![]() |
Zapewne nie taki bios wgrany.
|
Przełączyłem video standard na NTSC M i jest kolor. Nie zmieniałem rozdzielczości. Skoro konsole mam w PAL to czemu muszę zmieniać na NTSC M by był kolor ??
|
Czyli masz konsole PAL, a gry próbujesz odpalić w NTSC, spróbuj apką enigmah video mode switcher przełączyć konsolę na NTSC i powłączaj te opcje na on, z wyjątkiem 1080i, chyba, że masz moda na 128MB RAMu.
|
480p, 720p, 1080i - mam wszystko na NO
Video Standard : PAL Próbowałem tam przełączać ale nadal nic nie pomaga. Co ciekawe jak miałem poprzedni tv - full hd to było wszystko ok. |
A masz w opcjach dasha włączone rozdzielczości wyższe niż 480i? Bo skoro XBMC masz kolorowe, a gry nie, to sprawdź z tej strony, i nie w opcjach TV, a konsoli. ;)
|
No właśnie mam kilka rodzaj kabli i żaden nie pomaga. Mam takie trzy :
Solidny Kabel RGB SCART do Konsoli Xbox CLASSIC - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl KABEL TV COMPONENT DO XBOX CLASSIC AV HD DŹWIĘK - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl Kabel AV audio-video do Xbox Classic 3 x czincz - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl Żaden nie pomaga. Kupiłem też coś takiego : Przejściówka Konwerter PAL- NTSC NTSC-PAL Adapter - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl Ale też nie pomaga. W tv nie ma czegoś takiego jak zmiana na PAL :( Co ciekawe jak wchodze w menu XBMC, ono jest kolorowe. Jak uruchamiam jakąkolwiek grę już jest czerń i biel tak brzydka, tzn obraz trochę skacze. |
Trzeba zmienic w ustawieniach na PAL
|
Może w kablu? Jak używasz composhit (kompozyt) i na TV PAL ma być wyświetlony obraz NTSC to będzie czarnobiałe, dziwne to bo od kilkunastu lat telewizory są uniwersalne, mimo to nadal mają problem z kompozytem. Mój szajsung nie lubi konsoli PAL wymuszającej NTSC, chyba, że TV włączę po włączeniu konsoli wtedy nie ma problemu.
Polecam zmienić kabel na RGB albo nawet chiński component. |
Hej. Mam mały (a może duży) problem z xboxem. Otóż gdy podłączam konsole do telewizora LG (model : 49NAN0867NA) nie mam koloru. W konsoli wgrany jest unleash. Gdy konsola się włącza, pojawia się ładne zielone logo xboxa. A już po chwili wszystko jest czarno białe. Dodam że w lewym górnym rogu wyskakuje napis AV NTSC 443. Gdzie może być problem ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To znajdz wsady do chipa :P
|
Ja ostatnio "prawie" kupiłem pierwszego iXa i przygotowując się do tej zacnej czynności odświeżyłem sobie wszystkie najważniejsze strony o scenie tej konsoli. Jakby co, to mogę podać co i jak. Wbrew pozorom nie jest tak źle, cały czas coś tam wychodzi (a to nowa wersja emulatora PSX, a to kolejne CoinOPS-y itd.) - nie ma oczywiście szału i nie dzieje się to raz na tydzień, ani nawet na dwa ;), ale jakieś homebrew ciągle się tli.
|
Wgasle linki to problem, ale mam gdzies all in one na xbox classic wszystkie dashe itd.
|
Cytat:
Obecnie jest z tymi tematami lepiej, (choć z dostępem do różnych konsol i gier za okazyjne ceny dużo gorzej :'( ). Jak zorganizuję sobie w końcu stałe miejsce w domu na konsole to będę właśnie szukał konkretnych informacji, co gdzie i jak robić instalować, choć najbardziej obawiam się o wygasłe linki itp. Czasami mi Berion coś jeszcze podpowiada, ale sami wiecie jak to z czasem teraz bywa... przez pół z połowy tak u mnie jak i u niego. toast2 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16. |