Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Xbox classic xecuter2 (https://forum.cdrinfo.pl/f105/xbox-classic-xecuter2-96024/)

Berion 11.12.2016 18:16

Na podstawie tych informacji nie da się zdiagnozować dlaczego niektóre gry się nie uruchamiają. Powinny wszystkie i nie ma z tym nic wspólnego lokalizacja i nazwa pliku wykonywalnego dashboardu.

Być może te gry są niekompletne lub może dash nie patchuje ich w locie (a pozostałe są spatchowane). Spróbuj uruchomić czymś innym niż XBMC te gry, np. Evox'em, UX'em, DVD2Xbox'em itp.

Rocky41 11.12.2016 12:03

Witam.
Jeśli mogę się podpiąć to ostatnio również nabyłem Xbox z przeróbką xecture 2. Na dysku było kilka wgranych gier. Natomiast nie każda z nich się uruchamia. Wygląda to w ten sposób, że jak klikam na ikonkę z grą, to od razu wywala mnie do głównego menu XBMC. W ustawieniach – Dashborad zapisany mam w : c:\evoxdash.xbe – więc nie wiem czy taka ścieżka powinna tutaj być ? Czy może ktoś doradzić gdzie tkwi problem ?

Berion 02.12.2016 14:51

Objawiają się nietypowym miejscem dla AutoAddItem.

Bartek^ 02.12.2016 14:37

UX zainstalowałem z Auto Installera Deluxe 4.53. Czym objawiają się te "nietypowe ścieżki". Zmieniałeś przeznaczenie partycji?
Dawno sprzęt RTV nie dawał mi takiej radości. :]

Berion 01.12.2016 19:21

Chińczyk napluł jak składał i zastygło. ;]

Skąd UX wgrałeś? Weź mój konfig ze wspomnianego auto installera bo podstawowy w UX jest bardzo ubogi. Mam tam nietypowe ścieżki do oprogramowania, więc jak ci nie odpowiadają to możesz je edytować na PC.

Bartek^ 01.12.2016 19:11

Ilość załączników: 1
Dziś przyjechał do mnie używany HDD za kilkanaście zł. Włożyłem zgodnie z tym, co mądrzy panowie w sieci piszą i pokazują - dioda mruga na czerwono. Chwila paniki, ponowne rozpinanie, podpinanie i znów czerwień. Sprawdzam z HDD dołączonym do konsoli - działa. Co się okazało: jak ostatni gamoń nie włączyłem TV przez co nie widziałem oczywistego w tym przypadku erroru nr 13 (brak dashboard'a na dysku). Włożyłem nowy HDD, zabootowałem konsolę z płytki z installerem, sformatowałem dysk i zainstalowałem UnleashX. Działa! :D
Jedna spora łyżka dziegciu w beczce miodu: W trakcie wymiany dysku na module zasilania zauważyłem w kilku miejscach białą masę (na załączonym zdjęciu). Nie wygląda to na rozlane kondensatory, chociaż w sprawach elektroniki jestem totalnym noobem. W dotyku jest twarde. Co to może być?

PS. Wygooglałem, że istnieje coś takiego jak "masa zalewowa", która ma za zadanie chronić wrażliwe elementy elektroniki od czynników zewnętrznych, ale wątpię żeby komuś z Niemiec/Norwegii chciało się w to bawić.

misiozol 30.11.2016 13:53

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1372603)
Raczej nie będzie. Skąd weźmiesz sterowniki i jak je wstawisz do "biosu"? To jest po to, żeby sobie pendrive'a podłączyć na FAT32 (tylko XBMC go zobaczy) lub FATX (wykryty zostanie jako Memory Unit).

Dokladnie jak pisze , szkoda kasy na to ;)

Berion 30.11.2016 13:50

Raczej nie będzie. Skąd weźmiesz sterowniki i jak je wstawisz do "biosu"? To jest po to, żeby sobie pendrive'a podłączyć na FAT32 (tylko XBMC go zobaczy) lub FATX (wykryty zostanie jako Memory Unit).

Bartek^ 30.11.2016 13:09

Ilość załączników: 1
Dzięki za dobre rady. Dysk i kabel A/V zamówiony, ale zauważyłem jeszcze cudo jak w załączniku. Czy pad zgodny z PC będzie działał po podpięciu?
Ktoś, coś... ;)

misiozol 27.11.2016 14:19

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1372355)
To tak jak moje AIO do PS2, kwestie historyczno-kolekcjonerskie bo programów na poziomie, tego co się używa to jest kilkadziesiąt MB. Ale nie namawiam, tylko sugeruję.

No i nikt nie ma takiego configu do UX jak ja, tylko podstawowy (xbox-scene.com jest już martwe więc także nikt już nie przeczyta na forum listy i opisu autorów). Nie no, nie namawiam! :D

Nie o tej domenie mowa :P i tak jest to takie AIO na xboxa jak twoje na ps2 ;)

Cytat:

Napisany przez Bartek^ (Post 1372377)
Rozkręciłem konsole i w środku znajduje się napęd Thomsona i zwykły, dziesięciogigowy dysk Seagate'a. Odkurzyłem też wnętrze. Chip musi być gdzieś pod napędem DVD, bo go nie widziałem. Testowo wypaliłem też backup jednej z gier, które dostałem i... działa już za pierwszym razem. :D
Popołudniu pobawię się z instalacją dasha Beriona i FTP. Na domyślnym dysku za wiele nie powojuję.
Plan na przyszłość: kupno kabla komponentowego, wymiana dysku na większy (ATA) - tu przydałaby się lista kompatybilności i kupno innego pada ("balon", którego dostałem jest średnio wygodny).

Poszukaj tego deluxe instalera bo warto ;)

Berion 27.11.2016 14:03

Zanim powojujesz to sczytaj klucze i tzw. bios. ;) Fw na modchipie może nie przyjmować niezablokowanego HDD (tak jak oryginalny). Fw na modchipie może oczekiwać wyłącznie "C:\xboxdash.xbe".

Balon jest gigantyczny, S-ki lepsze. Chińczycy chyba mają jakiś wynalazek do podłączania joypada z X360 (przewodowego), co byłoby najlepszym wyjściem.

Bartek^ 27.11.2016 13:23

Rozkręciłem konsole i w środku znajduje się napęd Thomsona i zwykły, dziesięciogigowy dysk Seagate'a. Odkurzyłem też wnętrze. Chip musi być gdzieś pod napędem DVD, bo go nie widziałem. Testowo wypaliłem też backup jednej z gier, które dostałem i... działa już za pierwszym razem. :D
Popołudniu pobawię się z instalacją dasha Beriona i FTP. Na domyślnym dysku za wiele nie powojuję.
Plan na przyszłość: kupno kabla komponentowego, wymiana dysku na większy (ATA) - tu przydałaby się lista kompatybilności i kupno innego pada ("balon", którego dostałem jest średnio wygodny).

szczuru 27.11.2016 05:03

...ale zalecam :D

Berion 27.11.2016 02:29

To tak jak moje AIO do PS2, kwestie historyczno-kolekcjonerskie bo programów na poziomie, tego co się używa to jest kilkadziesiąt MB. Ale nie namawiam, tylko sugeruję.

No i nikt nie ma takiego configu do UX jak ja, tylko podstawowy (xbox-scene.com jest już martwe więc także nikt już nie przeczyta na forum listy i opisu autorów). Nie no, nie namawiam! :D

misiozol 26.11.2016 23:29

Wiesz twoj ma ~10mb , tamten zapodany odemnie jakies ~2gb i nie, nie jest to dummy plik zeby zwiekszyc objetosc , ktos zrobil takie AIO dla xbox classic ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55.