Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

rafalkam 15.09.2010 19:10

Mam takie pytanie - czy jest jakaś wersja PSGrova z obsługą Backup Menagera? I czy ktoś zna jakąś stronkę na której są informację jak zrobić to na PICu (chodzi mi o rozwinięcie modyfikacji z tej strony http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65391)?

dawajrowa 15.09.2010 18:46

Cytat:

Napisany przez Br0k3R (Post 1117927)
afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :)

wyszedl update i teraz ma wsparcie BM :) ludziom z PSXscene gry działają , ale u mnie wiem w czym był problem Stealth BM nie działa , na zwykłym zaczęło robić kopie Heavenly Sword tylko zatrzymało sie na kilku procentach przez zje**ny napęd BR :( FUuu niestety In Famous (wiadomo skąd) każda próba jego odpalenia kończy sie czarnym ekranem , no cóż więc chyba lipa z tym.
Dodatkowo jak mam cały czas problem z uruchomieniem tego exploita bo albo on nie działa albo Moniotra/TV nie wykrywa ;(

Br0k3R 15.09.2010 15:16

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117857)
Wiem :)
Dobra pobawiłem sie tym troche i powiem tak , na razie to ma mase błędów i nie ma sensu sobie tym dupy zawracać :haha: Lepiej poczekać aż będzie to dopracowane w 100% niż wkur***ać sie jak ja , nie udało mi sie zgrać żadnej gry bo co chwile wywala że plik EBOOT jest uszkodzony , gre z internetu In Famous obraz ładnie załadowało i w menu zamiast Heavnly Sword miałem In Famous ale po odpaleniu czarny ekran :'( Nie mam już dzisiaj siły i nerwów na to i zostawie to na jutro dodatkwo z iPhone non stop mam problem z prawidłowym odpaleniem tego całego PSFreedom , bo albo PS3 nie wykrywa mi TV , albo exploit sie nie ładuje :(

Jest też dobra nowina jednak płytki DVD+DL działają :D i gry z płyty nie mają żadnych problemów typu czarny ekran kłopot z save itp , więc chyba tutaj po eksperymentuje :)

afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :)

Symeonius 15.09.2010 14:32

O tyłek to możesz swoje dowody potłuc z prostej przyczyny; prawo mówi o zakazie przerabiania konsol albo INACZEJ zakazie łamanie zabezpieczeń tych że urządzeń. I jak tak wszystko pod to podciągasz to uwaga: Jeśli wymieniasz laser w konsoli w nie oficjalnym serwisie też łamiesz prawo ;P bo by go dostroić serwis łamie plomby oraz używa nie atestowanego np przez SONY(jako producenta konsoli) oprogramowania. A z artykułów do których się odnosisz wynika jasno że policja wyłapuje osoby/serwisy które zajmują się piractwem nie tylko konsolowym ale i komputerowym i zyskują dzięki temu korzyści materialne. Dobrze jest pouczać innych jacy powinni być i jakie jest prawo nie patrząc na siebie...

M@X 15.09.2010 14:09

Argument z nożem słyszałem już miliony razy i jest o tyłek potłuc. A regularnie sa przypadki wylapywania ludzi przerabiajacych konsole (monitorowanie allegro). Przyklady :

http://polygamia.pl/Polygamia/1,9533..._konsolom.html
http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...konsolami.html

Tutaj wspomniana podstawa prawna rozbita jest na czesci pierwsze i wyjasniona :

http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...sol-uwaaj.html

Symeonius 15.09.2010 13:44

Boziu @MAX weź sobie odpuść wywody w tym topiku a co to twoich prawniczych tekstów są wzięte chyba nie z tego kraju i z innych realiów, według twojej teorii o ustawie dotyczącej obrotem urządzeń łamiących zabezpieczenia powinny być zamknięte wszystkie serwisy zajmujące się zdejmowaniem SIM-lock, przeróbka konsol PS2 etc ba nawet twórcy alcohola 120% i innych programów też xD a jak masz komputer i zdjąłeś plomby nawet jak ci już gwarancja minęła to kulka w łeb bo otworzyłeś puszkę pandory ;f

Z JB jak i innymi urządzeniami jest jak z nożem możesz go używać do krojenia sera ale możesz tez nim kogoś zabić to do czego zastanie użyte narzędzie zależy od człowieka.

"Człowiek strzela, Pan Bóg tylko kule nosi"

A strach przed tym że Uber Tytuły nie będą wychodzić bo konsola padła jest wyssany z tyłka, to tylko napędzi maszynkę zarobkową sony, bo już ich konsole zaczynają się lepiej sprzedawać a Sony może zmądrzeje i zamiast blokować piractwa zacznie robić tak by było nieopłacalne np. Gry z przed 2-3 lat kosztujące ok 50% ceny, promocje itd. Wszyscy wiemy że Sony zarabia głównie na grach ale kalkulacja PS3 = 1000zł nowe gry ok 200zł to biorąc pod uwagę że wychodzi wiele super tytułów to po ok 3 miesiącach koszt gier przerasta wartość konsoli...
A lepiej sprzedać 500 000 kopi gry za 100zł niz 200 000 za 200zł

dawajrowa 15.09.2010 13:33

z któreg USB korzystacie ? Bo u mnie na górnym nie działa a na dolnym po kilku próbach dopiero działa , kabel jest na pewno ok więc to pewnie wina słabego portu na IP

Madziara82 15.09.2010 13:00

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117807)
Ja nie przytrzymuję tylko naciskam raz i też działa.

I okazało się że problem miałam w kabelku USB ;) @armorsnake Dzięki za pomoc :D

dawajrowa 15.09.2010 12:59

tak wiem o tym , ale jak juz wcześniej wspominałem to było tylko do testów :)
Bo dużo osób pisało że niby takie gry nie działają

Berion 15.09.2010 10:51

Żeby była jasność w temacie: o "grach z netu" nie rozmawiamy. Nie widzę przeciwwskazań aby dyskutować na temat exploitów, chipów, nawet kopii zapasowych i ripów itd. ale nie o piractwie. Nie jest to oaza dla piratów, tylko miłośników homebrew i tak ma pozostać.

dawajrowa 15.09.2010 00:53

Wiem :)
Dobra pobawiłem sie tym troche i powiem tak , na razie to ma mase błędów i nie ma sensu sobie tym dupy zawracać :haha: Lepiej poczekać aż będzie to dopracowane w 100% niż wkur***ać sie jak ja , nie udało mi sie zgrać żadnej gry bo co chwile wywala że plik EBOOT jest uszkodzony , gre z internetu In Famous obraz ładnie załadowało i w menu zamiast Heavnly Sword miałem In Famous ale po odpaleniu czarny ekran :'( Nie mam już dzisiaj siły i nerwów na to i zostawie to na jutro dodatkwo z iPhone non stop mam problem z prawidłowym odpaleniem tego całego PSFreedom , bo albo PS3 nie wykrywa mi TV , albo exploit sie nie ładuje :(

Jest też dobra nowina jednak płytki DVD+DL działają :D i gry z płyty nie mają żadnych problemów typu czarny ekran kłopot z save itp , więc chyba tutaj po eksperymentuje :)

Pawlakosss 14.09.2010 23:52

dawajrowa

Wiem, ze tak jest na ps3site, ale zauważ ze oni zbytnio nie mogą polecać piractwa stąd stoją po drugiej stronie barykady. Co do marki Playstation to fakt smiech na sali :D A juz całkiem mnie rozwala jak ktoś mowi, ze przez piracenie, nie bedzie exclusive'ów badz polonizacji :P

dawajrowa 14.09.2010 23:32

tak , nie moja wina że 90% użytkowników PS3 ma naje***ne we łbie z tym całym PS3 i piractwem i jakimś śmiesznym strachem że przez złamanie PS3 marka Playstation upadnie :lol: a modzi z PS3 Site to już kompletna kpina przebijają nawet tych z XO

M@X 14.09.2010 23:29

Na PS3 Site ukrocili pirackie zapedy, to tutaj przyszedles... ;-)?

dawajrowa 14.09.2010 23:27

dzięki wielkie , ale użyłem już wersji stealth :)
M@X - skończ bo to i tak nic nie da a tylko bezsensownie zapełniasz temat

armorsnake 14.09.2010 23:02

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1117840)
Ja chcialbym jeszcze poznac zdanie Sony Polska na temat calej tej sytuacji. Niewykluczone tez, ze zgodnie z ustawa o zakazie obrotu urzadzeniami umozliwiajacymi usuniecie zabezpieczen producenta sprzetu osoby, ktore nabeda takie gwizdki USB moga sie spodziewac niezbyt przyjemnej przesylki w skrzynce pocztowej z wizerunkiem godla RP ;-)...

Tak, tak na pewno tak będzie. SONY jak na razie ma to głęboko gdzieś, wypuścili nowy FW i ich zdaniem sprawa rozwiązana. W chwili obecnej nie wydaje mi się żeby więcej jak 10% (na całym świecie) użytkowników PS3 było poważnie zainteresowanych modami PS3 a ile z tego ma działającego JB? Uważam, że bardzo mały odsetek, zatem dla SONY problemu prawie nie ma.

M@X 14.09.2010 22:54

Ja chcialbym jeszcze poznac zdanie Sony Polska na temat calej tej sytuacji. Niewykluczone tez, ze zgodnie z ustawa o zakazie obrotu urzadzeniami umozliwiajacymi usuniecie zabezpieczen producenta sprzetu osoby, ktore nabeda takie gwizdki USB moga sie spodziewac niezbyt przyjemnej przesylki w skrzynce pocztowej z wizerunkiem godla RP ;-)...

armorsnake 14.09.2010 22:43

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117834)
armorsnake - niestety z tej strony nie da sie pobrać :( jakbys miał ten pliczek i byłbyś tak miły upnąć go na jakiś serwer byłbym bardzo wdzięczny :)

Proszę

Backup Manager 1.0

dawajrowa 14.09.2010 22:36

armorsnake - niestety z tej strony nie da sie pobrać :( jakbys miał ten pliczek i byłbyś tak miły upnąć go na jakiś serwer byłbym bardzo wdzięczny :)

Berion 14.09.2010 22:31

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1117827)
Sytuacja znana z iPhone. Chce sie piracic? Szkolimy sie, szukamy, kombinujemy. Ma byc prosto? Placimy.

M@X, ja Ciebie proszę, odpuść sobie tą "świętą wojnę". Używanie tych exploitów *NIE* jest jednoznaczne z 'piraceniem'.

Chętnie taki tutorial bym napisał + parę przemyconych uwag na temat polityki korporacyjnej i ichniego PR. ;) Nie mam jednak póki co żadnego urządzenia, którym mógłbym exploitować.

armorsnake 14.09.2010 22:25

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117829)
Zaraz mnie ch*j strzeli skąd mam wziąć Backup Menager`a ? Wszystko poszło gładko z iPhonem , PS3 wlącza sie są foldery PGK File Instaled i ten drugi GAme coś ale BM brak :(

Ściągnij plik z poniższego linka i wrzuć bezpośrednio na pena, następnie po odpaleniu PSJ, włóż pena i zainstaluj BM

http://www.psjailbreak.com/downloads/manager.pkg

dawajrowa 14.09.2010 22:21

Zaraz mnie ch*j strzeli skąd mam wziąć Backup Menager`a ? Wszystko poszło gładko z iPhonem , PS3 wlącza sie są foldery PGK File Instaled i ten drugi GAme coś ale BM brak :(

M@X 14.09.2010 22:16

Sytuacja znana z iPhone. Chce sie piracic? Szkolimy sie, szukamy, kombinujemy. Ma byc prosto? Placimy.

ethar 14.09.2010 21:32

Dobrze, jest tutaj masa, chaotycznych i skomplikowanych informacji, dla przeciętnego causala, takie jak ja ;) Czy będzie można liczyć, niedługo jakiś informacji/tutorialów/stuffu na stronie głównej w dziale konsole. Tak jak jest z resztą platform? :)

armorsnake 14.09.2010 18:53

Cytat:

Napisany przez LeonR (Post 1117806)
...
4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu.
...

Ja nie przytrzymuję tylko naciskam raz i też działa.

LeonR 14.09.2010 18:45

@Madziara82:
To moze byc nie przydatna rada, ale od strony konsoli czy zrobilas tak:
1. Odlaczyc od zasilania
2. Wlaczyc do zasilania
3. Uruchomic konsole i..
4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu.

Nie wiem, czy wszystkie punkty sa potrzebne tak naprawde, ale u mnie dziala i na forach sceny, podawana jest taka kolejnosc.

armorsnake 14.09.2010 18:22

Naprawdę ciężko jest mi jeszcze coś powiedzieć:/
Na forach ludzie piszą, że port PSFreedom na X1 radzi sobie lepiej ze slimami. Ja mam slima i mi "łapie" praktycznie za każdym razem.
Możesz spróbować użyć innej karty microSD oraz sposobu formatowania FAT i FAT32.
Oczywiście PSFreedom działa tylko na firmware konsoli 3.41.
Do konca tygodnia jestem na urlopie ale jak wrócę to postaram się zrobic tutorial jak wszystko odpalić.
Poniżej masz kilka przydatnych linków, pewnie wiekszość znasz ale poczytaj jeszcze raz wszystko dokładnie i na spokojnie posprawdzaj.

LINK 1
LINK 2
LINK 3
LINK 4

Madziara82 14.09.2010 16:59

Windows po tej operacji rozpoznaje mi nieznane urządzenie usb (konsola też ten błąd zgłasza). Więc wnioskuje po tym co Mi pisałeś że mam coś źle. Roma już zmieniłam na 1.5 a miałam 1.6 ;/ nie wiem co jeszcze mogę robić źle :(

armorsnake 14.09.2010 16:33

Cytat:

Napisany przez Madziara82 (Post 1117744)
Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :(

Tak powinno być, poczkaj az się do końca zabootuje Android i dopiero odłącz.

Madziara82 14.09.2010 12:38

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117743)
Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz:
- czy na pewno masz HardSPLa
- czy masz dobre pliki PSFreedom czyi, w paczce masz:
Kod:

modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz
zImage
psfreedom.ko

te pliki podmieniasz dopiero po pierwszych uruchomieniu Xandroida, stary moduł o rozszerzeniu *.gz wywalasz a pozostałe pliki podmieniasz, pliki wrzucamy bezpośrednio na kartę!
- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi
- czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB
- wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz
Kod:

su
cd sdcard
insmod psfreedom.ko

oczywiście po każdej linijce enter
- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej.

Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :( Może mógłbyś mi wysłać swoją zawartość karty, bo chyba jak na kobietę to mnie to przerasta ;)

armorsnake 14.09.2010 12:05

Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz:
- czy na pewno masz HardSPLa
- czy masz dobre pliki PSFreedom czyli DL PS Freedom files (BDVD), w paczce masz:
Kod:

modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz
zImage
psfreedom.ko

te pliki podmieniasz dopiero po pierwszych uruchomieniu Xandroida, stary moduł o rozszerzeniu *.gz wywalasz a pozostałe pliki podmieniasz, pliki wrzucamy bezpośrednio na kartę!
- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi
- czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB
- wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz
Kod:

su
cd sdcard
insmod psfreedom.ko

oczywiście po każdej linijce enter
- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej.

Madziara82 14.09.2010 11:35

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117522)
Wersja firmware: 3.41
Tak jak napisałem wcześniej jako urządzenie sterujące posłużył mi telefon SE Xperia X1 z wgranym HardSPL i z polskim ROMem (Win Mobile 6.5 build 21903).
Następnie najlepiej mieć czystą, sformatowaną kartę microSD powyżej 1GB i zainstalować na niej XDANDROID 2.2 i dalej zgodnie z
Należy szczególną uwagę zwrócić na czynności:
Kod:

Włączamy tryb Actice Sync w Windows Mobile
Uruchamiamy Haret (telefon podłączony do PC)

tzn łączymy X1 z kompem po ActiveSync, uruchamiamy plik Haret z poziomu X1 i odłączamy od USB dopiero aż zabootuje się android w przeciwnym wypadku PSFreedom nie będzie działał.

A oto kilka zdjęć na potwierdzenie moich słów:

Witam Serdecznie. Robiłam wszystko jak opisałeś ale na dal nic się nie dziej :( gdzie mogę robić błąd ??

Pawlakosss 13.09.2010 22:05

Nie ma obrazów, były wczesniej w iso. Teraz ludzie pakują grę i wypakowujesz do tego folderu GAMEZ na internal/external.

dawajrowa 13.09.2010 21:28

nie wiem czy było ale ludziom ze sceny udało sie scrackować gry z PSN i działają ,ponad to napomknęli coś tam o DLC , na razie jest to tylko kilka gier ale prace nadal trwają :)

LeonR 13.09.2010 21:09

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1117634)
BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ?

http://www.seguro.pl/sklep/?zobacz=5129 <-- tutaj sklep

W temacie o tej plytce na psx-scen.com, jest opisane ze backup manager dziala i porwierdzone granie przez kilka osob. Ja nie sprawdzam bo kopie gier (nawet wlasne mnie nie interesuja). Tym bardziej zassane z neta.

dawajrowa 13.09.2010 20:50

Ooo dodali kratke z DVDR fajnie ale mogli by jeszcze dodać BR :P
dzisiaj coś "zassam" z internetu oczywiście tylko w celu sprawdzenia :P i jutro sam potestuje

frog 13.09.2010 20:45

OK znalazlem strony z kompatybilnosciami ;>
https://spreadsheets.google.com/lv?k...owsperpage=250
http://www.ps3news.com/subdomain.php...=ps3-jailbreak

@dawajrowa melduj tam odrazu ! ;>

dawajrowa 13.09.2010 20:43

co do tych gier z neta to ja słyszalem narazie takei coś że te Rip`y co są robione przez PSJ działają a stare RIP napedami BR nie działają ale ile w tym prawdy to nie wiem za pewne jutro sie przekonam już ;)

frog 13.09.2010 20:31

BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ?

LeonR 13.09.2010 19:48

Cytat:

Pisałem o tym wyżej :P
kurde nie zauwazylem, rzeczywiscie :P
Ale jest jeden plus, teraz to forum jest chyba jedynym polskim, na ktorym tak szybko przenoszone sa informacje. Sa fora, na ktorych ludzie wciaz uwazaja, ze to jest sciema z psgroove.
Apropos AVRXPLAIN, ktory zamowilem dziala bez problemu :)

Pozdrawiam.

Berion 13.09.2010 19:10

Na PS3 nie ma czegoś takiego jak media flag w pliku wykonywalnym, ani tym podobnych hybryd wykrywających PTP/OTP.

Jeśli nie działa to jest tego jakaś inna przyczyna.

frog 13.09.2010 19:10

ja to tak skumalem ze z 25GB BR tyz dzialaja....

dawajrowa 13.09.2010 19:06

Narazie to nie ma zbyteniego sensu bo gry na dwuwarstowych DVD+DL i BR nie działają potrzebny jest program jaki był kiedyś do gier na PS2 tych co wymagały płyt DVD+DL
lepiej chyba poczekać na poprawionego backup menagera i kupić HDD
Aaa no i tylko gry własnoręcznie zrippowane można tak nagrywać tych z neta na razie nie

frog 13.09.2010 19:03

Czas zakupic nagrywarke blueray ;>

dawajrowa 13.09.2010 19:03

Pisałem o tym wyżej :P
Jeszcze z BR 25GB można odpalać gry i jest to o tyle potrzebne że nie wszysktie gry z HDD działają poprawnie :)

LeonR 13.09.2010 18:59

Hej,
Nie wszystkich ucieszy ta wiadomosc, nie ktorych bardzo. Wyglada na to, ze odpalono gry z plytki DVD-R (oczywiscie takie, ktore sie na niej mieszcza), przy uzyciu backup managera.
Linka nie podsylam, kto ciekawy to wyszpera.

Pzdr.

dawajrowa 13.09.2010 16:37

to już inna sprawa ale da sie na iP i to jest ważne :)
do tych gier z płyt to na razie działąją tylko DVD-R dwuwarstwowe niestety nie i jedno warstwowe płytki BR - 25GB więc nieźle jest :D

EDIT: już trwają prace nad emulatorem gier z PSP nazywać ma sie Project PS3P i skończony będzie kiedy będzie skończony więc na razie nie ma sensu męczyć pytaniami kiedy :)

M@X 13.09.2010 16:28

Koniecznosc wgrania Androida na iPhone'a, zeby uruchomic to cos nie uwazam za funkcjonowanie natywne na iPhone - jak bedzie paczka w Cydii, to mozna mowic ze "Da sie przy pomocy iPhone'a" ;-)...

dawajrowa 13.09.2010 16:06

no pare niusów jest :P
BM działa już z iPhone 3G i iPode`em Touch , 2G nadal czeka na mała aktualizację
i drugie można odpalać gry z płytek DVD :D
ht tp://psx- scene. com/forums/showthread.php?t=65928

jarek123 13.09.2010 03:27

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1117527)
Siemka Wszystkim.

JB działa jak dotychczas tylko na firmware 3.41.

Ale jest świetna wiadomość ze już niedługo będzie działać na wszystkich starszych wersjach firmware, więc kto ma jeszcze Other OS to powinien poczekać .:)

To fajnie, bo posiadam to fw z napisem spidermena PLAYSTATION 3 przed uruchamianiem gry. Potem to zlikwidowali a było bardzo ok ;)

ed hunter 13.09.2010 01:53

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1117530)
Mam prośbę wklejajcie linki normalnie... zaczynajac od http albo www nie wiem po co to krycie.

Spostrzegawczy! Przeca do 10 postów nie mogą. :nieee:

Patrix 13.09.2010 01:41

Mam prośbę wklejajcie linki normalnie... zaczynajac od http albo www nie wiem po co to krycie.

@ed hunter
jeśli tak jest to ok
- ja swoje pierwsze 10 postów nabiłem z 8 lat temu...

arcade 13.09.2010 01:02

Siemka Wszystkim.

JB działa jak dotychczas tylko na firmware 3.41.

Ale jest świetna wiadomość ze już niedługo będzie działać na wszystkich starszych wersjach firmware, więc kto ma jeszcze Other OS to powinien poczekać .:)
więcej Tu>psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65908

M@X 13.09.2010 00:09

Przerobione PS3 dostanie swoja Cydie :

http://psgroove.pl/2010/09/12/445-pr...en-pstore.html

Oby tylko nie dostalo swojego Installousa, choc przy tych rozmiarach gier to chyba niemozliwe :-P...

armorsnake 12.09.2010 23:22

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1117353)
jaka masz wersje fw? co odpaliles i skad. opisz troche sytuacje :)

Wersja firmware: 3.41
Tak jak napisałem wcześniej jako urządzenie sterujące posłużył mi telefon SE Xperia X1 z wgranym HardSPL i z polskim ROMem genesis.one 1.5 PL (Win Mobile 6.5 build 21903).
Następnie najlepiej mieć czystą, sformatowaną kartę microSD powyżej 1GB i zainstalować na niej XDANDROID 2.2 i dalej zgodnie z instrukcją.
Należy szczególną uwagę zwrócić na czynności:
Kod:

Włączamy tryb Actice Sync w Windows Mobile
Uruchamiamy Haret (telefon podłączony do PC)

tzn łączymy X1 z kompem po ActiveSync, uruchamiamy plik Haret z poziomu X1 i odłączamy od USB dopiero aż zabootuje się android w przeciwnym wypadku PSFreedom nie będzie działał.

A oto kilka zdjęć na potwierdzenie moich słów:

http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie000681.jpg

http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie000979.jpg

http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie001081.jpg

Br0k3R 12.09.2010 23:10

Cytat:

Napisany przez LeonR (Post 1117510)
...
Acha a co do tych aktualizacji, to narazie wszyscy liczymy, ze tak bedzie. Najwieksza szanse daje oczywiscie pierwszy JailBreaker, poniewaz zostal stworzony bezposrednio przez osoby, ktore pierwsze rozgryzly exploit.
Pozniej ze wzgledu na ogromna spolecznosc na rozwijanie ma szanse psgroove. Klony gotowego jailbreakera nie koniecznie beda aktualizowane. Chociaz by dla tego, ze tworcy oryginalu zarzekaja, ze oprogramowanie bedzie wykrywalo ich klucz i tylko na niego wgrywac update....

Przecież te WSZYSTKIE klony są na psgroove_patched i wgrywa się wszystko tymi samymi programami co teensy (at90usb162 - teensy 1.0), nawet przycisk aktywujący tryb bootloader'a do wgrywania nowego wsadu masz na klonach (na oryginale, przynajmniej na tych wersjach które zostały rozesłane jako początek całego zamieszania nie było tego przycisku i zostało potwierdzone przez to, ze ta wersja nie jest podatna na aktualizacje) ;) więc kto ma klona to może liczyć na rozwój psgroove.

Berion 12.09.2010 22:43

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1117500)
Ktos moze napisac roznice miedzy PSJAILBREJKIEM a PSGROOVE ?

PSJailbreak i jego klony to gotowe urządzenia. Jak dotąd nie update'owalne (choć ludzie od PS2JB zarzekają się, że tylko rozesłana wersja preview nie była), czyli skazane na wymarcie (ewentualnie skazujące klienta na kupno co jakiś czas nowych). Komercyjne i drogie. Strata pieniędzy. IMO.

PSGroove, jego klony, hacki (np. te dzięki którym można używać BDVD emu, czyli jak na razie BM 1.0) i porty na inne urządzenia to darmowe, open source'owe rozwiązanie, już teraz przewyższające te komercyjne funkcjami.

- - -

Wszystkie z nich do exploit na obsługę usb hub-a. Początkowo wszyscy myśleli (w tym i ja), że to klony oryg. dongle'i, ale jak zweryfikowała to rzeczywistość nie była to prawda.

Przepełniają bufor i wstrzykują swój kod, który patchuje to i owo w pamięci, dzięki czemu pojawiły się dwie opcje z debug'ów (instalowanie paczek (selfy nie muszą być podpisane - podobno, niestety PKG muszą) i funkcjonalność BDVD Emulatora (który działa jednak trochę inaczej niż oryg.)). Wraz z PSG 1.1 doszły łaty na HV (tak jak na glitchu geohota). Czas pokaże co jeszcze dojdzie w przyszłości.

Ja bym chętnie widział z debugów opcje umożliwiające kasowanie setów trophy, odblokowywanie/blokowanie poszczególnych i szybką rejestrację na PSN (serwer generuje losowe ID, a my tylko wymyślamy sobie hasło). Żadnych, innych przydatnych przeciętnemu użytkownikowi opcji więcej nie ma (wiem bo w robocie już przewertowałem całe XMB ;P).

wa2 12.09.2010 22:41

@dawajrowa
wystarczy poczytac np. w_ww.eurasia.nu/wiki/index.php/PSGroove_tutorial

LeonR 12.09.2010 22:37

github.com/psgroove/psgroove

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117505)
a to nie widziałem tego infa :P

Sa dwie wersje plikow. Obie zdecydowano sie umiescic na stronach, gdyz sa opensource. Te z dopiskiem "patched" sa wersjami, w ktorych Backup Manager nie zostal zablokowany. Pozostale sa oparte na oryginalnym kodzie github.com/psgroove/psgroove i nie obsluguja wersji zapasowych.

Acha a co do tych aktualizacji, to narazie wszyscy liczymy, ze tak bedzie. Najwieksza szanse daje oczywiscie pierwszy JailBreaker, poniewaz zostal stworzony bezposrednio przez osoby, ktore pierwsze rozgryzly exploit.
Pozniej ze wzgledu na ogromna spolecznosc na rozwijanie ma szanse psgroove. Klony gotowego jailbreakera nie koniecznie beda aktualizowane. Chociaz by dla tego, ze tworcy oryginalu zarzekaja, ze oprogramowanie bedzie wykrywalo ich klucz i tylko na niego wgrywac update.

Poza tym musze przyznac, ze sony cisnie :) Coraz ciekawszych rzeczy w psstore, nie dlugo Move - az sie nie chce czekac na ruch hackerow.
Poczekamy zobaczymy. Ja tez sie zgadzam z opinia, ze lepiej poczekac i zobaczyc co sie stanie. Z drugiej strony ktos musi potestowac i cos napisac. Jezeli ktos zakupil na allegro od czechow ten klucz to niech pozniej opisze, czy wszystko gra. Na mnie na poczcie czeka juz AVRXPLAIN i w poniedzialek zdam relacje.

Pozdrawiam.

Br0k3R 12.09.2010 22:32

wg mnie nowe gry też bedą chodzić, tak jak na xboxach z "jtag hackiem". kasuje sie folder z aktualizacją 2.0.9199 i chodzi na starszych wersjach :) Jeśli folderu sie nie skasuje to nie odpala gry i ciagle krzyczy o aktualizacje

a co do tych płytek, które służą do jailbreaka dochodzi jeszcze sprzęt od team xecutor:
modtraders.co.uk/minimus-avr-usb-development-board.html

dawajrowa 12.09.2010 22:12

a to nie widziałem tego infa :P

frog 12.09.2010 22:08

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117502)
psgroove tylko uruchamianie hombrew

UPDATE #2: Hackers have released a patch that will allow PSGroove to work with Backup Manager. :>

dawajrowa 12.09.2010 22:03

PSFreedm , PSJailbreak , PSGroove wszystko to expolity pozwalające włączyć konsole w trybie debug. Różnią się funkcjami i urządzeniami na którym są umieszczone.

Psfreedom i psgroove - wrzucasz na telefony lub te własne konstrukcje
Psfreedom - uruchamianie kopii gier i homebrew
psgroove tylko uruchamianie hombrew
Psjailbreak to samo co psfreedom tylko w postaci pendrive'a, co jest wygodniejsze niż telefon, i po podłączeniu do komputera automatycznie pobiera aktualizacje.

Pawlakosss 12.09.2010 21:44

To dobrze ludzie sie rejestrują przec co może zadomowią się tutaj na dłużej ;) Np, Ja ;P

Powtórzę ponownie, nie ma co kombinować, przynajmniej narazie. Najlepiej poczekać choćby na to jak rozwiążą sprawę upgrade'owania tego jailbreaka jak sony wypuści nowy Firmware. Chyba, ze ktoś chce grać na tych gierach co są dostępne w sieci smiało moze wybrac, którąś z opcji. Osobiscie wolę poczekać.

Mam ogromną nadzieję, ze do końca roku wszystko się wyjaśni, ponieważ tak blisko złamania konsoli nie byliśmy od 4 lat ;)

frog 12.09.2010 21:28

@Patrix kolejna zaleta PSJ. Rozreklamuje nam forum heh ;)

Ktos moze napisac roznice miedzy PSJAILBREJKIEM a PSGROOVE ? Bo wymyslalaj kurde te nazwy ciagle nowe a to chyba sie niczym nie rozni nie ? Czy tylko tym ze groove je Opensourcowy ?
Mysle nad zakupem np. tego http://www.redboxmods.com/products/Maximus-AVRUSB.html do PSGROOVA :>
or stad :

http://www.teensy.co.uk/Maximus-AVR-...duct_info.html

Patrix 12.09.2010 21:04

Coraz więcej userow tutaj z googla trafia (posty < 10 ), wszak ten temat (w prawdzie ostatni) ale jest na pierwszej stronie wyszukiwarki :]

Pawlakosss 12.09.2010 20:54

Ja też poczekam, aż to się wszystko trochę rozwinie ;) Tymczasem wrzucajcie jakieś przydatne info, wszyscy na tym skorzystamy ;)

emesc 12.09.2010 20:36

A z premiera Move 17ego wchodza wersje 160GB i 320GB, ciekawe czy wejda po wyzszych cenach czy zepchna aktualne nizej?

dawajrowa 12.09.2010 20:35

narazie najlepszym rozwiązaniem jest poczekać troche , ceny lada moment polecą ostro w dół no i zobaczymy jak to dalej w ogóle z tym będzie

frog 12.09.2010 20:32

Cytat:

Napisany przez Br0k3R (Post 1117475)
ja od niego kupiłem, wpłaciłem przez paypal, napisał mi na maila że dostał płatność i wyśle towar we wtorek, więc raczej ma na stanie ;)

Daj znac jak przyjdzie, jak wgrasz co trzeba wgrac i zadziala co powinno zadzialac ;>
Ja dalej nie wiem co kupic... Chyba jeszcze zadne JBL ani x3 czy inne klony jeszcze nie rozsylaja nie?

dawajrowa 12.09.2010 20:04

Jak taki mądry jesteś to sam to zrób :lol:
Myślisz że to takie proste z tego co mniej więcej rozumiem to płyta i tak czy siak musi być a obraz gry z dysku jest emulowany , zresztą czy to aż taki problem mieć jednego oryginała ?

emesc 12.09.2010 20:03

Cytat:

Napisany przez obibox (Post 1117480)
Witajcie :), od początku obserwuję ten temat na Waszym forum i poczułem śię zachęcony do eksperymentów z diy jailbreak postanowiłem wykonać wersję na PIC 18. Właśnie przed chwilą przyjechałem ze sklepu, polecam zestaw z Tesco.
Za konsole 250GB (1pad w zestawie) gry: Uncharted 2 oraz On Famous + kablel HDMI (był w komplecie) zapłaciłem 1349 złotych i jeszcze dostałem 100 złotych w bonie. To co być może jest teraz najważniejsze: konsola ma fabryczny soft 3.3
Pozdrawiam

Jak kupowac pod JB to wole z Auchan opcje 120GB za 949 ;)

M@X 12.09.2010 20:00

No to obie informacje ciesza mnie ;-).

W ogole... Co to za problem tak napisac Backup Manager by sprawdzal obecnosc oryginalnej plyty w napedzie TYLKO w momencie uruchamiania gry? Wowczas nie byloby powodu domniemywac niecnych pobudek uzytkownikow JB. A tak... Coz...

dawajrowa 12.09.2010 19:53

to widocznie źle zrozumialem Cie :)
@UP - to że można wprowadzić PS3 w debug`a nic nie daje narazie posiadaczom iPhone/iPod`ów bo backup menager nie działa przy takiej kombinacji , zresztą pisałem o tym wyżej

LeonR 12.09.2010 19:49

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117450)
Kolego LeonR - chyba angielskiego to ty za dobrze nie znasz :) Ten Czech odpisał mu że to jest już gotowa płytka więc nie ma żadnej niezgodności...

Ja napisalem tylko, ze jest nie zgodnosc zdjecia z produktem dostarczanym, nie ze wystawiajacy aukcje ma jakies zle zamiary.

obibox 12.09.2010 19:43

Witajcie :), od początku obserwuję ten temat na Waszym forum i poczułem śię zachęcony do eksperymentów z diy jailbreak postanowiłem wykonać wersję na PIC 18. Właśnie przed chwilą przyjechałem ze sklepu, polecam zestaw z Tesco.
Za konsole 250GB (1pad w zestawie) gry: Uncharted 2 oraz On Famous + kablel HDMI (był w komplecie) zapłaciłem 1349 złotych i jeszcze dostałem 100 złotych w bonie. To co być może jest teraz najważniejsze: konsola ma fabryczny soft 3.3
Pozdrawiam

Br0k3R 12.09.2010 18:50

ja od niego kupiłem, wpłaciłem przez paypal, napisał mi na maila że dostał płatność i wyśle towar we wtorek, więc raczej ma na stanie ;)

M@X 12.09.2010 18:22

Cos o ucieszy zwolennikow JB : http://www.redmondpie.com/jailbreak-...sgroove-video/

Cos, co ucieszy mnie (konsekwencje musza byc) : http://psgroove.com/?p=558

wa2 12.09.2010 17:22

Pewna niezgodnosc byla na allegro umiescil zdjecia plytki Teensy 2.0 (atmega32u4)
a sprzedaje "cos" z at90usb162
Mimo tych niezgodnosci wszystko moze byc ok.
Sprzedajacy aukcje wystawil w trzech krajach.
W Polsce 2 osoby juz kupily.

dawajrowa 12.09.2010 16:49

Kolego LeonR - chyba angielskiego to ty za dobrze nie znasz :) Ten Czech odpisał mu że to jest już gotowa płytka więc nie ma żadnej niezgodności , kupujesz to dostajesz wgrywasz te pliki czy co tam trzeba i wsio ,dodatkowo "płytka" jest w formie USB-Sticka więc ma obudowe a o taką mało raczej ciężko więc same plusy a za taką cene to istna rewelacja typek ma sporo komentarzy więc nie ma sie co bać sam miałem jeszcze wczoraj to kupowac ale pojawiła sie metoda z iPhonem no i zrezygnowałem tylko pech chciał że metoda jest na razie w fazie testów , jest dużo problemów i backup menager z tym na razie nie działa . Jak do wtorku nic z tym nie zrobią to zamawiam to i dam znać czy było ok :D PzA nie bo typek jest z Czech i zarejestrowany jest na Aukro.cz a oni nie maja takiego systemu płatnośći więc miałby problem z wypłaceniem kasy .

LeonR 12.09.2010 16:37

Cytat:

Napisany przez wa2 (Post 1117444)
Kupno przedmiotu przez internet zawsze wiaze sie z ryzykiem.

Jezeli sprzedajacy napisal prawde to powinno to dzialac.

Tutaj musze sie zgodzic, ryzyko jest zawsze.
Jest cos takiego na allegro, ze zdjecie musi byc aktualne. Tam masz zdjecie Teensy 2.0 a Pan napisal ci, ze jest to przerobiony teensy. To jest taka lekka nie zglodnosc.
Ze swoimi mozliwosciami ta plytka powinna kosztowac max. 60zl. Ale tu sie nie ma co czepiac -> podaz/popyt.
Wyglada na to, ze ktos wrzuca produkt, ktorego u nas brakuje :) Ja bym sie tylko przy kupowaniu dopytal, czy produkt jest na stanie (jeden gosc z allegro sprzedaje jailbreaker na zasadzie: jak dostane przelew to wtedy zamowie -> dlugi czas oczekiwania, dwa ze sam sobie moge przeciez zamowic a nie placic 2x wiecej za jego usluge).
Tu zablysne lekka nie wiedza, bo w kazdym sklepie zgodnie z aktualnym prawem, mozesz zwrocic produkt do 2 tygodni bez podania przyczyny (glupio sie tlumaczyc, ze nie udalo sie zlamac PS3). Nie wiem, czy taka opcja jest na allegro.
Produkt jest sprowadzany z zagranicy i nie mozna uzyc zaplaty przez allegro, lub zaplaty pobraniowej -> Twoje dodatkowe ryzyko. Ja nie mam zaufania (poczta, kurier, producent: to sa zrodla ryzyka i dostarczenia uszkodzonego przedmiotu), wiec zawsze zamawiam z placeniem przy odbiorze lub odbior osobisty. Wszystkie przypadki, kiedy zaplacilem z gory przelewem konczyly sie dla mnie negatywnie.

Pozdrawiam i zycze zabawy w testowaniu, przypuszczam ze jezeli sie okaze produktem dobrym, to te 20 plytek zniknie w oka mgnieniu :)

wa2 12.09.2010 15:24

Kupno przedmiotu przez internet zawsze wiaze sie z ryzykiem.

Jezeli sprzedajacy napisal prawde to powinno to dzialac.

szabalek 12.09.2010 14:01

hmm.. czyli skoro powinno dzialac to nie musze sie obawiac i moge kupic ?

pozdro ;p

wa2 12.09.2010 13:19

PSGroove dziala na:
* AT90USB162
* AT90USB646
* AT90USB647
* AT90USB1286
* AT90USB1287
* ATMEGA32U4

Czyli teoretycznie powino dzialac ok

Br0k3R 12.09.2010 11:53

Napisałem do gościa o aktualne foto i info dot, co to dokładnie jest.

Odpisał mi
Cytat:

that`s teensy 1.0 with at90usb162 ready to jeailbreak ps3
It`s completely rebuilded board prepared for jailbreak
it`s only a "usb-stick" with bootloader switch and indication LED

i załączył foto:
i52.tinypic.com/vhezcy.jpg

wa2 12.09.2010 10:08

Wygląda jak Teensy 2.0 (atmega32u4)
w ww.pjrc.com/teensy/

szabalek 11.09.2010 20:24

Allegrosz

Witam. Na allegro znalazlem cos takiego : allegro.pl/teensy-usb-development-board-i1226193946.html

Moze mi ktos powiedziec czy to zadziala? Na ktoryms z forum widzialem

Że działają te modele
Kod:

Teensy 1.0
Teensy 2.0
Teensy 1.0 ++
Teensy 2.0 ++
AT90USBKEY

Jestem dosyc zielony wiec pytanie do ekspertow czy ta aukcja ktora wam pokazalem dziala?
Pozdro;p

LeonR 11.09.2010 17:10

Cytat:

Napisany przez Br0k3R (Post 1117282)
czy wystarczy kupić tylko to seguro.pl/sklep/?zobacz=5192 i to jest cała płytka z wszystkimi elementami, podpinam pod kompa, programuje wsadem i śmiga? czy to sam mikrokontroler?

Czesc, to jest sam mikrokontroler.
Pltyka testowa raczej ponizej stowy nie schodzi. Byla szansa znalesc jakies malenstwo (klucz), na ktorym by sie tak dalo zrobic. Ale wszystko zostalo globalnie wykupione! :D Rok 2010 zostanie zapamietany dosc dobrze w branzy elektronicznej :)
Pzdr.

Diabolique 11.09.2010 14:42

jaka masz wersje fw? co odpaliles i skad. opisz troche sytuacje :)

armorsnake 11.09.2010 00:09

Panowie udało się! Wgrałem exploita na mojego slima. Pozłużył mi so tego telefon SE Xperia X1. Jeśli ktoś chce sam spróbować to polecam tutorial z poniższeo linku, oraz slużę swoją wiedzą;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778986

PSFreedom for ALL ;)

Br0k3R 10.09.2010 19:25

czy wystarczy kupić tylko to seguro.pl/sklep/?zobacz=5192 i to jest cała płytka z wszystkimi elementami, podpinam pod kompa, programuje wsadem i śmiga? czy to sam mikrokontroler?

arcade 10.09.2010 18:46

Cytat:

Napisany przez LeonR (Post 1117115)
Witam, jezeli ktos sobie chce potestowac to prosze:
Sklep Seguro Elektronik (Polska)
Plyta: AVRXPLAIN

Do mnie juz jedzie, a pani ze sklepu zapewnia, ze jeszcze sa dostepne.

No widze ze to nie jest zły pomysł szkoda ze ta pani nie jest taka miła i nie wysyła za granice .:D
Niestety u mnie wygląda to wszędzie tak>shop.avr-praxis.de/development-tools/avr-boards/xplain.html

Berion 10.09.2010 11:30

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1117190)
Takie coś nagrał m.in jakiś polak na yt: watch?v=Uo7v2iFZ6ts

A samemu sprawdzałeś? No właśnie. Więc dopisz chociaż słowo *podobno*.

I jeśli chodzi o PS2 to oczywiście model konsoli musi być wstecznie kompatybilny z PS2.

Cytat:

na scenie coś piszą o tym, że można za pomocą psp grać w każdą grę..
Nie rozumiem. W każdą z PSXa? Prawie każdą.

Cytat:

Osobiście czekam aby jak na PSP (które sprzedałem za 600zł) można było robić własne gry psx dla PS3 i wgrywać je za pomocą FTP ;)
"Robić własne gry"? Eee, gry z PSXa, które uruchamiasz na PSP/PS3 to są obrazy płyt spakowane do archiwów *.pbp razem z ikonkami, tłem, instrukcją (która notabene w wersji PAL tak się nie powinna nazywać ;]). Można spokojnie wypakować te gry i nagrać na płytę, włożyć do PSXa i grać.

Do czegoś takiego, podobnie jak w przypadku gier dla PS3 nieprędko dojdzie. Trzeba by znaleźć jakiś sposób na aktywację tych gier, czyli obejść w jakiś sposób PDDRM.

Cytat:

Co do FW 3.41 to ściągnąłem wersję kiedy już był ten pendrive w necie, więc chyba mam wersję v2?
Raczej tak. Sony podmieniło te wpisy cichaczem, a wersji "v3" nie ma i nie będzie. ;]

Sony nie wgrywa póki co żadnych patchy i póki co na update trzeba wyrazić zgodę. Jeśli podłączysz PS3 do sieci i zechcesz się zalogować/zarejestrować to zapyta najpierw o update do 3.42, który niektórym loopuje konsole...

Cytat:

Napisany przez Symeonius
spróbował bym raczej użyc GB bądź GBC ;P

A GB/GBC mają jakieś urządzenia wyjścia (po za słuchawkami ;])?

itd. ;]

jarek123 10.09.2010 10:38

Co do odpalania PSX i PS2 z płyt kopi zapasowych to już dawno można to zrobić bez żadnego swapa i przeróbki. Konsola PS3 po włożeniu oryg płyty z tych, że starszych konsol kręci ją około 10-15munut następnie zaprzestaje tego na rzecz oszczędzania energii. wtedy można podminić grę i konsola tego nie widzi. Oczywiście musi być konsola otwarta lub jakiś hack na usb zatrzymujący i bez wiedzy konsoli wysuwający ów oryginalną płytę.

Takie coś nagrał m.in jakiś polak na yt: watch?v=Uo7v2iFZ6ts

PS. na scenie coś piszą o tym, że można za pomocą psp grać w każdą grę..
Osobiście czekam aby jak na PSP (które sprzedałem za 600zł) można było robić własne gry psx dla PS3 i wgrywać je za pomocą FTP ;)
PSX też posiadam w wersji czarnej tej yaroze, ale bez płyt do niej (jeśli to coś zmienia).
Co do FW 3.41 to ściągnąłem wersję kiedy już był ten pendrive w necie, więc chyba mam wersję v2? W każdym razie słyszałem o dwóch i bałem się wgrać poprzez psn 3.41 bo mogło sony dać v3 (kto ich wie). Mam nadzieje, że powstanie po polsku faq dla osób co nie mają jeszcze 3.41 aby wgrać odpowiednią tego wersję... ;)

witek80 10.09.2010 07:08

Cytat:

Napisany przez LeonR (Post 1117115)
Witam, jezeli ktos sobie chce potestowac to prosze:
Sklep Seguro Elektronik (Polska)
Plyta: AVRXPLAIN

Do mnie juz jedzie, a pani ze sklepu zapewnia, ze jeszcze sa dostepne.

Tutorial do instalacji:
psx-scene/ps3 general discussion/Jailbreak PS3 with ATAVRXPLAIN Board -Flashing Guide (przyklejony)

Pozdrawiam.

Też to zamówiłem , zobaczymy co z tego będzie.

Symeonius 10.09.2010 01:00

A co do robienia jakiś wyczynow z PSX i PS2 spróbował bym raczej użyc GB bądź GBC ;P chodź to i tak było by za duże urządzenie jakie bym chciał oglądać przy konsoli, można by obadać na jakich dokładnie płytkach są robione te "cudne" mp3/4 z hipermarketów i je przeprogramować

Berion 10.09.2010 00:56

@LeonR
Myślałem raczej o samym hoście i aplikacji, która by cudowała z pakietami. Niestety hw wszystko psuje. ;] Czyli o czymś co jeszcze miało by sens.

@Symeonius
Hmm pseudo? Nie, to w ogóle nie jest wirtualna maszyna. To emulator (wirtualizator?).

Nie przeskoczy się. Niestety.

Symeonius 10.09.2010 00:47

Czyli domyślam się że ta emulacja PS2 sprowadza się do stworzenie pseudo wirtualnej maszyny której ograniczeń nie przeskoczysz ?

LeonR 10.09.2010 00:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1117146)
Akurat nie da się. Już prędzej PSX (parallel ;]).

Wydaje mi sie, ze sie da - jednak bylo by to bez sensowne, bo miedzy nimi musiala by byc plytka taka jak do psgroove. Prawdopodobnie 2 lub 3 mikrokontrolery - obslugujaca 2 hosty na raz. Dwa gniazda USB w takim razie (czyli cenowo takie cos bylo by jeszcze drozsze). Mozna by oszczedzic na pamieci flash, bo pobierala by program z pc-eta. Ale zamysl bez sensowny w sumie (a jeszcze ktos wpadnie na pomysl polaczenia ps3 i kompa i bedzie glupio:P )

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1117146)
Zablokowali już wraz z fw. 3.42 ;]

No tak :) Ale ja licze, ze to zostanie w upgradzie psgroove zrobione i pozniej bedzie mozna bezpiecznie zainstalowac 3.42. Tak na szybko to przypuszczam, ze sony zmienilo "haslo" do handshake'u miedzy donglem serwisowym i konsola (teraz musi byc nie zla zabawa, bo serwisom trzeba wyslac nowe klucze :P).
Z ciekawostek to, zauwazyliscie ze w kodzie komunikacji dongla i ps3 (w handshake'u) jest ukryty tekst w hexie: "FACEBOOK AABBCCDD", ciekawe ze taki profil - aabbccdd, istnieje (nawet dwa) :D

Pzdr.

Berion 10.09.2010 00:45

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1117147)
Zapis licencyjny uniemozliwiajacy ingerencje w oprogramowanie jest jednak jasny i chyba do nikogo tutaj poza mna nie dotarlo ze kupujemy sprzet do uzywania go zgodnie z przeznaczeniem (licencja) i wydajac 2000 PLN na konsole wcale nie mozemy z nia zrobic co nam sie podoba. Jesli ktos tego nie akceptuje, to kupowac nikt nie kaze...

Do Ciebie M@X nie dociera, że konsola jest Twoja i o tym co z nią możesz robić nie decyduje jakaś tam sobie licencja zrodzona w umyśle spasłego krawaciarza, tylko etyka. ;)

Cytat:

Napisany przez Symeonius (Post 1117149)
Czyli SM----> OPL z USB i gra np z pena bądź HDD ? ;>

Z HDD to na pewno nie, bo Sony nie udostępniło wirtualnego dysku twardego w swoim emulatorze. Z USB owszem, ale tam transfer też jest "hamowany" do 1.1. Jak nic po złości. ;]

Cytat:

Czyli teoretycznie używając "starego" kodowania dla PS2 można by napisać nowe aplikacje którym na PS2 mogło by brakować mocy np emu PSP, czy samego PSX'a oraz inne emulatory np DS'a plus np media player który by odpalał MKV
Jeśli napiszesz aplikację działającą w dwóch, różnych środowiskach - emulującym, czyli tym które emuluje to w którym jest emulowana - to osobiście Ci wręczę tego Noble'a. :D

Przeczytaj więc sobie to teraz na głos i zastanów się czy to jest możliwe.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23.