![]() |
Cytat:
z inna kompilacja , gra sie ladnei wczytała , zainstalowałem , ale pozniej problem z padem , nie wykrywa , wiec wlanczam jeszcze raz tym razem OBM w tryb patch (R2) i dalej wywala eboot.bin :( |
U mnie jak mialem F1 2010 w LAUN sie tak dzialo i przeniesienie pomoglo... To moze sprobuj wgrac w LAUN i wtedy L2+Start po wejsciu w OpenBM zmienia lokalizację i może zadziala. A jak nie to sprobuj zainstalowac jeszcze raz OpenBM (tylko bez usuwania ,bo caly katalog OMAN... sie skasuje). A jak nie to sprobuj poszukac w necie innej kompilacji, sam mam co najmniej dwie wersje OpenBM 1.13
|
mam ja w Oman46756/gamez
|
Cytat:
|
Jakie brejki pasowały by do sony obudów np. takiej:
http://sp.sony-asia.com/media/58/28680 Inne kolory: http://www.happybirthdaytoyou.com/bu...yclick8gb2.jpg Lub: http://s2.alejka.pl/i2/p/13/29/940cef2a38fa4_0_b.jpg |
najnowszy OBM z f12010 , u mnei nie działa wywala błąd eboot.ini
|
Najprawdopodobniej źle skopiowana gra z płyty... Dziś kopiowałem na OpenBM 4 gry po kolei i tylko jedna z nich działa ,a na reszcie wyświetla się właśnie ten błąd... Nie wiem ,czy to wina OpenBM ,ale jeszcze wczoraj te wszystkie gry działały , ale chciałem zrobić porządek na dysku i je usunąłem.
|
witam wrzucam gry do katalogu i zadna mi nie dziala mam tylko taki blad 80010017 co moze byc?
|
@armorsnake. Dziala. I nie pisz wiecej strikte o grach bo tu nie wolno ;)
|
Sprawdzał ktoś czy F1 2010 działa na OpenBM 1.13 ?
|
dziekuje za odpowiedz
wgram tam gry i sprawdze |
Możesz też tam ,ale to jest katalog Backup Managera i dla skomplikowania OpenBM kożysta standardowo ze swojego innego katalogu /dev_hdd0/game/OMAN46756/GAMEZ/ i tam kopiuje gry. A pomiędzy katalogami można się zmieniać naciskając w oknie głównym OpenBM L2+START.
|
witam
mam pytanie zainstalowalem OBM 1.3 wsad w pic 1.5 hermes konsola laczy sie bezproblemowo z komputerem,dzialaja gry na pendrive w jakim katalogu na konsoli mam umiescic gry ktore chce przeniesc z komputera? czy takim /dev_hdd0/game/LAUN12345/GAMEZ/ czy trzeba stworzyc inny? |
Cytat:
Nie no router ma pol roku wrt160n takze poza tym spisuje sie GIT. No nic tam 3 gry na miesiac zrzucic przez FTP to nawet jak bym mial na noc zostawic to tragedii niebedzie ;) Bow wiecej przez miesiac i tak raczej nie opanowuje bo czasu malo ;) ths za info mig. |
Cytat:
A w porównaniu z BM OpenBM wygląda dużo bardziej na rozbudowany. Poza tym ma opcię ,żeby uruchamiać gry ,które wcześniej miały problem z wykryciem padów (F1 2010 , Super Street Fighter...). Nie ma także tej informacji na początku ,którą trzeba potwierdzić. Ma opcję kopiowania zbackupowanych gier na dysk zewnętrzny z obsługą dużych plików (dzieli je na mniejsze). Możliwość większej informacji na temat backupu (np wielkosc , i czy sa duze pliki). Cytat:
Zawsze możesz wymienić router ,ew dołożyć switch 1Gb/s |
Cytat:
No ja tez mam karte 1Gbit w PC ale wlasnie ide kablem przez router. Musialbym sie bawic w odpinanie kabli i troche przenoszenie... |
Cytat:
|
Cytat:
Tak przejrzałem Twoje poprzednie posty i mam pytanko: Pomijając fakt że masz groov'jego na PIC (ja mam na at90usb162) to załadowałeś do niego hremes'a v1 ? Tak mi wynikło z lektury :) Bo w sumie do wyboru sa Groove v1 Groove v1.1 Hermes v1 i Hermes v2. Drugi Hermes ma jakieś "problemy" więc odpada. Zostaje Groove v1.1 i Hermes v1 :), na starym OM nie pójdzie ... A że trzeba iść z duchem czasu, to pora na zmiany i stąd to pytanie. Jak się sprawdza OM ? Porównaj do starego BM. Dzięki. |
Witam. Chciałbym się ze wszystkimi przy okazji przywitać i zadać pytanko. Przeczytałem od 20 strony do końca calutki wątek. Strasznie dużo czytania i taka ilość informacji powiem że zaczęła mnie przytłaczać..
Mam takie pytanie w związku z tym. Chciałbym sobie zbudować takiego skromnego penika :) 1. Po starych zabawach został mi w domu mikrokontroler AT89S52 i czy on się nada? 2. Czy ten zbudowany na PIC 18F2550 można potem przeprogramowywać jak wyjdzie nowe oprogramowanie. 3. Czy może macie gdzieś jakieś fajne tutoriale krok po kroku jak to zbudować? Bo ciężko jakoś mi coś konkretnego znaleźć a to co znajduje to na schemacie co innego i w wykazie też coś innego. i co lepsze to na PIC czy AT? Proszę Was bardzo o pomoc :) |
Cytat:
A prędkość uzyskuję podpinając bezpośrednio do kompa kabel sieciowy. W kompie mam kartę sieciową 1000Mb/s. Jak łącze się przez router 100Mb/s to jest właśnie to 8MB/s max. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I powiedz jak uzyskujesz taka prekdość po FTP bo mi też 8mb/s i nie chce więcej, używam Total Commanedera UP 5.0 do połączenia, kabel mam dość długi ale to chyba bez różnicy. |
Czyli to wina routera że tak wolno idzie? Czy może gdzieś w windowsie coś?
www .planet.pl/laboratorium_planet/wrt_414_nowe_mozliwosci taki router. |
Jakby ktoś chciał usunąć Backup Managera to niech się zastanowi podwójnie , bo razem z nim usuwają się wszystkie kopie na dysku wewnętrznym ! Właśnie sam tego doświadczyłem.... Stwierdziłem ,że dużo lepszym narzędziem jest OpenBM , gdzie najnowsza wersja uruchamia F1 2010 bez problemu z kontrolerem.
Co ciekawe usunięcie OpenBM nie usuwa kopii. Cytat:
|
Mam neta 2Mb, chciałem kablem połączyć, ale coś chyba nie mam skrosowanego kabla i nie widzi. Nie wiem jak w pc skonfigurować, by połączyć kablem. Ktoś tu wyżej wspomniał o specjalnym backup managerze. Coś więcej na ten temat? To wszyscy kopiujecie gry przez FTP? A co jak jeden plik ma np 12gb?
|
Mi przez ftp idzie 8MB/s
|
Cytat:
|
Witam,
Tak jasne od c200 przeoczylem, ale czy to na 100 % "podejdzie" do c240 ot zagadka ? beginnertv Cytat:
|
Cytat:
W każdym razie nawet na allegro jest aukcja nowych c240 za 75PLN ,a w opisie pisze ,że działa z ps3 :) |
Witam,
A czy mozna na te mp3 wczytac Rockbox'a i np.psgroove od Sansy e200? beginnertv Cytat:
|
Tanią alternatywą jest też zakup odtwarzacza Sansa C240 i instalacja na nim rockboxa...
Ma ktoś skompilowaną wersję OpenBM ? |
Ja robiłem wsio na PCB i nie za bardzo chciało mi się przeszukiwać sklepów co by wyhaczyć niższe ceny - kupiłem wszystko (poza pic'em [allegro]) w pierwszym lepszym sklepie elektro :)
|
Cytat:
Mnie koszował tylko PIC 12PLN , reszta to elementy SMD dostępne na starym pendrive 256MB. |
ee ps3break na picu teraz jest ale ps3key jest na 32kB atmelu.. Nawet na stronie swojej pisza ze 32kB maja...
A tak przy okazji. Jak mamy uklad na atmelu ale bez boodloadera to czym go wgrac i skad pobrac zeby moc potem hexy wgrywac... FLIPEM ? Jesli tak to skad wziasc taki bootloader ? |
Dokladnie :P Na PIC'u 18F4550 Całość wyszła mnie 42zł :)
|
Prawdę powiedziawszy jak tak patrzę po cenach to lepiej samemu zrobić. ;]
|
uuuu
to chyba zdecydowanie lepiej kupić teensy na atmelu ;) dzięki za odpowiedzi pozdr. ;) |
16KB. Na PICu jakimś, wcześniejsze były chyba na Atmelach.
|
a na jakim chipie jest ps3key i ile on ma kb w porównaniu do teensy 1.0
|
Jedyne przyszłościowe urządzenie to dowolny devboard na atmelu z co najmniej 64KB flashem.
Do samego PSGroove wystarczy 32KB, a w chwili obecnej 16KB. |
teensy 1.0 czy ps3key?
zamierzam kupić taki sprzęcik - chodzi o psgroove...
co będzie bardziej przyszłościowe? wiem że teensy jest na At90usb162 a jak jest z ps3keyem? co wybrać ? |
Cytat:
Rozumiem ,że użyłeś u siebie rezonatora 16MHz. Czy do PIN 1 jest podłączone napięcie +5V przez rezystor 10k i ew. diodę ? Czy do pin 14 jest podłączony kondensator ? Jeśli tak ,to sprawdź ,czy nie zamieniłeś wyprowadzeń do USB (PIN15 z PIN16). Normalnie po włożeniu do kompa system rozpoznaje PICa jako urządzenie HID( pierwszy raz po wgraniu tylko bootloadera). Po wgraniu wsadu HID Programmerem system po włożeniu normalnie rozpoznaje je jako USB HUB , a po naciśnięciu przycisku przełącza się w tryb programowania i system znowu rozpoznaje go jako HID... |
Cytat:
W install packages aby coś się pojawiło musisz mieć to wgrane na pendrive sformatowanym pod FAT32, możesz również wgrywać sobie paczki (.pkg) bezpośrednio do pamięci Ipoda, żeby konsola zobaczyła paczki na Ipodzie musisz zrobić tak: 1.po zbotowaniu konsoli z JB (Ipod) możesz już śmiało odłączyć Ipoda 2.następnie musisz go zresetować (trzymając przycisk potwierdzenia+przycisk menu przez kilka sekund, aż ekran zapali się na czarno) 3.jak tylko ekran zapali się na czarno musisz wejść w tryb pamięci zewnętrznej w Ipodzie(trzymając przycisk potwierdzenia+przycisk Play przez kilka sekund) 4.po pojawieniu się białego ekranu i komunikatu informującego o przejściu Ipoda w stan pamięci zew. możesz już go śmiało podłączyć do konsoli i będziesz widział wszystkie pliki .pkg a katalogu Install Packages (wcześniej muszą się one z najdować w katalogu głównym Ipoda) Aby wgrać pliki na Ipoda poprzez PC musisz postępować zgodnie z punktami 1-3 i podłączyć na końcu do PC i śmiało wgrywać pliki. Jest to przydatne ponieważ mój Ipod robi mi jako 30GB pendrive. Możesz również odpalać gry z Ipoda, muszą się ona znajdować w katalogu "GAMEZ/" w Ipodzie. Jeśli chodzi o podłączenie dysku zew. , musi on mięć chociaż 1 partycje w formacie FAT32 i backup manager będzie go widział, również PC będzie go widział go bez problemu.Reszta partycji w formacie np.NTFS będzie widoczna tylko na PC. Chciałbym również poinformować, że wyszedł nowy patch Hermes poprawiający bug z niedziałającymi padami, nie działa jeszcze to ze wszystkimi grami ,ale działa np. z Street Fighter oraz F1 2010. Niestety na chwile obecną nie jest on jeszcze portowany do Ipoda. |
witam wgralem bootloadera BootloaderUSBHIDC18_18F2550Trainer_V1.0_16MHz_BTL-pin1_MCLRon_LVPoff_LEDG-B4_LEDR-B5.hex zlozylem uklad i pokazuje nieznane urzadzenie usb hid bootloader go wogule nie widzi co moglem zle zrobic
|
@tresor82
Hej, to jest temat o Jailbreaku, a nie o FTP czy innych programach. Masz problem? Poszukaj odpowiedniego tematu, a jeśli nie istnieje, załóż. |
Cytat:
Na poprzednich stronach zamieściłem zdjęcia mojego klucza na PICu , i tam wszystkie elementy są w SMD , sam PIC też , ale to nie robi różnicy. Dodatkową zmianę jaką wprowadziłem to zmiana kwarca ,ktory niby jest SMD ale w obudowie jak zwykły elementy. W starym pendrivie znalazłem dużo mniejszy kwarc ,tzw.zegarkowy ,również 12MHz (taka mała aluminiowa beczółka). Teraz już bez problemów klucz wejdzie do każdej obudowy po pendrivach. Jakby ktoś próbował robić na PICu , to zamiast rezonatora jest możliwość użycia generatora. Wtedy odchodzą dwa dodatkowe kondensatory ,a do generatora trzeba podprowadzić napięcie , a z generatora do PICa idzie sygnał tylko do jednej nóżki( w instrukcji PICa to jest opisane , nie pamiętam teraz do której). Cytat:
|
Witam, mam problem z podlaczeniem ps3 po kablu bezposrednio do komputera , prosze o pomoc. Aktualnie moj komputer laczy sie z ruterem po wi-fi , wczesniej wysylalem obraz gry tez po wi-fi ale trwalo to z 3 godz. wiec cche po kablu sporobowac.
|
mam takie pytanie czy wszystkie elementy na budowie pic 18f2550 moga byc w smd ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Następnym razem postaram się bardziej zrozumiale,spieszyło mi się.;) Czy to prawda że nowy (beta) PS3YES nie potrzebuje płyty oryginalnej w napędzie? |
Cytat:
|
Znajdą się pliki większe niż 4GB a nowy Open-Suorce Backup Manager dzieli/skleja te pliki przy kopiowaniu :)
|
Chłopaki-udało sie...
Jailbreak iPhonem is ready:D Prosta sprawa tyle,że w każdym tutorialu czegoś brakuje:P Poskładałem wszystkie w całość i się udało. Jeżeli chodzi o nierozpoznawane urzadzenie USB-po zaladowaniu programu PSFreedom tuz po operacji POWER/EJECT na konsoli trzeba odlaczyc iPhone'a i wszystko działa. |
Cytat:
|
Wyszedł PS Yes, podobno to samo co ten niebieski czyli ok:
http://psx-scene.com/forums/attachme...8&d=1285778398 Co mnie denerwuje to biały. Czemu nie mogą zrobić czarnego? Jest czarny ale na picu podobno ;/ Tak więc czecho gumka, niebieski lub biały. No nie wiem co brać :( |
Jeśli chodzi o przyszłościowe kopiowanie gier z komputera na USB a potem na PS3,skoro odczyta 4GB to taką grę dzieli się programem a później skleja na manager'rze na PS3,czy pliki z gier są tak podzielone że nie zajmują więcej niż 4GB(chociaż w to nie wierzę)?
|
Na Pendrive'a wrzuć pliki *.pkg :] (Nie na iPoda tylko na jakiegoś pena, który rozpoznaje PS3).
|
Siema wszystkim.
Na wstępie potwierdzam, że jestem noobem w temacie i dlatego proszę o pomoc. Udało mi się na iPodzie 5g (bez wyświetlacza XD) zamontowac rockboxa i podmienić ten plik rockbox.ipod na ponoć właściwy. Podłączyłem do ps3 wedle jakiegoś filmiku na yt, który wczoraj znalazłem no i działa. Pojawiły się te dwa sprytne foldery. Tylko jest małe "ale": przy próbie wejścia do tego pierwszego folderu "app_home/ps3games" czy coś takiego wywala błąd, a w folderze "install package files" nic nie ma. Co dalej? edit: Myślałem, że może mam ten plik zły ściągnięty więc zassałem z ps3-hacks ten niby spachowany do ipoda 5g. Nic nie dało. wciąż pusty folder install package files. Po wciśnięciu trójkąta i wybraniu "install all packages" wyskakuje, że nie ma co instalować edit2: Ok. Udało mi się to rozkminić. Wrzuciłem na pendrivea manager.pkg. Podlaczylem go po zbootowaniu konsoli z JB. Zainstalowalem i dziala. Jestem w trakcie robienia backupu killzone'a 2, aczkolwiek obawiam się że na 8gb pendrivie mi braknie miejsca. I tutaj kolejna seria pytań : Czy przy tym JB z ipoda da się zgrywać pliki na dysk konsoli? (jeżeli tak, to jak?) Jeżeli już podłączę dysk zewnętrzny normalny to czy musi on być sformatowany do 0 czy mogę mieć na nim inne rzeczy czyt. wciąż używać go jako dysku zewnętrznego do peceta. |
Cytat:
Używam tego tutoriala "rozruchowego": Cytat:
|
Cytat:
|
Ja cały czas próbuję wykonać jailbreaka iPhonem 2G. Stosuje się w pełni do instrukcji,mam zainstalowane oprogramowanie 3.41 na PS3,na iPhonie robie restore do firmware 3.2.1,potem jailbreak redsnowem 9.4. Na końcu instaluje specjalnie przygotowany obraz z ps3hacks iPhoDroid_R13m_2G i nic z tego...Wszystko działa zgodnie z instrukcja jak na filmach tutorialowych.
Ja dochodze do momentu kiedy na linuxie(na iphonie) wyskakuje INIT,wlaczam konsole,laduje sie jailbrak w telefonie tak jak na filmiku linia po linii...jednak konsola sie wlacza z komunikatem "nierozpoznane urzadzenie usb" i niestety z jailbreaka nici. W zakladce "gry" nie pojawia sie to co powinno... Kolejna sprawa.Zrobilm iboota,linux dziala a iOS juz nie. Po wybraniu opcji iOS telefon przechodzi w tryb recovery...Moze dlatego go nie znajduje konsola? |
Cytat:
|
Cytat:
@adamek35 Brzmi jak z translatora i tak pewnie jest. ;] |
Witam,
może ktoś rozumie ten bełkot allegro.pl/ps-ps3-usb-odtworz-firmware-v3-41-i1240231929.html ? Po tytule można sądzić, że przywraca oprogramowanie 3.41, po opisie, który jest napisany po polskiemu to chyba zwykły break. |
Cytat:
|
Cytat:
Programy Homebrew instalują się na dysk więc po instalacji możemy wyjąć pena. Urządzenie z wsadem tj. PSJ możemy wyciągnąć od razu po zabootowaniu konsoli. |
Cytat:
jeśli chodzi ci o pendrive na którym masz np. program do ftp'a czy backup managera to wydaje mi się że musi być w usb cały czas bo chyba nie wszystko załaduje się do ram'u. |
Ja też wyjmuję zaraz po załadowaniu i nic się nie dzieje ,tylko nie wiem ,czy dobrze robię...
|
Cytat:
|
Jeszcze jedno pytanko, pendrive z homebrew musi być cały czas podpięty do konsoli, czy tylko na początku przy uruchamianiu homebrewu? pytam bo chciałbym podłączyć drugiego pada, a brakuje mi portów usb.
|
Cytat:
http://www.ps3hax.net/2010/09/scea-i...k-to-find-you/ Sony, interweniowac w temacie! >.< |
takredum musisz miec programy Backup Manager do robienia backupow i odpalania gier. A ftp program do przesylania plikow na dysk wew ps3.
|
Wielkie dzięki!!!
Mam więc nad czym sie zastanawiać... Przeglądam różne fora i jako,że dopiero od wieczora ejstem posiadaczem PS3 moja skromna wiedza jest do tego bardzo nieusystematyzowana. Może jest na forum ktoś z Warszawy lub okolic mający do sprzedania samoróbkę opartą na Atmelu? Kolejna sprawa...jaka jest procedura wrzucania kopii zapasowych? Po pierwsze-mogę chcieć zrobić sobie kopię gry z płyty-rozumiem,że na modchipie jest do tego program? Po drugie-chciałbym pożyczyć grę od znajomego jednak bezsensem jest w tym momencie marnowanie napędu czy też płytki jeżeli ma on zrobiony opowiedni obraz. Czy można za pomocą programu z pena wrzucić ten obraz/obrazy na wewnętrzny dysk konsoli?(250Gb) Czy wchodiz jedynei opcja wrzucania ich na dysk zewnętrzny? Istnieje program o nazwie FTP Manager który służy do wrzucania obrazów na wewnętrzny,tak? Czyli przydatne oprogramowanie na Penie to Backup manager(robi kopie z płyt,pozwala na wybranie gry z backupu z dysku?),FTP Manager(przerzucanie kopii z komputera bezpośrendio na dysk konsoli?). Kolejna sprawa: Po tem wszystkie inne Ipody, telefony na androidzie itd. I na samym koncu wszystkie klucze (najpierw Atmel pozniej PIC) , bo nie da się ich prosto wykorzystać do czegoś innego... Cytat:
|
Cytat:
Jeśli pytasz o BM to tak, dowolna pamięć masowa, którą obsługuje XMB.Tylko FAT32, niestety. Cytat:
A może skrajna głupota połączona z desperacją? ;] @redrum1906 Konsola nie robi sama update'ów, pyta o to zawsze kiedy wkładasz grę, która wymaga wyższego fw masz (tak, jest na płycie) i kiedy chcesz się połączyć z PSN (np. chcesz kupić coś w PSS) - bez update'u nie masz póki co dostępu do PSN, z update'm tracisz kontrolęnad swoimi danymi i powierzasz je firmie której na nich nie zależy. ;) Cytat:
|
Cytat:
Niestety PSN sprawdza jaka wersja FW jest w konsoli i nie pozwala na zalogowanie do PSN , więc bezpośrednio z PSN demka nie sciagniesz. Na ściąganie dem podobno są jakieś sposoby (ale na pewno nie bezposrednio z PSN na konsole , tylko chyba jakiś alternatywny serwer). Ad.2 Najbardziej przyszłościowe to wg mnie różne płytki na Atmelach , bo nawet jak Jailbreak nie będzie działał to można będzie ją użyć/sprzedać do celow ,do ktorych sluzyla pierwotnie ( czyli jakies hobbistyczne programowanie). Po tem wszystkie inne Ipody, telefony na androidzie itd. I na samym koncu wszystkie klucze (najpierw Atmel pozniej PIC) , bo nie da się ich prosto wykorzystać do czegoś innego... Oczywiście jeśli chodzi o funkcjonalność to prawie wszystko w odwrotnej kolejności ;) ,czyli najpierw klucze na Atmelu , poźniej płytki z Atmelem , klucz na Picu , Ipody i inne telefony na Androidzie. |
Cytat:
Cytat:
|
@redum
1. Zeby polaczyc sie z playstation network musisz miec najnowsza aktualizacje wgrana. Wiec na 3.40 nie polaczysz sie z PSN czy tam PSS. Jesli chcesz sie polaczyc musisz zaktualizowac konsole co wiaze sie oczywiscie z pozniejszym brakiem uzywania jailbrejkow. Przynajmniej na chwile obecna... 2. Zwracaj uwage zeby byly na chipie ATMELa. Niby przyszlosciowo bylo by kupic jakis uklad z conajmniej 32kB flash tak na przyszlosc. Na chwile obecna starczaja uklady z 16kB ktore sa najbardziej popularne. |
Witam!
Wprowadzę swoimi zapytanami nutke noobowego klimatu na forum jednak przeglądając googla trafiam na błędne wyniki. "Przyszło" do mnie wczoraj z Play'a PS3 z Move. Oprogramowanie na nim zainstalowane to 3.30. Zeby odpalic gre sports trzeba bylo zainstalwoac(z nosnika gry???) oprogramowanie 3.40. Wiem,ze jailbreaki w tym momencie dzialaja jedynie do 3.41 takze mam dwa pytania... 1. Czy majac juz na konsoli oprogramowanie 3.40 moge podlaczyc jado internetu? Bedzie automatycznie sciagal update'y?(co wiaze sie z utrata mozliwosci odblokowania konsoli...) Czy moge podlaczyc konsole i sciagnac sobie jakies demko z sieci PSN? 2. Widzę,ze na allegro narobiło sie roznorakich odmian modchipu do jaila. Jedne z mozliwoscia update'u firmware,inne nie. Na co mam zwracac uwage podczas zakupu?Jaki chip w tym momencie jest najlepszy/najbardziej przyszlosciowy? Oczywiscie moga byc domowe samorobki-wazne zeby dzialaly i byly funkcjonalne. Pozdrawiam |
troszkę z innej beczki ale: czy ktokolwiek szczególnie Berion ma może pojęcie jaki czip (512kb flash) wchodzi w skład popularnego i taniego modbo760? gdyby tak to rozszyfrować tą Chińską tajemnicę i przenieść na niego pagroove mielibyśmy tani i łatwo dostępny czip do ps3... tylko usb dorobić (oczywiście jeśli taka opcja jest możliwa) ktokolwiek wie? tan mały na modbo to na 90% PIC12C5XX
a ten duży to jego pamięć? jeśli błądzę proszenie poprawić |
Cytat:
"Po zainstalowaniu aktualizacji 3.50 konsola będzie wykrywała nieoficjalne urządzeń jedynie za pomocą USB a nie przez wireless/Bluetooth. O innych sprawach nic nie wiem ponieważ żadnego podobnego zgłoszneia nie widziałam." |
Cytat:
Cytat:
A z nowosci sceny ps3. MAMY MEGA NEWS jesli nie okarzesie FAKE : Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze mam pytanie. Jak są firmowe jailbrejki takie w obudowach ala pendive to one chodzą na psgrove czy jak? |
Cytat:
|
Czy jailbreak działa też z pendrive'a?Widziałem pliki do pobrania,musi to być Fat32,czyli nie mógł bym użyć całej pamięci ze swojego 9GB patriota?
|
jesli kogos interesuje mam do sprzedania 2 PIC18F4455 44pin w obudowie smd cena za sztuke 27zl
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Pierwsza wersja backup manager wymaga dowolnej płyty w napędzie, czy to musi być płyta bluray? |
Mam dziwny problem,
kupiłem na allegro teensy od czecha ale coś nie chce on działać, po wgraniu psgroove w wersji 1.1 i włożeniu klucza do portu usb konsoli wyświetla się komunikat "zostało podłączone nierozpoznane urządzenie USB" próbowałem również z psgroove v1.0 i efekt jest ten sam (oczywiście obie wersje psgroov pochodzą z jego instrukcji). Co dziwne pod windows XP również pojawia się komunikat "Nie rozpoznano urządzenia usb", ale po wykonaniu 1 kroku z instrukcji błąd ten znika i pojawia się ponownie dopiero jak dochodzę do kroku 5, czyli restartu urządzenia. Po rozmowach z czechem, wszystko wskazywało na wadliwe urządzenie, więc mu je odesłałem. Dzisiaj mi odpisał, że urządzenie już otrzymał i przetestował na swojej konsoli. Po testach stwierdził, że urządzenie jest w pełni sprawne i wszystko działa jak należy. Czy ktoś spotkał się z problemem "nierozpoznanego urządzenia usb"? |
Cytat:
Cytat:
|
Może dolutować brakujące elementy wg tego schematu :http://www.pjrc.com/teensy/schematic.gif
|
Witam,
Trafiłem na jailbreaka z AT90USB162, ale on niestety nie posiada buttona do upgrade :( pc wykrywa go jako generic usb hub, ma ktoś jakiś pomysł jak wykonać na tym aktualizacje? za pomocą google wyczytałem że trzeba w ciągu 10 sekund 3 razy wyciągnąć i włożyć jailbreak-a, za 4 razem uruchomi się w trybie DFU, ale u mnie to nie działa :( |
Zaskakuje mnie to że zabezpieczenia Sony są coraz lepsze, trzeba kombinować teraz z USB i pad'ami gdzie oryginalnego firmware nie można już oszukać jak kiedyś,chyba uczą się na błędach.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą, na chłopski rozum (nie znam się na hard i software ps3, więc poprawcie mnie jeśli się mylę :) ), po co blokować JB po zabootowaniu się właściwego OS'a? Chyba że te plotki to prawda i jeśli PS3 wykryje JB czy inną "przeróbkę" automatycznie zwiększa napięcie na portach USB i usmaży naszą przeróbkę :rotfl: |
Może JB może nie,za te kilka miesięcy znajdzie się inny sposób o którym teraz nie było pojęcia, sam fakt że już można odpalić grę z dysku jest wielkim osiągnięciem, aż tak bardzo nie zależy mi na natychmiastowej przeróbce, do konsoli kupię może ciekawą gierkę a potem sprawdzę czy coś się ruszyło z nowym firmware lub downgrad'em.Swoją drogą Sony ma niezłe zabezpieczenia.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie pokładałbym nadziei w Infectusie w aspekcie downgrade'u grzebiąc w obrazie NANDa z np. 3.50. Nie wiadomo nawet czy to prawda, a jeśli to jak długo coś takiego może działać - PS3Newz nie jest zbyt wiarygodnym serwisem. Cytat:
Cytat:
|
Jest sposób na odpalanie plików 4GB+ z zewnętrznego dysku !
Część gier jest spakowana w formacie .psarc. -Należy ściągnąć z internetu archiwizer PSARC -W katalogu z grą należy odnaleźć plik, który ma końcówke .psarc -Rozpakowac w/w archiwizerem i w postaci rozpakowanej spowrotem skopiować do katalogu z którego go wyciągneliśmy -Następnie możemy już skasować plik z roszerzeniem .psarc I tak przygotowaną gre wrzucamy na dysk zewnętrzny i wszystko powinno działać. Przykładowy plik ze ścieżką: \PS3_GAME\USRDIR\build\main\pak22.psarc (5,596,444,529 bytes) Jak widać plik ma ponad 5GB , a więc nie przegramy go na zewnętrzny dysk FAT32, ale po rozpakowaniu możemy go przegrać bez problemu. Nie jest to sposób na wszystkie gry, a tylko na te które są spakowane w/w archiwizerem. Ale zawsze jesteśmy krok do przodu :) |
Sony coraz bardziej zaczyna lecieć w kulki ze swoim sprzętem, ostatnio puścili bajkę że nie oryginalne pady mogą wybuchać.... http://www.cdaction.pl/news-14953/ps...jace-pady.html
Wiec pewnie lada dzień Sony wprowadzi całkowitą blokadę sprzętu na USB; od myszy po gitary a na nie oryginalnych padach kończąc. Tak więc zamiast możliwości zapłacenia 60 zł za tani pad do PS3/bądź oryginalnego pada do PS2 trza będzie płacić niemal 1/5 ceny konsoli za Pada do PS3 ;f |
Cytat:
Ja bym to zrobil glownie dlatego, ze nie robie interesu z jakims kolem, co mnie przeklina w rozmowie. No halo kur... nie pozwalajcie sobie na takie rzeczy, jezleli ktos chce moje pieniadza, to musi zachowywac sie kulturalnie (zreszta dziala to w druga strone). Jak na moje proste pytanie zadane na allegro, ktos mi zaczyna jechac lacina, to odpowiadam zawsze, ze poszukam u kogos, kto chce naprawde robic interesy. Dwa nie jest nowa, dzieciaki otworzyly wgraly upgrade fw i chlop chce sie pozbyc i kupic nowa. Tu nawet jest juz powod, zeby mu ja oddac - nie zgodnosc z opisem towaru. Wywal gosciowi negatywa: nie zgodnosc towaru + cham i prostak. Takimi allegro sie niech zajmuje. Cytat:
Moze ten nowy klon cie zainteresuje: http://www.ps3zpack.com/index.html Oczywiscie jak w przypadku wszystkich klonow - pojecia nie mam co jest w srodku :/ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:32. |