Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.12.2016, 19:06   #31
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie, zrobiłem to co pisałeś wcześniej Czyli wypakowałem iso za pomocą Qwix. Następnie zawartość tego iso, przekopiowałem na Xboxa, do E. Za pomocą Dvd2boxa znalazłem plik default.xbe i go uruchomiłem I dalej już nie wiedziałem co zrobić.

Najnowszy to będzie chyba xbmc4xbox 3.5.3. I czy wystarczy go tylko przekopiować na xboxa i uruchomić plik default.xbe ? No i czy jeśli wgram to czy mi się nic nie skasuje ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2016, 19:37   #32
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Czyli używasz managera plików z DVD2Xbox. No można i tak. ;)

Jak nie nadpiszesz starego XBMC to nic Ci się nie skasuje. Nie jestem pewien czy ustawienia przechowuje u siebie czy w TDATA/UDATA (czyli w tym samym miejscu co save'y), jeśli tak to stare mogą powodować problemy.

Jak w ogóle wygląda u Ciebie drzewo katalogów? Ja mam na "C:" tylko UX, a XBMC w "E:\XBMC", pozostałe programy jak sięgam pamięcią w katalogu BIN z wydzieleniem na aplikacje użytkowe, porty z Windows i emulatory. Więc w moim przypadku zmiana XBMC na np. nowszy to wgranie go do np. "E:\XBMC_test".

Wiesz, traktuj Xbox'a jak środowisko DOS. ;) Więc nie bój się eksperymentować bo nawet gdybyś skasował wszystkie dane z dysku twardego to i tak możesz uruchomić coś z płyty i wgrać na nowo wszystko czego potrzebujesz. Tak długo jak nie namieszasz w EEPROM lub kości z fw (z biosem, choć to niepoprawna nazwa). Tak jest właśnie kiedy masz modchip w konsoli i przyjazny "bios", bo użytkownicy tzw. softmodu muszą uważać.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 14.12.2016 o godz. 19:42
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 11:41   #33
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pewnie głupie pytanie, ale czy można mieć dwie wersje XBMC na jednej konsoli ?
Jeśli chodzi o katalogi, to wygląda to tak :
C : Dash, Dashboard, Irons, Languages, Skin, Skins, Sound, XBMC.
E : Aplications, Cache, Emus, games (jedna gra), HDD, Homebrew, Saves, Scenshots, TData, UData
F: games (dużo gier), xbmc
Q : Language, Media, Plugins, Screensavers, Scripts, Skin, Sounds, System, UserData, visualisations, Web


Mam jeszcze coś takiego co się nazywa “Gry I Programy – Wtyczki” Tutaj jest Addons4Xbox Installer.



Kurcze a teraz się nie mogę wbić na Xbox za pomocą ftp. Na Pc tylko pisze „przekroczono czas oczekiwania na odpowiedźâ€ Na konsoli w zakładce Sieć – Internet, pojawia się komunikat : „ Brak połączenia. Sprawdź ustawienia sieci” na przemian z „Zajęty” A przecież nic nie zmieniałem L Mam jakiegoś pecha.


A powiedz, bo jakbym np. sobie kupił dysk 250 / 500 gb, to aby wgrać to całe Xbmc – wystarczy nagrać go na płycie i to wszystko się zainstaluje ? Czy też coś trzeba bardziej tu ustawiać ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 12:43   #34
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Możesz mieć nieskończenie wiele wersji, po prostu wgraj je w inne miejsce niż masz.

Nie ma czegoś takiego jak Q, to jest interpretacja Twojego klienta FTP, któregoś z katalogów XBMC. Nie masz listowanych też X, Y i Z które są cache'em gier i dasha.

XBMC jako dashboard to kiepski pomysł. Za długo się uruchamia i jest to jedyny program, który prawdopodobnie będziesz aktualizował. Jako dasha polecam UX, a XBMC to sobie wgraj gdzie tam chcesz.

Samo się nic nie instaluje. Czysty dysk trzeba sformatować i tym zajmują się dashboardy takie jak Evox czy UX. Po tym zabiegu jak już masz popartycjonowane to wgrywasz na C dasha, czyli cokolwiek wykonywalnego pod nazwą xboxdash.xbe wraz z jego zasobami, za pomocą managera pików. Jeszcze raz polecę swój UX. ^^

Co do FTP, jak nic nie zmieniałeś w ustawieniach sieciwych dasha/systemu w PC/routera to nie może nie działać.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 13:58   #35
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
I wtedy jak np. wgram inną wersję XBMC (w inne miejsce niż C), to mogę ją spokojnie uruchomić, bez obaw że coś mi się skasuje ?

Czyli jeśli chodzi o instalację nowego dysku, to wystarczy nagrać na płytkę np. Evox lub UX i wtedy taki program przygotowuje dysk do działania ? Następnie mogę nagrać albo XBMC albo UX ?
No właśnie nic nie zmieniałem i dziś nie mogłem wejść ale jeszcze spróbuje.
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 16:26   #36
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A co się ma skasować? Komputer nie jest żywym człowiekiem i nie podejmuje żadnych decyzji sam, nie potrafi bo nie myśli. I lepiej dla nas wszystkich aby tak pozostało.

Jeśli wybierzesz stosowną opcję w menu to tak (o ile też do tych menu będą wpisane bo na Xbox'ie widoczne pozycje opisuje plik konfiguracyjny dla Evox'a to evox.ini, a dla UnleashX to config.xml). W tym moim masz Format Menu i tam na pewno jest coś takiego jak formatuj dysk.
Tak, następnie w jakiś sposób musisz wrzucić na dysk twardy dashboard i cokolwiek co chcesz (może być z płyty, może być przez FTP, może być bezpośrednio po podłączeniu do PC i użyciu programu Xplorer360).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 17:59   #37
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To jak kupię sobie dysk, to może spróbuje się z tym pobawić, może niczego nie zepsuje

Spróbowałbym przegrać tą nowszą wersję xbmc, ale nadal mam problemy z połączeniem Przekroczony czas oczekiwania na odpowiedź. Skoro na Xboxie pojawia się adres ip, to czy problem może leżeć po stronie pc ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 18:27   #38
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika wujooj
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 82
wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Problem z połączeniem może leżeć po stronie pc (chociażby firewall) albo po stronie urządzeń sieciowych (router). Jeżeli nic nie zmieniałeś w konfiguracji routera to profilaktycznie zrób mu restart i szukaj przyczyny po stronie pc.
wujooj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2016, 22:03   #39
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Skoro soft na modchipie zezwala na niezablokowany HDD, skoro masz niezablokowany HDD i boot z płyty przed bootem z HDD to niczego nie da się zepsuć.

A tak swoją drogą to masz bałagan na tym HDD.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2016, 09:24   #40
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 583
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja używam FlashFXP i do tej pory, nawet na katastrofalnym win10, na którym już ponad połowa usług mi nie działa, łącznie z nagrywarkami, FlashFXP łączy mi wszystkie konsole i Raspberry Pi a nawet telefony po wifi. Może po prostu klient na PC nie działa jak powinien?
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2016, 13:41   #41
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do połączeń to nadal nie da rady. Firewall wyłączony, restar modemu również robiłem. Próbowałem również łączyć się takimi programami jak właśnie, FlashFXP czy FilleZilla ale wszystko sprowadza się do formułki "przekroczono czas oczekiwania na odpowiedź". Natomiast internet w PC chodzi jak należy. Nie odczułem żadnych problemów. A jeśli chodzi o mój system to ja mam jeszcze XP W przyszłym roku będę kupował nowy komputer ale czy na win 10 się zdecyduje to nie wiem - chyba jestem bardziej na nie.

Na dysku jest bałagan, to wiem No ale taki dysk w tej konsoli był. Teraz rozglądam się za czymś większym. Mam jeszcze takie pytanie, czy z uruchomionej gry czy to z dysku czy z płyty, da się wrócić do XBMC czy trzeba resetować konsolę ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2016, 15:47   #42
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gdzieś musiałeś zmienić ustawienia sieci. Albo złamałeś gdzieś kabel.

FileZilla z jakiegoś powodu się nie nadaje, u mnie wyświetla nazwy partycji z datami (WTF?) i nie można w żadną wejść.

Nie czytałeś FAQ. Poczytaj o IGR, a najlepiej przeczytaj cały. Więc tak, da się i to w każdym programie (a więc i grach też).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2016, 17:23   #43
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Być może coś zmieniłem niechcący.
Już znalazłem
Swoją drogą chciałem uruchomić z płytki Splinter Cell ale okazało się że na dysku nie było miejsca na sejwy - w tym momencie konsola wywaliła mnie z gry i wróciła do XBMC, czy to normalne ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2016, 20:38   #44
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,800
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie udało mi się jeszcze zapełnić E, więc nie wiem. Ale nie oszukujmy się, nie ma czym. Xbox dostał mało dobrych gier - i pewnie dlatego.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2016, 08:40   #45
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na Xboxie to interesowały by mnie tytuły głównie ekskluzywne, i może kilka gierek które na ps2 nie ograłem. I oczywiście emulatory
Udało mi się wreszcie połączyć. Wpisałem wszystkie adres ręcznie (ip, maska, brama dns) i się połączyło. Wcześniej nic nie wpisywałem i się łączyło automatycznie a od pewnego czasu nie mogłem w ten sposób.
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Oryginalny Xbox Classic - najlepsze gry SMBA Gry na konsole 6 08.09.2016 14:31
rvmb player - xbox - classic con369 Homebrew 6 02.04.2015 10:20
Xbox One Berion Inne 88 13.08.2014 09:41
MTV i Xbox 360 AleX69 Off topic 8 14.05.2005 08:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO