie ma to jak sobie samemu złożyć energooszczędny cichy komputer z bezprzewodową klawiaturą/myszą, wifi, bluetooth, pasywny radeon na pokładzie.
Jak sie postaramy będzie 100% chłodzony pasywnie.

Bez łaski i po co komu konsola? ||

Patrix 30.08.2010 21:06

Jeśli to się rozwinie a "ściana Sony" pęknie na stałe i dzięki temu będzie można zrobić coś więcej z PS3,
to na pewno sobie sprawię Slim'kę :]

Diabolique 30.08.2010 20:30

PS3Stinger hahahaha
ciekawe czy ceny spadna nizej niz przerobka boxa. ~100zl

frog 30.08.2010 19:42

@BErion z tego co pisza to update firmware nic nie da bo to startuje wczesniej niz system. I weryfikacja tego dongla odbywa sie sprzetowo... Takze chyba jedyne co beda mogli zrobic to banowac grajacych online na JBLu bo to podobno widac. No ale to juz zobaczymy za kilkadni bo na jednej stronce chyba od jutra juz bedarealizowane wysylki.
Co najlepsze pojawily sie juz klony i ceny spadaja ! ;>
Cena pierwszego klona - X3JailBreak ma wynieść podobno 49 Euro.
W drodze są następne: PS3Key, PS3Stinger.
Kurde niech juz to ludziom wysylaja i niech testuja bo czekam na to jak na wyniki z matur ;D

Berion 30.08.2010 12:52

Cytat:

"To ohydne złodziejstwo i jawne splunięcie w twarz wszystkim uczciwym graczom z całego świata."
Towarzysze! Wrogowie klasy robotniczej nie śpią i tylko czyhają na uczciwych obywateli, uczciwie kupujących gry. Nie dajmy się zwieść czczym słowom imperialistycznej stonki, która swymi podłymi działaniami intencjonalnie doprowadzić chce do zakłady rynku gier poprzez wątpliwego pochodzenia softu. Drodzy Towarzysze! Homebrew jest tylko kurtyną do inwazji wrogiego oprogramowania na nasze niczym nie skalane NAND Flashe i dyski twarde. Nie traćmy gwarancji! Bądźmy odporni na plugawe zapędy wrogów mega korporacji. Bierzmy przykład z Towarzysza Hipervisor, który nie ugiął się pod działaniem podstępnych glitchy i exploitów. Odeprzyjmy i ten atak! Musimy teraz mocno zewrzeć szeregi i jednocząc się, nie dopuścić do rozprzestrzenienia zarazy. Nie porzucajmy gwarancji na jedyną i słuszną platformę, która tylko przez zazdrość i niekłamaną niechęć nazywana jest Play$tation. Imperialistycznym Jailbreakom mówimy stanowcze NIE!

:D

- - -

Czemu się dziwić? PS3Site.pl. Polygamia.pl, Konsolowisko.pl (jak i pewnie wiele innych) są sponsorowane. Dezinformacja i agresywny PR to w dzisiejszych czasach potężna broń.

Ale tak serio, dajmy sobie spokój z tym piractwem. Wszędzie o tym piszą i toczą pianę. Niech chociaż CDRi będzie wolne od tego.

- - -

@SMBA
Właśnie też sądziłem, że to klon oryg. dongle'a, a jednak to jest czysty exploit (jeśli wierzyć autorom - to wciąż śliski temat). Plus taki, że legalny, minus że łatwiej im bęzie zablokować to wraz z nowym upd fw (tylko czy ktokolwiek się łudził, że będzie 'nieblokowalny'? ;]).

NeoFighter 30.08.2010 08:58

"To ohydne złodziejstwo i jawne splunięcie w twarz wszystkim uczciwym graczom z całego świata."
:banan2::pirat:

sobrus 30.08.2010 08:46

Mają w głębokim poważaniu ludzi którzy majstrują przy konsoli...

A ciekaw jestem czy mają w równie głębokim poważaniu np producentów nieoryginalnych części zamiennych do samochodów. Przecież nie korzystanie z ASO to jawne okradanie producenta auta, grozi utratą gwarancji.

Owszem piractwo jest be, ale Homebrew juz niekoniecznie. Jailbreak to tylko narzędzie, to jak je wykorzystamy nie zależy od twórców JB, ale od użytkownika!
Jeżeli ktoś chce odpalać program nie napisany i pobłogosławiony przez Sony jego sprawa.

Z tym wykładem dot piractwa to troche przegieli...mogli krótki napisać. To aż śmiesznie wygląda, jakby ktoś im zapłacił. 3/4 wiadomości nie na temat.

SMBA 30.08.2010 01:14

@DanielVII ale jak to ma działać, skoro w filmiku jailbreak to zwykły pendrive z odpowiednim softem, a jailbreak
Cytat:

Wg. twórców nie zawiera ni grama ich kodu
?
@M@X - dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałem - jailbreak jest zły, piractwo osłabia rynek konsolowy, bla bla bla - wykładzik o piractwie... konsole złych piratów będą banowane bo na to zasłużyli, brak konkretów i ani słowa o drugiej stronie medalu - homebrew (bo z tego co pamiętam - pracownikom Sony nie wolno o nim rozmawiać)

M@X 30.08.2010 01:01

Stanowisko PS3 Site w sprawie JB :

Cytat:

Wielu naszych czytelników, czy to w komentarzach pod wpisami z gamescom 2010 czy w mailach wysyłanych nam poprzez opcję "Kontakt", zarzucało przedstawicielstwu PS3Site brak reakcji odnośnie rzekomego złamania PlayStation 3 przez PSJailbreak. W sieci opublikowano filmy ukazujące działanie pirackiej "usługi", powstały również internetowe aukcje, na których można oficjalnie kupić sprzęt ze specjalną instrukcją jego użytkowania. Na PS3Site celowo odcięliśmy się od tej sprawy. Zamiast tego woleliśmy ochłonąć, dokładnie prześwietlić prawdziwość publikowanych w sieci informacji i pod koniec zawieruchy wydać stosowny komentarz w tej sprawie. Oto i on.

Jesteśmy pewni, że każdy polski posiadacz PlayStation 3 i zarazem czytelnik naszego serwisu ma świadomość, co zyskuje dzięki kupowaniu oryginalnych gier do konsoli. Nie interesują nas wszelkiego rodzaju pirackie przeróbki, które w sposób totalnie destrukcyjny odnoszą się do kondycji dynamicznie rozwijającej się branży elektronicznej rozrywki w Polsce. To ohydne złodziejstwo i jawne splunięcie w twarz wszystkim uczciwym graczom z całego świata. Poprzez fakt, iż oryginalnych gier na konsolę PlayStation 3 sprzedaje się w Polsce zdecydowanie więcej niż na konkurencyjny sprzęt, absolutnie każdy tytuł od Sony jest polonizowany. Firma dzięki pieniądzom zarobionym poprzez nasze zakupy jest w stanie zatrudnić do polonizacji największych gier znane (co prawda nie zawsze lubiane, ale to temat na osobny wpis) persony z polskiego świata show-biznesu. Po początkowych wpadkach w postaci inFamous firma doszła do wprawy i aktualnie jej polonizacje stoją na najwyższym poziomie. Bogusław Linda i Michał Żebrowski w God of War III. Bardzo dobra polonizacja Heavy Rain. Krzysztof Ibisz, TeDE, Anna Mucha, Olivier Janiak i inni w głośnym ostatnimi czasy TV Superstars i wiele, wiele innych. Powstanie Sony Computer Entertainment Polska dobitnie pokazuje, iż firma wyczulona jest na problemy polskich posiadaczy PlayStation 3. Prawda jest bowiem taka, że graczy, którzy do tej pory oddawali się przyjemności grania w oryginalne tytuły na PlayStation 3, podobnie jak i nas nie interesują rzekome przeróbki oraz złodziejski proceder hakerów, chcących udowodnić całemu światu, jak śmiesznie niski jest poziom ich wewnętrznej moralności.

Jeżeli ktoś miałby już zamiar zacząć korzystać z owej "usługi", musi liczyć się z rychłym i w naszej opinii bardzo słusznym banem na konsolę wystosowanym ze strony samego Sony. Korzystanie z Jailbreak w momencie uruchomionego połączenia z PlayStation Network jest praktycznie równoznaczne z wychwyceniem przez posiadacza owej konsoli dożywotniego bana, podobnie jak miało to miejsce z akcją Microsoftu i falowo banowanymi Xboxami 360. Firma, poprzez łatwość podejrzenia ID sprzętu dzięki backup launcherowi w momencie logowania się konsoli do PSN, w trybie błyskawicznym jest w stanie odnaleźć konkretny sprzęt w swojej bazie danych i przedsięwziąć odpowiednie kroki ku temu, by piracki proceder już nigdy nie miał na nim miejsca. Gracze MUSZĄ liczyć się z tym, że oprócz destrukcyjnego wpływu na rynek, sami dla siebie stwarzają ewentualne niebezpieczeństwo utraty jakichkolwiek możliwości użytkowania PlayStation Network. Jeżeli kiedykolwiek na ekranie swojego telewizora zobaczycie komunikat: "Error 8002A227", oznacza to tylko tyle, iż staliście się posiadaczami dożywotniego bana na konsolę. Osobiście w redakcji nie wyobrażamy sobie użytkowania PlayStation 3 bez podłączenia do internetu.

Redaktorzy PS3Site nie mają zamiaru wspierać pirackiego procederu, nie będą również publikować na łamach serwisu jakichkolwiek "gorących" informacji odnośnie Jailbreaka. Przedstawicielstwo serwisu ma z kolei w głębokim poważaniu hakerów, którym rzekomo udało się złamać PlayStation 3 i jednocześnie odnosi się z jawną pogardą wobec ich, niewątpliwie karygodnych, wyczynów. Wspólnie uważamy, że tego typu zachowania powinny być jawnie tępione przez polskie społeczeństwo posiadaczy konsoli PlayStation 3. Nie pozwólmy, by po tych kilku naprawdę owocnych z perspektywy gracza latach, które przeżyliśmy przecież wspólnie, kondycja polskiego rynku elektronicznej rozrywki momentalnie zaczęła pikować w dół. Zarówno Wy, my, jak i posiadacze konkurencyjnych platform w ogóle nie powinni się tematem parać. Piractwo jest bowiem niemoralne, nieetyczne i w naszej skromnej opinii oburzające.

z pozdrowieniami dla wszystkich naszych czytelników,

Redakcja PS3Site
Zrodlo : http://www.ps3site.pl/psjailbreak-i-...34/#more-51734

DanielVII 30.08.2010 00:33

@SMBA
mogą wyglądać na fałszywe, ale jeśli by było coś nie tak to pojawiłoby się kilka komentów na ten temat ^^

Diabolique 29.08.2010 15:58

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1115243)
Jailbreak nie wyjdzie. Sony go zablokowalo;)

raczej stara sie zablokowac i to w samej australii. nie ma szans na globalną blokade. juz maja przesrane. wlasnie udowodnili, ze ten pendrak rzeczywiscie dziala. obeszlo sie bez ich komentarzy nt calej sprawy ;]

Berion 29.08.2010 10:03

Wg. twórców nie zawiera ni grama ich kodu. Swap Magic jakoś dalej sprzedają, Modchipy też (za wyjątkiem UK, Australii), więc z tą "blokadą" nie wiadomo jak będzie. ;]

loki7777 28.08.2010 14:22

Jailbreak nie wyjdzie. Sony go zablokowalo;)

SMBA 28.08.2010 14:17

Komentarze wyglądają na fałszywe, wystarczy się przyjrzeć - większość pisana w tych samych dniach, większość kont nie ma przesłanych filmów i po kilkanaście wyświetleń profilów i często w ostatniej aktywności kilka takich samych komentarzy na innych filmach (http://www.youtube.com/watch?v=kAy4rxM0V-Y i http://www.youtube.com/watch?v=km5eNEqKUhk ) ,np. Cart75man "thank you for share", Fullrace3g "You are really good man, thanks" itp.

DanielVII 28.08.2010 13:33

Są ludzie, dla których online czy offline nie robi różnicy :P To czy ktoś będzie używał i jak, jego sprawa. Każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. (ja tam ryzykować utratą dostępu do PSN nie zamierzam, choć pokusa jest wielka).
Mój znajomy na pewno się na to napali, on grę w multi ma gdzieś, nawet konsoli do neta nie podłącza. Może u niego zobaczę jak działa ( ile się zgodzi robić za "królika doświadczalnego" xD)

btw. jeśli wierzyć komentarzom tego filmiku to JB można mieć już teraz i za friko.

http://www.youtube.com/watch?v=keTnp...eature=related

Berion 28.08.2010 11:13

Wprowadzają nowe modele, wyprzedają stare (X360 vs X360 Slim, PS3 CECH-2xxx vs CECH-25xx).

Po za tym ja widziałem jak się chwalą w markecie, że 999zł. Drogo. Ja dwa lata temu za konsolę dałem 1200zł, a powoli wchodzimy już w schyłek tej generacji.

frog 27.08.2010 23:30

Tzn ja juz drugi rok z rzedu skorzystalem z tej promocji w Lipcu wiec chyba maja to na stale w programie. Swoja ps3 kupilem rok temu za 800zl a w tym roku Jeden TV dla matki i xbox360 za pol ceny na sprzedaz :>

Patrix 27.08.2010 22:45

PS3 Slim za 600zł z MM +homebrew to łakomy kąsek by był

NeoFighter 27.08.2010 22:39

@frog
Kiedy sa takie promocje w MM? Teraz obnizaja o 300, ale az o polowe?

Osobiscie PS3 nie posiadam i jeszcze jakis czas miec nie bede, ale cala sprawa ze zlamaniem konsoli jest na tyle interesujaca, ze warto sledzic temat ;)

Patrix 27.08.2010 22:16

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115055)
Przeszkadza mi (...)

Ale napisano jasno... więc zgoda albo cisza :]
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1113708)
Proszę też wszystkie panie Dulskie o milczenie. Osobiście mam dość tego całego p*nia na tematy związane z piractwem i zagładą rynku (...)
Proponowałbym się skupić na samym "jailbreaku". ;)

Diabolique 27.08.2010 22:01

@ M@X, szczerze to mam gdzies czy mi ją zbanują czy nie. ale skoro mozna grac online bez pendraka, to w czym problem? to nie xbox z pocietymi sciezkami :P
tak @frog. widzialem troche tych aukcji za 549zl. chyba sam tu podalem link :D

frog 27.08.2010 21:07

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1115074)
zaraz, zaraz. tworcy gier moga nas *ymać, ale mi ich juz nie? takiego wała!
moze na swieta zawita do nas to urządzenie. juz widze te aukcje lol

Aukcja juz byla ale Allegro usunelo. 549zl gosciu mial i wysylka 10wrzesnia. Takze we wrzesniu mysle mozemy sie spodziewac juz na spokojnie pierwszych betatesterow....
A co do banowania to nawet jesli nie bedzie mozna grac offline z JBLem a potem Online z odlaczonym to mysle ze kupie w Media druga konsole do onlinow ;> Starej juz sie konczy gwarancja wiec mozna experymentowac ;> A w MM co roku jest promocja 50/50 wiec za pol ceny konsolka wpadnie tak jak pierwsza ;>
Zreszta to urzadzenie to extra sprawa z powodu tego ze mozemy przestac meczyc nasz naped w konsoli ktory wiemy jak jest newralgicznym elementem konsoli i odpalac gry (kopie naszy orginalow) z dysku konsoli.

M@X 27.08.2010 21:02

Milego ;-)! Ciekawym ktoremu z Was pierwszemu zbanuja konsole pozbawiajac grania online...

Diabolique 27.08.2010 20:54

to spoko. wiem komu zloze zamowienie :P

Patrix 27.08.2010 20:50

Wystarczy, że zawita sam wsad + schemat, resztę się zrobi samemu :]

Diabolique 27.08.2010 20:47

zaraz, zaraz. tworcy gier moga nas *ymać, ale mi ich juz nie? takiego wała!
moze na swieta zawita do nas to urządzenie. juz widze te aukcje lol

frog 27.08.2010 20:07

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115047)

Kup Uncharted 2 dla Online, skoro jest dobry. W inne gry nie graj w ogole, skoro sa slabe...

Chyba nie skumales mojej odp. Nie napisalem ze inne gry sa slabe tylkoze MULTI jest w ich ewentualnie slabe lub go nie ma w ogole takze w tych grach mozliwosc grania online nie ma dla mnie znaczenia. A tylko w niewielu jest. A nie boj sie te ktore ogolnie uznaje za slabe nie gram, nie mecze sie ;)
Tworcy jak najbardziej sa zlodziejami ale jak dla mnie nas tez okradaja chociazby cenami gier. Bo co to za parodia zeby taniej mnie wychodzilo kupowanie gier z innego kraju niz u siebie...

M@X 27.08.2010 19:44

Przeszkadza mi naruszanie interesow Sony. O ile mi wiadomo wszelkie paczki moga byc rozprowadzane jedynie za posrednictwem PS Store, a numer licencji (xxxx-12345) MUSI zostac nadany przez Sony by aplikacja trafila do obrotu. A te warunki tworcy Backup Managera naruszyli. Wiec powtorze - tak, przeszkadzaja mi. Naruszaja licencje, a robia z siebie dobroczyncow umozliwiajacych robienie kopii zapasowych. Jesli przyznaja sie, ze sa zlodziejami - nic do nich mial nie bede, jeno pozwole sobie lukiem szerokim omijac...

Patrix 27.08.2010 19:35

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1115047)
Przeszkadza Ci to...?

Nie. Tak jak Bieron napisał:

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1114582)
Tak czy siak interes życia o ile im się do dup nie dobiorą. :haha:

A Tobie to przeszkadza M@X.. ?

M@X 27.08.2010 18:29

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1114573)
Przy 2000 kliencie na ich koncie do podziału będzie 1 030 000 zł :szczerb:

Przeszkadza Ci to...?

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1114677)
500zł za coś co jest warte z 10 to tak jakby rozbój w biały dzień.

Wymysl lepsze, posiedz nad tym kilka miesiecy i rozprowadzaj za darmo. Nikt nie broni. Warte jest tyle, ile ludzie sa sklonni za produkt zaplacic. Jesli cena nie spada, to chetni sa. I niech biora za swoja wiedze ile im sie podoba. Pod warunkiem, ze nie naruszaja licencji Sony...

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1115027)
obecnie mam 320tke. Mysle ze na troche starczy ;> Ale jesli bedzie mozliwosc grania z JB na backupach i odlaczania go i grania online na org. to tez bedzie spox. Niektore tytuly jak np Uncharted dla online napewno bym kupil ale znow jest duzo gier ktore albo nie maja multi albo maja bardzo slabe i dla takich gier przydalby sie JBLek ;)

Kup Uncharted 2 dla Online, skoro jest dobry. W inne gry nie graj w ogole, skoro sa slabe...

frog 27.08.2010 16:56

@Diabolique obecnie fat32 przez co niby GOW III na JBLku nie dziala, ale juz pracuja niby nad ntfs... Nic trzeba czekac jak pierwsze urzadzenia trafia do PL userow i na nasze rodzime recenzje jak to sie spisuje...

Diabolique 27.08.2010 16:16

chcialbym aby ktos zdementowal badz potwierdzil.

na dysku zew musi byc format plikow fat32. nie wiem czy to sie tyczy ogolnie ps3, czy ps3 z pendrakiem.
jako, ze fat32 obsluguje pliki do 4gb, nie bedzie mialo to wplywu na dzialanie kopii i nie stanie sie to problemem w przyszlosci?

frog 27.08.2010 15:30

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1114964)
kupi sie duzy dysk zew :spoko:

obecnie mam 320tke. Mysle ze na troche starczy ;> Ale jesli bedzie mozliwosc grania z JB na backupach i odlaczania go i grania online na org. to tez bedzie spox. Niektore tytuly jak np Uncharted dla online napewno bym kupil ale znow jest duzo gier ktore albo nie maja multi albo maja bardzo slabe i dla takich gier przydalby sie JBLek ;)

Diabolique 27.08.2010 10:18

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1114904)
Co do rozmiarow gier to rozmiar niby znacznie wzrasta gdy Backup Manager go zgrywa (rozpakowuje) na dysk.... wtedy robia sie duze rozmiary...

kupi sie duzy dysk zew :spoko:

Berion 27.08.2010 09:28

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez frog (Post 1114904)
Konsoli jakotako nikt nie zlamal. Dorwali cfaniaczki poprostu serwisowego dongla od jednego czlenia z ekipy Sony i manual user.pdf do niego :> Teraz to wykorzystuja.

Okazuje się, że nie do końca i że to pełnoprawny exploit (jeśli wierzyć gamefreax.com).

http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65082

Jak grzyby po deszczu zaczynają wychodzić klony. No no, jeszcze trochę i będzie sobie każdy mógł złożyć taki pod strzechą (na co liczę). ;)

- - -

Online można grać. Ale raczej Sony będzie rozdawać bany na konsole/konta. Po za tym łatek i DLC się nie da ściągnąć w ten sposób, więc tylko nowe gry, do których online jeszcze nie pojawiły się łatki.

Generalnie rzecz biorąc to wychodzi na to, że albo jb albo online. Z czego ja wybrałbym jb. ;)

A jeśli Sony tak bardzo nie chce abym kupował gry w PSS to cóż... nie będę się narzucać...

frog 27.08.2010 04:58

No Homebrew da nam duze mozliwosci na co tez licze. Pierwsze co *.mkv ! ;>

SMBA 27.08.2010 01:29

Cytat:

Niech tylko dadza rade zeby mozna bylo grac online na backupach i bedzie juz 100% satysfakcji ;>
Co prawda nie mam PS3 - dla mnie to wszystko to ciekawostki, ale ja będę usatysfakcjonowany gdy wyjdą pierwsze programy homebrew. Szczerze mówiąc wolałbym żeby udało im się najpierw uruchamić homebrew (coś jak w FreeMcBoot dla PS2 - z niepodpisanego kodu pozwala uruchamiać tylko homebrew, dopiero programy uruchomione za jego pośrednictwem odpalają kopie), a nie 'kopie zapasowe' - i tak w końcu by stworzyli program do uruchamiania kopii, a scena homebrew by się szybciej rozwijała.

frog 26.08.2010 23:39

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1114671)
Wielkie brawa dla Sony, 4 lata zajęło złamanie konsoli.

Konsoli jakotako nikt nie zlamal. Dorwali cfaniaczki poprostu serwisowego dongla od jednego czlenia z ekipy Sony i manual user.pdf do niego :> Teraz to wykorzystuja. Gdyby nie pracownik Sony bylaby dalej kupa :p A tak czekamy na pierwsze testy JBLa ;> Niech tylko dadza rade zeby mozna bylo grac online na backupach i bedzie juz 100% satysfakcji ;>
Co do rozmiarow gier to rozmiar niby znacznie wzrasta gdy Backup Manager go zgrywa (rozpakowuje) na dysk.... wtedy robia sie duze rozmiary...

Patrix 25.08.2010 17:14

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez SMBA (Post 1114684)
Reverse engineering jailbreaka

Nie ma masakry, zdaje się można to samemu wykonać...

Procesor pic18f4455 kosztuje 20zł a programator 120zł.
Wystarczy dorwać wsad (lub ew. zgrać to samemu z "oryginału") i można kopiować, nie będzie taki zgrabne i piękne ale będzie działać.
Zrobić kilka sztuk i koszty się zwrócą.

SMBA 25.08.2010 16:24

Cytat:

To znaczy, że jak nie mam internetu to PS3 nie działa ?
:sciana:
Działa działa, ale kto wie jak będzie w kolejnej generacji konsol?

Reverse engineering jailbreaka (po francusku, przepuście sobie przez tłumacza google - zawsze pozwoli na zrozumienie chociaż części)
http://www.logic-sunrise.com/news-12...technique.html
Edit:
Po angielsku:
http://www.ps3news.com/PS3-Hacks/psj...in-to-surface/

Berion 25.08.2010 16:20

Patrix, przeczytaj sobie moją odpowiedź na głos.

Na PS3 nie ma czegoś takiego i na miły Bóg niechaj nie będzie. Natomiast obserwując rynek gier, hw i czytając złote myśli deweloperów (a w zasadzie to wydawców) na tematy DRM i kodów aktywacyjnych, stawiam śmiałą tezę że przyszłe konsole będą wyposażone w auto upd i konieczność stałego połączenia do internetu. Wróżę z fusów, takich przegniłych i z grzybem, ale kto tam wie, może się to spełni.

Patrix 25.08.2010 16:14

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1114677)
Tak dopiero będzie na PS4/X720 ;P

To znaczy, że jak nie mam internetu to PS3 nie działa ?
:sciana:

Edit:
@Bieron
Ok, najpierw zrozumiałem to na wspak jako zaprzeczenie ;)

Berion 25.08.2010 15:42

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1114671)
Wielkie brawa dla Sony, 4 lata zajęło złamanie konsoli. To chyba najlepszy wynik w historii :D

Remis z Nintendo (GameCube). :P

Smutna prawda jest taka, że żaden z next genów nie został w pełni złamany. Na Wii nie da się odpalać homebrew dla GC, na X360 na nowych płytach i kernelach nie da się zrobić JTAGa, a sam hack napędu umożliwia tylko odpalanie kopii. Na PS3 nie da się odpalić kopii z nośnika optycznego, ani nie da się odpalić niepodpisanego kodu. Nowe DSi są chyba jeszcze nie ruszone, nowe fw i mobo PSP nie pozwala na odpalanie appsów w kernel mode. Także w każdym z przypadków nie da się robić wszystkiego z tymi konsolami. Jestem trochę rozczarowany, ale lepszy rydz niźli nic.

Cytat:

A nie mówiłem żeby gry robić na kartlidżach?
Co by im to dało? NDS był pierwszy którego złamano, N-GAGE też jakoś szybko padł, nie wspominając o pradziadkach NES, SNES, SMS, Genesis itd.

- - -

Ja tam nie update'uję i czekam aż schematy + soft wypłyną w sieć na wody szerokie. ;] 500zł za coś co jest warte z 10 to tak jakby rozbój w biały dzień.

- - -

Cytat:

Zawsze można wyjąć wtyczkę i już nie ma Online. Chyba, że czegoś nie wiem i trzeba mieć neta do boot konsoli ?
Tak dopiero będzie na PS4/X720 ;P

Patrix 25.08.2010 15:42

Zawsze można wyjąć wtyczkę i już nie ma Online, granie na backupie w trybie offline jest bezpieczne.
Chyba, że czegoś nie wiem i trzeba mieć neta do boot konsoli ? :D

ethar 25.08.2010 15:29

http://www.gaminator.pl/newsy/news/1...-O-ironio.html Czyli już jakieś podróbki wyszły ;) Mnie zastanawia, czy za pomocą tego otóż urządzenia, ktoś napisze jakiś homebrew... ^^ MKV'y na Ps3 ^^

sobrus 25.08.2010 14:48

Cytat:

Tonight there's gonna be a jailbreak
Somewhere in the town
Tonight there's gonna be a jailbreak
So don't you be around

Wielkie brawa dla Sony, 4 lata zajęło złamanie konsoli. To chyba najlepszy wynik w historii :D
A nie mówiłem żeby gry robić na kartlidżach?

Wszystko potoczy sie raczej jak w przypadku X360.
Z czasem cena dongla spadnie do max kiludziesięciu dolarów, na rynku zaczną sie pojawiać zmodowane konsole.
Potem ktoś wypuści masowego udoskonalonego chipa itd itd itd...
Na allegro zaczną pojawiać sie ogłoszenia "modowanie PS3 za 100zł najnowsze JailBreak III Stealth +++ niewykrywalny ) itd

Banowanie jest tu troche bardziej bolesne niż w X360, bo nie dość że konsola droższa, to jeszcze online jest za darmo.
Na X osoby bez wykupionego konta gold w sumie nie tracą jakoś dużo.

ynsiwy 25.08.2010 13:02

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1114604)
wysyp juz nastapił.
srednia wagi to ~7GB. a mowili ze "backupy beda mialy po 40GB.Kto to sciagnie"

no właśnie widzę:)
Burnout Paradise - 3.22 GB
Call Of Duty 4 Modern Warfare - 5.34 GB
Grand Theft Auto IV - 10.51 GB

:szczerb:

ciekawe jak się to wszystko potoczy :)

już piszą, że jailbreak jest wykrywalny i będzie banowany PSN
http://www.ps3hax.net/2010/08/psjail...nnable-on-psn/

Diabolique 24.08.2010 23:06

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1114560)
Widzę tu w takim razie potencjalną furkę piracką... "bo skoro się dla to dlaczego nie"
chodzi mi o masowy wysyp spakowanych backupów w niedalekiej przyszłości...

wysyp juz nastapił.
srednia wagi to ~7GB. a mowili ze "backupy beda mialy po 40GB.Kto to sciagnie"

Berion 24.08.2010 21:34

Niczym Prometeusz obdarowałbym ludzkość... tylko ee, to chyba nie najlepszy przykład, zważywszy na to jak skończył... ;P

Eee tam, za wysokie progi na moje nogi. Chciałbym posiadać taką wiedzę. Moje marzenie, jedno z wielu. Ale skoro już przy tych "Grecjach" jesteśmy... to: "nie od razu Rzym zbudowano". :D

Patrix 24.08.2010 21:27

Tak i Bieron wykonałby reverse engineering :D:D

Berion 24.08.2010 21:15

Wiesz, do podziału na kilka osób. Minus koszta produkcji (to nie jest pendrak podobno, więc nie te wielkości pamięci, powiedzmy że góra 10zł ;]). Minus koszta, ja wiem? Fabryki jakiejś (nie znam się na tym)?

Tak czy siak interes życia o ile im się do dup nie dobiorą. :haha:

- - -

Bartez mógłby zasponsorować to by się testy zrobiło i licznik wyświetleń podbił o milion czy ile tam.

;p

Patrix 24.08.2010 20:41

Jedno jest pewne, twórcy dongle'a sobie zarobią,
załóżmy, że ten dongle to pen 512MB/1GB (koszt 25zł) + przeróbka (materiały 10zł) - nie oszukujmy się w tym penie dużo elektroniki się nie mieści :]
550 - 35 daje 515 zł zysku od sztuki :szczerb:

Przy 2000 kliencie na ich koncie do podziału będzie 1 030 000 zł :szczerb:

Berion 24.08.2010 20:14

I tak będzie. Niestety. Ale mimo to ja bym nie wprowadzał na miejscu autorów jakiś mechanizmów zabezpieczających przed czymś takim. Raz, za góra miesiąc/dwa będą już schematy i soft z tego jailbreaka (tak wróżę z fusów), więc i mody jego fw. Po za tym ograniczyłoby to na początku piractwo ale i zablokowało możliwość hackowania gier.

Nie da się w ten sposób ściągać łatek do gier, a więc i DLC odpadają. Możliwe że będą w sieci paczki z łatami, ale to ciężko powiedzieć bo proces odszyfrowywania tego dysku to masakra.

Patrix 24.08.2010 20:08

Widzę tu w takim razie potencjalną furkę piracką... "bo skoro się dla to dlaczego nie"
chodzi mi o masowy wysyp spakowanych backupów w niedalekiej przyszłości...

Berion 24.08.2010 19:57

Tak Patrix'ie jednak daje to również możliwość odpalania programów homebrew, których na razie nie ma (acz będą).

- - -

Jeśli ten dongle nie robi jakiś plików z indeksem zawierających jakieś unikalne dla danej kopii dane to nie. I raczej na pewno nie bo nie sądzę aby Sony po PS2 jeszcze bardziej nie uniezależniło napędu od konsoli.

Tak samo z hackami gry, nie widzę powodu dla którego nie można by np. zrobić jakiejś lokalizacji. ;]

SMBA 24.08.2010 17:46

Jestem ciekaw, czy
1. tak zgraną grę da się zmodyfikować i wprowadzić tam np. jakiś kod
2. Czy gry da się zgrywać z komputera na dysk konsoli - czyli zgrywanie tylko i wyłącznie z oryginałów jest ograniczone tylko rozpoznaniem płyty jako oryginalną przez konsolę

Patrix 24.08.2010 16:18

Czyli co, mając tego dongle'a można zrobić backup gry na pendraka ze swojego PS3 (z oryginału) , pójść do kumpla podłączyć mu usb + dongle'a i zagrać w backup na konsoli kumpla?

To i tak jest zbyt drogie jak na w/w właściwości...

loki7777 24.08.2010 16:14

Na razie fizycznie nikt go nie sprawdzi bo jeszcze go nikt nie ma - pomijam "wybranych".

ethar 24.08.2010 15:10

Dobra kto ma PS3 i 550zł aby sprawdzić tego Dongle'a ?:D

M@X 21.08.2010 14:34

http://www.redmondpie.com/jailbreak-...-how-to-guide/

Diabolique 21.08.2010 08:50

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1113753)
Po Ci konsola + "przeróbka"? To jest dongle, pendrak który podłączasz, a jak Ci się znudzi to odłączasz.

ano po to, bo nie mam ani konsoli ani pendraka jak to ladnie ująles :haha: licze, ze taki zestaw bedzie tanszy niz konsola i oddzielnie pendrive. z reszta skoro to pendrive z jakims tam softem to potrzebny w zasadzie sam soft(?)

Berion 21.08.2010 01:01

Cytat:

tak podobno to dziala i oby to byla prawda. ciekawe jakie beda ceny na allegro. konsola + przerobka. fajnie jezeli rzeczywiscie bedzie czytac pliki z takiego dysku zew :)
Po Ci konsola + "przeróbka"? To jest dongle, pendrak który podłączasz, a jak Ci się znudzi to odłączasz.

- - -

Cytat:

Preorder... Czyli nadal tego nikt na oczy nie widzial... ;-)
wersje preview zostały za wczasu rozesłane do największych scenowych serwisów. Wszyscy mówią, że działa, więc... ;]

Strona ps2lailbreak.com leży (naturalny DDoS :D).

M@X 21.08.2010 00:25

Preorder... Czyli nadal tego nikt na oczy nie widzial... ;-)

Diabolique 21.08.2010 00:10

http://allegro.onet.pl/item119753657...flash_ps3.html

NeoFighter 20.08.2010 21:18

a wiec zaczelo sie..
w niedlugim czasie i tak dowiemy sie ile w tym prawdy, ale jezeli udalo sie przygotowac takiego pendrajwa, to bedzie rozwijany

Diabolique 20.08.2010 20:46

tak podobno to dziala i oby to byla prawda. ciekawe jakie beda ceny na allegro. konsola + przerobka. fajnie jezeli rzeczywiscie bedzie czytac pliki z takiego dysku zew :)

Berion 20.08.2010 20:00

PS3 "Jailbreak"

Od wczoraj aż huczy w całej sieci (może pomijając Polską sieć, która najwyraźniej, jak jeden mąż przyjęła PRLowską strategię nabierania wody w usta). A więc tak, stało się! PS3 została złamana w jeden z najbardziej eleganckich sposób jakie są tylko możliwe.

Jak autorzy się zarzekają, JB uruchamia gry z urządzeń na USB (FAT32), pozwala na kopiowanie gier z PS3BD-ROM na USB (np. dysk twardy, pendrive itd.), na uruchamianie homebrew. Jak zdążyłem wyczytać, uruchamiać można tylko to co sami zgraliśmy z naszych oryginalnych gier. Czy jest to prawda czy nie (np. czy nie było podyktowane "poprawnością polityczną") ciężko mi to ocenić, jeśli tak to też jestem za takim rozwiązaniem. Skopiować danych z BD-R/RE na pewno nie da się skopiować (napęd nie zweryfikuje nośnika jako PS3BD, czyli sytuacja podobna jak w PS2). Filmami i grami z PSX/PS2 można, przynajmniej póki co się obejść smakiem.

Prawdziwy ten twór to czy nie, to nie wiadomo, jednak wiele czołowych serwisów już potwierdziły że to naprawdę działa. W tym psx-scene.com.

Cena zaporowa i myślę, że nie warto go kupować. Jeszcze nie. ;]

- - -

Proszę też wszystkie panie Dulskie o milczenie. Osobiście mam dość tego całego p*nia na tematy związane z piractwem i zagładą rynku, na tematy apokalipsy i cen gier po 300zł. Każdy wie, że kij ma dwa końce i dosyć już tego spamu jest na innych forach.

Proponowałbym się skupić na samym "jailbreaku". ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:25.