![]() |
Musisz zbudowa***263; poprawn***261; kompilacj***281; z emulatorem i *.adf-ami.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/ |
to w jaki sposob moge zagrac w te gry? co musze zrobic? Bo emulator z jedan gra co sciagnolem po wypaleniu dziala a jak wlasnie dodam inne pliki to plyta sie nawet niechce uruchomic:/
|
Jeśli Ci się płyta nie bootuje to znaczy, że albo kompilacja jest nieprawidłowa, albo jest to wina nośnika/nagrywarki/lasera w konsoli.
Przecież logiczne jest, że najpierw musi sie uruchomić program (czyli Twój emulator). Konsola to nie wróżka, ona nie ma pojęcia co jest na płycie oprócz *.cnf -> *.elf. To program zajmuje się resztą. Konsola nie jest złośliwym hochlikiem, który myśli: "aha, dodał sobie gry! No to taki wałek, nie uruchomie nic!" ;) |
ok dobra sicagnolem sobie emulatory na amige dziala byla w tym jedna gra. Mam pytanie z innego zrodla sciagnolem sobie same gry z rozszezeniem adf takie jakie powinny byc gra z emulatorem tez ma takie rozszezenie a wiec moje pytanie w jaki sposob moge odpalic te inne gry co sciagnolem? Bo jak nagrywam na plytke ten emulator i do tego dodaje te gry to plyta sie wogle nie uruchamia:/
|
wpisz w google nazwa emulatora + download
... |
przegladalem i co mi ten link mial dac? Sa wypisane na jakie platformy sa emulatory lecz mi chodzi skad je moge sciagnac...
|
Przejrza***322;e***347; chocia***380; link podany przeze mnie? Nie? Szkoda, bo znalaz***322;by***347; niemal kompletna list***281; emu napisanych dla PS2.
|
chodzi mi skad mozna sciagnac jakies emulatory i gry na ps2. Dokladnie mi chodzi o emulatory z amigi, gameboy, noi nes w polsce jest bardziej znane pod nazwa pegasus.
A tamte rozne tematy na stronce z konsola czytalem |
Zadaj konkretne pytanie bo nie wiem o co Ci chodzi.
PS: Nie ma czego***347; takiego jak -emulator pegasusa-. Pegasus to Polska podr***243;bka NES/Famicom i takich te***380; emulator***243;w nale***380;y szuka***263;. Lektur***281; najlepiej zacznij od tego: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ |
Witam jestem tu poczatkujacym konsole posiadam od niedawna. Zaczolem czytac wszystko od poczatku lecz nie wiem co skad wizias a nastepnie co z tym zrobic. Interesowaly by mnie emulatory (pegasus, amiga, i gameboy) na PStwo SCPH-77004 + Modbo 760 + Memorka. Prosilbym o pomoc z gory dziekuje.
|
Na ka***380;dej mo***380;na. Ripper 3.x ,ma autodetect, wi***281;c wk***322;adasz p***322;yt***281; i tyle. Je***347;li konsola na ni***261; wybrzydza to albo kompilacja jest b***322;***281;dna, b***322;***281;dnie wypalona (poczytaj turtoriale o robieniu kompilacji dla PSX i wypalanie obraz***243;w dla PSX), albo n***281;dzna p***322;yta, nagrywarka itd...
Odpowiedz sobie na pytanie: jaki nap***281;d by***322; PSXie - CD czy DVD? No wi***281;c w***322;a***347;nie... |
Chyba na mojej konsoli nie można odpalać gier z psxa.
Nagrałem na identycznej płycie co emulator SNESa ale konsola nie odczytała płyty(na emulatorze działa). Mam jeszcze cień nadziei, ponieważ wypalałem płyte alkoholem 120% (może jest specjalny program do psx) lub czy mogę nagrać np. emulator lub grę z psx na DvD? |
No to powinien by***263; auto detect. Nie zapomnij "wstrzykn***261;***263;" *.tmd i wypali***263; na bardzo dobrym no***347;niku bo inaczej PS2 nie rozpozna p***322;yty.
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/PSXboot/strona1.php Cytat:
|
Mam tzw. Rippera z numerem 3.
|
A czego u***380;ywasz do uruchomienia kopii gier? Bo to arcy wa***380;ne.
Je***347;li modchip jaki, je***347;li Swap to masz przer***261;bane ;], je***347;li exploit M.Browna to nie wiem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:20. |