![]() |
Cytat:
|
Ten program robi to niepoprawnie, więc wyboru szczególnie nie ma i tak.
|
Pewnie. Bo kazdemu sie chce i jest to rownie proste... :-P
|
Zbędny. To samo (a nawet poprawnie ;]) można zrobić ręcznie, również bardzo łatwo w hex edytorze:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Został napisany program do odblokowania i przeniesienia zapisu gry na inną konsolę:
http://picthost.ru/images/n3u0bbtukctt108xhzvk.jpg PS3SaveUnlocker by ColdReader load your Param.SFO and then load the PARAM.SFO of the save that you wish to use a new PARAM.SFO will be created in the root of PS3SaveUnlocker use this file with the modified save |
Przerzuć film na hdd w ps3 (nie pamiętam ścieżki) i w Recovery Menu wybierz "Ponownie zbuduje bazę danych". Po wszystkim film powinien pojawić się w xmb :)
|
Cytat:
|
Rebuild Database ;)
|
PS3 Media Server :spoko:
|
A ja mam takie pytanie: Jak przenieść z komputera film który ma 4gb? wiadomo pamięć przenośna odpada, po FTP próbowałem ale w xmb nie widać filmu
|
Cytat:
Mając dostęp do dev_flashy, można mieszać tymi danymi. Prawdopodobnie bo jeśli identyfikator konta użytkownika konsoli jest przypisany do konta PSN (w sensie jest sprawdzany) to wtedy niemożna. No i po zmianie account id, nie będzie się zgadzał z numerem użytkownika i save'y przestaną być Twoje. |
Dane w koncie PSN można w razie czego zmienić przez www.
|
O zwykłe konta mi właśnie nie chodzi chodzi mi o kompletne wyzerowanie wszystkiego a zwłaszcza kont PSN.
Czy z PC wejdę na konto PSN jeśli wyciągnę swoje dane do kont z tego pliku czy tylko z PS3 można się tam zalogować? Pytam bo utworzyłem konta na PSN jak kupiłem jakieś 1.5 roku temu i nigdy nie wchodziłem na PSN a teraz nie mogę z PS3 wejść na nie więc potrzebuje zrobić czystkę. Kiedyś gdzieś czytałem ze konto główne można tylko raz założyć więc nie wiem jak to jest teraz. |
Wszystkie dane dostępowe do PSN, tak jak w którymś poście napisałem, są w xRegistry.sys (w plain tekście, więc nawet notatnik starczy ;P).
Można usuwać konta tylko te na które aktualnie jesteśmy zalogowani i tutaj mówimy o kontach na konsoli, a nie kontach PSN. Wciskasz trójkąt na ludziku i dajesz usuń. Konsola wywala wtedy blok z xRegistry.sys (ale jest też backup!) i cały dev_hdd0/home/<nr. użytkownika>. Możliwe, że konta można usuwać z poziomu www (ale wątpię, chyba w licencji jest zastrzeżone, że nie usuwają). Pytanie tylko czy gdzieś jeszcze nie ma danych odnośnie kont (jakiś zakamuflowanych pushlist, ich kopii, ch*j wie czego ;]). Na stan mojej aktualnej i dosyć niewielkiej wiedzy, nie. Nowy login do PSN = nowe konto użytkownika na konsoli (choć teoretycznie można pomieszać w xRegistry.sys). |
Berion mam pytanko!.
Czy da się konsolę kompletnie wy czyścić tzn. zapomniałem swoich kodów do PSN a poza tym chciałbym je na nowo założyć. Czy to raczej nie możliwe bo część znajduje się np. we flash-u. Lub np. kupiona z komisu i była JB. Czy da się stworzyć nowe loginy do PSN. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:50. |