Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2006, 15:06   #1
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Action Replay - Max Evo Edition (maly problem)

Witam wszystkich!

1.Konsola Slim
2.zainstalowany RIPPER v3.41
3. Bezproblemowo czyta oryginaly i kopie

a teraz powoli do rzeczy:

zaciagnalem sobie Action Replay - Max Evo Edition i wypalilem obraz
na plycie CD.
Program ten ma slyzyc tylko do ladowania kodow do gier i do niczego wiecej.
W konsoli odpala sie bezproblemowo i wszystko dziala poza jednym przypadkiem:
- jezeli chce zaladowac CHEAT'a i AR prosi o wlozenie
plyty z gra to jezeli KOPIA jest na DVD to nawet nie
probuje zakrecic plyta tylko caly czas monituje o wlozenie
plyty.
- tak jest ze wszystkimi kopiami na DVD jesli chodzi o Action Replay
- jezel natomiast wloze oryginal (DVD) to odpala gierke
- jezeli zamiast kopii DVD o ktora prosi wloze mu kopie obojetnie
jakiegos innego programu z tym ze CD to i wtedy ODPALA sie
i nie ma problemu ze niby nie wlozylem nosnika z gra.

Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem?
A moze poinienem Action Replay - Max Evo Edition wypalic na DVD
, a nie na CD.

Bede wdzieczny za kazda pomoc i z gory dziekuje

Pozdrawiam Goraco !!

Ostatnio zmieniany przez Desden : 28.05.2006 o godz. 21:46
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2006, 21:48   #2
Desden
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A moze poinienem Action Replay - Max Evo Edition wypalic na DVD
, a nie na CD.
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2006, 08:48   #3
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@cesare
Nie mam pojęcia, ale zawsze możesz spróbować (BIN2CDVD w tutorialach). Jak również miło nam, że znalazł się ktoś kto potrafi opisać problem, a nie założył temat z tytułem "pommmcyyy!!!" o treści "nie działa i już"


@DD
spamer
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 14:38   #4
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ciesze sie ze opisalem problem dokladnie, ale niestety wystepuje on nadal
i jakos nie moge sobie z nim poradzic.
Nie pozostaje mi chyba nic innego jak zapakowac sie z konsola i kopia gierki na DVD i udac sie do jakiegos "punktu" gdzie posiadaja oryginaly Action Replay i przetestowac czy ruszy skopiowana gierka czy nie.
Dziekuje za podpowiedzi
Pozdrawiam !
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 20:09   #5
emcepl
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.02.2006
Posty: 39
emcepl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Musisz przebudować obraz AR oraz dodać do niego dummy file lub CDLoadera - inaczej nie pójdzie
emcepl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2006, 08:54   #6
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,475
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zamiast Action Replaya Polecam użycie Xploder'a v4/v5 ja mam Rippera 2 Gold i wszystko śmiga a cheaty do xplodera znajdziesz na:
www.codejunkies.com
www.gameshark.com
www.xploder.net
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2006, 21:58   #7
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bardzo dziekuje za propozycje softu.
Sprawdze na pewno
Dzieki i pozdrawiam!

A mozesz jasniej napisac w jakim celu to zrobic ??
Jak napisalem wczesniej AR zachowuje sie poprawnie jako AR
Akceptuje oryginalne DVD, kopie CD, a nie radzi sobie z kopia DVD.
Chodzi oczywiscie o podmiane plyty po zaladowaniu CHEAT'ow, nie chce "krecic" kopia DVD
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Berion : 01.06.2006 o godz. 17:42 Powód: nie piszemy dwóch postów pod rząd -> opcja edytuj
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2006, 13:00   #8
emcepl
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.02.2006
Posty: 39
emcepl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W jakim celu? Żeby kopia AR działała na Ripperze Po stworzeniu kompilacji AR+CDL wszystko będzie działać.
Jestem w trakcie pisania kompleksowego (prawie 3 strony w Wordzie) tutoriala traktującego o cheatowaniu za pomocą AR we wszelkich możliwych konfiguracjach sprzętowych (chip, HDD, Swap).
emcepl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2006, 19:00   #9
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki wielke za odpowiedz.
W takim razie sprobuje zrobic co napisales wczesniej.
A mam jeszcze pytanie korzystajac z okazji:
- czy z powodu obecnosci RIPPER'a 3.41 glupialby rowniez
oryginal Action Replay czy Xplode 5 ?
Moze to "naiwne" pytanie, ale na "kopiach" i osprzecie PS2
niezbyt sie wyznaje.

Pozdrawiam
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2006, 19:59   #10
emcepl
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.02.2006
Posty: 39
emcepl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ta kompilacja wbrew pozorom nie jest prosta do zrobienia.
Oryginał AR też nie odpali kopii na DVD. Xplodera nie testowałem w ogóle.
emcepl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2006, 18:47   #11
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to mnie zaskoczyles z tym ze ripper 3.xx bruzdzi Action Replay'owi ;(
Co do Xplodera to ktos wczesniej pisal ze uzywa tego z ripperem 2.
No nic w takim razie czekam na Twojego "manuala" o ktorym pisales.
Z checia zglebie swoja wiedze.
Pozdrawiam
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 13:27   #12
atomic99
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 27
atomic99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cesare i doszedłeś o co z tym chodzi

u mnie też jest coś takiego że w tym miejscu co trzeba
włożyć płytke wkładam ją ale wcale nie chce kręcić płyty
cały czas wyskakuje ta wiadomość o upewnieniu się czy jest gra w napędzie

jak to obejść żeby można było backupy odpalać ?? ?? ??
atomic99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 14:40   #13
cesare
Bywalec
 
Avatar użytkownika cesare
 
Data rejestracji: 18.03.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 29
cesare w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
chwilowo zaprzestalem prob poniewaz czekam na jakiegos manuala od "emcepl'a" ;-)
Nie ukrywam ze chcialbym zeby mi to dzialalo.
Najciekawsze z tego jest to ze i oryginal AR Max tez wypnie sie na kopie zrobione w domowym zaciszu, tak przynajmniej wyczytalem w odpowiedzi do mnie na jeden z wczesniejszych postow.
Pozdrawiam !
cesare jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 05:20   #14
atomic99
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 27
atomic99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
coś emcepl się nie odzywa


a czy ma znaczenie jaki jest chip

ja mam MATRIX INFINITY 1.4
atomic99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 10:40   #15
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez atomic99
coś emcepl się nie odzywa

a czy ma znaczenie jaki jest chip

ja mam MATRIX INFINITY 1.4
Rodzaj chipa na pewno nie. Jeśli zaś chodzi o emcepl to nasz newswriter, który jest trochę zajęty studiami. Ale bez obaw, w te wakacje będzie na bank
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.