![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Cytat:
No i jak wyglada sprawa z tutorialem ?? A jesli juz nie tutorial na temat multikonfiguracji to moze chociaz naprowadzisz nieco dokladniej co zrobic aby kopia "AR Max" + "Ripper v3.41 uruchamiala "zapasowe kopie" programow na DVD. Co to znaczy "przebudowac" ? Bo rozumiem ze nie chodzi tu tylko o podmiane jakis plikow czy tez dodanie nowych do stworzonego obrazu i ponowne wypalenie. Bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
@cesare tutorial bedzie w drodze...
przebudowac znaczy wypakowac pliki z obrazu(np.*.iso)/p***322;yty na dysk,potem wzucic np. do nero i zrobic z tego nowy obraz - tak w skrocie ![]()
![]() |
#33 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Wybacz, ale to co napisales nawet w skrocie nie jest "przebudowaniem" image'u (w/g mnie). To co napisales to kopia posiadnej przeze mnie plyty robiona na "okraglo", a nie bezposrednio. Jezeli chodzi o przebudowanie image'u AR myslalem ze chodzi tu o podmiane jakis plikow czy chociaz dodanie nowych. Ale i tak dziekuje za info i oczywiscie Pozdrawiam ! (mam nadzieje ze Cie nie urazilem) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z angielskiego rebuild oznacza "przebudowe" i wygląda to tak w najmniejszym skrocie dla ps2. Bo czesto gry głównie w swapie wymagaja takich operacji. Podmiana plików to jest patch'owanie/łatanie albo modowanie/hackowanie/crackowanie itd., zalezy tez, co masz zamiast robic ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.02.2006
![]() |
@cesare - tutorial jest w drodze, aczkolwiek beta testera gdzieś wywiało. Z tego też powodu (a także kilku innych...) wystąpiło to opóźnienie. Bardzo wczesna wersja tutka - niedokończona!!! Ma to tylko pokazać dość wysoki stopień skomplikowania całej procedury. Stay tuned :) Wersja ostateczna będzie posiadała oczywiście bogate "oscreenowanie".
Cheatowanie dzięki AR na chipie lub Swapie (scalanie AR z CDLoaderem) Metoda taka sama jak powyżej, tyle że AR scalamy z CDLoaderem./ Metoda polegająca na scaleniu AR z CDLoaderem.
// wyedytowałem ździebko. No i czekam na full version :) - dop.Berion Ostatnio zmieniany przez Berion : 23.08.2006 o godz. 23:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Bywalec
![]() |
Witam !!
B A R D Z O dziekuje za "przepis" i za DOKLADNY opis co i w ktorym momencie. Wieczorkiem jak znajde chwilke czasu to wezme sie za "rzezbienie" ;-) Mam nadzieje ze juz zakoncza sie problemy z ladowaniem gierek na kopiach. Raz jeszcze DZIEKUJE i serdecznie pozdrawaim. DZIEKI |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Bywalec
![]() |
@cesare - napisz***281; to jeszcze raz: to jest niedoko***324;czony tutorial! Brak jest w nim najwa***380;niejszej cz***281;***347;ci, zatem tylko zmarnujesz p***322;yty. Za par***281; dni (w weekend) go sko***324;cz***281;. Prosz***281; wi***281;c o cierpliwo***347;***263;
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Bywalec
![]() |
@emcepl - no to pieknie ;(
ale dobrze ze poniformowales bo juz zaczalem sie brac za to. To znaczy dwie plytki wypalilem i faktycznie.....nie dziala OK, w takim razie do Weekendu |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Bywalec
![]() |
Ci***261;gle potrzeba beta-tester***243;w
![]() Brakuj***261;ca cz***281;***347;***263;: 4a. Teraz nale***380;y wyedytowa***263; plik SYSTEM.CNF od AR. Pierwsz***261; linijk***281; zmieniamy na link do pliku CDLoadera: BOOT2 = cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 Reszt***281; tre***347;ci pozostawiamy bez zmian. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Bywalec
![]() |
@emcepl
U mnie wyglada to tak: SYSTEM.CNF BOOT2 = cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 VER = 1.00 VMODE = PAL MSYSTEM.CNF \AR MAX EVO\cdrom0:\SLUS_200.90;1 \MENU 2\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 3\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 4\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 5\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 6\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 7\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 8\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 9\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 10\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 A efekt widziales na obrazkach Nie wiem czemu tak sie dzieje i chyba sobie juz nie poradze. To znaczy zatrzymalem sie chyba w miejscu. Nadal po zaladowaniu "kopii" twierdzi ze NO VALID MEDIA , a po zalodowaniu oryginalu rozpoznaje ze to PS2 DVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Bywalec
![]() |
Spróbuj odpalić grę BEZ kodów lub użyć innej płyty/gry.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Bywalec
![]() |
niestety
nadal NIE ROZPOZNAJE kopii na nosniku DVD ...Pozdrawiam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Bywalec
![]() |
A gdyby***347; za drugim razem r***243;wnie***380; ustawi***322; IOP Reset na Always?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Bywalec
![]() |
@emcepl
Niestety Nadal to samo nie rozpoznaje nosnika DVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2007
![]() |
Ale sie uśmiałem
![]() żeby odpalić AR Max Evo trzeba mieć pendriva!!! Bo z płyty nigdy się nie uruchomi. Dlatego że chip bootuje najpierw AR i potem nie ma jak z bootowac drugi raz gry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|