![]() |
Mam takie pytanie - czy jest jakaś wersja PSGrova z obsługą Backup Menagera? I czy ktoś zna jakąś stronkę na której są informację jak zrobić to na PICu (chodzi mi o rozwinięcie modyfikacji z tej strony http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65391)?
|
Cytat:
Dodatkowo jak mam cały czas problem z uruchomieniem tego exploita bo albo on nie działa albo Moniotra/TV nie wykrywa ;( |
Cytat:
afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :) |
O tyłek to możesz swoje dowody potłuc z prostej przyczyny; prawo mówi o zakazie przerabiania konsol albo INACZEJ zakazie łamanie zabezpieczeń tych że urządzeń. I jak tak wszystko pod to podciągasz to uwaga: Jeśli wymieniasz laser w konsoli w nie oficjalnym serwisie też łamiesz prawo ;P bo by go dostroić serwis łamie plomby oraz używa nie atestowanego np przez SONY(jako producenta konsoli) oprogramowania. A z artykułów do których się odnosisz wynika jasno że policja wyłapuje osoby/serwisy które zajmują się piractwem nie tylko konsolowym ale i komputerowym i zyskują dzięki temu korzyści materialne. Dobrze jest pouczać innych jacy powinni być i jakie jest prawo nie patrząc na siebie...
|
Argument z nożem słyszałem już miliony razy i jest o tyłek potłuc. A regularnie sa przypadki wylapywania ludzi przerabiajacych konsole (monitorowanie allegro). Przyklady :
http://polygamia.pl/Polygamia/1,9533..._konsolom.html http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...konsolami.html Tutaj wspomniana podstawa prawna rozbita jest na czesci pierwsze i wyjasniona : http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...sol-uwaaj.html |
Boziu @MAX weź sobie odpuść wywody w tym topiku a co to twoich prawniczych tekstów są wzięte chyba nie z tego kraju i z innych realiów, według twojej teorii o ustawie dotyczącej obrotem urządzeń łamiących zabezpieczenia powinny być zamknięte wszystkie serwisy zajmujące się zdejmowaniem SIM-lock, przeróbka konsol PS2 etc ba nawet twórcy alcohola 120% i innych programów też xD a jak masz komputer i zdjąłeś plomby nawet jak ci już gwarancja minęła to kulka w łeb bo otworzyłeś puszkę pandory ;f
Z JB jak i innymi urządzeniami jest jak z nożem możesz go używać do krojenia sera ale możesz tez nim kogoś zabić to do czego zastanie użyte narzędzie zależy od człowieka. "Człowiek strzela, Pan Bóg tylko kule nosi" A strach przed tym że Uber Tytuły nie będą wychodzić bo konsola padła jest wyssany z tyłka, to tylko napędzi maszynkę zarobkową sony, bo już ich konsole zaczynają się lepiej sprzedawać a Sony może zmądrzeje i zamiast blokować piractwa zacznie robić tak by było nieopłacalne np. Gry z przed 2-3 lat kosztujące ok 50% ceny, promocje itd. Wszyscy wiemy że Sony zarabia głównie na grach ale kalkulacja PS3 = 1000zł nowe gry ok 200zł to biorąc pod uwagę że wychodzi wiele super tytułów to po ok 3 miesiącach koszt gier przerasta wartość konsoli... A lepiej sprzedać 500 000 kopi gry za 100zł niz 200 000 za 200zł |
z któreg USB korzystacie ? Bo u mnie na górnym nie działa a na dolnym po kilku próbach dopiero działa , kabel jest na pewno ok więc to pewnie wina słabego portu na IP
|
Cytat:
|
tak wiem o tym , ale jak juz wcześniej wspominałem to było tylko do testów :)
Bo dużo osób pisało że niby takie gry nie działają |
Żeby była jasność w temacie: o "grach z netu" nie rozmawiamy. Nie widzę przeciwwskazań aby dyskutować na temat exploitów, chipów, nawet kopii zapasowych i ripów itd. ale nie o piractwie. Nie jest to oaza dla piratów, tylko miłośników homebrew i tak ma pozostać.
|
Wiem :)
Dobra pobawiłem sie tym troche i powiem tak , na razie to ma mase błędów i nie ma sensu sobie tym dupy zawracać :haha: Lepiej poczekać aż będzie to dopracowane w 100% niż wkur***ać sie jak ja , nie udało mi sie zgrać żadnej gry bo co chwile wywala że plik EBOOT jest uszkodzony , gre z internetu In Famous obraz ładnie załadowało i w menu zamiast Heavnly Sword miałem In Famous ale po odpaleniu czarny ekran :'( Nie mam już dzisiaj siły i nerwów na to i zostawie to na jutro dodatkwo z iPhone non stop mam problem z prawidłowym odpaleniem tego całego PSFreedom , bo albo PS3 nie wykrywa mi TV , albo exploit sie nie ładuje :( Jest też dobra nowina jednak płytki DVD+DL działają :D i gry z płyty nie mają żadnych problemów typu czarny ekran kłopot z save itp , więc chyba tutaj po eksperymentuje :) |
dawajrowa
Wiem, ze tak jest na ps3site, ale zauważ ze oni zbytnio nie mogą polecać piractwa stąd stoją po drugiej stronie barykady. Co do marki Playstation to fakt smiech na sali :D A juz całkiem mnie rozwala jak ktoś mowi, ze przez piracenie, nie bedzie exclusive'ów badz polonizacji :P |
tak , nie moja wina że 90% użytkowników PS3 ma naje***ne we łbie z tym całym PS3 i piractwem i jakimś śmiesznym strachem że przez złamanie PS3 marka Playstation upadnie :lol: a modzi z PS3 Site to już kompletna kpina przebijają nawet tych z XO
|
Na PS3 Site ukrocili pirackie zapedy, to tutaj przyszedles... ;-)?
|
dzięki wielkie , ale użyłem już wersji stealth :)
M@X - skończ bo to i tak nic nie da a tylko bezsensownie zapełniasz temat |
Cytat:
|
Ja chcialbym jeszcze poznac zdanie Sony Polska na temat calej tej sytuacji. Niewykluczone tez, ze zgodnie z ustawa o zakazie obrotu urzadzeniami umozliwiajacymi usuniecie zabezpieczen producenta sprzetu osoby, ktore nabeda takie gwizdki USB moga sie spodziewac niezbyt przyjemnej przesylki w skrzynce pocztowej z wizerunkiem godla RP ;-)...
|
Cytat:
Backup Manager 1.0 |
armorsnake - niestety z tej strony nie da sie pobrać :( jakbys miał ten pliczek i byłbyś tak miły upnąć go na jakiś serwer byłbym bardzo wdzięczny :)
|
Cytat:
Chętnie taki tutorial bym napisał + parę przemyconych uwag na temat polityki korporacyjnej i ichniego PR. ;) Nie mam jednak póki co żadnego urządzenia, którym mógłbym exploitować. |
Cytat:
http://www.psjailbreak.com/downloads/manager.pkg |
Zaraz mnie ch*j strzeli skąd mam wziąć Backup Menager`a ? Wszystko poszło gładko z iPhonem , PS3 wlącza sie są foldery PGK File Instaled i ten drugi GAme coś ale BM brak :(
|
Sytuacja znana z iPhone. Chce sie piracic? Szkolimy sie, szukamy, kombinujemy. Ma byc prosto? Placimy.
|
Dobrze, jest tutaj masa, chaotycznych i skomplikowanych informacji, dla przeciętnego causala, takie jak ja ;) Czy będzie można liczyć, niedługo jakiś informacji/tutorialów/stuffu na stronie głównej w dziale konsole. Tak jak jest z resztą platform? :)
|
Cytat:
|
@Madziara82:
To moze byc nie przydatna rada, ale od strony konsoli czy zrobilas tak: 1. Odlaczyc od zasilania 2. Wlaczyc do zasilania 3. Uruchomic konsole i.. 4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu. Nie wiem, czy wszystkie punkty sa potrzebne tak naprawde, ale u mnie dziala i na forach sceny, podawana jest taka kolejnosc. |
Naprawdę ciężko jest mi jeszcze coś powiedzieć:/
Na forach ludzie piszą, że port PSFreedom na X1 radzi sobie lepiej ze slimami. Ja mam slima i mi "łapie" praktycznie za każdym razem. Możesz spróbować użyć innej karty microSD oraz sposobu formatowania FAT i FAT32. Oczywiście PSFreedom działa tylko na firmware konsoli 3.41. Do konca tygodnia jestem na urlopie ale jak wrócę to postaram się zrobic tutorial jak wszystko odpalić. Poniżej masz kilka przydatnych linków, pewnie wiekszość znasz ale poczytaj jeszcze raz wszystko dokładnie i na spokojnie posprawdzaj. LINK 1 LINK 2 LINK 3 LINK 4 |
Windows po tej operacji rozpoznaje mi nieznane urządzenie usb (konsola też ten błąd zgłasza). Więc wnioskuje po tym co Mi pisałeś że mam coś źle. Roma już zmieniłam na 1.5 a miałam 1.6 ;/ nie wiem co jeszcze mogę robić źle :(
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :( Może mógłbyś mi wysłać swoją zawartość karty, bo chyba jak na kobietę to mnie to przerasta ;) |
Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz: - czy na pewno masz HardSPLa - czy masz dobre pliki PSFreedom czyli DL PS Freedom files (BDVD), w paczce masz: Kod:
modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi - czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB - wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz Kod:
su- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej. |
Cytat:
Witam Serdecznie. Robiłam wszystko jak opisałeś ale na dal nic się nie dziej :( gdzie mogę robić błąd ?? |
Nie ma obrazów, były wczesniej w iso. Teraz ludzie pakują grę i wypakowujesz do tego folderu GAMEZ na internal/external.
|
nie wiem czy było ale ludziom ze sceny udało sie scrackować gry z PSN i działają ,ponad to napomknęli coś tam o DLC , na razie jest to tylko kilka gier ale prace nadal trwają :)
|
Cytat:
W temacie o tej plytce na psx-scen.com, jest opisane ze backup manager dziala i porwierdzone granie przez kilka osob. Ja nie sprawdzam bo kopie gier (nawet wlasne mnie nie interesuja). Tym bardziej zassane z neta. |
Ooo dodali kratke z DVDR fajnie ale mogli by jeszcze dodać BR :P
dzisiaj coś "zassam" z internetu oczywiście tylko w celu sprawdzenia :P i jutro sam potestuje |
OK znalazlem strony z kompatybilnosciami ;>
https://spreadsheets.google.com/lv?k...owsperpage=250 http://www.ps3news.com/subdomain.php...=ps3-jailbreak @dawajrowa melduj tam odrazu ! ;> |
co do tych gier z neta to ja słyszalem narazie takei coś że te Rip`y co są robione przez PSJ działają a stare RIP napedami BR nie działają ale ile w tym prawdy to nie wiem za pewne jutro sie przekonam już ;)
|
BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ? |
Cytat:
Ale jest jeden plus, teraz to forum jest chyba jedynym polskim, na ktorym tak szybko przenoszone sa informacje. Sa fora, na ktorych ludzie wciaz uwazaja, ze to jest sciema z psgroove. Apropos AVRXPLAIN, ktory zamowilem dziala bez problemu :) Pozdrawiam. |
Na PS3 nie ma czegoś takiego jak media flag w pliku wykonywalnym, ani tym podobnych hybryd wykrywających PTP/OTP.
Jeśli nie działa to jest tego jakaś inna przyczyna. |
ja to tak skumalem ze z 25GB BR tyz dzialaja....
|
Narazie to nie ma zbyteniego sensu bo gry na dwuwarstowych DVD+DL i BR nie działają potrzebny jest program jaki był kiedyś do gier na PS2 tych co wymagały płyt DVD+DL
lepiej chyba poczekać na poprawionego backup menagera i kupić HDD Aaa no i tylko gry własnoręcznie zrippowane można tak nagrywać tych z neta na razie nie |
Czas zakupic nagrywarke blueray ;>
|
Pisałem o tym wyżej :P
Jeszcze z BR 25GB można odpalać gry i jest to o tyle potrzebne że nie wszysktie gry z HDD działają poprawnie :) |
Hej,
Nie wszystkich ucieszy ta wiadomosc, nie ktorych bardzo. Wyglada na to, ze odpalono gry z plytki DVD-R (oczywiscie takie, ktore sie na niej mieszcza), przy uzyciu backup managera. Linka nie podsylam, kto ciekawy to wyszpera. Pzdr. |
to już inna sprawa ale da sie na iP i to jest ważne :)
do tych gier z płyt to na razie działąją tylko DVD-R dwuwarstwowe niestety nie i jedno warstwowe płytki BR - 25GB więc nieźle jest :D EDIT: już trwają prace nad emulatorem gier z PSP nazywać ma sie Project PS3P i skończony będzie kiedy będzie skończony więc na razie nie ma sensu męczyć pytaniami kiedy :) |
Koniecznosc wgrania Androida na iPhone'a, zeby uruchomic to cos nie uwazam za funkcjonowanie natywne na iPhone - jak bedzie paczka w Cydii, to mozna mowic ze "Da sie przy pomocy iPhone'a" ;-)...
|
no pare niusów jest :P
BM działa już z iPhone 3G i iPode`em Touch , 2G nadal czeka na mała aktualizację i drugie można odpalać gry z płytek DVD :D ht tp://psx- scene. com/forums/showthread.php?t=65928 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam prośbę wklejajcie linki normalnie... zaczynajac od http albo www nie wiem po co to krycie.
@ed hunter jeśli tak jest to ok - ja swoje pierwsze 10 postów nabiłem z 8 lat temu... |
Siemka Wszystkim.
JB działa jak dotychczas tylko na firmware 3.41. Ale jest świetna wiadomość ze już niedługo będzie działać na wszystkich starszych wersjach firmware, więc kto ma jeszcze Other OS to powinien poczekać .:) więcej Tu>psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65908 |
Przerobione PS3 dostanie swoja Cydie :
http://psgroove.pl/2010/09/12/445-pr...en-pstore.html Oby tylko nie dostalo swojego Installousa, choc przy tych rozmiarach gier to chyba niemozliwe :-P... |
Cytat:
Tak jak napisałem wcześniej jako urządzenie sterujące posłużył mi telefon SE Xperia X1 z wgranym HardSPL i z polskim ROMem genesis.one 1.5 PL (Win Mobile 6.5 build 21903). Następnie najlepiej mieć czystą, sformatowaną kartę microSD powyżej 1GB i zainstalować na niej XDANDROID 2.2 i dalej zgodnie z instrukcją. Należy szczególną uwagę zwrócić na czynności: Kod:
Włączamy tryb Actice Sync w Windows Mobile A oto kilka zdjęć na potwierdzenie moich słów: http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie000681.jpg http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie000979.jpg http://img1.vpx.pl/up/20100912/mlzdjecie001081.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
PSGroove, jego klony, hacki (np. te dzięki którym można używać BDVD emu, czyli jak na razie BM 1.0) i porty na inne urządzenia to darmowe, open source'owe rozwiązanie, już teraz przewyższające te komercyjne funkcjami. - - - Wszystkie z nich do exploit na obsługę usb hub-a. Początkowo wszyscy myśleli (w tym i ja), że to klony oryg. dongle'i, ale jak zweryfikowała to rzeczywistość nie była to prawda. Przepełniają bufor i wstrzykują swój kod, który patchuje to i owo w pamięci, dzięki czemu pojawiły się dwie opcje z debug'ów (instalowanie paczek (selfy nie muszą być podpisane - podobno, niestety PKG muszą) i funkcjonalność BDVD Emulatora (który działa jednak trochę inaczej niż oryg.)). Wraz z PSG 1.1 doszły łaty na HV (tak jak na glitchu geohota). Czas pokaże co jeszcze dojdzie w przyszłości. Ja bym chętnie widział z debugów opcje umożliwiające kasowanie setów trophy, odblokowywanie/blokowanie poszczególnych i szybką rejestrację na PSN (serwer generuje losowe ID, a my tylko wymyślamy sobie hasło). Żadnych, innych przydatnych przeciętnemu użytkownikowi opcji więcej nie ma (wiem bo w robocie już przewertowałem całe XMB ;P). |
@dawajrowa
wystarczy poczytac np. w_ww.eurasia.nu/wiki/index.php/PSGroove_tutorial |
github.com/psgroove/psgroove
Cytat:
Acha a co do tych aktualizacji, to narazie wszyscy liczymy, ze tak bedzie. Najwieksza szanse daje oczywiscie pierwszy JailBreaker, poniewaz zostal stworzony bezposrednio przez osoby, ktore pierwsze rozgryzly exploit. Pozniej ze wzgledu na ogromna spolecznosc na rozwijanie ma szanse psgroove. Klony gotowego jailbreakera nie koniecznie beda aktualizowane. Chociaz by dla tego, ze tworcy oryginalu zarzekaja, ze oprogramowanie bedzie wykrywalo ich klucz i tylko na niego wgrywac update. Poza tym musze przyznac, ze sony cisnie :) Coraz ciekawszych rzeczy w psstore, nie dlugo Move - az sie nie chce czekac na ruch hackerow. Poczekamy zobaczymy. Ja tez sie zgadzam z opinia, ze lepiej poczekac i zobaczyc co sie stanie. Z drugiej strony ktos musi potestowac i cos napisac. Jezeli ktos zakupil na allegro od czechow ten klucz to niech pozniej opisze, czy wszystko gra. Na mnie na poczcie czeka juz AVRXPLAIN i w poniedzialek zdam relacje. Pozdrawiam. |
wg mnie nowe gry też bedą chodzić, tak jak na xboxach z "jtag hackiem". kasuje sie folder z aktualizacją 2.0.9199 i chodzi na starszych wersjach :) Jeśli folderu sie nie skasuje to nie odpala gry i ciagle krzyczy o aktualizacje
a co do tych płytek, które służą do jailbreaka dochodzi jeszcze sprzęt od team xecutor: modtraders.co.uk/minimus-avr-usb-development-board.html |
a to nie widziałem tego infa :P
|
Cytat:
UPDATE #2: Hackers have released a patch that will allow PSGroove to work with Backup Manager. :> |
PSFreedm , PSJailbreak , PSGroove wszystko to expolity pozwalające włączyć konsole w trybie debug. Różnią się funkcjami i urządzeniami na którym są umieszczone.
Psfreedom i psgroove - wrzucasz na telefony lub te własne konstrukcje Psfreedom - uruchamianie kopii gier i homebrew psgroove tylko uruchamianie hombrew Psjailbreak to samo co psfreedom tylko w postaci pendrive'a, co jest wygodniejsze niż telefon, i po podłączeniu do komputera automatycznie pobiera aktualizacje. |
To dobrze ludzie sie rejestrują przec co może zadomowią się tutaj na dłużej ;) Np, Ja ;P
Powtórzę ponownie, nie ma co kombinować, przynajmniej narazie. Najlepiej poczekać choćby na to jak rozwiążą sprawę upgrade'owania tego jailbreaka jak sony wypuści nowy Firmware. Chyba, ze ktoś chce grać na tych gierach co są dostępne w sieci smiało moze wybrac, którąś z opcji. Osobiscie wolę poczekać. Mam ogromną nadzieję, ze do końca roku wszystko się wyjaśni, ponieważ tak blisko złamania konsoli nie byliśmy od 4 lat ;) |
@Patrix kolejna zaleta PSJ. Rozreklamuje nam forum heh ;)
Ktos moze napisac roznice miedzy PSJAILBREJKIEM a PSGROOVE ? Bo wymyslalaj kurde te nazwy ciagle nowe a to chyba sie niczym nie rozni nie ? Czy tylko tym ze groove je Opensourcowy ? Mysle nad zakupem np. tego http://www.redboxmods.com/products/Maximus-AVRUSB.html do PSGROOVA :> or stad : http://www.teensy.co.uk/Maximus-AVR-...duct_info.html |
Coraz więcej userow tutaj z googla trafia (posty < 10 ), wszak ten temat (w prawdzie ostatni) ale jest na pierwszej stronie wyszukiwarki :]
|
Ja też poczekam, aż to się wszystko trochę rozwinie ;) Tymczasem wrzucajcie jakieś przydatne info, wszyscy na tym skorzystamy ;)
|
A z premiera Move 17ego wchodza wersje 160GB i 320GB, ciekawe czy wejda po wyzszych cenach czy zepchna aktualne nizej?
|
narazie najlepszym rozwiązaniem jest poczekać troche , ceny lada moment polecą ostro w dół no i zobaczymy jak to dalej w ogóle z tym będzie
|
Cytat:
Ja dalej nie wiem co kupic... Chyba jeszcze zadne JBL ani x3 czy inne klony jeszcze nie rozsylaja nie? |
Jak taki mądry jesteś to sam to zrób :lol:
Myślisz że to takie proste z tego co mniej więcej rozumiem to płyta i tak czy siak musi być a obraz gry z dysku jest emulowany , zresztą czy to aż taki problem mieć jednego oryginała ? |
Cytat:
|
No to obie informacje ciesza mnie ;-).
W ogole... Co to za problem tak napisac Backup Manager by sprawdzal obecnosc oryginalnej plyty w napedzie TYLKO w momencie uruchamiania gry? Wowczas nie byloby powodu domniemywac niecnych pobudek uzytkownikow JB. A tak... Coz... |
to widocznie źle zrozumialem Cie :)
@UP - to że można wprowadzić PS3 w debug`a nic nie daje narazie posiadaczom iPhone/iPod`ów bo backup menager nie działa przy takiej kombinacji , zresztą pisałem o tym wyżej |
Cytat:
|
Witajcie :), od początku obserwuję ten temat na Waszym forum i poczułem śię zachęcony do eksperymentów z diy jailbreak postanowiłem wykonać wersję na PIC 18. Właśnie przed chwilą przyjechałem ze sklepu, polecam zestaw z Tesco.
Za konsole 250GB (1pad w zestawie) gry: Uncharted 2 oraz On Famous + kablel HDMI (był w komplecie) zapłaciłem 1349 złotych i jeszcze dostałem 100 złotych w bonie. To co być może jest teraz najważniejsze: konsola ma fabryczny soft 3.3 Pozdrawiam |
ja od niego kupiłem, wpłaciłem przez paypal, napisał mi na maila że dostał płatność i wyśle towar we wtorek, więc raczej ma na stanie ;)
|
Cos o ucieszy zwolennikow JB : http://www.redmondpie.com/jailbreak-...sgroove-video/
Cos, co ucieszy mnie (konsekwencje musza byc) : http://psgroove.com/?p=558 |
Pewna niezgodnosc byla na allegro umiescil zdjecia plytki Teensy 2.0 (atmega32u4)
a sprzedaje "cos" z at90usb162 Mimo tych niezgodnosci wszystko moze byc ok. Sprzedajacy aukcje wystawil w trzech krajach. W Polsce 2 osoby juz kupily. |
Kolego LeonR - chyba angielskiego to ty za dobrze nie znasz :) Ten Czech odpisał mu że to jest już gotowa płytka więc nie ma żadnej niezgodności , kupujesz to dostajesz wgrywasz te pliki czy co tam trzeba i wsio ,dodatkowo "płytka" jest w formie USB-Sticka więc ma obudowe a o taką mało raczej ciężko więc same plusy a za taką cene to istna rewelacja typek ma sporo komentarzy więc nie ma sie co bać sam miałem jeszcze wczoraj to kupowac ale pojawiła sie metoda z iPhonem no i zrezygnowałem tylko pech chciał że metoda jest na razie w fazie testów , jest dużo problemów i backup menager z tym na razie nie działa . Jak do wtorku nic z tym nie zrobią to zamawiam to i dam znać czy było ok :D PzA nie bo typek jest z Czech i zarejestrowany jest na Aukro.cz a oni nie maja takiego systemu płatnośći więc miałby problem z wypłaceniem kasy .
|
Cytat:
Jest cos takiego na allegro, ze zdjecie musi byc aktualne. Tam masz zdjecie Teensy 2.0 a Pan napisal ci, ze jest to przerobiony teensy. To jest taka lekka nie zglodnosc. Ze swoimi mozliwosciami ta plytka powinna kosztowac max. 60zl. Ale tu sie nie ma co czepiac -> podaz/popyt. Wyglada na to, ze ktos wrzuca produkt, ktorego u nas brakuje :) Ja bym sie tylko przy kupowaniu dopytal, czy produkt jest na stanie (jeden gosc z allegro sprzedaje jailbreaker na zasadzie: jak dostane przelew to wtedy zamowie -> dlugi czas oczekiwania, dwa ze sam sobie moge przeciez zamowic a nie placic 2x wiecej za jego usluge). Tu zablysne lekka nie wiedza, bo w kazdym sklepie zgodnie z aktualnym prawem, mozesz zwrocic produkt do 2 tygodni bez podania przyczyny (glupio sie tlumaczyc, ze nie udalo sie zlamac PS3). Nie wiem, czy taka opcja jest na allegro. Produkt jest sprowadzany z zagranicy i nie mozna uzyc zaplaty przez allegro, lub zaplaty pobraniowej -> Twoje dodatkowe ryzyko. Ja nie mam zaufania (poczta, kurier, producent: to sa zrodla ryzyka i dostarczenia uszkodzonego przedmiotu), wiec zawsze zamawiam z placeniem przy odbiorze lub odbior osobisty. Wszystkie przypadki, kiedy zaplacilem z gory przelewem konczyly sie dla mnie negatywnie. Pozdrawiam i zycze zabawy w testowaniu, przypuszczam ze jezeli sie okaze produktem dobrym, to te 20 plytek zniknie w oka mgnieniu :) |
Kupno przedmiotu przez internet zawsze wiaze sie z ryzykiem.
Jezeli sprzedajacy napisal prawde to powinno to dzialac. |
hmm.. czyli skoro powinno dzialac to nie musze sie obawiac i moge kupic ?
pozdro ;p |
PSGroove dziala na:
* AT90USB162 * AT90USB646 * AT90USB647 * AT90USB1286 * AT90USB1287 * ATMEGA32U4 Czyli teoretycznie powino dzialac ok |
Napisałem do gościa o aktualne foto i info dot, co to dokładnie jest.
Odpisał mi Cytat:
i załączył foto: i52.tinypic.com/vhezcy.jpg |
Wygląda jak Teensy 2.0 (atmega32u4)
w ww.pjrc.com/teensy/ |
Allegrosz
Witam. Na allegro znalazlem cos takiego : allegro.pl/teensy-usb-development-board-i1226193946.html
Moze mi ktos powiedziec czy to zadziala? Na ktoryms z forum widzialem Że działają te modele Kod:
Teensy 1.0 Pozdro;p |
Cytat:
Pltyka testowa raczej ponizej stowy nie schodzi. Byla szansa znalesc jakies malenstwo (klucz), na ktorym by sie tak dalo zrobic. Ale wszystko zostalo globalnie wykupione! :D Rok 2010 zostanie zapamietany dosc dobrze w branzy elektronicznej :) Pzdr. |
jaka masz wersje fw? co odpaliles i skad. opisz troche sytuacje :)
|
Panowie udało się! Wgrałem exploita na mojego slima. Pozłużył mi so tego telefon SE Xperia X1. Jeśli ktoś chce sam spróbować to polecam tutorial z poniższeo linku, oraz slużę swoją wiedzą;)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778986 PSFreedom for ALL ;) |
czy wystarczy kupić tylko to seguro.pl/sklep/?zobacz=5192 i to jest cała płytka z wszystkimi elementami, podpinam pod kompa, programuje wsadem i śmiga? czy to sam mikrokontroler?
|
Cytat:
Niestety u mnie wygląda to wszędzie tak>shop.avr-praxis.de/development-tools/avr-boards/xplain.html |
Cytat:
I jeśli chodzi o PS2 to oczywiście model konsoli musi być wstecznie kompatybilny z PS2. Cytat:
Cytat:
Do czegoś takiego, podobnie jak w przypadku gier dla PS3 nieprędko dojdzie. Trzeba by znaleźć jakiś sposób na aktywację tych gier, czyli obejść w jakiś sposób PDDRM. Cytat:
Sony nie wgrywa póki co żadnych patchy i póki co na update trzeba wyrazić zgodę. Jeśli podłączysz PS3 do sieci i zechcesz się zalogować/zarejestrować to zapyta najpierw o update do 3.42, który niektórym loopuje konsole... Cytat:
itd. ;] |
Co do odpalania PSX i PS2 z płyt kopi zapasowych to już dawno można to zrobić bez żadnego swapa i przeróbki. Konsola PS3 po włożeniu oryg płyty z tych, że starszych konsol kręci ją około 10-15munut następnie zaprzestaje tego na rzecz oszczędzania energii. wtedy można podminić grę i konsola tego nie widzi. Oczywiście musi być konsola otwarta lub jakiś hack na usb zatrzymujący i bez wiedzy konsoli wysuwający ów oryginalną płytę.
Takie coś nagrał m.in jakiś polak na yt: watch?v=Uo7v2iFZ6ts PS. na scenie coś piszą o tym, że można za pomocą psp grać w każdą grę.. Osobiście czekam aby jak na PSP (które sprzedałem za 600zł) można było robić własne gry psx dla PS3 i wgrywać je za pomocą FTP ;) PSX też posiadam w wersji czarnej tej yaroze, ale bez płyt do niej (jeśli to coś zmienia). Co do FW 3.41 to ściągnąłem wersję kiedy już był ten pendrive w necie, więc chyba mam wersję v2? W każdym razie słyszałem o dwóch i bałem się wgrać poprzez psn 3.41 bo mogło sony dać v3 (kto ich wie). Mam nadzieje, że powstanie po polsku faq dla osób co nie mają jeszcze 3.41 aby wgrać odpowiednią tego wersję... ;) |
Cytat:
|
A co do robienia jakiś wyczynow z PSX i PS2 spróbował bym raczej użyc GB bądź GBC ;P chodź to i tak było by za duże urządzenie jakie bym chciał oglądać przy konsoli, można by obadać na jakich dokładnie płytkach są robione te "cudne" mp3/4 z hipermarketów i je przeprogramować
|
@LeonR
Myślałem raczej o samym hoście i aplikacji, która by cudowała z pakietami. Niestety hw wszystko psuje. ;] Czyli o czymś co jeszcze miało by sens. @Symeonius Hmm pseudo? Nie, to w ogóle nie jest wirtualna maszyna. To emulator (wirtualizator?). Nie przeskoczy się. Niestety. |
Czyli domyślam się że ta emulacja PS2 sprowadza się do stworzenie pseudo wirtualnej maszyny której ograniczeń nie przeskoczysz ?
|
Cytat:
Cytat:
Z ciekawostek to, zauwazyliscie ze w kodzie komunikacji dongla i ps3 (w handshake'u) jest ukryty tekst w hexie: "FACEBOOK AABBCCDD", ciekawe ze taki profil - aabbccdd, istnieje (nawet dwa) :D Pzdr. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeczytaj więc sobie to teraz na głos i zastanów się czy to jest możliwe. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23. |