![]() |
To ty mnie wprowadzasz w cos ze musze jakos skompilowac program z grami, a to wiem ze w pliku cnf podaje tylko sciezke do elfa a wlasciwie ona jest podana ja nic nie musze tam pisac bo jest wszystko gotowe. Jedynie chcem sie ciagle dowiedziec jak moge nagrac ten program dodajac do niego gry zeby dzialal, a jak nie dodam gier to wszystko dziala lecz po co mi sam program bez gier...
|
W SYSTEM.CNF podajesz ***347;cie***380;k***281; do programu dla PS2, TYLKO...
Odpu***347;***263; sobie... zaprawd***281; powiadam Ci. Zastanawiasz si***281; nad rzeczami tak oczywistymi, nie czytasz uwa***380;nie co ludzie pisz***261;... daj sobie z tym spok***243;j i szukaj gotowych set***243;w (tylko nie pytaj jak i gdzie...). |
no ten emulator na amige co mam sciagniety to on jest juz z plikiem cnf i w nim jest napisana sciezka aby sie plik elf butowal a do gier adf nie ma zadnej i raczej nie musi byc skoro na tym emulatorze z jedna gra ta gra dziala a jak ja chcem dodac do tego inne gry to juz po wypaleniiu sie plyta wogle nie bootuje, a jakies sciezki z kompilacja do gier adf to raczej nie trzeba robic bo wogle co to ma byc jak to zrobic, nie ma nic takiego raczej...
|
Najwyraźniej coś robisz źle. :taktak:
Porównaj swoje kompilacje z tymi gotowymi z sieci, które Ci działają. |
aha czyli nic z tym niezrobie bedzie tak jak jest....
Cytat:
Jedynie mi ten emulator sie butuje i dziala gdy nagram to co sciagnolem emulator z ta jedna ta gra a jak dorzucam inne gry to wlasnie nic nie dziala po wypaleniu nawet plyta sie nie butuje...a nagrywam nero buring, expres i essentials jeden z nowszych (tzn nero 7) oraz alcoholem, wypalalem na kilka sposobow i tez trzymalem sie tego linku http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona1.php i nic nie pomaga, jakbym nie wypalal to ciagle jest to samo plyta sie nie bootuje:/ co z tym zrobic prosilbym o pomoc bylbym bardzo wdzieczny:) |
Cytat:
Cytat:
|
tzn ze mam dobry emulator i nie wszystkie gry dzialaja dlatego mi nie chce odpalic tych gier gbc? Ja wrzucalemdokladnie tylko 8 gier. Chociaz wlasciwie jak wrzucilem pewna gre to nie dzialala a jak ja sciagnolem z ta sama to juz dzialala. A co to jest ten jan?
|
... tzn. ***380;e musisz poszuka***263; listy kompatybilno***347;ci gier z jego PCowym odpowiednikiem, albo pr***243;bowa***263; 'na Jana' r***243;***380;nych gier z GBC.
|
no w tym emulatorze mam taki plik tekstowy PS2README1ST w ktorym sie wlasnie znajduje to cos:
ps2 InfoGB search for a romlist.txt if found then host: loading according to the romlist , else rom loading from cd or mc . need a mc in mc0: . czyli co to zle? A wiec skad ja mam wiedziec ktory jest wlasciwy i bedzie obslugiwac gb i gbc? Skad moglbym sciagnac ten dobry emulator? |
To jest port InfoGB z windy, wi***281;c obs***322;uguje.
Mo***380;liwe, ***380;e trafi***322;e***347; w***322;a***347;nie na te nieobs***322;ugiwane. Readme jest przebogate w informacje :D Cytat:
|
no jest to emulator taki co na stronce znalazlem PS2InfoGB
"emulator Gameboy Mono/Color - PS2InfoGB" niby pisze mono i color |
Jest na pewno w readme ;)
No i co to za emulator (nazwa)? Przecie***380; ja nie wr***243;***380;ka. |
odnosnie amigi jeszcze sie zobaczy a teraz mam troche inne pytanie odnosnie emulatora gameboy. Jest emulator na ps2 co odpala gry z gameboya color? czy tylko mono? Bo wlasnie nie wiem czemu mi nie chce wczytac gier z gameboya color a mono ida...a wiec jak jest?
|
Jak zrobisz poprawn***261; kompilacj***281; to tak, b***281;d***261;. Skoro Ci si***281; nie uruchamia to znaczy, ***380;e nie jest poprawna.
Co to znaczy poprawna? SYSTEM.CNF i poprawna w nim ***347;cie***380;ka do *.elf-a. Dla CD mode2, ISO9660, 8+3 i wypalasz w RAW DAO w mode2 z zamkni***281;t***261; sesj***261;. Dla DVD mode1, ISO9660, 8+3 i wypalasz w DAO, w mode1 z zamkni***281;t***261; sesj***261;. |
to niby jak bede postepnwac wedlug tego linku to mi beda dzialac te gry z amigi
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/ to wzioelm sciagnolem ten program CDGenPS2PL wrzucilem do niego ten caly emulator + gry i zapisalem jako obraz i nastepnie wypalilem i wciaz wogle sie nie chce uruchomic:/ Jedynie tylko sie uruchamia to co sciagnolem na poczatku z jedna gra a jak dodam kolejne to nie dziala:/ co mam zrobic? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:23. |