Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.10.2013, 23:23   #1
MartiusR
Data rejestracji: 14.10.2013
MartiusR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dumpowanie BIOS-u z PlayStation 2 - pytania techniczne

Jest to mój pierwszy post na tym forum, a zatem witam wszystkich użytkowników!

Chciałem prosić o radę w kilku kwestiach dotyczących zrzucania BIOS-u z PS2. Przeczytałem już w sieci kilka artykułów na ten temat, (o ile dobrze się orientuję, na tej stronie też się taki pojawił swego czasu), ale wciąż kilka kwestii jest dla mnie niejasnych:

a)Czy konieczne jest użycie tzw. modchipa? Czytałem również o jakiejś metodzie z wykorzystaniem "adaptera ethernetowego" (nie wiem jak to się nazywa dokładnie po polsku, ale wiem jak wygląda ), w metodzie tej nie było nic wspomniane na temat modchipa.

b)Czy zgranie BIOS-u z PS2 wiąże się z koniecznością grzebania wewnątrz konsoli? W sumie z tego co zrozumiałem, ten modchip wymaga "zamontowania" wewnątrz PS2. Jak wygląda metoda z najmniejszą ilością dodatkowego osprzętu (zakładam, że podstawowy to komputer, rzecz jasna konsola no i pendrive z odpowiednią aplikacją)?

c) Zauważyłem, że czasami są sprzedawane na aukcjach internetowych używane PS2 już z modchipem Czy nabycie takiej konsoli jest ryzykowne (pod względem jej funkcjonalności itd)?

d)Jakie różnice robią poszczególne modele PS2 w tym procederze? Czytałem, że podobno łatwiej idzie to w przypadku wersji slim konsoli, to prawda czy jakiś wymysł? A jeśli prawda, to na czym DOKŁADNIE polegają te różnice?

Z góry wielce dziękuję za udzielenie odpowiedzi (im bardziej wyczerpujących, tym lepiej )
MartiusR jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: