Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2016, 20:24   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Xbox classic xecuter2

Cześć,

Tydzień temu kupiłem okazyjnie xboxa. Po uruchomieniu konsoli pojawia mi logo konsoli, a pod spodem napis xecuter 2. Po mojemu konsola jest przerobiona chipem, ale po załadowaniu się OSu konsoli widzę, że to zwykły "standard" (żadnych dodatkowych opcji itp). Czy przy uruchamianiu wymagana jest jakaś kombinacja przycisków na padzie jak na PS2?

PS. Da się z poziomu gry wyjść padem do menu konsoli?
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.11.2016, 11:55   #2
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak przerobiona to nagraj jakiś auto-installer na płycie i uruchom jak chcesz inny OS zamiast MSDash. Nawet tu na forum jest Berionowy auto-installer. xD
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2016, 19:13   #3
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zacznij od przeczytania Xbox FAQ.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2016, 11:36   #4
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK, chyba już rozumiem - mam chipa, ale dashboard został oryginalny. W jaki sposób wypalić soft na płytce? Trzeba stosować konkretne ustawienia czy po prostu ustawienia domyślne?
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2016, 12:56   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,677
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Z tego co kojarze zwykle ustawienia tak jak normalne dvd book type dvd-rom poszukaj tego Auto-Installer Deluxe v4.53, podal bym link ale Berion dostanie spazmu i zaczenie cos gadac o zlodziejskiej domenie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 26.11.2016 o godz. 13:02
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2016, 20:39   #6
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
W Xbox FAQ są wszystkie informacje. I nagrywanie i dashe i nawet Auto Installer.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2016, 21:29   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,677
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wiesz twoj ma ~10mb , tamten zapodany odemnie jakies ~2gb i nie, nie jest to dummy plik zeby zwiekszyc objetosc , ktos zrobil takie AIO dla xbox classic
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 00:29   #8
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To tak jak moje AIO do PS2, kwestie historyczno-kolekcjonerskie bo programów na poziomie, tego co się używa to jest kilkadziesiąt MB. Ale nie namawiam, tylko sugeruję.

No i nikt nie ma takiego configu do UX jak ja, tylko podstawowy (xbox-scene.com jest już martwe więc także nikt już nie przeczyta na forum listy i opisu autorów). Nie no, nie namawiam!
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 03:03   #9
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,287
szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
...ale zalecam
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 11:23   #10
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Rozkręciłem konsole i w środku znajduje się napęd Thomsona i zwykły, dziesięciogigowy dysk Seagate'a. Odkurzyłem też wnętrze. Chip musi być gdzieś pod napędem DVD, bo go nie widziałem. Testowo wypaliłem też backup jednej z gier, które dostałem i... działa już za pierwszym razem.
Popołudniu pobawię się z instalacją dasha Beriona i FTP. Na domyślnym dysku za wiele nie powojuję.
Plan na przyszłość: kupno kabla komponentowego, wymiana dysku na większy (ATA) - tu przydałaby się lista kompatybilności i kupno innego pada ("balon", którego dostałem jest średnio wygodny).
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 12:03   #11
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zanim powojujesz to sczytaj klucze i tzw. bios. ;) Fw na modchipie może nie przyjmować niezablokowanego HDD (tak jak oryginalny). Fw na modchipie może oczekiwać wyłącznie "C:\xboxdash.xbe".

Balon jest gigantyczny, S-ki lepsze. Chińczycy chyba mają jakiś wynalazek do podłączania joypada z X360 (przewodowego), co byłoby najlepszym wyjściem.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 12:19   #12
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,677
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
To tak jak moje AIO do PS2, kwestie historyczno-kolekcjonerskie bo programów na poziomie, tego co się używa to jest kilkadziesiąt MB. Ale nie namawiam, tylko sugeruję.

No i nikt nie ma takiego configu do UX jak ja, tylko podstawowy (xbox-scene.com jest już martwe więc także nikt już nie przeczyta na forum listy i opisu autorów). Nie no, nie namawiam!
Nie o tej domenie mowa i tak jest to takie AIO na xboxa jak twoje na ps2

Cytat:
Napisany przez Bartek^ Podgląd Wiadomości
Rozkręciłem konsole i w środku znajduje się napęd Thomsona i zwykły, dziesięciogigowy dysk Seagate'a. Odkurzyłem też wnętrze. Chip musi być gdzieś pod napędem DVD, bo go nie widziałem. Testowo wypaliłem też backup jednej z gier, które dostałem i... działa już za pierwszym razem.
Popołudniu pobawię się z instalacją dasha Beriona i FTP. Na domyślnym dysku za wiele nie powojuję.
Plan na przyszłość: kupno kabla komponentowego, wymiana dysku na większy (ATA) - tu przydałaby się lista kompatybilności i kupno innego pada ("balon", którego dostałem jest średnio wygodny).
Poszukaj tego deluxe instalera bo warto
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2016, 11:09   #13
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za dobre rady. Dysk i kabel A/V zamówiony, ale zauważyłem jeszcze cudo jak w załączniku. Czy pad zgodny z PC będzie działał po podpięciu?
Ktoś, coś...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Xbox classic xecuter2-1_f.jpg  
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2016, 11:50   #14
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Raczej nie będzie. Skąd weźmiesz sterowniki i jak je wstawisz do "biosu"? To jest po to, żeby sobie pendrive'a podłączyć na FAT32 (tylko XBMC go zobaczy) lub FATX (wykryty zostanie jako Memory Unit).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2016, 11:53   #15
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,677
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Raczej nie będzie. Skąd weźmiesz sterowniki i jak je wstawisz do "biosu"? To jest po to, żeby sobie pendrive'a podłączyć na FAT32 (tylko XBMC go zobaczy) lub FATX (wykryty zostanie jako Memory Unit).
Dokladnie jak pisze , szkoda kasy na to
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Oryginalny Xbox Classic - najlepsze gry SMBA Gry na konsole 6 08.09.2016 14:31
rvmb player - xbox - classic con369 Homebrew 6 02.04.2015 10:20
Xbox One Berion Inne 88 13.08.2014 09:41
MTV i Xbox 360 AleX69 Off topic 8 14.05.2005 08:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO