![]() |
@melag,polecam 2503A,mam dwie już z cztery lata,zero problemów,CECH-2504b dwie sztuki miałem,oba zdechły na połączenia BGA,super slim miałem tylko jedną siadła po roku.
|
04 i 03 to oznaczenie regionu, zaś a i b to rozmiar dysku twardego. ;) Sprzętowo to są te same konsole, różnią się regionem dla treści z blokadą regionalną (gry na PSX na płytach, i chyba filmy DVD-Video/BD-Video) i dyskiem twardym z którym były sprzedawane.
Po prostu to totolotek. Moja bije 10000 godzin, ale zwykle umierają po ~3000, ale bywa że znacznie, znacznie mniej. Na szczęście mnie kochają i zawsze te które wybiorę dożywają sędziwego wieku. Taki ze mnie Midas konsolowy. :D |
Pomalowałeś już na złoto PS3? :D
|
odlał już złote ps3 z resztek pozostałych :szczerb:
swoją drogą. kto tyle godzin spędza na konsolach :D tak wiem. moja Iiyama padła po 6 latach i kilku tysiącach godzin pracy :P |
Cytat:
|
Wiec tak gdyby nie to ze nie da sie na ps3 cech-4xxx zainstalowac cfw to bym zdecydowanie ja wybral bo jest najmniejsza i najbardziej dopracowana nie widzialem super slima martwego po za martwymi laserami w nich to standard , zdecydowanie bym bral cech-25xx z maxymalnym data code 0D bo w 1A czytaj poczatek 2011 to juz loteria mozna trafic nie-downgrade-owalny , a teraz na pocieszenie dzisiaj na pchlim targu kupilem DZIALAJACE ps3 slim cech-2503a za 2e (dwa euro) troche poobijane z dyskiem kaput zapewne od rzucania konsola jak workiem kartofli (w zasadzie to dysk dzialal ale nie mozna bylo odbudowac bazy danych) po wsadzeniu nowego dysku konsola zyje i ma sie dobrze, widac plomba gwarancyjna nie tknieta w srodku syfu tyle ze glowa boli i smrod od papierochow widac ze "dziewica" no i DZIALA :D
|
Cytat:
Czy coś zupełnie przespałem i chodzi o co innego?:P |
Kupiłem! :rotfl:
Ostatecznie zdecydowałem się na wersję CECH-2004B z dyskiem 250GB + 2 pady + 3 gry, koszt 300zł. Teraz tak się zastanawiam, rozkręcać konsolę i czyścić oraz wymienić pastę? Konsola chodzi prawdiłowo, ale po tylu latach..., sam już nie wiem. |
Cytat:
A jakby się grzała to najlepiej wymienić pastę pod IHSem - a tego w domu nie zrobić. U mnie pomimo dobrej pasty, aby nie osiągała temperatur powyżej 72 stopni - to chodzi jak odkurzacz :P (Ale nie wymieniłem past pod IHSem - /too nooby to do that/). Ktoś to robi za całkiem w porządku pieniądze (wiele razy już o nim wspominałem i nigdy nie pamiętam kto to :P). Ale jeżeli konsola dobrze działa to czy jest sens wykładać dodatkowy hajs? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
EDIT a ten gościu to chyba Spox_2 z serwisu z krakowa: http://ps3-hack.pl/forum/post26465.html Niech ktoś to potwierdzi :P EDIT 2 Tak to on :P "Koszt wymiany past pod IHS w CPU + GPU = 100 zł w naszym serwisie." https://www.youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4 - jak patrze na ten filmik to zawsze dostaje pewnego rodzaju "uniesienia" ;DD |
Cytat:
Urządzenie nie było rozkręcane, jest jeszcze oryginalna plomba. |
Gratuluję zakupu :) Jak konsola działa prawidłowo to nic nie grzebać. Ja rozkręciłem swoją po kilku latach bo myślałem, że będzie dużo kurzu i brudu, a tam prawie nic, czyściutko. Nie wiem gdzie trzeba trzymać ten sprzęt, aby konsola wyglądała jak na niektórych filmikach z YT.
Dość ważna rzecz, jak dłużej pograsz to nie wyłączaj od razu konsoli tylko wyjdź do XMB i poczekaj aż się ochłodzi i wentylatory zwolnią. To znacznie wydłuży jej życie. Jako pierwszą grę polecam Uncharted 2 :spoko: |
Cytat:
|
Dwójka jednak fajniejsza, ale jedynka też dobra :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59. |