Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2016, 17:11   #16
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 68
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Talking

Dziś przyjechał do mnie używany HDD za kilkanaście zł. Włożyłem zgodnie z tym, co mądrzy panowie w sieci piszą i pokazują - dioda mruga na czerwono. Chwila paniki, ponowne rozpinanie, podpinanie i znów czerwień. Sprawdzam z HDD dołączonym do konsoli - działa. Co się okazało: jak ostatni gamoń nie włączyłem TV przez co nie widziałem oczywistego w tym przypadku erroru nr 13 (brak dashboard'a na dysku). Włożyłem nowy HDD, zabootowałem konsolę z płytki z installerem, sformatowałem dysk i zainstalowałem UnleashX. Działa!
Jedna spora łyżka dziegciu w beczce miodu: W trakcie wymiany dysku na module zasilania zauważyłem w kilku miejscach białą masę (na załączonym zdjęciu). Nie wygląda to na rozlane kondensatory, chociaż w sprawach elektroniki jestem totalnym noobem. W dotyku jest twarde. Co to może być?

PS. Wygooglałem, że istnieje coś takiego jak "masa zalewowa", która ma za zadanie chronić wrażliwe elementy elektroniki od czynników zewnętrznych, ale wątpię żeby komuś z Niemiec/Norwegii chciało się w to bawić.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Xbox classic xecuter2-gluty.jpg  
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2016, 17:21   #17
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Chińczyk napluł jak składał i zastygło. ;]

Skąd UX wgrałeś? Weź mój konfig ze wspomnianego auto installera bo podstawowy w UX jest bardzo ubogi. Mam tam nietypowe ścieżki do oprogramowania, więc jak ci nie odpowiadają to możesz je edytować na PC.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2016, 12:37   #18
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 68
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
UX zainstalowałem z Auto Installera Deluxe 4.53. Czym objawiają się te "nietypowe ścieżki". Zmieniałeś przeznaczenie partycji?
Dawno sprzęt RTV nie dawał mi takiej radości.
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2016, 12:51   #19
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Objawiają się nietypowym miejscem dla AutoAddItem.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2016, 10:03   #20
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Jeśli mogę się podpiąć to ostatnio również nabyłem Xbox z przeróbką xecture 2. Na dysku było kilka wgranych gier. Natomiast nie każda z nich się uruchamia. Wygląda to w ten sposób, że jak klikam na ikonkę z grą, to od razu wywala mnie do głównego menu XBMC. W ustawieniach – Dashborad zapisany mam w : c:\evoxdash.xbe – więc nie wiem czy taka ścieżka powinna tutaj być ? Czy może ktoś doradzić gdzie tkwi problem ?
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2016, 16:16   #21
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Na podstawie tych informacji nie da się zdiagnozować dlaczego niektóre gry się nie uruchamiają. Powinny wszystkie i nie ma z tym nic wspólnego lokalizacja i nazwa pliku wykonywalnego dashboardu.

Być może te gry są niekompletne lub może dash nie patchuje ich w locie (a pozostałe są spatchowane). Spróbuj uruchomić czymś innym niż XBMC te gry, np. Evox'em, UX'em, DVD2Xbox'em itp.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2016, 19:38   #22
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedź. W temacie Xboxa to jestem całkiem zielony, mam go dopiero od dwóch dni. Natomiast znalazłem sobie Dvd2xbox po czym wszedłem do niego. Domyślam się że aby uruchomić nim grę trzeba kliknąć na "game manager" ? Zrobiłem tak, i słyszę tylko pracę dysku / konsoli, ale nic się nie dzieje. W tym momencie konsola nie reaguje na żadne przyciski na padzie i pozostało mi tylko wyłączyć ją i włączyć jeszcze raz.
Mam jeszcze jeden problem, otóż podłączyłem sobie xboxa do pc za pomocą ftp. W total commanderze próbowałem przegrać kilka plików na xboxa - głównie romów do emulatorów snesa, mame itd. I na komputerze te pliki widzę że się przegrały, natomiast już na konsoli w ogóle ich nie ma : ( Coś robię źle ?

Ostatnio zmieniany przez Rocky41 : 11.12.2016 o godz. 20:08
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2016, 22:41   #23
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Na Twoim miejscu podłączyłbym dysk twardy do PC i sprawdził S.M.A.R.T (tylko go nie formatuj czy coś...). Nie wiem tylko czy zablokowany dysk daje dostęp do S.M.A.R.T. Jeśli nie to trzeba odblokować, ale uprzednio sczytać EEPROM i klucze ATA Password (Master i User) i sprawdzić czy bios na twoim modchipie pozwala na uruchomienie konsoli bez zablokowanego dysku. Jeśli nie, a Ty odblokujesz to będziesz mieć bardzo duży kłopot z jego ponownym zablokowaniem na PC (dzisiejsze płyty główne mogą na to nie pozwalać lub akurat ten fw tego dysku twardego). S.M.A.R.T można jeszcze odczytać dashem UX (uruchom mój AutoInstaller i tam w System Information będzie można przejść do S.M.A.R.T), ale tam są bardzo zdawkowe informacje. Wykluczy się w ten sposób umieranie HDD (Twoje problemy mogą być z tym związane).

Wybacz pytanie, ale czy potrafisz korzystać w ogóle z FTP? Chodzi o to czy wiesz gdzie konkretnie wgrywałeś dane z PC na Xbox'a. Partycje, katalogi i takie tam. Bo widzisz... skoro je skopiowałeś to nie może ich nie być. FATX (system plików na dysku Xbox'a i Xbox'a 360) nie przewiduje żadnych atrybutów plików, uprawnień itp. Chyba że stwierdzenie: "w ogóle ich nie ma" to tylko skrót myślowy (w XBMC i UX są managery plików, więc jak rozumiem to ich obecność sprawdzałeś managerami plików ;]).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 11.12.2016 o godz. 22:43
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2016, 13:46   #24
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli chodzi o ten dysk, to u siebie na konsoli w zakładce dysk twardy znalazłem takie informacje jak, hasło dysku, Klucz, Stan blokady : pisze obok nie zablokowany - źle czy dobrze ? Model, nr. seryjny, temperatura, ilość operacji, Firmware. Są jeszcze takie zakładki jak Podsumowanie, Partycje, dvd-rom, sieć, wideo, sprzęt. Nie wiem czy tu są jeszcze jakieś przydatne informacje ? Wolałbym uniknąć grzebania w nim bo coś mogę zepsuć. Swoją drogą ten dysk ma tylko 80 gb, i zastanawiam się czy nie zmienić go na coś większego 250 – 500 gb. Obawiam się tylko czy bym sobie poradził z wgrywaniem na niego xbmc. Czy tu wystarczy tylko wypalić płytkę z auto-installerem, włożyć ją do napędu konsoli i całe to xmbc się zainstaluje ? Wybacz takie pytania – zielony jestem Choć żeby nie było twoje informacje o xboxie przeczytałem



Natomiast jeśli chodzi o te emulatory to przynajmniej z emulatorem snesa znalazłem rozwiązanie, a okazało się nim być – inny format romów. Mam emulator o nazwie SnesBox i chyba on czyta tylko romy z rozszerzeniem : SMC. Wcześniej wrzuciłem z innym rozszerzeniem. Natomiast z Mame nadal xbox nie widzi tych które wrzuciłem. Ich format wygląda tak : nazwa gry. Zip. I takie też romy wrzuciłem.
Wracając do Twojego pytania o moją obsługę ftp, to może napiszę co robiłem- nie ukrywam że może i coś mieszam, choć skoro widzę z poziomu PC, dysk w Xboxie, to może nie jest tak źle. Pierwsze co zrobiłem to podłączyłem konsolę do mojego modemu za pomocą kabla Ethernet. Taki mniej więcej :
https://www.google.pl/search?q=kabel...2ZKDyyv4tPM%3A
Na Total Commanderze przez FTP „wszedłem” na Xbox. Pojawiły się takie partycje : C,D,E,F,Q. W dysku E znalazłem folder emus i tam konkretne emulatory. Do niektórych z nich przekopiowałem kilka romów – oczywiście do folderów oznaczonych jako roms. I tak np. z poziomu PC widać że te romy się przekopiowały i są na dysku Xboxa. Ale np. w emulatorze Mame, uruchamianego już z poziomu Xbox w ogóle tych romów nie ma. Nie wie czy coś jeszcze trzeba zrobić ? Czy może te romy które ja wrzuciłem, mogą być np. nie przystosowane pod działanie na Xboksie ?

Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2016, 17:44   #25
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jeśli masz niezablokowany i konsola działa to znaczy, że może być niezablokowany. Jest to bardzo wygodne ponieważ w razie czego nie potrzebujesz sprawnej konsoli do odzyskania danych czy wgrania na nowo. Nie jest to takie oczywiste, mało kto odblokowuje i tylko najnowsze biosy pozwalają na pracę na niezablokowanym dysku.

Ja nie mówiłem o XMBC tylko o UX... Uruchom dasha z mojego Auto Installera, jest nim UX i tam w opcjach jest S.M.A.R.T.

Przeczytaj Xbox FAQ. Masz tam wszystkie informacje jak działa konsola, co i skąd uruchamia etc. Szkoda na to czasu na forum. ;] Więc jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to najlepiej odwołuj się do cytatów z FAQ, w temacie z komentarzami dla FAQ.

Czyli przekopiowałeś i są widoczne, a tylko emulatory nie rozpoznają rom-ów. To zasadnicza różnica. :P Sprawdź opcje danego emulatora, gdzie oczekuje gier (przecież nie będzie skanować całego dysku, ścieżki są z góry ustalone przez użytkownika w każdym emulatorze jaki widziałem). Być może poprzedni użytkownik wybrał np. "E:\roms", ale nie we wszystkich. Akurat MAME nie używałem, bo Xbox jest za słaby na większość gier z automatów (radzi sobie dobrze jedynie z 8 i 16bitowymi platformami).


https://forum.cdrinfo.pl/f106/kcdri-...60/#post872580
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/XBXfaq/
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 12.12.2016 o godz. 18:00
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2016, 13:55   #26
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli po prostu wypalić twojego auto installera na płytkę i uruchomić go w konsoli ?
A teraz znowu wszystkie gry działają i się uruchamiają normalnie. Więc nie wiem czemu tak się dzieje.
Co do MAME to może spróbuje wgrać inną wersję tego emulatora lub wrzucić inne romy.
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2016, 18:43   #27
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Najlepiej to wyjąć ten dysk i po prostu podłączyć do PC (skoro jest odblokowany). I tam sprawdzić S.M.A.R.T (jest też na CDRi artykuł, niekonsolowy, poświęcony odczytowi smart, polecam). Pamiętaj tylko aby po podłączeniu, odmawiać na wszystkie propozycje Windowsa związane z dyskiem.

Możesz wypalić i uruchomić, nie musisz nic z niego instalować. Tam bodajże w menu "System" znajdziesz to o czym pisałem wcześniej (już nie pamiętam bo było to prawie 10 lat temu ;]). Możesz też wypakować np. Qwix'em i zawartość przesłać via FTP do np. "E:\cudawianki" i uruchomić default.xbe za pomocą managera plików XBMC (bo szkoda płyt ;]).

Oprogramowanie do Xbox'a jest do pobrania na XBINS (w sensie na ich kanale IRC). Ale na ich www też możesz sprawdzić jakie są np. ostatnie wersje danego emulatora.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2016, 13:01   #28
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.01.2015
Posty: 110
Rocky41 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Więc przekopiowałem twojego installera na E, ale jak to uruchomić to nie wiem. Gdzie jest manager plików XBMC ? Jedynie dvd2xboxe znalazłem ten plik - default.xbe i się uruchomił. Wyskoczyło zielone tło z takimi opcjami : Dashboard Instalation, System (tu są takie opcje jak : text editor, file explorer, network i format menu) Reboot i Shutdown. No i oprócz tego pojawił się czerwony kolor wokół przycisku do wysuwania tacki.
Rocky41 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2016, 13:16   #29
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,767
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rocky41 Podgląd Wiadomości
Więc przekopiowałem twojego installera na E, ale jak to uruchomić to nie wiem. Gdzie jest manager plików XBMC ? Jedynie dvd2xboxe znalazłem ten plik - default.xbe i się uruchomił. Wyskoczyło zielone tło z takimi opcjami : Dashboard Instalation, System (tu są takie opcje jak : text editor, file explorer, network i format menu) Reboot i Shutdown. No i oprócz tego pojawił się czerwony kolor wokół przycisku do wysuwania tacki.
https://forum.cdrinfo.pl/f105/xbox-c...4/#post1372297
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2016, 18:13   #30
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rocky41 Podgląd Wiadomości
Więc przekopiowałem twojego installera na E, ale jak to uruchomić to nie wiem. Gdzie jest manager plików XBMC ? Jedynie dvd2xboxe znalazłem ten plik - default.xbe i się uruchomił. Wyskoczyło zielone tło z takimi opcjami : Dashboard Instalation, System (tu są takie opcje jak : text editor, file explorer, network i format menu) Reboot i Shutdown. No i oprócz tego pojawił się czerwony kolor wokół przycisku do wysuwania tacki.
Jeśli przekopiowałeś *.iso to nie uruchomisz. Jak pisałem wcześniej, możesz go wypalić na płycie i uruchomić albo rozpakować obraz płyty, przesłać na dysk i uruchomić default.xbe managerem plików (po prstu klikasz na pliku XBE, to taki odpowiednik Windowsowego PE (w zasadzie to nawet nim jest ;])). Podejrzewam, że odpaliłeś z płyty, tak? To możesz wejść w file exploer i przekopiować całą zawartość "partycji" "D:" (punkt montowania nośników optycznych) na np. "E:" do jakiegoś folderu. W System są na pewno gdzieś informacje o systemie.

Nie wiem gdzie jest manager plików w XBMC ponieważ to zależy od konfiguracji użytkownika/skóry, więc może go w Twoim nie być wcale (podpiętego do któregoś z menu). ;) Najlepiej zrobisz jak sobie wgrasz czysty, najnowszy od XBMC4Xbox (jedyna już aktywna grupa, która portuje Kodi bo oficjalnie kiedyś tam XBMC przestało wspierać Xbox'a).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Oryginalny Xbox Classic - najlepsze gry SMBA Gry na konsole 6 08.09.2016 14:31
rvmb player - xbox - classic con369 Homebrew 6 02.04.2015 10:20
Xbox One Berion Inne 88 13.08.2014 09:41
MTV i Xbox 360 AleX69 Off topic 8 14.05.2005 08:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO