![]() |
Cytat:
to jest na PIC'ku :( |
Słabo słabo Sony wszystko zrobią żeby utrzymać piratów z dala.Konsolę i tak kupuję za kilka miesięcy,przez ten czas nieźle się to rozwinie i możliwe,jeśli prawdziwe że ratunkiem będzie właśnie wspomniany chip Infectus.:fiu:
|
Cytat:
Zresztą mogą pady suportować, a zablokują resztę, jeśli wogóle coś takiego z portem USB w konsoli jest możliwe. |
Będą w sprzedaży oryginalne zewnętrzne ładowarki :)
|
Sony wyłączy obsługę 6Axis/DS3 i PS3 będzie grywalny tylko z Move xD
|
Cytat:
Jeśli jednak to działa jak należy, byłaby to świetna metoda na jailbreakowanie nowych konsol, które w końcu zaczną być sprzedawane z fw powyżej 3.41. Recz w tym, że Infectus drogi i dla kogoś z dwiema lewymi rękoma jak ja, trudny w montażu. Cytat:
|
Cytat:
|
Wraz z pojawieniem się JailBreaka, serwis gamerstation.pl donosi, że:
Skrót: Jednak wraz z tą aktualizacją przychodzi koniec dla producentów nieoryginalnych akcesoriów, bądź jak kto woli, robionych przez firmy trzecie. Użytkownicy konsoli donoszą bowiem, że po zainstalowaniu oprogramowania w wersji 3.50 nie działają im urządzenia podłączone przez USB jak pady, czy przykładowo gitary do Guitar Hero. Po aktualizacji nie uruchomimy także konwertera pada z PS2. I się zaczęło, w przyszłości pewnie zablokują podpięcie czegokolwiek pod port usb. A w temacie już mowa o fw 3.51, także wszystko jest możliwe, bo co chwila mamy nowe firmware. |
Cytat:
No przeciez nie napisalem NIE MA I NIE BEDZIE ;P Ale co bede pisal. Nie ma ale badz przy nadzieji i kupuj konsole z obojetnie jakim firmware ? Wiadomo mowie o chwili obecnej bo chyba tez taka kolege interesuje. A przyszlosc jest ... nie pewna, choc obiecujaca :> |
Może chodzi mu o używane PS3?
A co do downgrade'u: http://www.ps3news.com/PS3Dev/wip-do...revious-dumps/ działa toto? |
Cytat:
|
3.51 ? Myślę ,że dużo czasu upłynie zanim takie będą w sprzedaży... zwłaszcza w sklepach.
|
Nie ma mozliwosci downgradu na ps3.
|
PS Jailbreak jest na soft 3.41,czy jak kupuje się z softem np.3.51 to możliwy jest downgrade?Czy jest to też uzależnione od modelu PS3?
|
jarek jasne ze tak. to moze byc ok. Tylko dostaj potwierdzenie od sprzedawcy ze jest na atmelu i upgradowalne i git. wtedy bym bral
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że jak by było coś takiego: http://la4fww.bay.livefilestore.com/.../JJ.jpg?psid=1 Updejtowane na psgrove to bym się nawet nie zastanawiał. Może on jest na psgrove? Po co brać gumkę od czecha jak możne coś ładniejszego jest :) |
jarek a szukaj po allegro w obudowach. Tylko zapytaj sie czy uklad jest na atmelu i mozna go upgradowac i bedzie ok. Widzialem na allegor czarne brejki ale wlasnie nie wiem na jakim ukladzie sa takze poszukaj.
|
Cytat:
Nie wiem jak z Allegro, ale masz 10dni na zwrot towaru bez podania przyczyny. Skorzystaj z tego. Na co Ci konsola cegła ;) Ja ciągle nie mogę się zdecydować na jakiegoś brejka. Nie ma czegoś ładnego w penie czarnym na psgrove? Wiem, że obudowę po czytniku ktoś zalożył, ale czy jest coś lepszego wartego zakupu niż od tego czecha? Albo inna obudowa? |
Widać każdy interpretuje słowo NOWA na swój sposób...
|
Cytat:
|
To zalezy jak programujesz , jesli masz bootloader i programujesz przez USB to nie musi. Na poprzedniej stronie wkleilem link na zdjeciu ( inaczej nie mogę ) ,tam są do wszystkich kwarców.
|
zrobione zeby nie bylo widac :) szkoda czasu.
ponawiam swoje pytanie odnosnie kwarcu czy musi byc taki kwarc jaki mam w hexu bo nie moge znalesc 1.5 na kwarc 16mhz lub 8mhz wszedzie sa na 20mhz lub 12mhz |
Czyli jedna wielka lipa z tym SIXAXISem.... Po co wkładać PICa do pada jak równie dobrze można to zrobić osobno i zmieścić w jakimś małym pudełku.
Wpinanie i wypinanie kabla z SIXAXISa wydaje mi się dużo mniej wygodne. |
Cytat:
|
|
mam jeszcze 2 pic 18f4455 wedlug schematu jest to samo co 18f4550 moge wgrywac wsad od PIC18F2550? i jeszcze mam pytanie co do czestotliwosci kwarca bo mam kwarce 16mhz a wsady sa na 20mhz da sie jakos to zmienic zebym nie musial kupywac innych kwarcow
A co do przerobienia pada jest juz jakis turtorial na youtube jest filmik ze dziala z softem 3.50 |
Z tym padem to prawda. Tylko, że trzeba lutować i wgl więc lipa. Ja nie mam nawet czym. Chyba pozostaje kupić od czecha ;)
PS. To dobre dla kogoś na Allegro, sprzedawać zmodowane pady oferujące przeróbkę ps3. Kupił bym takie coś gdyby nie to, że mam dwa pady :P |
co do płytek z racji tego że nie mam czasu ich wiercić to myślę że 3 zł od sztuki+list. Ja właśnie programuje je przez art2003 wg tego schematu:
http://www.foxdelta.com/products/pro.../FDart2003.jpg programem WinPIC800 Wsad hex jest ten sam co do PIC18F2550 na dzień dzisiejszy została jedna sztuka http://allegro.pl/show_item.php?item=1247573482 |
Cytat:
@up podpisuje się też pod pytaniem czy art2003 obsłuży pic18f4550 ? |
I jak jest z tymi banami?Czytałem że już można grać po sieci :P
|
witam ile za plytke i czy masz moze schemat programatora Pic18F4550 bo chyba art2003 nie obsluzy go
|
hej chłopaki, jak potrzebujecie płytkę do PicGroove to mam aktualnie zrobionych kilka sztuk pod Pic18F4550 ale pod inne też mogę zrobić
http://img821.imageshack.us/img821/1926/plytkipyt.jpg |
@Jarek interesujacycie firmware ma wartosc MD5 E07D2B84C9E9691C261B73E5F1AADA20. Pobrac go mozesz z linku ktory dal @Pawlakos do stronki eurasia... Stamtad pobierz, wgraj i bedzie GIT. Tam masz podane MD5 przy kazdym linku.
|
Prawda, ale jakby nie patrzeć to prawie na jedno wychodzi.
|
Nie do konca.reva wywalal sie po montazu nowego hdd,a nie jak byl wczesniej juz nowy zamontowany(inny niz fabryczny)..
|
@jarek123
Wgraj sobie HashTab-a. Doda Ci zakładkę we właściwościach file hashes i tam jest m.in MD5 pliku, który sprawdzasz. Różni się tym, że RevA loopował na modealch dysków innych niż te montowane w PS3 fabrycznie. W RevB to poprawili i ten warto wgrać (nie trzeba po kolei, bez sensu by było ;]). Czemu nie usuwają to nie wiem, zapytaj Sony (albo lepiej nie bo usuną :P). Aby pobrać inny niż najnowszy trzeba pokombinować. Poczytaj tamten temat do którego linka podałem. |
Bootloader'a jak wgrasz programatorem to będziesz miał możliwość update'u pod usb ;p
|
witam mam pic 18f4550 i pic 18f4455 kwarce 8mhz i 16mhz musze wgrywac cos programatorem ? bo piszecie ze juz jest programowalny przez usb niech ktos zapoda jakis sprawdzony schemat
|
Cytat:
Jaką mam pewność że dobry 3.41 RevB wgram z stamtąd a nie robią na stronie w wała z odnośnikami? Czym się RewA i B różniło? Nie trzeba mieć A i potem dograć B? Czemu sony nie usuwa starych fw z serwerów :ysz: A i najważniejsze! Muszę wgrywać po kolei od 2.8? czy mogę od razu 3.41? |
wuwuwu.eurasia.nu/wiki/index.php/Ps3OsRels
Tu masz :) |
@adamek35
O ile mi wiadomo to nie ma konsol z 3.50. Albo kupiłeś używaną, albo oddana została do sklepu po update fw. Ja bym się kłócił ze sklepem. Format dysku nic Ci nie da bo fw jest trzymany na NAND, a nie HDD. @jarek123 Pobierz ze strony Sony. ;] >> http://forum.cdrinfo.pl/f106/jak-pob...ra-sony-86656/ |
Ja to mam taki problem, że w PS3 mam jakieś 2.8 coś i teraz te 3.41 podobno dwa były. W dzień wyjścia tego jb ściągnąłem ze strony sony bo niestety PS3 było w pudle. I teraz wyjmę i nie wiem czy wgrywać czy ściągać jakieś nowe sprawdzone? A wyjmę dopiero jak kurze powycieram bo nie sprzątałem trochę czasu przy tv ;)
Jest jakiś sposób by sprawdzić czy mam dobry plik 3.41 do updaty FW? |
Cytat:
Myślałem, żeby uzbierać pieniądze i kupić sobie PS3 na gwiazdkę ale wtedy może być już pozamiatane. :'( |
Cytat:
Kod:
Thanks to PS Jailbreak, I***8217;ve been able to finally make a proper running version of the first custom PS-Dedicated operating system ***8220;PlayOS***8221; |
Cytat:
Niestety, na chwile obecna nie ma mozliwosc downgradu w ps3 :/ |
PICa kupiłem na allegro ,ale widzę ,że ta aukcja się zakonczyla.
|
@mig25 gdzie kupiłeś PICa ?
Ja mam problem, mam ps3 z wgranym mimo woli oprogramowaniem 3.5 :/, można jakimś cudem wgrać 3.41 ? Nie wiem, format dysku czy coś. |
Ja uważam tą kwestie z padem za fake :]
Na PSX-Scene ktoś zarzucił video: http://www.youtube.com/watch?v=U1oDY...eature=related I uważam, że JB siedzi w kablu USB :] |
Cytat:
@frog: button na obudowie nie jest gwarantem dzialania, tylko przycisk polaczony z bootloaderem (ktory tez musi byc wgrany jako programowalny, bo inaczej za kazdym razem trzeba by uzywac programatora). @mig25: juz nie przesadzaj ze skromnoscia, calkiem ladnie i praktycznie wykonane. Nawet lut calkiem calkiem ;) Strasznie jestem pozytywnie zaskoczony dzialaniem sceny z ostatniego tygodnia: - six axis (do potwierdzenia) - IPod psgroove - stabilny FTP manager - backup manager bez potrzeby BD - emulator starych gier Robi to o wiele wieksze wrazenie, niz nie dzialajacy i zbugowany 3D Blueray Video. Co do eskalacji dzialan Sony, bardzo mi sie podobal wklejony na scenie photoshop konsoli tylko z wejsciem na zasilianie. I odpowiedz: ze sony nie zaryzykuje, ze ktos wgra exploit przez kabel zasilajacy lub bluetooth :) |
Ilość załączników: 2
Dioda jest podwójna SMD obok żółtego kabelka ;)
Korzystałem z załączonego schematu: Bootloader do zaprogramowania i poźniejszy wsad do wgrania przez USB a także program do wgrywania z linku w załączonym obrazie. Konkretnie bootloader jaki wgrałem to: BootloaderUSBHIDC18_18F2550Trainer_V1.0_12MHz_BTL-pin1_MCLRon_LVPoff_LEDG-B4_LEDR-B5.hex Wgrałem go WinPIC800 na starym Pentiumie 133. Po zlutowaniu wgrałem PSGrooPIC1.5-Hermes_wUSBHIDC18-BTL_LEDG-B4-LEDR-B5_MCLR_NOLVP_12MHz.hex przy pomocy programu HIDBootloader2.6b. |
Cytat:
to ja mam pytanie, z jakiego schematu korzystałeś? ponieważ nie jestem w stanie zauważyć zadnej z diody |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Moj lutowany wczoraj w nocy klucz na PIC 18F2550.
Nie wygląda ładnie ,ale za to mieści się w obudowie po penie i co najważniejsze działa. Jedyny koszt jaki poniosłem to zakup PICa (12PLN + 5PLN przesyłka) ,reszta części wylutowana z innych różnych starych i popsutych rzeczy. Wgrany bootloader ,więc można go później uaktualniać przez USB. Jakby ktoś chciał to mogę później opisać co i jak robiłem. |
Do najnowszych nowinek z świata sceny należy dodać, że własnie jakiś koleś wymyślił sposób na jailbreak'ka za pomocą pada sixaxis ^^
Ponoć do jutra ma zapodać tutorialem jak tego dokonać, ale czy to faktycznie nie jest fake to się przekonamy :) |
Backup Manager już działa na PSGroove z Ipoda !!!
|
Odpowie mi ktoś normalnie czy ten czarny brek jest updatowalny lub chociaż czy zadziała z niego backup manager co nie potrzebuje płyty? ;)
|
PS3 break, bring you to play all kinds of video game freely!
@ M@X:
THX! Świetnie, mam to niedługo. dwtechz.com dostarczyć szybki. Po przejściu PS3break, teraz mogę grać we wszystkie gry na PS3 swobodnie |
Cytat:
|
Cytat:
|
POTWIERDZAM DZIAŁANIE "PSGROOVE" NA "IPOD 5th VIDEO 30GB" !!!
Godzine temu testowałem Psgroove na moim Ipodzie i rzeczywiście działa. Nie wiem jak na innych wersjach IPoda ,ale napewno działa na wersji 5th 30GB.Na chwilę obecną można uruchamiać Homebrew (grałem w Ponga), ale nie działa jeszcze "Backup Manager" ,ale to pewnie tylko kwestia czasu i trzeba zaczekać chwile na wersję z działającym BM. Ciesze się, że udał się port na Ipoda, bo na pewno wiele osób ma takie urządzonko w domu. |
a ja mam pytanie, w jaki sposób aktualizuje się jailbreaki na atmelu? trzeba zdejmować obudowę?
|
no tak , w bascom'ie komenda $crystal też występuje na takiej zasadzie
wiec muszę zakupić 12MHz :dd dam znac do niedzieli co i jak mi wyszlo (: |
Powodzenie.. czytałeś Ja Czytałam .. nie ma opcji UPDATE to i inne badziewia.. typu NEO :( na PICu są .. czyli rozbierasz robisz zawre.. szukasz wsadu .. w ogóle żałosne :/
|
Hej bo za tydzień będę kupował. I nadal nie wiem na co się zdecydować.
Czy to jest dobre: http://allegro.pl/ps-jailbreak-usb-p...235800360.html http://la4fww.bay.livefilestore.com/.../JJ.jpg?psid=1 Czarne ładne tylko na czym i wgl? ;) |
Cytat:
Tak to wyglada jak sie programuje rozne Atmele w C. |
Udało sie już komuś wgrać Psgroove do IPoda ?
|
orientujecie się może czy ten psgroopic pociągnie na 12MHz kwarcu? czy tylko na 8MHz jak podali ?(:
|
Ja tam czekam na co innego, aż ktoś napisze własny sterownik napędu, fs itd. żeby zostawić w spokoju ten BDVD emu. Chyba, że to nie takie proste jak mi się wydaje... ;P
|
Ciekawe kiedy doczekamy się obsługi plików większych niż 4GB (NTFS ? ) ?
Bo właśnie większość głównie na to czeka. |
Jest problem ze złożeniem. Gdzie kupowaliście PICe ? Złożyłem cały zestawik (wszystkie części) i wyszło mi 50 zł bez programatora :/.
|
@armorsnake
W debugach prawdopodobnie też połatali. Debug kit - konsola prawie taka jak retailowa. W przypadku PS3 ma pod logiem napis TEST. Mylisz z X360, których debug kitów wyszło z 10 chyba i każdy był głupio nazwany (między innymi i Test Kit). ;] Developers Kit - HDK. - - - A mnie się po prostu wydaje, że koleś ma Infectusa, zrobił obraz 3.41. Wgrał 3.50 z PUPa, skopiował zawartość flasha, wgrał obraz 3.41 i odpala 3.50 przez Firm Loader. |
Cytat:
|
Akurat ta kwestia z PS?N (notabene poruszona także na psx-scene) nurtuje mnie najbardziej :P
|
jak to jest możliwe, że koleś jest podłączony do PSN?? Ciekawe... :)
|
Już widzę jak Sony wydaje nowe modele PS3 z jednym portem USB. :haha:
@Hghormone Auto reklama? :> |
Pojawiła się moliwość wgrania PSGroove do zestawu ARDUINO /ATMega168.
Na allegro do dostania za 100zł i to ma gość odemnie z Poznania , możliwe że kupie, a wtedy dam znać jak testy. |
@adamek ja bym bral atmela. Chyba mniej problemow z nimi z upgradowaniem.
a z nowosci : "blackb0x Releases FTP Server 1.0b ***8211; AND ITS STABLE!" :> http://psgroove.com/wp-content/uploa...lackb0xftp.jpg Zwróćcie uwage na prawy gorny rog ;> |
To jutro zabieram się do roboty. Tylko zastanawiam się którego PICa wybrać czy/lub wziąć ATMega32U2
|
można PICa programować wielokrotnie, do woli wręcz przez usb jak i przez LVP. J miałem problem z aktualizacją sterowników do programowania przez usb więc wgrałem programatorem przez LVP wersje niezgodną z Bootloderem i działa do dzisiaj.
Kierowałem się tym wątkiem .elotrolado.net/hilo_psgroopic_1482990 są tam gotowe wzory płytek do zrobienia "prasowanki" na laminacie i wytrawienia. |
Koledze chyba chodzi o wersję PSGrooPIC ;) Wersja 1.5 dla nowego BM bez płyty w napędzie...
Projekt jest cały czas rozwijany i możliwe już jest programowanie PICa przez USB ( tak jak płytki na Atmelach). Oczywiście PICa najpierw trzeba zapogramować programatorem , dopiero po tej operacji dostępny jest bootloader. Także pawlas91 dobrze rozumiesz ,że wgrywa się plik .hex przez USB ,ale najpierw programuje się bootloadera programatorem. |
Cytat:
|
Cześć,
ja jutro idę do sklepu kupić odpowiednie części. Ja kupuję płytkę uniwersalną i robię tak jak na tym schemacie. Musisz zrobić lub kupić jeszcze programator PIC. Programujesz tego PICa tak jak jest tam, wgrywasz bootloadera. Następnie wsadzasz w układ tego PIC i wgrywasz soft. Pytanie, czy można programować tego PICa wielokrotnie ? Bo potem soft przez usb można wgrywać wielokrotnie. Działa ten układ z najnowszą wersja PSgroove 1.5 ? EDIT: Ci ci zrobili już te układy mogliby się podzielić szczegółową instrukcją i zdjęciami układów i programatorów. |
pytanie w sprawie psgroopic
ht tp://psgroovepl.blogspot.com/2010/09/pic-18f2550-czyli-jak-zrobic.html teraz jestem zamieszany hehehe układ mam zmontować taki jaki jest na zamieszczonych "projektach" czy na schemacie który jest podany niżej ? :O i czy w ogole dolna czynność wgrywania programu jest dobra :o przez USB wgrywanie psgroova? xd dobrze rozumie ? |
Cytat:
|
czym sie rożni psgroove 1.0 od ver 1.1? psgroove-hermes(mozliwosc odpalania bez płyty w napędzie) oparty jest na której wersji?
|
@Jarek oba to teensy 1.0 takze na tym samym chipie wiec to samo. Ewentualnie nie wiadomo jak z tej aukcji gosc obudowuje ten uklad.Czech zapodaje gumke. Lepsze uklady sa. Np. MAXIMUSA or MINIMUSA. Pod wzgledem wykonania. Diody maja chyba dwie. Moga byc tez uklady z chipem z wieksza pamiecia. Ale poki co to niby nie potrzebne. Puchary da sie robic offline tylko ze ich nie zaktualizujesz doswojego profilu bez dostepu do PSN.
Tylko co do tej aukcji od magicboxa2 to uwazaj bo pojawily sie negatyw. Moj znajomy nie dostal od niego ukladu wiec cos z nim nie takchyba. Ja bym odpuscil ta aukcje. |
Cytat:
Dokładnie, ja nic nie kupiłem na Psstore. A platynę mam jedną więc mi nie zależy. Ktoś wie czy działają puchary bez online dla gier z jb i dysku? |
Nikt nie został zbanowany bo nikt się nie podłączył do PSN na 3.41. ;] Pomijając krótki okres kiedy jeszcze proxy dns działało, a który przeszedł bez echa.
Bany itd. to jeden z elementów zastraszania. ;] Ja tam mam to gdzieś - jestem typem samotnika i rzadko kiedy młócę online. :P Jeśli mi zbanują konsolę (może da się zmienić MAC karty sieciowej, ewentualnie wymienić na inną), to ich problem że już na mnie nie zarobią (przecież nie będę kupować drugiej konsoli, żeby mieć możliwość robienia zakupów w PSS :sciana:). Jeśli konto to niech zwracają mi wszystkie pieniądze, które wydałem na gry itp. |
Cytat:
Tu masz jeszcze naszą rodzimą produkcje klonów teensy. Teensy to chyba najlepsze coś co może być. Tanie , małe i da się aktualizować. Nic więcej nie potrzeba. http://allegro.pl/teensy-1-0-usb-dev...238247668.html A tu moje teensy od czecha w obudowie po czytniku kart http://i53.tinypic.com/15mbw38.jpg |
Kogo obchodzi banowanie, tak piszecie i piszecie. Gdzieś mam online.
Czy na chwile obecną jest coś lepszego niż to od czecha? Nawet droższego? Jakiego koloru jest płytka pcb pod tą gumką od tego gościa? |
Cytat:
|
ja zamówiłem z digimartz za 38$ z wysyłką, przyszło i okazało się, że dostałem oryginał PS3Break ale na PICku... więc już został sprzedany a ja zostaje z teensy od czecha.
|
Jak tego JB SONT będzie BAN'owało? Poleciały juz pierwsze bananiki?
|
@Max mozliwe, pisalo goscie na psxscene ze niektorzy wlasnie sprzedawcy teraz przepraszaja bo mieli umowe ze producent obiecal i mieli umowe ze to orginaly a okazalo sie ze fake or clones...
Sa wpisy osob ktore zamowily od wlasnie dystrybutorow niby oficialnych np. www.digitopz.com i dostali wersje juz na PICu a nie atmelu. I jak na chwile obecna sa udupieni jesli chodzi o upgrade i np zainstalowanie psgroove. No niech da znac kumpel bom ciekaw jest wlasnie co dostanie czy atmelowskie czy PICowskie.... W najgorszym wypadku total fake ktory nie dziala :/ Ale to chyba inne brejki takie total fake sa. cyt " ...I spoke to my supplier and he said you will no longer find ATMEL-based Ps3break... all suppliers sold out and none available now are upgradable." :/ Nie pakowal bym sie w takie cos. Z tad nizsza cena bo moze juz na PICu :/ |
Sklep jest na liscie oficjalnych dystrybutorow, wiec to chyba nie mozliwe...
http://ps3break.com/Distributors.asp |
@gruszka ja tez przez paypal zaplacilem i pociaglo 137zeta.
@MAX no niech kolega trzyma kciuki bo wlasnie z tymi niebieskimy PS3BREJKAMI pojawily sie fejki na PICu a nie ATMELU i swobodnym upgrejdzie mozna zapomniec. Jak mozesz daj znac jak juz mu przyjdzie jaki mu przyszedl ok ? To bedzie przynajmnniej sprawdzona albo lipna miejscowa do zakupu. |
Kolega zamowil PSBreak stad :
http://www.dwtechz.com/ps3break-p-16890.html $38,50 (~115 PLN) z dostawa do Polski. I nie wyglada jak kawalek magnetowidu :-P... |
Cytat:
|
płacił ktoś czechowi przez paypal? trzeba doliczyć jakaś prowizje czy coś czy po prostu 137 zł?
|
A nabijali się z estetyki...
To tak przeginając poproszę namiary na taką samą czarną obudowę :P Albo jakaś jeszcze lepszą ;) PS. Działa Wam ten nowy loader co nie wymaga płyty? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23. |